Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Veronica Mars 2x02 – Driver Ed

2008. augusztus 31. 11:30 - foxglove (törölt)

Ha egy 60 km/óra sebességgel haladó iskolabusz 30 métert zuhan a szakadékba, hány másodperce marad a hat tanulónak, a tanáruknak és a sofőrnek, hogy szembenézzenek a halállal?” Ezen a feladaton töpreng Veronica a kávézóban. Talán 2, tippel, de a pontos választ csak az a személy tudná megmondani, aki a hat diák közül túlélte a balesetet. Ha az illető nem feküdne kómában. És ha szóba állna Veronicával. Igen, Meg a szóban forgó személy, gyötri is a bűntudat Veronicát rendesen, mert ugye a lány csakis miatta szállt fel a buszra.

Veronica lelkiismeret-furdalásának köszönhetően Duncan búcsút vehet az esti pajtáskodástól, az aktuális vevő pedig a kávéjától. Utóbbi (fiatal, bongyorhajú lány) viseli nehezebben a helyzetet, de ez most rohadtul nem érdekli Veronicát.

Ha Veronicának van bűntudata, akkor arra elég nehéz kifejezést találni, hogy mit érezhet annak a sofőrnek a lánya, aki a buszt a szakadékba vezette. Jelen pillanatban mindenki, a serifféket is beleértve, ezt a férfit okolja a balesetért. Lamb seriff egy sajtótájékoztatóan elmondja, hogy Ed Doyle életében magánéleti problámákkal és mentális betegséggel küzdött, és korábban öngyilkosságot kísérelt meg. Ezek után érthető, hogy a lánya, Jessie nem örvend túl nagy népszerűségnek a Neptune High-ban. Ezért is kéri meg Veronicát, hogy bizonyítsa be, hogy az apja nem akart öngyilkosságot elkövetni éppen akkor, amikor egy rakás gyereket szállított haza. Amíg ez meg nem történik, Jessie taktikája az, hogy magyarázkodás helyett egyszerűen csak kiüti az éppen aktuális beszólóembert.

Mars-apuka Woody Goodmannel beszélget egy baseball-pálya mellett. Woody, mint polgármester-jelölt arra bíztatja Mars-apukát, hogy induljon a seriff-választáson. Egy támogatója már biztosan lesz, az ő személyében. Mars-apuka igencsak elgondolkozik az ajánlaton. Az egyetlen dolog, ami visszatartja, hogy nem akarja a lányát kitenni az esetleges támadásoknak, ha elfajulnának a dolgok a választás körül. Veronica viszont lelkesen áldását adja az ötletre. A TV-ben viszont ennél a beszélgetésnél sokkal érdekesebb dolog zajlik: az eladó a benzinkútról – egy fura, szakállas, testes fickó, bamba arckifejezéssel- nyilatkozik éppen a balesetről. Hé, ez Kevin Smith! Kevin Smih szerint valami nagyon nem volt rendben a buszsofőrrel. Vett nála egy pár dolgot, aztán kifelé menet megakadt a szeme egy Szent Kristóf medálon, amit kifizetett, aztán eldobott. Ennek nincs sok értelme, de hát végül is Kevin Smith-ről van szó. Örüljünk, hogy beszél.

Neptune High. Veronica nincs jó hangulatban, és a vicces kedvében levő Duncan csak ront a helyzeten, túl sok jókedv ez most a körülményekhez képest. Akkor már inkább a jó öreg, begyógyszerezett Duncan, hm? Duncan gyorsan visszavonul, ahh, ez biztosan a PMS. Egyébként, mentségére szólva, tényleg úgy tűnik. Ami azért vicces, mert ugyanekkor, az előző részben bemutatott Terrence Cook (a baseball-sztár) is hasonló problémákkal küzd, neki a lánya hisztijét kell elviselnie. A lánya – Jackie – mellesleg az a vevő, aki nem kapta meg a kávéját Veronicától. Most éppen nem akar iskolába menni, női bajokra hivatkozva. A különbség Duncan és Terrence Cook között, hogy utóbbi a gyors megfutamodás előtt megpróbálkozik valamiféle ultimátummal is: „Vagy kivonszolod magad az ágyból, vagy mehetsz vissza New Yorkba és magyarázkodhatsz az anyádnak.” És csak ezután lép le, azzal a kikötéssel, hogy Jackie nem használhatja a Porschét. Jackie kelletlenül elvonszolja magát az iskolába, természetesen a Porschéval.

Neptune High, megint. Wallace-t Jackie belépése menti meg a teljes szellemi leépüléstől. Néhány kósza nyálcsíkocska letörölgetése után Wallace önként ajánlkozik, hogy elkíséri a lányt a titkárságra. Kölcsönös flörtölés, egészen addig, amíg Wallace egy viccesnek szánt megjegyzése („Miért van az összes jó csajnak apa-komplexusa?”) ki nem akasztja Jackie-t.

Akinek egészen biztosan nincs apa-komplexusa, az Mrs. Casablancas. Viszont, nyugodtan hívhatjuk helyette pedofilnak például. Bár, ahogy azt szűziesen bevallja Logannek, ő az első fiatalabb pasija (eddig…). Logan mélyen megtisztelve érzi magát, és folytatja a fekvőtámaszozást Cordelia fölött, ami őszintén szólva, inkább komikus, mint szexi látványt nyújt. Ez az egész páros röhej, ha már itt tartunk. És hogy fokozzuk a vígjátéki-élményt, váratlanul a Casablancas-család férfitagjai toppannak be. Cordelia Kendall magára kap egy köntöst, és látványosan lakkozni kezdi a lábkörmeit. Cassidynek (ő az ész a családban) feltűnik, hogy Logan kocsija a bejárat előtt parkol. Kendall ártatlanul közli, hogy Logan a fiúkhoz jött, a szobájukban várja őket; és álságosan még azt is szóvá teszi, hogy többet ne járkáljanak csak úgy ki-be a fiúk barátai a házban. Logan műásítozva videójátékozik Dick szobájában, és panaszkodik, hogy mekkora ribanc a mostohaanyjuk. Hehe. Mr. Casablancas egy „hogy ityeggel” üdvözli Logant, aki nagyot nyelve válaszol: „Remekül. Köszönöm a kérdését, Mr. C. És magának?” Mr. Casablancasnak is nagyszerűen, hát igen, a sorsközösség. Mr. C. biztosítja Logant, hogy itt bármikor szívesen látják (mi az hogy), és odaadó barátsága jeléül meghívja egy lőgyakorlatra. Ez már szinte kínos, a felszarvazásnak ez a szintje.

Wallace a parkolóban újra összefut Jackie-vel, aki mozdulatlanul, sokkos állapotban bámulja a Porschét. Valaki nekiment az autónak, és egy adatok helyett csak egy tréfás üzenetet hagyott a szélvédőn. Remek alkalom, hogy Wallace villantson, nyomozó-ismeretségét bevetve, csakhogy Veronicának más dolga akad. Kevin Smith szuvenírbolttá avanzsált üzletében keres bizonyítékokat, úgyhogy Wallace-nak egyedül kell boldogulnia. Veronica nagy műmosollyal udvarolni kezd Kevin Smith-nek, és mivel nagy rajongója a hátborzongató dolgok, kérdezne pár dolgot a buszsofőrrel kapcsolatban. Kevin Smith megértően mosolyog, sok goth jár ide újabban. Elmondja, mi volt a sofőr „utolsó vacsorája”: jégkása és mogyoró. Magánvéleményként azt is hozzáteszi, hogy ő biztos valami különlegesebbet választott volna. Valami egzotikusabbat, például az utolsó emut. Heh. Szóval semmi érdemleges nem derül ki, viszont Veronicának feltűnik a boltban elhelyezett tábla: aprót nem váltanak. Ebből összeáll a kép. A buszsofőr azért vett még egy olcsó medált fizetés után, hogy aprót szerezzen, és mi másra használná az aprót, mint telefonálásra, a nyilvános telefonról.

A nyilvános telefonok hiváslistáihoz csak a rendőrség férhet hozzá, ezért Veronica bekéretőzik a seriffhivatalba, azzal az ürüggyel, hogy recepciósnak szeretne jelentkezni. Sacks helyettes, amilyen hülye, bekíséri az üres kihallgatóba, hogy nyugodtan ki tudja tölteni a papírokat, és utána még el is újságolja Lamb seriffnek, hogy milyen segítőkész volt. Lamb seriff egy csöppet ideges lesz attól, hogy Veronica Mars szabadon garázdolkodik az épületben, ezért bevágtat a kihallgatóba, ahol Veronica látszólag a jelentkezési lap utolsó kérdésen töri a fejét: miért szeretne itt dolgozni. Vajon nem lenne-e túl nagy seggnyalás, ha azt írná be, hogy Lamb seriff közelében akar lenni. Lamb seriff nem túl udvariasan kitessékeli, de Veronica addigra már rég megtudott mindent, amit tudni akart.

Wallace is nyomoz közben, kicsit más technikával, mint Veronica. Chipssel vesztegeti meg a tanúkat, de a lényeg, hogy működik, mert hamarosan birtokába jut a legfontosabb információkhoz: egy jóseggű szőke lány volt, zöld autóval. Wallace-nek valahogy mégis sikerült leszűkíteni a kört, egészen addig, amíg egy lány maradt: Jane, akiről amellett, hogy nemrég térdműtétje volt, és ezért nem tud vezetni, azt érdemes tudni, hogy odáig van Wallace-ért. Egyébként meg nem is szőke. A seggét nem mutatták. De az autó tényleg zöld.

Este. Veronica egy Cutter nevű házaspár ajtaján csönget, és Dawn Lambként bemutatkozva elmondja, hogy Ed Doyle ennek a lakásnak a telefonját hívta a halála előtt. A férfi semmiről sem tud, ő azon a héten nem is volt Neptune-ban. A felesége szerint volt egy téves hívásuk akkoriban, valószínűleg arról lehet szó. Veronica tanácstalanul elköszön, majd Jessie értesíti, hogy a megbizatásnak vége. Lamb seriff talált egy búcsúlevelet Ed Doyle számítógépén, ezzel bebizonyítva, hogy a férfi öngyilkos lett. Veronica eltűnődik, aztán visszamegy Cutterékhez, és megkérdezi a feleségtől, hogy ugyan miért tart 4 percig egy téves hívás. Ed Doyle nem öngyilkos akart lenni, csak el akarta hagyni a feleségét Mrs. Cutterért. Veronica találkozót szervez Jessie és Mrs. Cutter közöttt, hogy a lány is megtudja az igazat. Mrs. Cutter könnyek közt elrebegi, hogy élete legnagyobb tévedése volt az, hogy nem ragaszkodott jobban ahhoz, hogy együtt legyen azzal, akit szeret.

Ezt hallva Veronica egy pillanat alatt megvilágosodik, ő bizony nem fog így járni. Rohan is Duncanhez, a Neptune Grandbe, és különösebb bevezetés nélkül az ágyba cipelteti magát. After szex, Duncan és Veronica egymás karjaiban pihengetnek. Pihengetnének, ha a szomszéd lakosztályból kiszűrődő ütemes és ritmikus zajok hagynák őket. Duncanben felmerül a gyanú, hogy ha ezt így is lehet, akkor ő valószínűleg rosszul csinált valamit. Uh, ez kínos. Veronica lelkesen azt javasolja, hogy nyőgjék túl őket, erre Duncan mit tesz? Inkább tévézik. Veronica némi döbbenettel az arcán elfogadja a helyzetet, aztán kiosonkodik a szobából, hogy egyenesen szembetalálkozzon a szomszéd szobából kiáradó zajok okozájával… Logannel. Még kínosabb. Logan elhaladóban még odaveti, hogy igen, Duncan technikája tényleg hagy kivetnivalót. Már a zajok alapján, persze. Veronica idegesen felhívja a szálloda recepcióját, és a kérdéses szobát kéri, ahol egy női hang veszi fel a telefont – Kendall. Talán titkon azt remélte, hogy Logan egyedül volt, és csak az ő bosszantására adott ki különböző hangokat. A lényeg az, hogy Logan és Kendall viszonya kezd lelepleződni, annál is inkább, merthogy a Casablancas-házban Cassidy egy koton felbontott csomagolását találja meg a kanapé alatt, Live Large felirattal. Óó, Logan. Kendall igazán szerencsés.

Wallace-nak végül egyedül is sikerült rájönnie, ki zúzta le Jackie kocsiját. Egy újságírónő volt, aki tanulónak álcázva magát, beépülve gyűjtött anyagot a buszos sztorihoz. Jackie megkapja a biztosításhoz szükséges adatokat, Wallace pedig jó pontot szerez nála, mindenki jól jár. Kivéve Jessie-t, Lamb seriffet egyáltalán nem érdekli, hogy bizonyítani tudja azt, hogy az apja nem akart öngyilkos lenni. Mindenesetre Mars-apukának, aki szemtanúja ennek a jelenetnek, ez adja meg az utolsó lökést, hogy induljon a seriffválasztáson. A zárójelenetben Lamb seriffet és az embereit láthatjuk, amint egy partra vetett holttestet vizsgálnak. Nem tudni, hogy halt meg, de egy nyom máris van: a férfi tenyerén szép nagy, jól olvasható betűkkel Veronica Mars neve áll.

Címkék: veronica mars
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kla 2008.09.13. 23:24:12

Azért ebben a részben jobb special guest star volt, mint az első évad 2. részében. :D

babó 2009.06.03. 09:07:48

pontosan mit is mond Logan a szállóban Veronicának?

kár, hogy a lőtéri jelenet kimaradt, Logan elég vicces viszonyban van a Casablancas "szülőkkel" :))

foxglove (törölt) 2009.06.03. 12:33:43

@babó: "If the cuddling is the best part, he didn't do it right."
Nem tudom hogy erre gondolsz-e.

babó 2009.06.04. 09:19:21

@foxglove:
azaz, köszi.
most nézem a sorozatot a viasaton, és nem mindig jönnek át a dolgok a szinkronon.
süti beállítások módosítása