Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 01x11 - Potato Head Blues

2008. augusztus 30. 09:14 - missparker

Angelo a neten Jarod nyomai után kutat két monitoron egyszerre. Raines, az Öreg Rém hörög a feje fölött, épp Parker-apunak számol be telefonon, majd biztatja Angelot, dolgozz csak. A kapcsolat köztük hasonló, mint Sydney és Jarod közt. Ebben a bizarr világban Sydney és Jarod is normálisnak tűnnek. Angelo arca sem titok többé, neki sem jutott túl szép ábrázat.

Miss Parker és Sydney közben Jarod legutolsó tartózkodási helyén járnak, egy tűzijáték-kereskedés. Mesélő szerint Jarod volt a puskapor Picassoja, de eltűnt. Tudta, hogy jönnek érte hamarosan.

Már igazi bombákkal foglalkozik, igazi tűzszerészként. Egy sorozatrobbantó művét hatástalanítja, aki szokása szerint levelet is hagyott. A bomba felrobban, csak a levelet sikerül kimenteni. Kimenekülnek az épületből. Carlson kolléga lazán rágyújt egy szivarra, Jarod aggódó fejet vág, mint egy igazi újonc.

Jarod Nobel (khm, a Szerénység, ugye? Vagy inkább hasonló bűntudatot érez, mint a dinamit atyja, így tűzszerészként ezt érezte testhezálló névnek?) munkatársaival helyszínel a romokon, ez a Faxos Robbantó volt. Nem hagy nyomot, a bombariadót faxon indítja. Carlson a vállát fájlalja, háborús sérülésként kérkedik vele, Lamon, a kolléganő gúnyolódik rajta, a főnök, Chomsky fontoskodik a sajtóval. Ezután eligazítás az irodában, Chomsky megalkotta a Faxos Robbantó jellemrajzát. Balkezes, külvárosi munkás, na ezzel is kár volt görcsölni, semmit sem ér. Jarod a főnöki öntömjénezés végén el is kapja Chomsky-t a folyosón, szerinte a profil olyan, amilyennek a Faxos próbálja láttatni magát. Jarod tud egy keveset az álcázásról és ismeri az embereket. A Faxos csak ugráltatja őket, ezt élvezi. Chomsky utálja a különvéleményeket, pl. Jarod szakértői véleménye megingatná, de ő nem az az ember, akit tények zavarnak meg a döntésben. Chomsky verbálisan földbedöngöli Jarodot, ha a Faxost tréfacsinálónak hiszi, beszéljen Rachel Newtonnal, aki miatta vakult meg. Tesz még pár megjegyzést Jarod arisztokratikus hanglejtésére, európai stílusú neveltetésére, Jarodot is meg lehet lepni néha. Chomsky odavágja, hja, én is ismerem az embereket. A Chomsky - Jarod meccs állása: 1:0

Központ, Sydney franciául beszél telefonon, Chomsky jól sejtette az európai "nevelőnőt". Miss tombol Brootsnak, ez forró nyom volt, Jarod mégis el tudott tűnni. Sydney szerint ez csak Jarod tehetségének köszönhető, Miss árulóra gyanakszik, az Öreg Rém is feltűnik a semmiből, és egyetért Miss-szel, de ennek egyikük sem örül.

Jarod közben egy másik kollégával egy szoftvert tanul, korosítás fényképek alapján, eltűnt gyerekek keresésében segít. Eltűntek keresése? Ez nagyon érdekes.

A kolléga kedvenc játéka az álcázás nagymestere, a Krumplifejű Úr. Jarod rögvest ki is szúrja a monitor tetején, mikor megkapja a magyarázatot, mi ez, be is vág egy idétlenséget, szerinte a Krumplifejű biztos jó játék lenne a gyerekeknek is. A kolléga érdekes fejet vág a megjegyzéshez.

Carlson a Faxos nyomára akadt, külvárosi ház, dilis anyuka 30 éves, dilis kicsifia. Curtis paranoiás, fenyegető leveleket ír a hivataloknak, megsérült közmunkán, kártérítést akar. Jarod szerint nem ő a Faxos.

Előkerül a piros füzet Rachelről, fotós volt, megvakult egy robbantásban. Jarod meglátogatja a vakok intézetében. Rachel a szobájába zárkózva él, nem mozdult ki a balesete óta. Láthatta a Faxost, talán le is fotózta, de nem emlékszik rá.

Központ, Sydney, Miss és Broots a folyosón ülnek. Őket a gyanúsítják kiszivárogtatással, hazugságvizsgálatra várnak. Angelo figyeli a vizsgálatot, az Öreg Rém hörög, legyél olyan, mint ő. Angelo Parker minden mozdulatát le tudja képezni, talán azt is megérzi, mikor hazudik. Miss-szel nem mennek semmire. Sydney következik, bevallja, hogy volt titkos kapcsolata Jaroddal, de csak azért, hogy visszahozza, a személyes találkozóról hazudik. Angelo jelez, mert beszélni szinte nem is tud. Broots kellően meg van rémülve ahhoz, hogy összevissza beszéljen, Angelo szerint ő a kém. Különben is hazudott a Központnak, ezt be is vallja. Angelo földöntúli vigyorral jelzi, hogy nem csak ő hazudott.

Jarod dühödten kutat a Faxos után, most nem az ő környezetében van a gonosz, nem tudja azonosítani a szokásos módszerekkel. Nekilát az összes robbanás minden tárgyi bizonyítékát egyesével átnézni. Beteges megszállottsággal keresi a hibát, amit a Faxos vétett.

Chomsky megjelenik a laborban, beszólással kezd, hehe, a törvényszékiekhez akar átkerülni, arra treníroz? Úgysem talál semmit. Jarod hidegvérrel közli, átnézte mind a 3025 tárgyi bizonyítékot, különösen a drótokat. A Faxos a detonátor-csatlakozója mindig ugyanolyan, minden másban véletlenszerűen választ. A drótok vágásmintájából megvan a kés gyártója, bizonyítani tudja, azt is, hogy a Faxos jobbkezes. Chomsky - Jarod 1:1.

Jarod kicsit foglalkozik magával is, a szoftveres kollégától kér segítséget, az anyja képére egy 30 éves öregítést. Telefonon jön egy riasztás, menni kell. Carlson rosszul van, izzad, levegő után kapkod. A bőröndben egy elemes kütyü zizegett, sehol a bomba, ez egy tréfacsináló volt. Az öltözőben Carlson próbálja rendbehozni a renoméját, mentolos balzsammal kenegeti a fájós vállát, a seregbeli tetkóját mutogatja, egy részeg éjszakán az egész egysége ugyanolyat csináltatott, az ő ötletére. Ez a szájhősködés unalmas, Jarod elmegy inkább Rachelhez. Segít neki felidézni a baleset emlékeit, méghozzá Sydney módszereivel. Ugyanúgy vezeti a kérdéseivel Rachelt a múltban, megteremti a szükséges környezetet a szobában. Jarod tökéletes Sydneyvé vált: a módszere lelketlen, de eredményes. Rachel sír, fel tudja idézni a mentolos illatot, amit ott érzett.

Véletlenül Jarod ismer egy bombászt, aki mentolos jégzselével kenegeti a vállát… Nézzük az anyagát, mint biztonsági őr, bárhová be lehet jutni. Van egy referencianév, Steven Johnson, a katonatárs.

Jarod FBI ügynökként meg is látogatja, Carlsonról érdeklődik nála. Hát bizony utálták, repeszt kapott a vállába a saját hibájából, a csapat a vállán cipelte. A tetkót is rájuk akarta tukmálni, elhajtották a francba a kis patkányt a hülyeségeivel.

A kolléga átadja a korosított képet, Jarod elérzékenyül, megint egy lépéssel közelebb a saját életéhez. Lamon jön a hírrel, a Faxos felrobbantotta magát. Carlson hol is van? Hát a helyszínen, ő telefonált be. Mivaaan? Fennforgás a dilis Curtis házánál, súlyosan megsérült. Dilisanyunak bűntudata van, egyedül hagyta a kisfiát. Carlson adja a hőst, Jarod gonosz nézése most mindennél beszédesebb. Carlson, neked nagyon rossz lesz.

Broots életébe látunk bele egy kicsit. Mivel Angelo szerint ő a bűnös, Sydney és Miss megfigyelik, ahogy biciklivel járja a várost, repülőjegyet vesz, magánnyomozót látogat. Miss hibáztatja magát, tudnia kellett volna, Sydney vigaszul egy croissant-al kínálja, a jobb sorsra érdemes péksüti közepében egy csikk landol, Miss inkább jegeskávét akar. Sydney szerint Broots nem keveredik veszélyes helyzetbe, ez nem jó nyom.

A Chomsky - Jarod meccs újabb fordulójához érkeztünk, Chomsky örül, hogy megvan a Faxos. Jarod szerint, aki mindenre figyelt mindig, nem robbantja fel az anyja házát véletlenül. Sőt, Curtis balkezes, ezt védd ki, Chomsky. A bűnösség bizonyítása a bíróság dolga, gratula Chomsky, ennyire barom nem lehetsz. Ezt a csörtét Jarodnak könyvelem. Chomsky - Jarod 1:2

Jarod Carlsont figyeli, betör a lakásába_ katonai felszerelések, amerikai zászló, és egy gyanús kés. Ennek a vágásmintája egyezik a Faxoséval. Carlson eközben nagyarcúan nyilatkozik a tévében, igen, ő leplezte le a Faxost, megmentette a várost egy rémálomtól. A tiéd viszont most kezdődik...

Parker a gólemeivel beront Broots lakásába, egy kislány, egy magánnyomozó és egy nagyon értetlen Broots a zsákmány. A pofáraesés pillanatát Sydneyvel együtt szégyenkezve éli meg, talán mert a riadt kislányban kicsit felfedezi önmagát.

Sydney optimista, legalább tisztázták Broots-t, Miss szerint hazudott a Központnak, ez megbocsáthatatlan. Broots kikéri magának a bánásmódot, egy gyerek-elhelyezési per közepén van, a repülőjeggyel a kislányt akarta az anyjához hazaküldeni, a magánnyomozó az exfeleségéről tudott meg pár dolgot. Broots most nagyon határozott, a család szent, ha érti ezt itt valaki.

Jarod Krumplifejűkkel játszik, Pezt eszik és bombát épít. Lamont hívja egy esti programra, Chomskynak hagy egy borítékot, majd beállít egy késletett faxküldést. Az irodába érve meg is kapja a faxot.

Irány a fax szerinti helyszín, egy lift. Carlson fél, Jaroddal kettesben nem akar menni, kell az erősítés. Ugyanmár, hősök leszünk. Bomba megvan, levél is van mellé, mint mindig. A lift "véletlenül" beindul. Carlson pánikol, Jarod hidegvérű, ez légnyomás-detektoros bomba, csak a 60. emelet körül robban. Meg különben is mit ijedezel Carlson, ez olyan, mint a többi bomba, amit hatástalanítottál. Ja persze, a sajátjaidat tudod csak, ezt nem. Akkor meghalsz, Carlson. Jarod kimászik a lift tetején, Carlsonra rázárja a vészkijáratot. Visszaszámlálás, Carlson eltévesztette a zsinórt, bumm. A liftajtó nyílik, robbanás nincs, ez hamis bomba volt. Az egész csapat végignézte Carlson lelepleződését.

Curtis talpig gipszben diktál az anyjának, újabb levél a városházának. A szoftveres srác hálából egy halom Krumplifejű alkatrészt kap.

Rachel kimozdult a szobából, az intézet kertjében sétálgat egyedül, egy fehér bottal, a mélyponton túl van. Angelo továbbra is kutatja a netet, megtalálja Jarod mamájának korosított képét, megáll egy pillanatra. Az Öreg Rém rákérdez, de Angelo már klikkel a next-re. Mi már tudjuk, ki az informátor... Vajon Jarod tudja, ki segít neki?

Címkék: a kaméleon
12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bree-gee 2008.08.30. 10:43:32

Nagyon jó volt megint a hogyvolt!

Olyan idegesítő az Öreg HÖrgő Rém, amikor biztatgatja Angelot..Brrrr...

ovits 2008.08.30. 21:32:35

-Did you find something Angelo?
Angelo eltünteti Jarod mama képét.
-Keep working. Keep working...
A kedvenc jelenetem.

Végre egy film(sorozat egyik epizódja), amiben nem 7szegmenses kijelzőt raktak a bombára. (Bár a kaboom felirat m-jét nem lehetett volna kiíratni a 7szegmensessel)

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2008.09.01. 09:00:09

Bree-gee, köszönöm! Ebből az epizódból nem volt nehéz jót írni.

Raines, mikor csikorognak a palackja kerekei... brrr Bizarr egy figura.

Ovits, erre fel sem figyeltem :)

panu 2008.09.01. 16:28:16

Megint adják vmelyik csatornán?!
Ha igen, melyiken???:)

bree-gee 2008.09.01. 21:30:30

Pedig szerintem volna igény rá.Különösen most, hogy újra divatba jöttek a régi sorozatok.

panu 2008.09.02. 00:00:19

Szia Missparker!

Köszi, pedig már reménykedtem!
Ezer éve leadták egy ideig, majd újra kezdték, mert beszerezték a folytatást, majd amikor igazán izgalmassá vált, vége lett, eltűnt a sorozat a magyar adókról. No kicsit ideges voltam akkor... igazán leadhatnák minden nap egy rész változatban:)

joanne 2008.09.02. 12:28:07


Tényleg jó lenne újra látni! Király sorozat volt!

Jók a karakterek, jó a sztori, és nagyszerűek a HV-k!

Angelo bár nem éppen egy férfiszépség, de azért nagy kedvencem volt!

bree-gee 2008.09.02. 22:30:49

Így legyen!
Mondom, hogy mostanában rákattantak az adók a régi sorozatokra, és nem hiába, mindenki szeret nosztalgiázni!:DD
Azt azért nem hittem volna, hogy ilyen mázlink lesz, és a Kaméleont is előveszik.Csak csöndben reménykedem, hogy a 2. évadnál tovább mennek, hiszen az RTL-nek meg kellett vennie a sorit, eredetileg a tv2 adta.Remélem az összeset megvették.

ovits 2008.09.03. 09:13:57

OFF: mire sikeresen megküzdök az indapassal, addigra elfelejtem, hogy mit akartam írni...
ON:
Nagykirárlyság, hogy az RTL megvette a sorozatot. Azt lehet tudni milyen szinkronnal fogja adni? Ha a megkopott emlékeim nem csalnak nagyon, akkor egész jó volt a szinkron.

A hétszegmenses kijelző a filmes bombák elengedhetetlen kelléke. Csak arra jó, hogy a drámai hatást fokozza. Amikor a(z önjelölt) bombaszakértő hatástalanítja, akkor tök jól mutat, hogy az utolsó másodpercben sikerült hatástalanítani a bombát.
Vagy amikor a főhős realizálja, hogy a bombát nem tudja hatástalanítani, akkor nagyon hatásos lassított felvételen mutatni, hogy a főhős a jócsajjal menekül, közben vágóképként beadni az ominózus kijelzőt (aminek már rég el kellett volna érni a 0-t, de még mindig van 4 másodperc, ami elegendő lesz legalább 100m megtételéhez).
Jarod bosszújában legalább volt értelme kijelzőt rakni a bombára, és ez a kijelző legalább nem a jól megszokott 7szegmenses (amivel csak számokat és esetleg 1-2 betűt lehet kiírni) fajta volt.
süti beállítások módosítása