Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

NCIS 4x13 – Sharif visszatér

2008. augusztus 26. 08:50 - Bruzsy

Na, kérem szépen, véget ért a nyár, remélem mindenki sikeresen kipihente magát, és újult erővel térhetünk vissza kedvenc tengerészeti helyszínelőink negyedik évadába. Az utolsó epizód (emlékszik még rá valaki?) egy kutyanagy cliffhangerrel ért véget, ismeretlen emberi egyed fotózgatja Toncsika és a francia tyúk intermezzoját, azonban, hogy ki, egyelőre homályba burkolózik. Ugyancsak nem tudjuk még, hogy ki a jóbüdös franc az a La Grenouille, de lassan már illene kezdeni valamit a szállal, mert ennél még a Lost írói is gyorsabban adagolják az információkat, pedig ez nagy szó. Ziva féltékeny, és még mindig nem tudjuk, hova tűnt Damon Hill Mamoun Sharif. Egyet biztosíthatok, ha a többi kérdésre nem is, ez utóbbira mindenképp fény derül a következő 43 perc során...

Egy üzletemberrel nyitunk, boldogan tart haza a munkából, közben azt elemezgeti telefonon, hogy milyen baromság már, hogyha lefagyasztanak halálod után, aztán majd valamikor a jövőben magadhoz térsz. Ha Cartmannek nem vált be, akkor másnak miért sikerülne? Egy a jelszó, live fast, die young, James Dean után szabadon, ennek örömére majdnem elcsapja egy autó a zebrán. Először anyáznak egy kicsit a sofőrrel, majd feltűnik nekik, hogy hoppá, mindkét lámpa zölden világít, ráadásul néha még villan is egyet. És nem kell sok ész, hogy felismerjük benne az egyetlen Morse-kódot, amit a világ összes embere felismer: 3 rövid - 3 hosszú - 3 rövid. Valakinek a lelke megmentésre szorul.

Az NCIS csapata már kint is van a helyszínen, ez egy dolgot sejtet: tengerész hulla van a dologban. Gibbs mászik le a föld alá, a csatornákba, ugyanis ott találtak valami érdekeset: egy félig kivájt szemű fickó tengeti odalent napjait, tisztes nevén John Maguire őrnagy, aki foglalkozását tekintve valamiféle terrorügyi összekötő, ő figyelmezteti a népet, ha jönnek az arabok. Valaki bezárta oda, ki kéne deríteni mi történt, azon kívül, hogy megdöglött. Ja, és azt is, hogy egyáltalán miért hagyta abba az élést, mert Doki egyelőre olyan tanácstalanul bolyong fel-alá a csatornákban, mint kopaszember a szigeten. Egyetlen egy érdekességet talál csak: mindenfelé bevérzett körömágy, szegény megpróbálta kikaparni magát. Na, fokozódnak az események. Találnak odalent még egy rejtett kamerát is, basszus, Jigsaw visszatért a halálból, és úgy döntött, leforgatja a Fűrész V-t?

Na, vissza a központba, Doki boncol, majd eredményt közöl: a pasas szervei szó szerint megfőttek a testében, olyan forróság lett odabent. De hogy mitől, az egyelőre rejtély, majd a toxikológia után többet tudunk, de egy dolog azért még így is biztos: a szemét ÖNMAGA tépte ki, majd (gyenge idegzetűek ugorjanak egy sort) LENYELTE. Nalátjuk, egyre inkább Fűrész crossover van a dologban, lehet jobban tenné a TV2, ha még most kitenné a 18-as karikát, amíg nem késő. Ugrás Abbyhez, aki épp tetoválást akar varratni magára, Gibbs segítségét kéri, majd inkább visszakozik, amikor a leendő tetkó helyére terelődik a szó. A toxikológia fontosabb, kiáltja Abby, mi pedig röhögünk egy sort a jeleneten, szerintem Jethro is jól szórakozik. Belül, ahol nem látja senki. Az őrnagy testében azonban olyat talált, ami nem sok jót ígér: BZ gáz nyomait, ami biológiai fegyver, mondom én, hogy jönnek az arabok, mindenki fedezékbe. A kamerát is sikerült lenyomozni, egy helyi bowling-pályán nézték végig a műsort, biztosnagyon unatkoztak.

A bowlingpálya inkább hasonlít valami alvilági netcaféra, Dwarflord orgazmus közeli állapotba kerül a sok cséző fiatalt látva, de nincs idő leállni játszani, mert eksön van: hátul az irodában két rosszarcú pisztollyal fenyeget egy harmadikat, pont jól jön a csapatnak, úgyis olyan rég hallottuk a „Szövetségi ügynökök vagyunk, fegyvert eldobni!” kiáltást. Be is hatolnak, halljuk is azt a bizonyos mondatot, csak hát, egyszerre két oldalról. Mivan? Ekkor jön be a képbe Mann alezredes, emlékszünk ugye rá, Gibbs leendő negyedik exneje. Nicsak, micsoda kellemes meglepetés!

És vajon mi hozta őket újra egymás útjába Ámoron kívül? Naná, hogy Sharif, a rohadt kis bombagyáros, aki meglépett a múltkor. Mann és csapata azóta is követi őt, ez vezette el őket a bowlingpályához. És Mamoud barátunk megjelenése ugye egy sor másik kérdést vet fel: honnan a fenéből szerezte a harcigázt, és miért pazarolta el egyetlen emberre. Általában nem ez a terroristák szokása. Gibbs persze megmondja a frankót, nem pazarolt ez a gyerek, okosabb ő annál, csak letesztelte. Húbazze, terrorveszély van. Ezt persze be kell adni Jennynek, akinek nem nagyon tetszik, hogy nincs gyakorlatilag semmilyen kézzelfogható infójuk Sharifró, tessék dolgozni. Végül belemegy, hogy támogatja a közös nyomozást, de csak egy feltétellel: Mann Jethro alatt fog dolgozni. Az alezredes azonban örömmel teszi, mert bírja Gibbs ügynököt. Azt meg is hiszem. Rögtön csúnyán is néz egymásra a két nőszemély, csak nem ugyanannak a férfinak a szívéért küzdenek mindketten, aki élete során elfogyasztott már 3+1 feleséget? Ejnye-ejnye.

Ezalatt DiNozzo és Ziva Maguire őrnagy utolsó munkájának jár utána egy gázálarcokkal és ideggázokkal (szigorúan kísérleti célból) üzletelő cégnél, ahol a főnök egy eléggé szívdöglesztő férfi, David ügynök pulzusa gyorsan 200-ra is ugrik, ilyen bevezetés után tuti, hogy a pasas sáros lesz. Kiderül, hogy az örnagy 14 kg-nyi BZ gázt szállított a múlt héten, csak egy probléma van, ebből mindössze 4 kiló érkezett meg a címzethez. Ejnye, ennél még a Magyar Posta is biztosabb. Ezalatt a központban újra előkerül a „gyerekkészítő” alkalmazás, ezúttal Mann és Gibbs kapcsolatának gyümölcse varázsolódik a képre, de egy biztos: Jenny jobb géneket adott volna a leányának. De nem csak szórakoznak az NCIS ügynökei odabent, sikerült nyomokra is bukkanni: egy offshore számláról történő átutalás és a Maguire-ról készült videófelvétel személyében. A BZ gáz miatt teljesen elvesztette az eszét, hallucinálni kezdett, ekkor történt meg a szemamputáció is, majd végül szervezete feladta a küzdelmet. És mindez kb 4 mg gáztól. És 10 kiló hiányzik. Aztakurva.

Gondolkozni kéne, mindenki előveszi kedvenc módszerét: Tony tábortüzet hív össze, Gibbs pedig elmegy hajót fabrikálni. Egy teljesen újat! Mann persze utána, műtéti úton se lehetne szétválasztani kettőjüket. És még vacsorát is hozott, húha, mi lesz most itt? Megmondom én, vallomás, de addig nem teljesülhet be kettejük végtelen szerelme, amíg el nem kapják Sharifot. Modern Rómeó és Júlia, csak halál nélkül. A beszélgetést egy hívás szakítja félbe, és ki van a vonal túlsó végén? Naná, hogy Mamoun Sharif!

És hogy mit akar? Az Egyesül Államok kormánya hat csecsen terroristát tart fogva egy afganisztáni börtönben, engedjék őket szabadon, és akkor nem kell ÚJRA használnia a BZ-t. MIVAN??? Merthogy már egyszer kipróbálta, kapcsolja be a Híradót Gibbs, Szellő Pista épp most suttogja bele a kamerába, mi történt. Eddig hat ember betegedett meg, az oka egyelőre ismeretlen. Azazhogy, időközben megvan a hetedik beteg ember is: Leroy Jethro Gibbs személyében. A rohadt életbe!

Gyorsan karantén, vizsgálat, de nem kell aggódni, Gibbs szokásos őrült viselkedése nem a BZ eredménye, nincs nyoma a szervezetében az ideggáznak. Huhh, hogy szakadnának meg az írók, ilyen szálat belengetni. Sharif csak blöffölt, lehet tehát nyomozni a csecsen és arab terroristák kapcsolatáról, de Jethro lehűti őket, szerinte az egész csak figyelemelterelés. Inkább arra kéne koncentrálni, hogy betegedtek meg az áldozatok. Az egyetlen nyom mindössze egy piros rovarírtó furgon, a főnök már küldené is utána Zivát meg Tonyt, csak hát van egy kis apró probléma: DiNozzo ügynök teljesen felszívódott. Jethro majd felrobban, és ha tudná, hogy Tony épp mivel tölti a munkaidejét, szerintem már rég tömegmészárlásba kezdett volna.

DiNozzo ugyanis csajozik, már hiányzott a francia pipi, aki ideges egy csöppet, merthogy az exe nem bírja felfogni, hogy vége a kapcsolatuknak. Kis közjáték a női lélek rejtelmeiről, ami végül közös zuhanyzásba torkollik. Torkollna, azonban Tony megkapja a híreket a bajról, szóval uccu neki, szegény Jeanne meg ott marad egyedül a gondjaival az üres lakásban. A többiek közben megtalálják a rovarírtó céget, Sharif valóban ott dolgozott, de teljesen felszívódott a támadás óta. Biztos készül a második hullámra, szóval antitoxinok a kórházakba, kisrepülőgépek átvizsgálása, ez már tényleg vörös kód, ilyenekkel pedig Jack Bauernek kéne megbírkóznia. De mivel ő csak Los Angeles-i terrortámadásokkal foglalkozik, mi pedig DC-ben vagyunk, nem marad más, csak Gibbs ügynök és csapata, hogy megoldja az ügyet. Az eligazítást egy apró közjáték szakítja meg, Jethronak furcsa látomása támad, ajjaj, csak nem kezd eldurranni az agya? Mégiscsak ott van az ideggáz a szervezetében?

Közben hírek vannak: sikerült lenyomozni az offshore számlát, ami nem Sharif nevén van, hanem… Igen, a BZ gázos pasas, akire Ziva a nyálát csorgatta. Na, így legyen telitalálatom a lottón, de a hatoson. Be is hozzák, Gibbs kezdi meg a kihallgatását, a szokásos módon, a fickó először persze mindent tagad, majd inkább kitálal, biztos megijedt Jethro szúrós szemeitől. Ő adta oda a gázt Sharifnak, nem az őrnagy, aki rájött a turpisságra, és ezért kellett meghalnia. És hogy mi volt az indok? Az ijesztgetés, ugyanis a 6 ember megbetegedése és a terrorveszély megpendítése miatt mindenki gázmaszk vásárlásba kezdett, a cég részvényei pedig kúsznak szépen felfelé a tőzsdén. Szerencsére nem volt teljesen őrült a pasas, amikor egy terroristának ideggázt adott, előtte semlegesítette azt, hogy ne lehessen a levegőben szétszórni, és ezzel nagy tömegben megfertőzni az embereket. Okos voltál fiam, kár, hogy életed hátra lévő részét egy börtönben rohadva fogod tölteni.

Na, itt az áldott tehetetlenség, ez pedig őrületbe kergeti Gibbset, szerencsére pont ezt a pillanatot választotta Sharif, hogy felhívja az öreget. Ugyan hiába próbálják tartani a vonalat mindenféle "Ugye csak bosszúból csinálod, öregem?" klisékkel, a 2 másodperc alatt bemérő csodakészülék épp szervízben van, így nem sikerül a nyomára bukkanni. Végszóra betoppan azért Doki is, van egy nyoma, ami érdekelheti a többieket. Tovább boncolva a hullát rájött, hogy hiába módosították úgy a gázt, hogy levegőben ne terjedjen, máshogy is be lehet juttatni a szervezetbe, mint például bőrön keresztül, naptejbe vagy testápolóba rejtve. Gibbs és Mann szinte egyszerre ugranak rá a fejleményekre, otthagyva az öreg orvost, ez azért még tőlük is szokatlan. Csak nem más motivációjuk is van az ügy mielőbbi lezárására?

Abby persze már mondja is a részleteket, a BZ-t egy másik anyaggal vegyítették, ami közvetlenül a véráramba juttatja a gázt, magyarul van egy eléggé súlyos mellékhatása, amit a szaknyelvben csak elpatkolásnak neveznek. Viszont van egy jó hír is: mivel Sharif másodállásban nem ment el Avon tanácsadónőnek, eléggé lassan tudja csak teríteni az anyagot, így bőven van lehetőség a megtalálására, mielőtt még túl késő lenne. Gibbs örül, majd újabb látomása támad, most mi van, az arab bekente a hajót ezzel az anyaggal? A hallucinációt egy hívás szakítja félbe, DiNozzo az, megvan végre a nyom Sharifhoz!

Az elmúlt három napban Mamoun tizenkét különböző bankba ment be, és ott 108 (4+8+15+16+23+42, ez nem lehet véletlen) ezer dollárnyi készpénzt vett fel, mindet egydollárosokban. És hát ez feltűnt másoknak is, ezért jelentették az esetet. És mivel valószínű, hogy Sharif nem azért szerzett ennyi készpénzt, mert megirigyelte Dagobert bácsi dohányúszkálós technikáját, hanem azokat akarja megfertőzni, újra aktuálissá válik a probléma! Nincs többé gond a terítéssel, ez pedig több, mint szar ügy.

Szerencsére Sasszem Gibbs kiszúrja az egyik fényképen, hogy Sharif egy PSP-t hordoz magánál, ez pedig egy nagyon jó hír: ha sikerül megszerezni az azonosítóját, és éppen játszik vele, akkor simán be lehet mérni. Baszki, nem lehet, hogy ilyen banánhéjon csússzon el egy ismert terrorista… De hogy lehetne megtalálni a mocsok azonosítóját? Abbynek szerencsére már van is egy ötlete, a bowlingpálya logjait végignézve rá is bukkan a megoldásra. Gibbs ügynök! Mármint, hogy ez a userneve. Találó, mi? Ki tudja, lehet hogy amíg ezek az események zajlanak, Oszama nyugodtan csücsül a kedvenc barlangjában, és W. Bokor Gyuri álnéven Second Life-ozik.

Gyors bemérés, meg is van a pályaudvar, ahol Sharif vesztegel (biztos késik a vonata). Gyerünk utána! Helyszínre kiérkeznek, azonban elkéstek, Sharif már rég két kézzel szórja a pénzt. Szó szerint. Viszonylag gyorsan megtalálják, ám pont ebben a pillanatban érkezik meg Gibbs harmadik hallucinációja, ez már gyanús nekem, csak nem titokban kokózik az öreg? Sharif menekül, mindenki utána, de gyorsan el is fogynak a népek, fontosabb ugyanis, hogy az emberek ne nyúljanak a szétszórt pénzhez. Szóval nem telik bele fél perc, már csak a szédelgő Jethro van Sharif nyomában. Persze még így is megtalálja, a letartóztatás azonban már nem megy neki, Gibbs összeesik, naná, Sharif mégis megfertőzte őt, mégpedig a szerszámai segítségével. A mocsok meg is szerzi a fegyverét, még bevallja, hogy tényleg bosszúból cselekszik, majd meghúzza a ravaszt…

Szerencsére ebben a pillanatban érkezik Mann, két figyelmeztető lövés, Sharif elhalálozik, az alezredes megmentette szívszerelmét és kedvenc főnökünket, ráadásul az ellenszer is a közelben van. Hála az égnek, happy end. Jethro gyorsan felépül, a fenyegetettség elmúlt és végre egymáséi lehet a szerelmespár, lehet tervezni az esküvőt, utána meg a válást. Már csak egy rejtély maradt, minden rejtélyek legnagyobbika: ha Gibbs új hajót kezdett csinálni, akkor hogy a fenébe vitte ki a pincéből a régit? Hejj, de jó kérdés, pont epizódzárásnak megfelelő. Jövő héten folytatjuk, és talán végre azt is megtudjuk, ki is az a La Grenouille… És most komolyan beszélek, tessék figyelni, de nagyon.

Címkék: ncis
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2008.08.26. 09:15:05

A régi hajót szétszedte gondolom, mert csak a lépcső visz kia pincéből. A nagyobb kérdés, hogy Sharif a múltkor nem teljesen máshogy nézett ki? Megnéztem a régi hv-t, de nincs róla kép. És ha most bosszúból cselekedett akkor, a múltkor miért ölte meg az a katonát az elején. Erre nem nagyon tértek ki.

gatsy 2008.08.26. 09:39:55

Végre újra NCI és újra Hogyvolt.
Én meg már azt hittem, soha ne lesz vége a nyárnak:)

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.08.26. 09:57:00

A hajóval igazad lesz, a másik kérdéseidről:

1. Sharif valóban nem így nézett ki, noha ugyanaz a színész játssza. De szerintem csak a szőke haj teszi, múltkor feketés volt, gondolom hogy még inkább arab feje legyen (egy brit színésznek). Csak egy ilyen képet tudtam hirtelen szerezni róla, rád bízom a pixelről pixelre történő öszehasonlítást... ;-)

kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/2008082609565301.png

2. A másik meg meg volt válaszolva a részben is: a katona gyanakodni kezdett a főmérnök és Sharif kapcsolatára és a BZ tulajdonjogának megcserélésére, Sharif pedig önként vállalta, hogy elintézi a kellemetlenséged. Hát, elintézte. :-P

Llew 2008.08.26. 10:42:55

A katona alatt 4x07 elején kinyírt a golfozós fickót értettem. Ha most tömegmészárlást akart bosszúhadjáratból akkor azt az egyet minek robbantota fel külön? Visszaolbastam a múltkori hv-t is, de nekem nem úgy tűnik, mintha kiderült volna. Az csak egy ilyen ügy indít gyilkosság volt?

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.08.26. 11:02:23

Gondolom, erre én se tudtam rájönni. Kellett valami izgalom az elejére, hogy a nézők ne menjenek el az első reklám alatt... :-D

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.08.26. 11:02:39

Dolgos hétköznapok :-) NCIS, Numb3rs új részek...

heineken · http://www.heineken.com 2008.08.26. 11:53:38

:))))))))))))))))))))))))))))))))
Ismét jót röhögtem;)
Egy a baj csak, hogy ezt a részt és a következőt,már láttam... igaz jó régen;))))))))))))))))))))))))))
Na meg a 3. műszakét is a szept. 11.-et;)
4+8+15+16+23+42 lehet a hatos lottód számai? ;D

Vince Larkin 2008.08.26. 13:56:39

végre újra NCIS, és újra hogyvót! :D Én meg közben belekezdtem a Szökés 3. évadába és "félidőtől" már azt néztem...tudom, nem lehetek sikeres, ha tv-n nézem, nem letöltve valahonnan..Ezért is köszi Bruzsy a hogyvoltot, megvilágosodtam a részt illetően! Jethro veg végre becsajozik ismét? Klassz volt a szemvillantás Jenny és Mann között..:D
süti beállítások módosítása