Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Angel 2x01 – A tárgyalás

2008. augusztus 27. 12:00 - foxglove (törölt)

Egy zöld alapon vörös szemű és vörös szarvú démon bámul a kamerába elszántan, aztán… rázendít az I will survive-ra. Kezdésnek nem rossz. (Üdv, Lorne.) A dalt rövid monológgal szakítja félbe, méghozzá Los Angeles sötét oldaláról: démonokról, veszélyről, bűnözésről; aztán vidáman vállat von: „De nem éppen emiatt szeretjük?”

Cordelia egy színjátszó tanfolyamon zsebeli be az oktató dicséret-özönét, amikor megszólal a csipogója. Vár a kötelesség – sajnálkozik, és elrohan. Wesley egy kocsmában dartsozik, sárga(!), kigombolt ingben (!), és nem elég, hogy ő áll nyerésre, még nőrajongói is vannak. Nem is akármilyenek. Az ő csipogója is jelez, ezért „majd máskor talán megengedem, hogy hozzám érjetek” arckifejezéssel búcsút vesz a lányoktól. Mi a fene történt itt?!

Angel, Wesley és Cordelia egy konditerembe sietnek, ahol egy random démon lapul a tükrök mögött berendezett rejtekhelyen. Démon: megölve, áldozatok: kiszabadítva, az Angel Nyomozóiroda felturbózott hatásfokkal dolgozik mostanság. Mindenáron azt a lényt akarják megtalálni, akit a Wolfram és Hart támasztott fel az évadzáróban. Cordy-nál vagyunk, átmenetileg az ő lakása funkcionál irodaként. Wesley és ő a feladatra összpontosítanának , Angel viszont inkább egy üvegfigurával játszadozik, és azon tűnődik, hogy konditerembe kellene járnia. Izé, tényleg mintha lenne ott egy icipici kis pocak, de lesz ez még rosszabb is. Angel a konditerem pozitívumait sorolgatja: van szaunájuk is. „Egy csomó pasival kéne fürdened” – vágja rá egyből Cordelia. „Mindig magányos voltam”- szólja el magát Angel. Upsz. Szerencsére Cordeliának látomása lesz, így a figyelem elterelődik erről az őszinte vallomásról. Cordelia a látomásban egy undorító, felismerhetetlen démont látott, Wes gyakorlottan fel is írja a táblára, hogy ismét egy undorító, felismerhetetlen démont kell keresni.

Wolfram és Hart. Lilah telefonon tárgyal, amiből ilyen mondatokat csíphetünk el: „Persze, ha nem írja alá, pert akasztunk a nyakába és megöljük a gyerekeit. Csak vicceltem! Senki sem akar pereskedni.” Lilah egy alaposan elsötétített terembe lép be, ahol Lindsey-t és a zsír új műkezét láthatjuk (ennél még T-Bag is jobbat nyúlt le magának). És Darlát. Darla egy hangyányit kattantnak tűnik, majdnem Drusilla-szinten. Lindsey-t ez láthatóan nem zavarja, a tekintetéből áradó leplezetlen csodálatból legalábbis erre következtetek. Emlékezteti a lányt arra, hogy Angel ölte meg, aztán mohón felajánlja, hogy esetleg közösen bosszút is állhatnának. Darla sejtelmesen mosolyog.

A team csapatmunkával (még Fantom-Dennis is segített) beazonosította az undorító és felismerhetetlen démont. Fajtájára nézve Prio Motu (nem mintha nem lenne tökmindegy, azért kiírom, sosem lehet tudni), fő motivációja a gyilkolás és a csonkítás. Wesley büszkén újságolja, hogy van egy alvilági (túlvilági) kapcsolata, aki segíthet nekik megtalálni. Viszont ahhoz, hogy beszélni tudjanak vele, el kell menniük egy bizonyos helyre – egy elég szokatlan helyre. Egy démon karaoke-bárba.

Egy zöld gyíkféle-démon áll a színpadon, és az I’m so excited című dalt énekli lelkesen. Leírhatatlan. A bár tulajdonosa, (az I will survive-démon) csatlakozik hozzá, aztán négyszemközti beszélgetésre hívja a színfalak mögé. Ő ugyanis egyfajta jósdémon, csak nem tenyérből olvas, hanem abból, ahogy valaki énekel. Most például a gyíkdémont látja el hasznos tanácsokkal: „Tudom, hogy itt a költés ideje, de az élet nem csak arról szól, hogy megeszed a kölykeidet.” Hehe. Wesley kapcsolata, Merl megadja a szükséges információt, és külön felhívja a figyelmet arra, hogy a Prio Motu micsoda gonosz szerzet, úgyhogy Angel rögtön indul. Pedig a jósdémon nagyon szeretné hallani, ahogy énekel.

Angel egy kellően sötét és elhagyatott helyre siet, ahol egy magányos (és várandós) nőbe botlik. Rögtön ezután a Prio Motuba. Rövid tusakodás után Angel kitekeri a démon nyakát, aztán büszkén bejelenti a nőnek, hogy minden rendben, megölte. A nő zokogva rohan, de nem az ő karjaiba, hanem a halott démonéba. „Mit művelt?!” – kérdezi sírva. A Prio Motu a védelmezője volt. Angel bűnbánóan szabadkozni kezd, aztán leforrázva hazakullog. Wesley és Cordelia előtt szentül megfogadja, hogy mostantól ő lesz a nő védelmezője. Csak előbb tisztázza Merl-lel a dolgokat. Merl bevallja, hogy szándékosan csapta be Angelt. A nő lánya állítólag nagyhatalmú jótevő lesz, ezért vérdíjat tűztek ki az anya fejére. A védelmezője miatt viszont senki nem tudott a közelébe férkőzni. De Angelnek köszönhetően most szabaddá vált a pálya.

Angel ezután Gunn-nal együtt megtalálja a Prio Motu búvóhelyét. Kamal, így hívták szegény démont. Angel nagyon szomorú, de azért végigkutatja a helyet. Egy ládika titkos rekeszéből csak úgy, „találomra” egy bronz talizmánt húz elő, amit elküldet Gunn-nal Wesleyhez, kivizsgálásra. A terhes nő is beállít, és pont a bronz talizmánért jött, micsoda egybeesés. Ez egy címer, amit be kell mutatnia egy középkori mintákat követő, túlvilági Bíróság előtt – ahol arról döntenek, hogy életben maradhat-e a gyermekével együtt, vagy sem. Angel zavartan kacarászva bevallja, hogy éppen most vitette el innen a címert. A nő határozottan kezdi megutálni Angelt, de miután a vámpír megmenti egy másik, ezúttal tényleg támadó szándékú démontól, némileg megenyhül iránta.

A csatornákon keresztül egy romos, furcsa épület előcsarnokába jutnak. Angel már járt itt azelőtt, de magyarázkodásra nincs idő, mert újabb szerzetek támadják meg őket. Visszaküldi a nőt a csatornába, azzal az utasítással, hogy menjen el arra a címre, amit megadott neki – Cordelia lakására. De úgy tűnik, a nő nem kér többet Angel „segítségéből”, mert Cordynál se híre, se hamva. Angel elkeseredettségében óriási áldozatra készül: énekelni fog a karaoke- bárban. A Mandy című dal sajátos feldolgozását csodálhatjuk meg az előadásában. A jósdémon, Lorne szerencsére egy idő után kirángatja a kezéből a mikrofont (mindenki nagy megkönnyebbülésére), és megadja neki a Tárgyalás helyszínét.

A Tárgyalás közben kezdetét veszi, jelen van a 3 bíró, a sötétek bajnoka és a terhes nő. Neki viszont se bajnoka, se címere. Angel esik be az utolsó pillanatban, és elvállalja a bajnok szerepét. Kap egy szép lovat, pajzsot, lándzsát, úgyhogy indulhat is a lovagi torna. Angel az utóbbi pár száz évben elhanyagolta kicsit a lovaglást, csak ez lehet az oka annak, hogy a sötét lovag pillanatok alatt kiüti a nyeregből. Ezután hagyja magát leszúrni, hogy a megfelelő pillanatban váratlanul lefejezhesse az ellenfelét. A szokásos taktika. A nő megmenekült, megkapja a védelmet a Bíróságtól.

A csata után Angel a börtönbe megy. Faith-t látogatja meg. Állat. Wheadonverseben nem feledkeznek meg csak úgy egymásról a karakterek. Faith beszámol róla, hogy a börtönben is sikerült bajba kerülnie. Angel rákontráz: neki Barry Manilow-t kellett énekelnie. Nyilvánosan. Faith vigyorogva bocsánatot kér, ehhez képest az ő problémája tényleg semmiség.

Címkék: angel
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magdus_1983 2008.08.27. 13:00:12

Végre, LORNE! Imádom! :D

brown_h 2008.08.27. 14:50:16

Angel énekel, majd lovagi tornán vesz részt, szerepel Darla is és Faith is, megismerjük Lorne-t - szóval elég jó epizóddal indul ez az évad.

foxglove (törölt) 2008.08.27. 15:10:45

Egyetértek, ha valakit rá akarnék beszélni a sorozatra, lehet hogy ezt a részt adnám a kezébe. (Inkább, mint a pilotot.)
süti beállítások módosítása