Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Battlestar Galactica 2x12 - Resurrection Ship 2/2

2008. augusztus 29. 13:13 - Freevo

Egy tó vízének színén békésen lebegő Lee Adamával nyitunk, akiről hamar kiderül, hogy csak az oxigénhiány miatt hallucinál, és valójában egy csata kellős közepén úszik az űrben egy szál szkafanderben. Ezután megtudjuk, milyen események vezettek idáig az elmúlt negyvennyolc órában.

https://m.blog.hu/ho/hogyvolt/image/bsg/2x12/bsg212_0.jpg

Kara elárulja Leenek, hogy milyen utasítást adott neki az apja Cain lelövésére, a férfi pedig biztosítja a támogatásáról. A Pegasus cellájában pihenő Tyrolt és Helót eközben meglátogatják a "Napsugár fiúk", azaz pár jó kedélyű altiszt, akik nem igazán örülnek a cylonvallató tiszt elhalálozásának.

A Napsugár fiúk minden bizonnyal látták az Acéllövedéket Stanley Kubricktól, ugyanis törülközőbe csavart szappannal kezdik gyomrozni a két rabot, de a Pegasus első tisztje, Fisk ezredes hamarosan felbukkan és leállítja őket. Cain beszél Starbucknak a filozófiájáról, mely szerint az emberek védelme érdekében néha félre kell tennünk a lelkiismeretünket, és szemrebbenés nélkül szörnyű dolgokat kell elkövetnünk.

Lee látogatást tesz az apjánál, hogy megpróbálja lebeszélni a merényletről Cain ellen, mire az elmondja, hogy az egész az elnök döntése volt. Apollót letaglózza a hír, hogy Roslin keményebb csaj, mint gondolták, így fel is adja az érvelést. Ezután az öreg Adama magához hívatja Sharont, hogy megtudja, miért utálják őket annyira a cylonok. Válaszként csak a saját beszédét hallja vissza, amit még a támadások előtt mondott: az emberiség annyira elhibázott egy fajzat, hogy talán meg sem érdemli az életet.

Kezdetét veszi az összevont támadás a cylonok letöltőállomása ellen: Lee ül a lopakodóhajóban, amellyel könnyedén beférkőzik az ellenséges vonalakon belülre, hogy kilője a Feltámadás hajójának hajtóműveit. A Blackbird azonban annyira jól rejtőzködik, hogy a sikeres misszióból hazafelé menet beleütközik egy cylon Raider, és a pilótának katapultálni kell.

Lee innentől kezdve úgy éli meg a csatát, mint a midwayi csata egyik túlélője, akinek a gépét belelőtték a tengerbe, és miközben a ruhája egyik résén szivárogni kezd az oxigén, ő nem válaszol a Galactica hívásaira, csak várja a halált. A vadászgépek elintézik a letöltőállomást, és az utolsó utáni pillanatban megérkezik a mentőhajó Apollóért is. 

Baltar és a fogolyként tartott Six egyre közelebb kerülnek egymáshoz, és a Feltámadás hajó pusztulása után a nő arra kéri az alelnököt, hogy segítsen neki meghalni, immár véglegesen. Starbuck visszatér a Pegasus vezérlőjébe, és feszülten várja Adama hívását a kódszóval, mialatt a Galacticán Fisk idegeskedik azon, hogy vajon Cain kiadja-e a tűzparancsot.

Adama gratulál a győzelemhez az admirálisnak, majd a telefonhoz kéreti Karát. A szerencsés kimenetelű csata és a Sharontól hallottak megváltoztatták a véleményét, ezért visszavonja az utasítást a merényletre. Cainen a sor, aki a patakokban izzadó Fisk ezredesnek mondja meg, hogy meggondolta magát.

Baltar doki lebeszéli a Sixet az öngyilkosságról, és inkább segít neki kiszökni a cellából. Szerinte a cylonnak nem a halál, hanem a bosszú adna elégtételt, és ha azzal megvan, majd segít neki elrejtőzni a flotta valamelyik hajóján. Több sem kell a nőnek: egy pisztollyal a kezében az admirális kabinja felé indul.

Cain épp pihenni készül, amikor megjelenik a háta mögött a Six, és a fegyverét rászegezve csak annyit mond, hogy "Nem vagy az esetem", majd meghúzza a ravaszt. Az admirális temetésén Fisk ezredes ígéretet tesz, hogy az eddigi szellemben folytatja a Pegasus parancsnoklását, Starbuck pedig tiszteletét fejezi ki azért, mert a nő sosem rendült meg, nem hagyott időt a döntések megkérdőjelezésére, és elmondja, hogy szerinte vele nagyobb biztonságban volt a flotta, mint nélküle.

Ezután a lábadozó Lee és Kara megbeszélik a történteket, és a férfi bevallja, hogy elege van, nem akart élve visszatérni. Az egészet az aggódó tekintetű Dualla is hallgatja, miután nemrég elkezdődött valami közte és Apollo között. Helót és Tyrolt végre felmentik és kiengedik a fogdából, így a leendő büszke apuka látogatást tehet Sharonnál.

A ráktól egyre jobban elgyengülő Roslin elnökasszony megteszi, amit már rég meg kellett volna tennie: most, hogy Adama maradt a flotta legmagasabb rangú tisztje, plusz már két Battlestarért is felel, előlépteti admirálissá. A gesztustól meghatódva a vénember megteszi, amit már rég meg kellett volna tennie, és szájon csókolja a nőt, miközben néhány könny is szökik a szemébe.

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2008.08.30. 22:35:57

"Nem vagy az esetem"
Azért ehhez, nem árt tudni, hogy Cain mit is mondott élete utolsó percében: F. you.
Ez viszont, annak tükrében érdekes, amit a később adásba kerülő Razor epizódban elárulnak. Méghozzá azt, hogy ezek ketten mégiscsak F. egymást.
Így viszont: "Nem vagy az esetem" ???

Freevo · http://delta.blog.hu/ 2008.08.30. 22:44:52

Nem véletlenül idéztem be pont ezt a mondatot az epizódból. Razor hogyvolt is lesz, persze csak a negyedik évad elején.

Anak 2008.09.01. 09:29:48

Ok, rendben van.
De nekem így logikátlan a ez a kijelentés.

Modal 2009.06.19. 22:44:54

Szerintem nyilvánvaló. Csak azért volt Caine-l Six mert így könnyebben tudta elvégezni a feladatát. Baltart is farkánál fogták meg a cylonok :) Csak úgylátszik ő alapvetően jobban megfelelt Six igényeinek.
süti beállítások módosítása