Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kemény Zsaruk 1x13 - Aki másnak…

2008. augusztus 27. 09:00 - Dr. Stein (törölt)

Folytatjuk az előző résznél abbamaradt jelenettel, ahogy a gyújtogató csőcselék épp a rendőröket támadja. Aceveda századoson a döntés felelőssége: vonuljanak vissza, vagy oszlassanak? "Menjenek be!" - győz a rendőrszakmai érv, ami politikai hátrányt is rejthet magában. Innentől ismerős a kép, könnygázgránátok, hangadók kiemelése, acevedatakaroggy. Egy nő megsebesül, biztos lesz még folytatása a történteknek.

Mackey nyomozó Lemansky védőőrizete mellett bújtatja családját. Felesége kérdőre vonja, azért magyarázza már el, miért kell félniük eddigi barátjuktól, a rendőrségi főfejes Gilroy-tól. Nincs magyarázkodás egyelőre, és felesége arckifejezését látva, hát ez sem hozza össze jobban kapcsolatukat.

Lucien és Danny későn érkezik egy riasztáshoz, a fürgébb járőr megelőzte őket. Most ők fekszenek vérbefagyva kocsijukban. A közeli ház erkélyéről a láthatatlan orgyilkosok ismét osztani kezdik a golyókat. Majdhogynem vakon Danny-ék tűzpárbajt vívnak velük, egy fickót sikerül leteríteni. Ismét eseménydús epizód elé nézünk, mert gyerek még az idő ((messze még a hajnal) 3.20-nál járunk).

A késedelmes rendőri intézkedést kifogásoló zavargások eszkalálódtak rendőrgyilkosság formájában - érkezik a kézenfekvő indíték. Mackey: "El akarom kapni a mocskot, aki ezt tette." Aceveda: "Állj be a sorba." Mackey a bosszútervek mellett Gilroy barátnője után is nyomoz. A nő a Los Angeles rendőrfőkapitányságon dolgozott korábban és két hónapja kezdett el telkeket vásárolni. Talán nem kellene nagyképűsködnie a fiatalembernek, akinek mobiljáról csalták csapdába a rendőröket, hogy "Nem bűn elhagyni egy telefont..." Claudette kideríti, a gyerek egy notórius telefonelhagyó, bejátszik a bűnrészesség. Most okoskodj, pupák! Közben érkezik a hír, újabb két rendőrt gyilkoltak meg. Elvitték a jelvényüket is.

Shane ügyes trükkel kiugraszt egy kölyköt a bámészkodók tömegéből. Gyorsan megered a nyelve, miután Vic zsebéből egy kis kompromittáló anyag kerül hozzá és már vinnék is terjesztéssel gyanúsítva. Fantomképek készülnek épp, mikor Gilroy vágtázik be hivatlanul, átvéve a nyomozást. Már testőrrel jár, berendezkedik a százados irodájában és lerázza, sőt megfenyegeti a válaszokat követelő Mackey-t. Az elképedt és roppant dühös nyomozó Acevedában keres szövetségest. "Mi lenne, ha megcsavarnánk a dolgot úgy, hogy te lennél a hős?"-kérdezi az egyébként fejére pályázó kapitányt. És bizony elmeséli Gilroy esetét az ingatlanbiznisszel (Gilroy hagyta kriminizálódni a környéket és felvásárolta a lecsökkent értékű ingatlanokat). Persze kihagyja az apró részleteket, melyek bűntársként tüntetik fel az ezredes ügyeiben. A lebuktatásért cserébe felajánlja a rendőrgyilkosok elfogásának dicsőségét.

Dutch és Claudette eljut a telefonorgazdához,  Vic pedig a Rondellt váltó új kegyencéhez (Tio) fordul fülesért. Aceveda népszerűsége megnőtt az összeesküvők körében, most Gilroy ólálkodik oda és Mackey-re húzná a vizes lepedőt. Bevádolja a gázolás (Gilroy által lelőtt) szemtanújának meggyilkolásával. Közben szabolcsi filing kerekedik, valakik géppisztollyal kezdik lőni a kapitányságot. A kis rohadékokat gyorsan elkapják. Autóból lövüldöző, fukszos kölöklatinok, ami érdekes, ugye, hiszen a kerületben feketék lázadoznak. Utánzóknak hívja őket a szakzsargon, és akkor bukkannak fel, amikor már mindent megengedhetnek maguknak a bűnözők.

Mackey utcai informátora fülessel jön, lenne itt valaki, aki rendőrjelvénnyel villog a környéken. A megadott címen egyelőre egy szétdrogozott férfit találnak, akinek minden (!) vénájából egy fecskendő lóg ki. Kis szer ígéretével hajlandó csapdába csalni saját gyerekét. Hernyós körökben így megy ez, se rokona, se ismerőse nem 'vagyol senkinek. Nemsokára megjelenik a többszörösen hátrányos helyzetű kis rendőrgyilkos. Először keménykedne, de ez a "Vic Mackey-féle rendőrjelvény-rögzítő tűvel való szemkiszúrásos fenyegetés (c)" vallatási módszer mindig bejön, ha sürgős infókra van szükség. 

Aceveda megcsípte Gilroy nőjét. Úgy néz ki, ő az értelmi szerző, a kapitányság nyugdíjalapját is máshol fialtatta két hónapig kapcsolatuk kezdetén. Olyan érdekes a beszélgetés, hogy Aceveda Mackey-t is odahívja. Főleg a bandatag meggyilkolásának részletei keltették fel a százados kárörömét, de Vic tagadásba menekül. Aceveda házkutatási parancsot mutogat a nyomozó lakásához (Gilroy közbenjárásának köszönhetően). Ekkor szól oda Lemansky, hogy megszerezte a címet, ahol a többi rendőrgyilkos hesszel. Aceveda válaszút elé kerül, segít Vic-nek, vagy nem lesz médiafigyelemmel kísért örömletartóztatás.

Egyelőre futni hagyja korrupt zsaruját, mert nagyobb fogás ígérkezik Gilroy személyében. Aceveda és a kommandó együtt indul elcsípni a gyilkosokat. Egy rövid pillanatig felmerült bennem a gondolat, hogy hát Terry is hasonló körülmények között... De nem lövik fejbe kapitányukat (gyanús lenne másodszorra is, tanúk nélkül, tévedésből kilőni egy társukat), végül a harmadik számú rendőrgyilkost terítik le. Gilroy már jópofizik Aceveda előtt és házat kutatni küldi Vichez, ehelyett ő dobódik ki az irodából. Mackey és a kommandó e percekben kétségbeesetten keresi a vélhetően otthonában elrejtett pisztolyt. Megtalálják lánya szobájában a légkondiba rejtve, így Gilroy következő randija nem a közben lelépett barátnőjével, hanem egy elégé ideges kommandóval történik.

Shane már az epizód elején ki akarta nyírni az ezredest és ajánlkozik a tétovázó Mackey-nek: "Hadd tegyem meg én!" A (leginkább Gilroy számára) idegtépő önmarcangolás percei után egyelőre életben maradhat, húsz év barátság nem múlik el nyomtalanul. Mackey emberes füles kíséretében beviszi az őrsre, ahol (volt) nője éppen vallomást tesz. Hát ez nem Gilroy napja. De nem is Mackey nyomozóé. Családja nem bírta a pörgést, bújkálást és felesége lelépett a gyerekekkel együtt. Rövid búcsúlevélben étesítették a fejleményekről.

Az epizód - egyben az első évad - Aceveda diadalittas sajtótájékoztatójával és az üres lakásban kerengő, letaglózott Mackey látványával ér véget. Jövő héten folytatjuk a második évaddal.

Címkék: kemény zsaruk
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2008.08.27. 11:32:59

Hadd köszönjem meg és gratuláljak az első évadhoz ! Nagy kedvencem a sorozat de csak a harmadiktól néztem rendszeresen és így, ez a hogyvoltírás megválaszolt egy csomó, 'már történelem' dolgot.

Kösz mégegyszer és hajrá második évad !

Dr. Stein (törölt) 2008.08.27. 19:03:59

Igazából én már elfelejtettem, hogy anno mi történt a sorozatban, ezért élmény volt újra nézni. Viszont még hátra van az 5-től, de most már hogyvoltírás közben nézem meg.

Johnny336 2008.08.27. 23:19:29

Jó lett nagyon a hv, tetszett. Érezni a részt átható pörgést a szövegből. Grat. Még írjál sok ilyet.

toi 2008.08.28. 10:11:10

kösz Doki, jó volt olvasni.
kedden már kezdődik a 7. évad.
nagyon várom, mert a 6-nak is elég durva vége lett:)
süti beállítások módosítása