Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 3x08 - A tisztítótűz

2008. augusztus 27. 15:01 - sixx

Kissé késve ugyan, de itt vagyok a legutóbbi két Szökés-epizóddal, nincs mentség, pénzt kellett keresni, sír a gyerek otthon. Az, hogy ez az epizód a Blue Öyster Cult "Don't Fear the Reaper" azaz Ne félj a kaszástól című nótájával kezdődik, külön szívmelengető, kedvenc Saturday Night Live-szkeccsemnek is ez az alapja (More cowbell címen tessen guglizni, beszarás). Miközben Szemi a lokalizált (spanyol nyelven) előadott sláger dallamaira az előző részben látott hullát pakolja el, a Nagyon Szimpatikus Rab, Májkinak mutatja a Vörös Október ruhagyár felszámolása és a felhalmozott készletek elajándékozása után a gyárudvaron maradt bálából kitúrt nadrágját és úttörőingét: jön az apja látogatóba. Ez lesz az az esemény, amit leszarunk.

Májkinak is van látogatója, de nem egy bögyös helyi kurva, hanem egy izzadt, kopasz csávó, akit Linknek hívnak. Májki ideges, mert Link nem mondta el miafasz van Sárával, és ez nagyon fáj neki. Ezt onnan tudjuk, hogy Májki összehúzza a szemöldökét. Linknek a füléről is szakad a víz, ennyire izzadt embert még soha életemben eddig. Grecsön, a vágott arcú gecinő, aki eddig valami más néven futott, a szállodájába visszaérve egy kopaszemberrel találja magát szemközt, aki issza viszkijét, és nagyon-nagyon fenyegetően (értsd: lassan és homályos célzásokat téve) beszél hozzá, kábé annyit hámozunk ki a dologból, hogy ha a terv befuccsol (Szabadítsuk ki Visztlört!), akkor Grecsön nagyon meg lesz baszva, már elnézést. Grecsönnek ez annyira nem jön be, az sem, hogy a kopasz szerint a Tisztítótűz hadművelet jön, amiről nem tudunk semmit, mindenesetre a nő bemegy a Sonába, és elmondja Viszlörnek is, hogy most ez van, és mintegy mellesleg megemlíti, hogy délután ötre nyírja ki Májkült.

Zajlik az élet a sitten, Májki és Lecseró szomorúan állapítják meg, hogy a rácsokat a hadsereg külön erre a célra rendszeresített hegesztő-alakulata megerősítette, így az eddigi terveket lehet kihajítani a picsába, még jó, hogy Májki nem varratta rá a Sona első emeleti alaprajzát a bal combjára. Szemi jő rossz hírrel, a benszülöttek fellázadtak, nem fizetik a tartozásukat, nem vesznek drogot, és Tíbeg nem elég fenyegető ahhoz, hogy a rendet fenntartsák. Lecseró nagyokat sóhajt, és közbe arra gondol, hogy Bunny szerepe a Drótban mennyivel faszább volt, különösen a harmadik évadban, amikor létrehozta Hampsterdamot Baltimore-ban. Szemi rámutat egy random rosszarcra, na ő lesz az új emberünk, mondja, ő legalább nem fakezű (bocs).

Grecsön, egyem azt a görbe lábát és kissé torz fejit, tervez, erpégét, kis kaliberű fegyvereket és gránátokat emleget, ezek bazmeg nekimennek a börtönnek. Az eredeti cím (Bang & Burn) nem meglepően kifejezőbb, mint a magyar. Szófia olvas, ami láthatóan nagyon megterhelő számára, gondolom neki is a nagybetűkkel van baja, mint Linknek. Telefon, valami ember hívja, hogy Visztlör lakásába kell jönnie, mert van valami baj ottan, Szófia ezt nem érti, mert ő éppen abban a lakásban álldogál és nincs semmi baj, nem ázik be, a közös képviselő befizette a számlákat, mivan? Az, hogy Dzsémsz barátunknak van egy másik lakása, ami biztos a gazemberkedéshez kell neki, na oda kéne mennie Szófiának. Meg Grecsön sameszeinek, akik a kis beszélgetést faszán lehallgatták. Szófia napjai meg vannak számlálva, vagy hogy is mondja a művelt közíró.

Visztlör közben a madaras könyvit nézegeti, amibe valami barbár állat ákombákom betűkkel beleírta hogy "Mehón. FBI? Különleges egység?" Visztlör inkább kitépi a nagyon szép madaras oldalt, és elégeti, igaza van, én baltával esnék annak a gyökérnek, aki a Távoli tűz című kiváló Zsoldos-regényembe beleírta, hogy "Szerda hatkor Kistemplom, kissé molett, de baszható." Májki pont ekkor jő, és beszélgetnek egy kicsit, kaptunk két napot a Cégtől, mondta nekem a kopasz tesóm, ja, és kiafasz volt az a nő, aki látogatott, he? Visztlör azonnal mondja, hogy a Cég embere, aki befenyíteni jött őtet, zsivány, a legjobb ilyenkor az igazsághoz ragaszkodni, úgy nem lesz lebukás. Utána meg az udvaron vesz egy ölésre kiválóan alkalmas műanyagdarabot az egyik rabtól, a rohadék.

Alex nincs jól, sőt, kibírja röhögés nélkül a rémálmokat (ébren, öcsém, ébren!) a haluzást és a drogelvonást, jó lehet neki. Jön a havernője, a Szimpatikus Színesbőrű Ügynök, akinek Mehón bevallja, hogy kinyírta a második évadban annyit mutatott kopaszembert és elásta a kertbe, utána meg megevett egy nagy tányér sertéspörköltet tarhonyával és uborkával, mert jól érezte magát. Aztán meg rászokott a tablettákra, a sitten a hernyóra, szomorú történet ez kérem szépen. A faszagyerek Mehónnál jobb arc nem volt a sorozatban, nekem nem szétesett junkie kell, hanem tökös Alex, aki lelő bárkit, miközen nyugtatót szopogat. Májki és Visztlör beszélgetését a sitten Tíbeg zavarja meg, aki levelet hoz Lecserótól, és persze tudni akarja, hogy mi áll benne, de természetesen elhajtják a picsába. A borítékban Lecseró kérójának alaprajza látható, meg egy időpont: 4 óra, indulás oda. Visztlör késsel megy a randira.

Szófia a másik kéróban, kutat persze hevesen, mert nem érti, hogy mi van. Közben Májkiék megérkeznek az alaprajzon jelölt ajtóhoz, kombinációs zár van rajta, de Lecseró a megoldást odafirkálta a papírosra, így lejutnak a pincébe. Visztlör útközben már markolássza a kis fegyverét, mint pattanásos kamasz a lába közét, ha meglátja Sarka Kata menyasszonyi ruháját, és próbálja összeszedni a bátorságot ahhoz, hogy kinyírja a tetkóst. Majdnem sikerül, de jön Lecseró, így ez a terv kicsit elhalasztódik. A pince azért fontos, mert Lecseró szerint az alagút elvezet valameddig, és ha ásnak kicsit, akár Kiskunfélegyházáig is eljutnak. Májki benne van a dologban, ne ő inkább felfelé menne, a betonmennyezeten át, mert pont a senki földje alatt vannak, neki van egy ilyen beépített GPS a fejiben, azért tudja.

Szófia közben talál a kéróban egy útlevelet, amiben Visztlör más néven szerepel, ezt hívják totáis lebukásnak. Fel sem ocsúdhat a sokkból, amikor jön a nála jóval magasabb és izmosabb Grecsön, ha csajbalhé lesz, Szófia egy menetet sem fog kibírni. Grecsön nem verekedni jött, hanem fenyegetni: húzzál innen szépkisány, mert nagyon meg foglak verni. ne foglalkozz Visztlörrel, mert nem a te dolgod, felejtsd el, amúgy is hazudott neked. Aztán közel hajol hozzá, és majdnem lesmárolja, de ne tessék örülni, mert idáig nem jutunk el. Az agytröszt a pincében kidolgozza a tervet, kell vagy hat ember, ásni kell, meg aládúcolni, kell két nap neki, mire összejön a dolog. Közben megérkezik Szemi is, aki a haverjainak rumot vinne menten, de Lecseró letereli, mert nem akarja, hogy a Bacardi mellett rátaláljon az új haverjaira, akik melesleg simán visszamennek a titkos pincerészbe, mert a számzáras ajtó fasza, de ha egy tetovált ember kitámasztja hasas bankóval vagy kenyérgalacsinnal, akkor szart sem ér.

Alex nagyon szarul van, ilyen állapotban nincs ügyész, aki elhisz neki bármit is - márpedig most kell menni vallomást tenni, ó jaj. Grecsönék kis csapata befejezte a tervet, minden faszán előkészítve, már csak az kell, hogy Visztlör kinyírja Májkült, és minden oké. Ez most éppen nem megy, mert lent vannak a föld alatt, és Visztlör kint hagyta a szerszámot, így kitalálja, hogy ő klausztrofóbás, és hát mennie kell ki, a szabad levegőre, mert szarul van, remeg és izzad egyszerre, mint én másnaposan. Megy is, Májki nem érti, hogy mi van, ne hazudjál nekem te kis gyökér. Visztlör viselkedése felzaklatja Májkit, aki sejti, hogy valami nem stimmel, csak azt nem, hogy mi. Link és Szukre a dzsungelben kibérel egy kunyhót, majd elmennek egy kies területre, ahol magnóra veszik, ahogy Link lövödözik az égbe.

Májki a Nagyon Szimpi rabnak mondja, hogy az ő segítsége, sőt, a fateré is kell, mert szarban a haza. Egy üzenetet kell ejuttatni Linkhez, ennyi az egész, na jó, mondja a másik, és eljuttatja majd apunak. Közben Szófia bejön Visztlörhöz, hogy a rácson keresztül kaparja ki a szemit, hazudtál te állat, és egy forradásos luvnyát tolsz mellettem? Visztlör annyit mond csak neki, hogy menjen haza, Linknek a közelébe nem menjen, mert abból nagy baj lesz, majd Visztlör hívja este. Ez kezd érdekes lenni, az álhalász nagyon biztos benne, hogy kijut, és letagadja a másik lakás létezését Szófiának, aki ezen megsértődik, láttunk már ilyen arckifejezést élőben is. Link, a Világ Talán legtöbbet Izzadó Embere üzenetete kap telefonon a Szimpi Rab apjától, hogy ne menjen haza vacsira, ami valami kód, hogy vigyázzon magára. Szófia pont ekkor jelenik meg, ideges, hol az autóm, te köcsög? Közben figyelik őket Grecsön emberei, akiket a gecinő arra utasít, hogy nyírják ki mindet, Linkestűl, Szukréstúl.

Link telefonál a sittre, hogy Májkit elérje, de nem Lecseró, hanem Szemi veszi fel, aki ettől ideges lesz, és felelősségre vonja a főnököt, hogy miért társalog ő telefonon Májki tesójával. Közben Grecsön emberei odaérnek Linkékhez, pisztollyal a kézben fenyegetik Szófiát, de csak kis ideig, mert jön Link és nagyon összeveri őket Szukre segítségével. Egy fej még egy kocsi ablakán is benéz kissé lendületesebben. A vége az, hogy Szófia túszul esik, a gonosz fegyverrel fenyeget, Link meg lelövi, mint a szart. Mehón elmegy tanúskodni, de nem megy a dolog, mert szíjjel van esve, mint a kormánykoalícó, így el is hajtják a francba. Májki rátalál Visztlörre, beszélgetnek egy kicsit, megjön Tíbeg, és viszi őket Lecseróhoz. Ez a Visztlör kurva nagy faszkalap. Lecseró annyit akar Májkitól, hogy ha lehet, Link ne telefonálgasson már a sittre mert ez így nem kóser.

Májki most az egyszer felhívhatja, Link közli vele, hogy a Cég hajtóvdászatot indított ellenük, Májki rájön, hogy Visztlört bizony menten kiszabadítják, s lőn, megjön egy helikopter, és elszabadul a pokol, lövöldözés, kiabálás, az épület tetején szaladgáló és integető Visztlör, aki menne már a gecibe el innen. Májki is felér a tetőre, verekednek, a katonák lőnek, de valakik lőnek vissza rájuk, a helikopter leereszt valami drótot, amire felkapaszkodik Visztlör, rá meg Májki, és persze nem látja őket senki, muhaha. A helikopternek van földi támogatása is, lőnek még többet, de elmenni nem tudnak, mert ketten túl nehezek a helikopternek. Ez addig megy, míg le nem esnek, vissza a tetőre, a helikopter meg el nem megy. Visztlör kapcsol a leghamarabb, és lemászik a tetőtől, Májki kissé lassabb, a cellájában el is fogják. Grecsönnek telefonoz a kopasz gonoszember, Mehónt viszik vissza Sonába, Májkit pedig el onnan, mert az új katonaembernek nem tetszik a pofája.

Címkék: a szökés
14 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kla 2008.08.27. 15:20:00

Hmm, honnan is ismerős az a fordulat, hogy Scofield meg akar szöktetni valakit, de akarják vinni egy másik börtönbe...

"Bunny szerepe a Drótban mennyivel faszább volt, különösen a negyedik évadban, amikor létrehozta Hampsterdamot Baltimore-ban."

Ez most nem túl lényeges ugyan, de az a harmadikban volt, a negyedikben előkelő éttermekbe járt pár keménylegénnyel/leánnyal. A Távoli tűz meg tényleg jó.

A gonosz kopasz meg egyébként ugyanaz, mint aki Kimet ugráltatta kis kártyákkal a második évadban, és a végén abban a kuatatóintézetben láttuk, nem?

mangorlo 2008.08.27. 15:23:43

de untam én ezt a 3. évadot

de a drót 5. vége is elég gyengusz lett

remélem az új rescue me azért hoz valamit

Jaguar 2008.08.27. 16:41:18

Ez fasza lett, most egy hétig ellesezek. Ezt a részt nem láttam, de jobb is. A tegnapit (9) megnéztem, hogy ne essek ki. Epedve várom (türelmesen) annak is a HV-ját.

Weboldal készítés olcsón · http://olcsoweboldal.hu 2008.08.27. 17:34:58

Sixx!

Köszi a hogyvoltot!

"a helikopter leereszt valami drótot, amire felkapaszkodik Visztlör, rá meg Májki, és persze nem látja őket senki, muhaha" az a durva, hogy az egyik vágásnál, mikor előtte lógnak a dróton, nem látszanak. Óriási bug. Nézzétek vissza, ha van lehetőségetek!

BruceWayne 2008.08.27. 18:02:08

kla: de az, csak nem lett megemlítve. ő a nagyongeciember aki alig szerepel szinte...de most mintha beszélt volna ha jól emlékszem

sélli_ 2008.08.27. 18:50:16

Haha, télleg barokkos már, hogy Link simán meg tudná tölteni a Komjádi medencéjét egy fél nap alatt annyit izzad :))
Az érdekelne, -most hogy kla eszembejuttatta: vajon a PB hányszázadik szériájában szándékoznak kifejteni a II. végén belógatott kutatóintézet plussz 'maszkban vizsgálok valami über titkos szir-szart szálat...

Mehon már kicsit sok volt igy zizegve, Tisztulj Alex, tisztulj, és verj szét egy-két embert végre!!!

BruceWayne 2008.08.27. 20:18:59

sélli: majd ha már egy szigeten lesznek és gombokat nyomogatnak 108 percenként :-)

sélli_ 2008.08.27. 20:55:52

Majd még nagyban függ a kimenetel, hogy Ben vagy Locke lesz a maszkosember-társ! :)

Johnny336 2008.08.27. 23:14:09

Hát a gépelés elég slendrián lett, de szerintem vagyunk annyira intelligensek, hogy ki tudjuk javítani saját magunknak, és így érthető legyen a szöveg.

BTW, látszik a layouton, hogy vágtában lett begépelve. Annyira lincshangulat nem volt, hogy ennyire siess. A leírás ennek ellenére odabasz, ahogy szokott, csak nem olyan guszta látvány. Bár az izzadt Linkoln sem az :D

Bezzeg Szófia... :P

sixx · http://comment.blog.hu 2008.08.28. 06:53:43

lápi lidérc, azért szedtem ki a kommentet, mert unom, hogy állandóan beszólsz.

sixx · http://comment.blog.hu 2008.08.28. 06:54:15

ja, és a faszom tele van mér ezzel, de nagyon.

Vince Larkin 2008.08.28. 08:55:57

Ez a Visztlör egyre nagyobb gennyláda, a tisztítótűz akció meg úgy volt elcseszve ahogy volt...Szemit meg végre megagyalhatná már valaki. A hogyvótra viszont érdemes volt várni! :)
süti beállítások módosítása