Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 2x13 - Meglepetés

2008. augusztus 27. 13:00 - leeann

Buffy álmodik, pizsamában bolyong a Bronze-ban, ahol találkozik többek közt kedvenc vámpírjával is, akit Drusilla egy frankó kis mozdulattal megöl, majd a vadásznak boldog szülinapot kíván. Persze erre Buffy felriad, és reggel az első útja Angel lakására vezet. Hatalmas csókcsata után Buffy elmondja Angelnek, hogy szeretne akkor is nála lenni, amikor lefekszik, hogy ne unja magát fekvés közben. Angel nem veti el az ötletet, és Buffy végre elindul az iskolába. Amint beér a suliba, Willow-val ki is tárgyalja a szívügyeket, és erősen támogatja barátnőjét abban, hogy kezdjen komolyabb kapcsolatba Oz-zal, a gitárossal.

Willow minden bátorságát összeszedve odamegy Oz-hoz beszélgetni, ami sokkal gördülékenyebben megy, mint azt Will hitte. Oz koncertre hívná Willt, de ő Buffy szülinapján lesz, ezért inkább Will hívja meg Oz-t, aki örömmel elmegy. Xander is a bulira készül, és elhívja Cordit is, de mivel ő is meghívott, már nincs miért együtt menniük. Giles a buli előkészületeiről érdeklődik Xander-től, aki szerint minden rendben van. Az ünnepelt viszont nincs feldobva, mert rossz érzése van az álma miatt, amit elmond Giles-nak is, aki szerint nincs baj.

Igazából bizony baj van. Dru él, virul, és őrültebb, mint valaha. Spike is él, de őt megviselte az elpusztítási kísérlet, mert ő tolószékben ül. A vámpírpáros tervez valamit, mert dobozokat hurcibálnak be a csatlósok a gyárba, ahol a törzshelyük van. Másnap Buffy elég nagy kerülőúton, de megpróbál kicsalni az anyjából egy jogosítványt, amikor Joyce éppen úgy válaszol neki, ahogy az álma elején történt. Miss Calendar-nek hívatlan vendége akad, méghozzá a családjának az egyik tagja, mert jóslatot láttak odahaza, hogy Angel-nek enyhült a fájdalma.

Miss Calendar annak a családnak a tagja, akik megátkozták annak idején Angelt, ők adták vissza a lelkét. Miss Calendar megpróbál magyarázkodni, de a kalapos embert nem érdekli, Angelnek szenvednie kell, és 1 perc boldogság is több, mint ami jár neki. Jenny parancsot kap, hogy távolítsa el Angel mellől a lányt, aki miatt enyhült a fájdalom. Buffy időközben már a könyvtárban van, és Gilesnak meséli, hogy az álmának egy része már valóra is vált. Willow és Xander is becsörtet a könyvtárba, és értesülnek arról, hogy valószínűleg baj van, mert Buffy álma inkább jóslat, mint sima rémálom, de Giles szerint megelőzhető a dolog. Giles vállalja, hogy utánanéz mindennek.

Buffy elmegy haza, így a többiek úgy döntenek, hogy a bulinak annyi, Giles viszont úgy dönt, hogy a buli meg lesz tartva. Este, mikor Buffy a könyvtárba tart, ahogy azt megbeszélték Giles-szal, elkapja őt Miss Calendar, aki felajánlja, hogy elviszi az új találkahelyre. Útközben viszont akad egy megállójuk, mert vámpírok pakolnak valamit nagyon egy teherautóra, így be kell iktatni némi verekedést. A többiek már várják Buffyt a meglepetés bulin. Meg is érkezik a bulira, de az ablakon keresztül egy vámpír társaságában, így a vendégsereg végignézi, ahogy a vadász éppen a munkáját végzi.

Oz sokkal kevésbé akadt ki, mint ahogy számítani lehetett rá, de Jenny megtalálja az egyik dobozt, amit a vámpírok otthagytak. Buffy kinyitja a dobozt, amiben egy kar van, és a kar majdnem megfojtja a vadászt. Angel tudja, kié a kar, és mesélni kezd. Volt egy legenda egy démonról, jóval Angel ideje előttről. A démon célja az volt, hogy kiírtsa a jót a földről, úgy hívták: a Bíró. A névre már Giles agya is beindul, és elmondja, hogy olvasta a Bíróról, hogy nem lehetett megölni. Egy hadsereget küldtek ellene, akiknek sikerült feldarabolni, de megölni nem. A darabokat a föld különböző tájain temették el.

Úgy tűnik, hogy valaki össze akarja rakni, aki valószínűleg nem más, mint Drusilla, mert ő elég őrült ehhez. Persze ha a terv sikerül, eljön a világvége. Jenny azt javasolja, hogy Angel vigye el a lehető legmesszebbre a Bíró náluk lévő részét. Mivel Angel nem mehet repülővel, ezért hónapokig távol lenne, de nincs más választásuk. Buffynak nem tetszik a dolog, de Angel úgy dönt, hogy már ma éjjel elindul teherhajóval a kikötőből. Drusilla majdnem megvakítja a könyvmoly fordító vámpírt, hisz az ő dolga volt elhozni a dobozt, de elhagyta. Spike szerint megérdemel egy esélyt arra, hogy visszaszerezze a dobot.

A kikötőben Buffy és Angel búcsúzkodik, a vámpír egy gyűrűt ad a vadásznak, hogy ez jelképezze az összetartozásukat. Buffy sír és könyörög Angelnek, hogy ne menjen, de mikor a nézők már a zsebkendőért nyúlnának, hogy a romantikus jelenet után letörölgessék a könnyeiket, megjelennek a rossz vámpírok, és a csókolózás csatába megy át. A nagy bunyó célja a doboz megszerzése, és a rossz vámpírok sikerrel járnak. A többiek időközben már a könyvtárban várják Buffyt, de elég sokáig elmarad. Buffy meg is érkezik, és beszámol a támadásról.

A dobozt elvitték, így terv kell a Bíró elpusztítására, úgyhogy mindenki a könyvtárban éjszakázik. Buffy el is alszik, és megint álmodik. Megint azt álmodja, hogy Dru megöli Angelt, de mikor felriad, Angel ott van mellette, és átkarolva próbálja megnyugtatni a lányt. Közben Dru már bulizik, mert sikerült összerakni a Bírót. A Bíró a könyvmolyon mutatja be, hogy mire is képes. A könyvtárban Buffy már útra kész, mert tudja, hol van Drusilla, és meg akarja lesni, hol tartanak a démon puzzle-ban. A könyvtárban maradtaknak ad egy-két utasítást, és kedvenc vámpírjával karöltve útnak ered.

A leskelődés jól indul, de hamar kudarcba fullad, mert a Bíró megérzi őket. A csatlósok elkapják a leskelődőket, és Angel vállalja a halált Buffy helyett is, de Spike szerint nincs „helyette”, csak első és második van. Buffy úgy dönt, hogy se első, se második nincs, és megrúgja a még gyengélkedő Bírót, amitől a szerelmesek kiszabadulnak és elszaladnak a csatornán keresztül. Angelnél húzzák meg magukat, és mivel esik az eső, át kell öltözniük. Angel nem akar leskelődni, de Buffy megsérült és Angel azt azért megnézné, persze inkább jól megölelgeti kedvenc vadászát, mert a seb már nem vérzik.

Az újabb romantikus jelenet alatt Angel szerelmet vall Buffynak, aki ezt viszonozza, majd a pár nagy csókolózásban tör ki, és elhajlanak az ágy felé. Nem sokkal később Angel egy hatalmas villámlásra és dörgésre riad fel erősen zihálva, miközben Buffy nyugodtan alszik. Angel kitör a lakásából a zuhogó esőben, és a mellkasát markolászva térdre rogy. Nagyokat nyög a fájdalomtól, és Buffy nevét kezdi üvölteni, miközben a vadász továbbra is nyugodtan alszik. Angel eltorzult hangon még egyszer Buffy nevét kiabálja, majd jön mindenki kedvenc felirata: „to be continued…”

Címkék: buffy
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Engel 2008.08.27. 13:13:43

Volt ebben a részben néhány nyálas jelenet, de attól még jó ez a rész és innen kezd igazán izgalmassá válni az évad!
Jó a hogyvolt köszi!
süti beállítások módosítása