Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hősök 2x11 - Tehetetlenül

2008. augusztus 29. 14:50 - sixx

Itt a vége a második évadnak, amit sajnos a sztájk tönkrevágott egy kicsit, de sebaj, majd a harmadik jobb lesz. Nem foglaljuk össze az eseményeket, amik idáig vezettek, ott van fent a Hősök-tag, tessen használni és olvasni kicsinyég. Mohinder törött orrával indulunk, hazaér, és ott találja Sylar barátunkat a szobában, no meg Mádzsát, a kissé kancsi és együgyű lányt, aki eljött a gyógyírért, és kezd szerelmes lenni Sylarbe. Mohinder mindent megpróbál annak érdekében, hogy a kislány belássa: ez a Sylar egy geciember, de hiába, Mádzsá csak legyint olyan apróságokra, hogy a csávó agyakat eszik (?), spongyát rá. Mohi hitetlenkedve rázza a fejét, talált valakit a sorozatban, aki még nála is hülyébb, ami nem kis bravúr.

A csaj kiböki, hogy Sylarnek nincsenek meg a képességei, mire szinte látjuk a villanykörte felgyulladását Mohi agyában: no képesség, no problem, és máris felkap egy tompa konyhakést, hogy szíjjelvágja az egykori órásmestert. Kár a gőzért, Sylarnál pisztoly van, a megdöbbent Mádzsá szeme láttára fenyíti be Mohit és követeli a vérét, mert attól majd visszajönnek a képességei, vagy mi. Azt is tudja, hogy kell hozzá Klermackó vére is, ami fasza, csak éppen Mádzsá szeme elfeketedik, és nekilát kiírtani a lakásban tartózkodókat a fekete könnyekkel, ajaj. Sylar persze beszól, hogy most akkor jól gondoljad meg, hogy micsinálsz, kisanyám, mert ha engem megölsz, akkor Mohinak és Mollynak is annyi. Mádzsá nem igazi képregényhős, így nem áldoz fel senkit. Irány Izsák lakása, ami Mohi laborja ugye.

Ugrunk Petrelliékre. Parkman nyomozó is ott téblábol a milliós lakásban, dörgölőzik a gazdag emberekhez, mint Frei Tamás szokott. Hírt hozott, Adam Monroe kinyírta Victoriát, amit PetrelliMuter rezignáltan vesz tudomásul, én nem haltam meg, faszt se érdekli. Parkman és Petrelli közli anyucival, hogy hehe, de Emó meg beállt a gonoszok közé, szóval el kéne már mondani, hogy mi van. A teljes igazság (na, persze) az, hogy annak idején, amikor a nyuggerhírók még erejük teljében voltak, jött Adam Monroe, és nagyon meggyőző érvekkel támasztotta alá elképzelését a Föld lakosságának kipusztítását illetően, így a nyuggerhírók segítettek neki, de persze Adamnak elment az esze, jött a vírus meg így tovább, és akkor bezárták. A vírus meg Odessában van, Texasban, Nathan és Parkman elindulnak rendet tenni. A muter elbocsátó szép üzenete: egy golyó az agyba, ez az egyetlen módszer - aztán gondolatban hozzáteszi Parkman kedvéért, hogy ha más megoldás nincs, akkor ki kell nyírni másodszülött fiát, Emót is. Bravó.

Odessa, az előző rész utolsó jelenete a kardot rántó Hiróval és a kezibűl villámozó Emóval, csak most látjuk a dolog kimenetelét is: Hiro az utolsó pillanatban csak nem csapja le Emó fejit, hanem átteleportál a raktár másik felébe, hogy közel legyen Adamhez. Kicsit vitáznak azon, hogy akkor most ez az Adam geciember vagy sem, Emó gyenge lábakon álló érvelése az, hogy a nyuggerhírók bezárták a jóembert 30 évre, még jó, hogy kissé ideges, és megállítja Hiro kardját egy centivel azelőtt, hogy a penge szíjjelvágná Adam csinos arcát. Emó is hülye, mint a seggem. Hiro elugrik valahová, majd visszatér, és Emó nyakához szorítja a kardot, de hiába, mert ez megáramozza a pengét, amiről Öveges prof. óta tudjuk, hogy faszán vezeti az elektromosságot, Hiro kiterül, mint Dér Heni Damu Roland alatt. Az idő ismét elindul a maga útján, Adam rácsodálkozik Hiróra, és visszaveszi tőle a kardját, hehe.

Klermackó pakolás közben megtalálja a SZE összes feljegyzését, és továbbra is az a terve hogy mindent elmondjon valamelyik újságbnak. Remélem, nem a Bors ottani megfelelőjének (National Enquirer), mert abban Elvis feltámadásáról heti rendszerességgel írnak. Vágunk, Bob a válozatosság kedvéért Elle-t, a lányát baszogatja, minek idegesítetted fel Klermackót, kérdezi tőle, nem lehetsz ekkora pöcs. És egyébként is, kislányom, nem nagyon vagy mostanában formában, szóval le vagy tiltva a bevetésekről. Elle kiborul, és elmegy a pincébe bezárt SZE-hez, akitől infót akar kérni a képsségét illetően, pontosabban arról, hogy Bob mit is tett vele gyermekkorában. Könyörgőre fogja, mert a SZE eleinte nem hajlandó beszélni, de aztán vállat von, és elmeséli, hogy Bobot nagyon érdekelte, mégis mennyi kraft van a lányában, így kisebb városokat hajtott meg a villámokkal, meg ilyesmi, de ez odavágta Elle agyát. Hétéves volt akkoriban, de Bob valahogy ezt leszarta. Bob pont ekkor lép be a cellába, és a SZE segítségét kéri az egész "Klermackó megy az újsághoz"-dologban. A SZE csak röhög, Bob meg befenyíti, jó akkor kinyírom a lányod, bazmeg.

A tejesen felesleges történetszálak sorában Niki és Májka következik, a kiskölyök menne Maunika után, aki egy másik érdektelen szálban elfogatta magát, és próbálja agitálni a mutert, hogy hívja elő Dzsesszikát, a Berzekert, oszt szedje szét az elrablókat apró darabokra. Nem megy, fiam, mondja a muter kifejezéstelen arccal, ez a Mohi nagyon kibaszott velem, telenyomott valami cuccal, már járni is alig tudok. Májka elszánt, mint Damu Roland, amikor Dér Henit próbálta magáévá tenni a tévékettőn, én akkor is elmegyek Mauniért. Odessa, Emó és Adam egy földalatti folyosón halad előre, és közben az ott posztoló őrökkel játszanak tekebábusat, Emó borogatja őket lelkesen, azok meg kiabálnak. A kevésbé szerencsések arcát Adam kettéhasítja a Hirótól lenyúlt karddal. Elérkeznek egy baszott nagy vasajtóhoz, rajta nagy kerék, páncél minenütt vagy hat méter vsatagon, de Emó majd elintézi, de előtte garaciát kér Adamtől, hogy nem hazudik. Ezt a hülye faszt. Nekilát az ajtó anyagának meghajlítsához, közben Adam elégedetten vigyorog.

New York, Mohi Izsák lakásába vitte Sylart és Mádzsát, no meg Molly-t, a kislányt, nehogy biztonságban legyen már öt percig is. Sylar befenyíti Mádzsát, bazmeg te nekem ne ugassá', mert ahogy visszakapom az összerabolt képességeimet, kinyitom a fejed, oszt utána fekete könnyeket fogok sírni én is. Azt persze Sylar nem veszi észre, de nekünk megmutatják, hogy a riasztón egy vörös fény kezd el villogni, így a Cég már tud arról, hgy valaki csak úgy bement Izsák kérójába. Mohi nekilát várt venni Sylartől, mert tudnia kell, milyen vírustörzs fertőzte meg a rohadékot. A vérvátel úgy zajlik, mint náunk az SZTK-ban, gyorsan és kegyetlenül. Elle-re ugrunk, aki az irattárban kutat, és keresi az aktáját, de nem találja sehol, viszont egy számítógépen pont belát Izsák lakásába. El is indul, hogy bebizonyíthassa a faternak, micsoda fasza csaj ő valójában.

New Orleans, gonoszemberek tartják fogva a csinos hírót, és nem azt tennék vele, mint Damu Roland a magát beszéd és mozgásképtelenség határára ivó Dér Henivel, hanem fel akarják gyújtani. Kellett neki odamenni, ahová, ezt el is magyarázzák neki, miközben benzinnel locsolják körbe a pincét. Májka egy rögtönzött nyomkövetőval rálel, a muter vezeti a kocsit, happy-happy family. Odessa, Nathan és Petrelli az égből, Hiro az épületből, nagy találkozás ez. Mennek majd Adam Monroe-t intézni, de most ugrunk egy kicsit Klermackóra, akit a repülő faszija akar lebeszélni a kitálalásról, nem jó ötlet ez, hallod, nem akarom, hgy kísérleti patkány legyek, stb. Klermackó berág, és ugyan azt megígéri, hogy Vesztről nem beszél, de saját magát bajba keverheti. És ki lép be ekkor az ajtón? A SZE, hogy hasson rá.

New York, Molly és Mádzsá üldögélnek, és Molly keresi Alehándrót Mádzsának, sok sikert, kislány. Nem is találja meg, szegény Mádzsá most szembesül Sylar legújabb rémtettével. Mohi közben rájön, hogy Sylarben ugyanaz a törzs munkálkodik, mint Nikiben, szóval direkt vették el tőle a képességeit - Mádzsá pont ezt a pillanatot választja arra hogy hisztizzen egy sort Alehándró miatt, aminek egy lövés vet véget, van Isten. Mohi odaadja a gyógyvért Sylarnek, de az előtte letesztelteti Mádzsán, mert van esze. A SZE otthon magyarázza a családnak a feltámadásos trükköt, Klermackó vére mentett meg, mondja, majd hozzáteszi, hogy olyan Isten nincs, hogy Klermackó kitálaljon a sajtónak. A család biztonságban lesz, de ennek ára van: a SZE visszamegy a Céghez geciskedni. Bob már várja is odakint. Odessában Emó egyre jobban leamortizálja a páncélajtót. hajlik a vas, repülnek a csavarok, Adam meg csak arra vár, hogy bejuthasson a szentélybe - ehhez azonban a hirtelen ott termő Hirón kell keresztülvágnia magát. Nyugi, nem lesz semmi baja a kisembernek, de Emó a falhoz veri, majd nagyon elkezdi szadizni.

Pont ekkor érkezik meg Parkman, aki Emó agyába mászik, és próbálja kényszeríteni Adam elpusztítására, elfeledve azt, hogy Emónak is megvan ez a képessége, plusz egy csomó másik, így két perc alatt megszívja. Jön Nathan, hogy a családi kötelékre, meg az érzelmekre alapozva győze meg a egyre idótább öccsét - Hiro meg magához tér, és beteleportálja magát a páncélterembe, oda, ahol Adam keresi a vírust, sőt, már meg is találta. Nathan elmeséli az igazat Adamről, de Emó nem nagyon hisz neki, ő volt az, aki meggyógyított, jóember! Adam a páncélteremben azt taglalja Hirónak, hogy a világra ráfér egy ilyen vírusfertőzés, szokásos rosszember beszéd a végkifejlet előtt, dobja már el azt a fiolát, oszt szevasz. Emo elindul befelé a páncélterembe, ahonnan Hiro elteleportálja magát Adammal, aki eközben elhajítja a fiolát. Ó jaj, most meghalunk? Nem, mert az eredeti tervekkel ellentétben Emó időben érkezik, és elkapja a vírust tartalmazó kémcsövet, heppiend.

Parkman nézegeti a cuccokat a páncélteremben, Emó meg megatomozza a fiolát, és elpusztítja a vírust. És akkor most mi lesz a jövőben ragadt királylánnyal? Nathan és Parkman megunja, hogy eddig szopatták őket, és Nathan eldönti, hogy egy sajtótájékoztatón mondja el az igazságot. Mindezt persze a páncélterembe telepített kamera képe mutatja valakinek, valahol. New York, Mádzsá feléled Klermackó vérétől, így Sylar is megkaphatja a cuccot. Fogja a injekciós tűt, és balra el, DE megjön Elle, és megvilámozza kicsit, cserébe Sylar rálő, Molly sír, Sylar meglóg, Elle villámoz és lakást amortizál, Mohi meg csak néz mereven a fejiből kifelé. Niki és Májka elér a házhoz, amiben Maunit tartják fogva, ott a helyzet elég meleg, mert rágyújtják az épületet. Az utolsó pillanatban jön Niki, nagyon tökönrúgja a geciembert, majd berohan az égő épületbe, ahonnan Maunika jut csak ki, ő maga nem.

Tokió, Hiro a helyén ül és dolgozik, mondja Andónak, hogy elintézte Adamot, hát el, egy koporsóba teleportált vele, mégpedig a faterjáéba. Ez nagy szopás. New York, Mádzsá nagyon jól van, Mohi köszönetet mond Elle-nek a mentőakcióért, mindenki boldog. Odessa, Nathan sajtótájákoztatót szervez, már majdnem elmondja, hogy tud repülni, Emó meg mindent amit el tudunk képzelni, de lelövik, aztakurva. Petrellimuternek valaki telefonoz, anyu nyugtázza a merényletet, ennek így kellett történnie. Ez egy nagyon elbaszott család.

Az utolsó jelent pedig a harmadik évad bevezető képsora: kezdődik a Villains című fejezet, mégpedig azzal hogy Syalar egy sikátorban ücsörögve beadja magának Klermackó vérét, mire minden sebe begyógyul, majd kipróbálja, hogy tud-e csak az elméjével tárgyakat mozgatni, s lőn. Tud. "Visszatértem" - mondja. Hogyvolttal legközelebb úgy 2009 nyarán jelentkezünk.

Címkék: hősök
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.08.29. 15:10:21

"Mádzsá csak legyint olyan apróságokra, hogy a csávó agyakat eszik (?), spongyát rá."

Eredetiben ezt mondta? Mert a szinkronban csak szimplán gyilkost, így nem is volt olyan érthetetlen, hogy csak egy "háááát, néha véletlenül én is" volt a válasz...

"Hiro kiterül, mint Dér Heni Damu Roland alatt"

Na mi van, nézed a Hal a Tortán-t? Látom mély nyomt hagyott benned :-)

"Odessa, Nathan és Petrelli az égből, Hiro az épületből, nagy találkozás ez."

REPULO EMBER!!! :-)

"Hogyvolttal legközelebb úgy 2009 nyarán jelentkezünk."

Csak nem kell megint annyit várni...

kla 2008.08.29. 15:12:26

Ez az utolsó rész egész jól sikerült, bár a Niki-Micah-Monica szálnak rohadtul semmi értelme sem volt, ahogy annak sem, hogy Peter úgy akarja megmenteni a csaját, hogy elpusztítja a jövőt, ahol ott ragadt, és így nem látja többé. Hiro "repülő embere" viszont jó volt.

Ja, és remélem azért látjuk még Adamet.

kla 2008.08.29. 15:13:04

Fedor: miért ne kéne, 1 év, 1 évad

sélli_ 2008.08.29. 15:15:26

Hát ezt nem hiszem el.... volt a reklám után mégegy jelenet???!!! WATTAFAAAKKKKK?! Lemaradtam, hogy az Isten rohassza le már megint a kertévéket...
'Emó és Adam egy földalatti folyosón halad előre, és közben az ott posztoló őrökkel játszanak tekebábusat, Emó borogatja őket lelkesen, azok meg kiabálnak' LOL! :)))
Állat a hogyvót mint mindig! Köszönjük a második etapot IS!!!

Elloth 2008.08.29. 15:16:36

Petrelli muterban nem csalódtam! Ő képes áldozatokat hozni a nagyobb célért.

"Adam a páncélteremben azt taglalja Hirónak, hogy a világra ráfér egy ilyen vírusfertőzés, szokásos rosszember beszéd a végkifejlet előtt, dobja már el azt a fiolát, oszt szevasz." Ezt annyira utálom a rossz fiúkban. Intézzék el a dolgot, utána mondhatják a nagy monológot.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.08.29. 15:28:29

"Fedor: miért ne kéne, 1 év, 1 évad"

Speciel a második évadra jóval többet kellett várni mint egy év, mindezt azok után, hogy az első évadot úgy kezdték el vetíteni, hogy még ment odakint. Egyébként is, a magyar tévék összevissza nyomják, a TV2 is eljátszotta azt egy csomó sorozatnál (SzülFel, NCIS, stb.), hogy az évead végén, tavasszal elkezdte rögtön az újat, majd a nyár elején félbehagyta, és most megint folytatja. Ohne rendszer. Szóval én semmin se csodálkoznék.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.08.29. 15:32:32

"Hát ezt nem hiszem el.... volt a reklám után mégegy jelenet???!!! "

Hónapok óta az a rend, hogy két reklám van egy sorozatrészben, és két műsor között meg egy se... Addig kell nézni, amíg el nem kezdődik a következő.

sélli_ 2008.08.29. 15:37:30

Hát, így jártam... azt hittem az a vége, hogy lelövik a Repuleoembert Petrellimuter telefonoz oszt kész. Nem volt hiányérzetem!
No, majd a 3. etapban figyelek :))

pleiades.hu 2008.08.29. 15:45:09

Azt szeretném kérdezni, hogy ha Peter át tud menni a falon, akkor miért kellett 20 percen át érdagadással erőlködni, hogy pszichésen lerántsa az ajtót?

kla 2008.08.29. 15:46:26

Igazság szerint az 1. évadnak július végén lett vége, a 2.-at meg június elején kezdték el. Én még ezen is csodálkoztam, azt hittem, csak ősszel fogják.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.08.29. 15:56:58

kla, nem az előző évad utolsó, és a következő évad első része között szokás eltelnie egy évnek, hanem két évadkezdet között... Én a második évadot februárra vártam ezen logika alapján. Node a TV2 meg a logika...

Kretusz 2008.08.29. 15:58:07

pleiades nálad a pont. ráadásul adamet is magával tudta volna vinni, lásd menekülésük a Cégtöl.

"hívja elő Dzsesszikát, a Berzekert" baszki ezen percekig röhögtem

ovits 2008.08.29. 15:59:25

Az évadzáró ep. után jutott eszembe, hogy ez a sorozat olyan, mint a Hupikék törpikék. Mindenkinek van egy speciális tulajdonsága itt is és ott is.
Hókuszpók (Sylar) kicsit mindig pórul jár, de azért megússza. Egyre több a negatív karakter pl: a nagyon kövér, rút vörös hajú boszorkány (a Hősökben Adam és a cég feje), akik szintén megússzák: Adamnek simán van ideje, hogy megvárja, hogy a koporsó elrohadjon körülötte (ha lustálja mondjuk szálkánként leamortizálni), utána meg egyszerűen csak kimászik.
Mondjuk annyi különbség azért mégis van, hogy a HT-ben kedvesen bugyuták voltak a karakterek, itt meg idegesítően hülyék...

Erős a gyanúm, hogy a repülőember is meg fogja úszni valahogy (pl: a tesó odateleportálja Klermacit a hullaházba, hogy feltámassza a bátyót/fatert).

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.08.29. 16:00:41

Egyébként lehet, hogy akkor akarták kezdeni, de menet közben kiderült, hogy a sztrájk miatt ez az évad fele olyan hosszú, mint az előző, és így csak a tervezett évad felénél kezdték el adni, hogy ugyanakkor érjen véget :-)

A harmadik évad hány részes lesz? Akkor ez alapján kiszámolhatnák, hogy mikor kezdik itthon :-)

kla 2008.08.29. 16:03:45

"nem az előző évad utolsó, és a következő évad első része között szokás eltelnie egy évnek, hanem két évadkezdet között... "

Így van, és így az a logikus, hogy 2009 nyarán kezdődik a 3. évad. Az 1. évad egy különleges ügy volt, aztán a TV2 meggondolta magát, és elrakta nyári sorozatnak.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.08.29. 16:06:09

"Niki-Micah-Monica szálnak rohadtul semmi értelme sem volt"

Honnan tudod? A Lost is tele van olyan belengetett szállal, ami csak részekkel, évadokkal később kap csak értelemet...

"ahogy annak sem, hogy Peter úgy akarja megmenteni a csaját, hogy elpusztítja a jövőt, ahol ott ragadt, és így nem látja többé."

Ha az az alternatív jövő nem következik be, akkor ottragadni se tud... Bár az időutazásos paradoxonokba nem nehéz belebonyolódni.

ovits 2008.08.29. 16:06:56

Ja még valami: a HT-ben 100 törp volt, mégis mindig csak ugyanaz a 6-8 törp szerepelt minden részben. Hősökből ? mennyiségű van, de itt is csak ugyanaz a 6-8 szerepel minden részben, ráadásul a többségük rokon egymással.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.08.29. 16:07:36

kla, azért reménykedni csak szabad :-) Mint említettem, a logika meg a következetesség nem igazán tartozik a TV2 erényei közé.

kla 2008.08.29. 16:16:30

De a csaj most kitörlődött az univerzumból, nem? Mert ha most valaki elutazik a jövőbe, akkor már nem lesz ott, mivel megváltozott, de a jelenben sincs, mert elment abba a jövőbe, ami megsemmisült. Szóval szerintem ezt elbasztad Peter, de mivel ez a Hősök, amiben nincs sokkal több logika, mint a TV2 döntéseiben, még bármi megtörténhet.

"A Lost is tele van olyan belengetett szállal, ami csak részekkel, évadokkal később kap csak értelemet..."

De ott nem idegesítőek a karakterek :D

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.08.29. 16:22:52

"De a csaj most kitörlődött az univerzumból, nem?"

Hááát, elvileg ha nem jön létre az az univerzum, akkor oda se tud utazni, tehát ilyenkor szokott az lenni, hogy hopp, hirtelen ott találja magát, ahonnan elindult...

Mondom én, hogy az időutazás rázós műfaj. Egy olyan trilógia van csak, amelyben sikerült teljesen ellentmondások nélkül összehozni egy ilyen sztorit, ez pedig a Vissza a jövőbe.

ovits 2008.08.29. 16:38:53

A csaj így is, úgy is megszívta. Ha egy alternatív jövőben ragadt ott, akkor azért, mert az ottani emo már kinyiffant, őt meg hazadeportálják Írországba. Ha pedig kitörlődött térből és időből is, akkor meg mégjobban megszívta.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.08.29. 16:50:40

ovits, lásd egyel fölötted a verziómat erre.

ladislaus 2008.08.29. 16:53:53

szerintem szarjátok le a tv2-t és rendeljétek meg USAbol az egészet interneten. Hamarabb kijon, dvd-n is, meg vannak okos oldalak.
tv2 meg a tobbi kertv szarjon sunt, nyaljon csalánt.

ovits 2008.08.29. 17:28:03

Fedor, tökéletesen illene a Hősökbe az a variáció.

A Vissza a jovőbe-ben az nem tetszett, hogy miután megváltoztatták a múltat, és a srác visszajött a jövőbe, a változásokra nem emlékezett/nem élte át. Ilyen szempontból jobban tetszett a Pillangóhatás.

paaj 2008.08.29. 17:59:57

Ezen a hogyvolton fél órát röhögtem, köszi!:))) Jobb mint látni esküszöm:))))
Azt monnyuk nem értem, hogy ugye pítör bír klermaci gyógyító képességével a bátyust meg nem fejbe lőtték ergó mit rinyál, behúz másik szoba oszt gyógyítsa meg vagy ha már ott a sok kamerás embör hát mutasson nekik képességet. Persze ez logikus lenne ezért nem ez van.

LeiterJakab 2008.08.29. 18:00:35

Ki az a Dér Heni? Mostanában többször is olvatam már ezt a nevet, de lövésem sincs, ki az. Miről híres? A melleiről? Egy újabb egzisztencialista filozófus? Vagy ki?

Herbert Putzenschramm 2008.08.29. 18:02:52

Innentől kezdve ott van szopón a dolog, hogy Klermackó vérével bárkit fel lehet éleszteni, tehát senki sem fog meghalni.
Még szerencse, hogy Sylar visszanyeri az erejét, így lesz értelme nézni a 3. évadot. Csak az kár, hogy VeronicaMars a jó oldalra állt, jobban illett hozzá a gonosz szerep (azon meg külön röhögtem, ahogy belopózik sunyiban az irodába, mintha a másik sorozatból vágták volna ki :)
Adam meg majd kijön a sírból mint Uma Thurman a Kill Bill-ben, sima ügy :D
Már csak az kéne, hogy Nikki és Mádzsá ne éledjenek fel, akkor teccene a 3. évad.
Az meg kiderülhetne már, hogy mit tud Petrellimutter, mert neki is kell hogy legyen valami trükk a tarsolyában.

Vince Larkin 2008.08.29. 18:06:46

Nahát, ez az emó erős harcot vív a sorozat hülyéje címért Mohival...Petrelli muter szokásos módon szariki a családra, ha a "nemes cél"-ról van szó, bár ő Pítört akarta vóna mindeképp leamortizáltatni. Minden évad végén meghal egy Petrelli első látszatra? sixx, a Dér-Damu románc HV-ba szövéséért külön grat! :D
A 3. évadból bevágott röpke részlet azért bizakodásra ad okot! Sylar újra a régi!

Vince Larkin 2008.08.29. 18:08:05

Mádzsá sajna már feléledt...

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.08.29. 18:27:12

Nehogy azt higgye valaki is, hogy Náthán meghalt. majd a következő évadban jön Kler és megmenti a vérével. Neki ez a szerepe, hogy minden évadban feltámasztja valamelyik apját. :-)
Hát a időparadoxon húzós dolog. a Vissza a jövőben is kicsit furcsán oldották meg, hogy Jennifert Marty az alternatív jelenben lefekteti a hintaágyra, a doki, meg nyugtatgatja, hogy majd ott fogod találni őt, ha vissza áll a régi jelen. és voilá, tényleg ott van. De szerintem az Jennifer is, és ez az ír nőci is a párhuzamos alternatív jövőben rekedt, miután megváltozott az előzmény. Úgyhogy ez úgy volt hülye megoldás Petertől, hogy csak na. Ettől még nem mentette meg a szívszerelmét... Szerintem.
Ez a 400 éves vagyok és még mindig élek dolog meg kicsit fura. Az rendben van, hogy zuhanás, lövés után helyre rakja a testét, na jó nem is öregszik, de hogy a föld alatt ne is haljon éhen-szomjan...
Szájler meg kár hogy vissza kapta a képességeit. Jobb lett volna ha mint egyszerű halandó beállt volna a jók közé :-D
A Niki-Dzsesszika stb. szálnak meg tényleg nem volt semmi értelme.

2008.08.29. 18:32:35

Olyan szinten nem érintett meg ez az évadzáró, hogy ihaj.
Persze, tudom, át kellett írni meg sztrájk meg minden, de akkor se. Vagy akkor is.
Ahogy írtátok már többen: senki meghóttért nem kell aggódni, mert Tibibácsi és a készítők Kler vérének osztogatásával kafán elintézték, hogy ha inentől valaki megmurdel, pláne a jó oldalon, akkor sima elvárás, hogy jöjjön a Klerfröccs, és a feltámadás.
A rpsszak meg lopnakmaguknak, esetleg és alternatíve Petertől és/vagy Kenseitől szereznek.
Kár volt a cliffhangernek szánt fáradtságért...

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.08.29. 18:46:00

Én egyáltalán nem éreztem úgy minthogyha vége lett volna... Valóban olyan üresség maradt a rész után.

sélli_ 2008.08.29. 19:54:02

Azt akkor tudja valaki, hogy miért kellett Péternek nettó 5 percig orrvérzősre erőlködnie magát, hogy kinyissa a páncélajót??? Merthogy telpoltálhatta volna magát (Hiro), vagy leolvasztja az ajtót (Ted), vagy átmegy a falon (DL)... szal???
Ja, és Sylar is back! Ez ám a jó h0r!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.08.29. 20:22:59

"Az rendben van, hogy zuhanás, lövés után helyre rakja a testét, na jó nem is öregszik, de hogy a föld alatt ne is haljon éhen-szomjan..."

A Hegylakó III-ban ugyanez volt...

ovits 2008.08.29. 20:28:16

sélli_ 2008.08.29. 19:54:02
Azért, hogy fokozódjon a feszültség, hogy vajon időben odaér-e Parkman Hiro és a bátyó.

kla 2008.08.29. 20:38:59

Ja, ugyanez volt az 1. évadban is, amikor Peter hirtelen csak Nathan segítségével tud elrepülni.

winnie 2008.08.29. 20:52:21

"Ki az a Dér Heni? Mostanában többször is olvatam már ezt a nevet, de lövésem sincs, ki az. Miről híres? A melleiről? Egy újabb egzisztencialista filozófus? Vagy ki?"

ó, azt hittem, hogy már 5 éve nem divat a neten látványosan bulvárimmunitást tettetni. (segítek. a google korában mindent meg lehet keresni, csak az kérdez ilyesmit, aki csak kódolva meri beírni a kommentek közé, hogy "emberek! nem ismerem a magyar bulvárt! vagyis ismerem, de szeretem azt hangoztatni, hogy nem és ezért, ha fölöttetek nem is, de a hogyvolt írója fölött állok. faken"

sélli_ 2008.08.29. 21:13:12

kla, mire gondolsz? Mikor volt ilyen? Mert a sori elejénn ugye azért repültek együtt, mert Peti akkor még csak ismerkedett a képességeivel, és még nem tudta irányítani... a végén meg azért kellett Nathan, mert a sugárbombázós majdnem Nyújorkrobbantás elvette minden energiáját. Hmmmm?

szucsitg 2008.08.29. 21:25:22

winnie: akkor gaz vagyok en is. fogalmam sem volt, h ki az a der heni, damu rolandot tudom, aztan kerestem kepet rola, guglival, de meg igy sem ismeros. szal, kijelentem: "emberek! nem ismerem a magyar bulvart!". de vhogy elobb belefutok a kulfoldibe, mint a magyarba, ez van.

csab2 2008.08.29. 21:39:39

Fedor!

Most minek kellett ezt a b kategóriás förmedvényt (Hegylakó 3) felemlegetni? Éppen elég megrázó volt, amikor valamelyik nap volt "szerencsém" belenézni vmelyik kertévén. :)

Valerijov 2008.08.29. 21:49:04

adam elásása: a rajzok közt volt egy, amin hiroval kardozik, ebben az évadban nem volt ilyen, szóval később, bizonyára. lehet, az lesz a fordulópont, hogy hiroból hosszúhajú, kis szakálkás tökös gyerek legyen, ahogy az első évad elején láttuk, ne egy ilyen ábrándos tesze-tosza, mint eddig, jobbára.

npityusk 2008.08.29. 22:00:05

amugy a Majka niki meg a monika szálnak annyi értelme van hogy ugye Nikit meggrillezték és benne volt a vírus szal lehet hogy kijutott belőle és akkor hoppá csak.

kla 2008.08.29. 22:18:25

A szakállas-tökös gyerek a New York-robbantás utáni jövőben létezett, így lehet, hogy nem lesz Hiróból olyan. (Bár szerintem attól még az összes JövőHiro olyan lesz, de elvileg nem biztos)

"a végén meg azért kellett Nathan, mert a sugárbombázós majdnem Nyújorkrobbantás elvette minden energiáját."

Erre gondolok, mert ez nem igazán lett kifejtve a sorozatban. Sőt, Tim Kringéket nem is izgatta a dolog, megmondta, hogy nem gondolkoztak ezen, csak azt akarták, hogy Nathan legyen a nap hőse. De ha elfogadjuk, hogy tényleg nem bírt repülni a koncentrálás miatt, akkor is hülyeség, hogy nem repült fel rögtön, amint érezte, hogy kezd bizsreregni. Na mindegy, ez már régi ügy.

Dér Heni amúgy ex-megasztáros.

0Hanga 2008.08.30. 11:01:59

Azt nem értettem, hogy Peter miért nem olvasott Adam agyban miközben a többiekében simán olvasott.
Enyhe dézsa vú érzésem volt amikor Peter elkezte az embereket dobálni olyan Jedis volt, a páncél ajtó kinyitásnál meg Magnetó jutott róla eszembe (neki mondjuk jobban ment vona).

Az lehetséges, hogy Peter apja Adam már csak abból gondolom,ahogy a Petrelli mutter megjegyezte, hogy ö sokáig bizott benne s olyan fejet vágott mint aki közelebi ismeretséget is kötött vele. Azt is észre vettem, hogy az Petert nem szereti annyira mint Nathant.Végül is a filmben nem tudom, hogy hány éves Peter, de 30 körüli lehet? Ja, ha ez tényleg így lenne és el lehet lőni klasszikus mondatott: Én vagyok az apád!!!! :)

Most, hogy elkezdték ismételni az Aliast és tudom nézni azt vettem észre Greg Grunberg hizott a Hősökben,viszont David Andersnek jobban áll a mostani haja és hangja is jobban hasonlít az eredetihez.
A régi Star Treket is láttam mosatanában és szerintem Zachary tök jó lesz Spocknak.

0Hanga 2008.08.30. 11:16:58

Tudom, hogy nem ide tartozik, de hátha látta valaki.
Egy ismerösömnek elloptak az autoját piros suzuki IIF-253 aki értesítse a rendőrséget.

kla 2008.08.30. 17:41:56

Peter és Nathan ismerik az apjukat, csak mi nem.

2008.08.30. 17:43:36

OHanga: én s meg vagyok győződve, hogy a Petrelli-Klermaci vonal valahogy kapcsolódik rokonilag Adamhez, de Peter ismerte az apját, mert az csak pár éve lett öngyilkos + a fotón is simán felismerték az egyk karaktert a fiúk, mint az apjukat.
Persze, ha nem az az apjuk, akiről azt hitték, hogy az... De emennek (az ügyvédnek, aki Lindermannel volt Vietnámban és a fiúk apjuknak hiszi) is volt szuper képessége, ezért nekem kicsit túl bonyolult lenne a dolog, hogy Adamet így keverjék ide.
De Adam lehet még nagypapitól feljebb bármi...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.08.30. 17:45:25

"Dér Heni amúgy ex-megasztáros."

Ha csak az lenne, akkor már rég nem tudna róla senki, hisz még az első szériában volt, és onnan is hamar kiesett. Viszont már egy jó ideje a Sugarloaf együttes énekesnője.

2008.08.30. 17:49:43

A Dér Heni vonalhoz még annyit, hogy én is csak a nevét ismerem, lövésem nincs, honnan kéne "eredetileg" híresnek lennie vagy, hogy hogy néz ki.
Magyarán, igen, az internet korában mindenki belebotlik celebhírekbe, még, ha nem akar, akkor is, innen vannak egy idő után "ismerős" nevek, de azt azért kétlem, hogy ilyenkor vadul rá kellene keresni egy névre, hogy arcot meg CV-t tudjak mögé tenni, ha egyszerűen nem érdekel az illető.
Magyarán elég sok emberke van, akit pl. "látok" a Velvet oldalán, de mivel nem tudom, kicsoda, miért híres stb., rá sem kattintok a bazi nagy és érdekes hírre, hogy pl. fogkrémet váltott, vagy, hogy másképp nyíratta a fanszőrzetét ;-))

s3v3n 2008.08.30. 17:51:18

"
Honnan tudod? A Lost is tele van olyan belengetett szállal, ami csak részekkel, évadokkal később kap csak értelemet..."

jaj, msot tényleg a lost történetvezetését hasonlítod össze a heroeséval, ahol gyakran egy epizódon belűl mondanak ellent maguknak az írók?

Bar Kochba 2008.08.30. 19:39:09

Ahhoz mit szóltok, hogy Klermackó vérével a regenerálás beindul. Mert így akkor Petrelli, Sylar, és SZE is hero lett, mert már ők is tudnak regenerálni.
És ha Klermackó képessége ugyanaz mint Adam-é, akkor ő már örökre 16 éves cheerleader marad?

Llew 2008.09.01. 13:14:28

Ez egy akkora szar rész volt, hogy ihaj. Pedig annyi lehetőség volt benne. Niki és Maunika meghal, Mádzs meghal. Erre egy megúszta, egy feltámadt, és egy talán meghalt. Így elbaszni valamit. Nálam Peter átvette a sorozat leghülyébje versenyben az első helyet Mihitól. Ennyire nem lehet valaki kretén. De a legszomorúbb az, hogy az írók minket is hülyének néznek. Mennyire szar már, hogy mindenki agyában olvas, csak azéban nem akiében kéne. Egyedül Sylerban bízhat az ember. Képességek nélkül is faszább gyerek mint, Peter az össze tudásával (én sem értettem, mit szívózik a páncélajtóval, ha átmehetne rajta, látszik, hogy nem gondolkodik). A poén az lenne, ha a 3. évad úgy kezdődne, hogy Sylar miután beadta magának a vért visszasétálna és lecsapkodná az ott lévő fejtetőket. Mohiét is a hecc kedvéért. Egyedül Elle hiányát sajnálnám. Legalább megoldódna az a probléma, hogy túl sok a szereplő akikkel kezdeni kell valamit. Szerintem legalább is ez a baj a sorozattal. Lehet, hogy a Maunika, Niki, Mádzsa vonalaknak lesz értelme később, de belengethetnének valami minimál infót, ha így lesz, mert most teljesen érdektelenek és értelmetlenek. Vannak, de csak a műsoridő kitöltésére, meg a nézők idegesítésére.

0Hanga 2008.09.01. 17:28:09

Los Alamuszi
Én csak erre azt mondom , hogy ebből a Petrellimutterből sok minden kinézek, még azt is , hogy egyszerre több pasival kavart anno.

Peternek felfedeztem egy új képeségét aki sokáig van mellette az is szintén hülyül lásd.: Adam. Mivel,ha Peternek nem volt annyi esze, hogy átmenjen a falon akkor miért nem szólt Adam neki, hogy menjenek már át minek erölködik.

Potykaa 2008.09.02. 10:53:26

szerintem szuper volt ez a rész, bár ha csak az izgalmak felét elosztották volna az egész évadban, biztos jobb lett volna.

Én már nagyon régen szeretettem volna megkérdezni a kedves blogírótól, hogy miért hívja Klermackó apját SZE-nek?
egyébként gratula az eddigiekért.
vagy tudja vki?

hozzasolo 2008.09.02. 12:42:25

Namármost. Én haloványan emlékszem egy olyan elszólásra, hogy valaki Klermackó képességére megjegyezte a sorozatban, hogy "mint a nagyapja", és arra is, hogy Petrelli néni kavart Adammel, ezt még azelőtt hintette el, hogy Adam feltűnt volna a vásznon. Így tiszta sor, hogy Nathan Adam fia, bár elég bután néznének ki egymás mellett, mint apa és fia. De lehet, hogy túl sok fórumot olvasgattam, és csak onnan emlékszem ezekre a momentumokra?... SZE = Szemüveges Ember.
Amúgy sztem Peter lehet hogy csak könnyebb szerkezetű falakon tud átmenni, pl. téglán, és páncélajtón azért nem, talán van valami kritikus sűrűség...
Azt pedig nem hagyhatom említés nélkül, hogy mekkora volt, hogy Sylar egy spenótos konzervdobozt vonzott be, szinte vártam a Popeye-es végkifejletet :-)

hozzasolo 2008.09.02. 12:49:24

Amúgy nagyon tetszik a hogyvolt, a sorozat megnézése nem pótolhatja az elolvasását, sajnálom, hogy erre is várni kell egy évet :( Kedves sixx, igazán meglephetnél bennünket egy "hogy lett volna, ha a 2. évad 23 rész lett volna" - sorozattal!

Most sokaknak ellent fogok mondani, de én nem csípem Elle-t, szerintem rém idegesítő. Hiro rulez!

Potykaa 2008.09.02. 13:18:22

Drága Mohi barátunk a sor végén át mikor az észt osztották...
Ha egy olyan dózist ad be Sylernek amibe belehalhat, probléma megoldva. De nem , ő az igazságosztó mindent szépen az orrára köt...
bár mi lenne veünk sylar nélkül..

kösz az infót hozzasolo
komolyan 1 év???? jaj ne :(
addig is viszlát viszhall

hozzasolo 2008.09.02. 13:49:08

Sylar-nek azért volt annyi esze, hogy Mádzsán próbálta ki előbb a cuccot. Tehát akármilyen rafkós is lett volna Mohi, nem tudta volna átverni, mert Sylar láthatta, mekkora adagot kap a csaj, annyira meg azért ő se volt hülye, hogy Mohival lövesse be magát, esélyt adva arra, hogy megcsússzon a keze...
Én próbálok mindenre magyarázatot találni, mert nem akarom azt hinni, hogy ennyire logikátlanok a sorozatírók :)
Bizony, lesz az még egy év, ha nem több, mire a magyar Tv2 elkezdi leadni az USA-ban is csak szept. 22-én kezdődő 3. évadot. Szomorú.

Potykaa 2008.09.02. 14:36:02

Én próbálok mindenre magyarázatot találni, mert nem akarom azt hinni, hogy ennyire logikátlanok a sorozatírók :)

jaj ez jó. :) legalább mindennhülye kérdésem jönnek ellenérvek.

még 1 kérdés:amikor eltűnt sylar a vérrel, miért nem kerestették meg Mollyval, és a villámkez csaj már rohanhatott volna is :D

hozzasolo 2008.09.02. 14:58:20

Erre itt a válasz a hogyvoltban. A jelenet így zajlott:
"(Sylar) fogja a injekciós tűt, és balra el, DE megjön Elle, és megvilámozza kicsit, cserébe Sylar rálő, Molly sír, Sylar meglóg, Elle villámoz és lakást amortizál, Mohi meg csak néz mereven a fejiből kifelé."

Szóval Elle-t (aki már az előző részekben is nyafogott rendesen a meglőtt karja miatt) megint meglőtték, amin nem tudott egykönnyen túllépni, és be is parázott kicsit, de mivel nem akar sebezhetőnek tűnni, ezért a lakást villámozta, ami kevésbé veszélyes, ámde annál látványosabb tevékenység, amitől azért erősnek tűnik. Ezek a női praktikák! :)
Molly kiborult, eszébe se jutott Sylar-re gondolni, aki néhány perccel azelőtt lőtte le Mádzsát a szeme láttára. A csúnya bácsikra eddig se gondolt szívesen, ha csak nem vették rá érzelmi zsarolással (Matt Parkman).
Mohi pedig csak nézett ki a fejéből - meg kell hagyni, ő nem a tettek embere, és eddig se a gyors reakciókészségéről volt híres, ő egész egyszerűen nem tudott olyan gyorsan kapcsolni, hogy bármi értelmes megoldás eszébe jusson ebben a váratlan krízishelyzetben.

Szerintem az lett volna életszerűtlen, ha ilyen gyorsan lépnek valamit, ahelyett, hogy nyalogatnák kicsit a sebeiket.
Elvégre a hősök is csak emberek :)
Remélem, ez a kis pszichoanalízis meggyőző választ adott :)

Vince Larkin 2008.09.02. 16:58:17

Potyka "... miért hívja Klermackó apját SZE-nek?" válasz a korábbi hogyvoltokban sixx-től, egyébként meg SZ(emüveges) E(mber) sixx mester keresztségében

Potykaa 2008.09.03. 08:43:12

hát jó. hozzásolo. szép kis történet :)több kérdés nincs. :)

köszi a választ Vince L

Rady 2008.09.03. 21:15:58

Hát,ez egy ritka gyenge évadra sikeredett. Az egészet össze lehetett volna foglalni kb három részben, akkor pörgős is lett volna és talán sikerült volna egy normálisabb befejezést is kanyarítani a végére. Az egészben az volt a legjobb, hogy rátaláltam a hogyvoltra :) Kösz sixx a felturbózott összefoglalókat!

Zsoozsy 2008.10.25. 17:03:15

Harmadik évadot miért nem "közvetítitek"? Én jegyzeteltem, vázlatosan, szívesen elküldöm bárkinek, aki felteszi, vagy ha nagyon szépen kértek, még akár cifrát is kanyarintok belőle, de ne hagyjátok már abba, tök jó, hogy rátaláltam erre az oldalra! Lécci-lécci-lécci-lécciiiii!!! Hiróz 3. évadot!!! Már a 6. rész is lement!!! Gyorsan-gyorsan, pótolni és folytatni!!! Na, kinek küldjem? Lééééééééééci!!!

sixx · http://comment.blog.hu 2008.10.25. 17:06:58

mert megvárjuk vele a magyar sugárzást?

Zsoozsy 2008.10.26. 01:18:15

:((((
januárig...? :((((
miért?
van magyar felirat és még magyar maunika hangján sem kell sírni (én is végigszenvedtem a második évadot szinkronosan)
na mindegy, addig is pótlok és könnyesre röhögődöm az eddigieken - köszi - no meg a pdf-eken... de azért jó lenne, ha mégis lenne hamahama harmadik...

Rady 2009.09.11. 22:04:01

Hali!
Tudja valaki, hogy mikorra várható a folytatása magyar csatornákon a sorozatnak?

LacKoLa 2010.10.25. 17:00:09

direkt megvártam, hogy a TV elkezdje a harmadik évadot, mert az volt a bevett szokásom, hogy a rész megnézése után jóízűeket röhögök a hogyvolton.
várható esetleg, vagy már leves? :/

Wisp 2011.07.08. 19:05:43

Nem lesz tovább hősök hogyvolt? Mert ha nem akarja írni senki, én szívesen megpróbálnám :)
süti beállítások módosítása