Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kés/alatt 5x13 – August Walden

2008. augusztus 26. 12:05 - Madmoazell

A bevezetőben kapunk egy kis összefoglalót arról, hogy Matt mekkora lúzer is volt az elmúlt 5 évadban, nőügyben mindenképpen – volt neki már férfi, bacis, sőt, még a szcientológus Kimber is. Most pedig? Meglátjuk. Addig viszont meghallgathatjuk, ahogy Liz felolvassa a legújabb Szívek és Szikék kritikát, ami eléggé lehúzza a sorozatot, főleg, mert Aiden egy ideje nem játszik benne, és mert Sean elég béna színész. A pasi, aki a kritikát írta, amúgy senkit nem bír, és… az a neve neki, hogy August Walden, szóval személyében készüljünk fel a napibetegre is. Christian és Liz pechére Sean meghallja a cinkelést, jól meg is sértődik, pedig Dr. Troy nekiáll kiengesztelni. Jó, hát az ő fejére senki se mondta, hogy olyan, mint egy barna papírzacsi. Na igen.

A srácok műtenek, méghozzá Rachel Ben Natant, Matt ápolónőjét. Kiderül, nemcsak ápolónő, valami több lehet ott, mert Sean épp most meséli a társaságnak, hogy a fiatalok a múltkor bezárkóztak Matt szobájába. Hogy mit csináltak, az jó kérdés, mert beszélgetni nem beszélgettek. A műtét után a dokik beszámolnak Mattnek Rachel operációinak eredményességéről. Azaz inkább az eredménytelenségről, és arról, hogy szegény lány ennél jobban már nem fog kinézni soha, és Matt is jobban tenné, ha otthagyná, mert egy ilyen szerencsétlennek ő a tökéletes fogás. Aha.

Az egyik mai beteg egy fiatal lány, Emme Lovell, akinek az arcán van egy hatalmas folt. Szép kiscsaj, kedvesen vigyorog is Christianre, pláne, hogy Dr. Troy cukin édibédizik vele. Egészen addig, amíg a kisasszony kijelenti, hogy ingyenes műtétet szeretne, merthogy olyat nem lehet. Na erre a lányzó kiakad, hogy mi az, hogy nem lehet, ő 24 éve vár a tűzfoltjának a rendberakására, meg a mami is úúúgy utálja, pláne, hogy egyéjszakás kalandból született, jaj hát micsoda dráma. ajjajj. A hiszti hat, sejthetjük, hogy itt még nem ér véget a sztori.

Eközben Seant a forgatási szünetben megtalálja Kate, hogy felvidítsa a rossz kritika miatt, de a vége persze beszólás lesz Sean kritikai érzéke miatt (őt is kritizálta, ugye emlékszünk?). Mikor kiderül, hogy August művészkritikus úr merre szokta verni a billentyűzetét a városban, Sean felbátorodik, és meglátogatja, csak hogy jól letolja. A letolás előtt viszont egy irtózatosan hatalmas seggreülés lesz a dologból, ugyanis kiderül, Mr. Waldennek egy szava se lehet a megkritizáltak kinézetére - ő se néz ki sokkal szebben, mint az a bizonyos papírzacskó. Sean önmagától szokatlanul jól leugatja, aztán elrohan. Ilyet még nem is láttam.

Julia a hetvenedik sminkréteget applikálja a fejére, de ettől se néz ki sokkal egészségesebben. Mikor nekiáll fésülködni, hatalmas csomókban a haja is kihullik, az pedig pláne nem segít neki, hogy rajtakapja Christiant, amint egy nőt kefél a hálóban. Merthogy a csávó egész eddigi életében a tökéletes Juliáról álmodozott, és most, hogy együtt vannak, Julia csak betegeskedik, így meg már nem olyan poén a dolog. Kis beszélgetés végén (melyben Julia kijelenti, hogy Christian nagyon csúnyagonosz belülről) az érintett úriember kijelenti, hogy ő szeretne barátja lenni asszonypajtinak, de Julia ebből már köszi nem kér.

August ellátogat a rendelőbe, hogy rendbehozassa a fejét. Míg ő megígéri Seannak, hogy korrigálja a róla írt kritikáját, Christian meglátogatja Emme-t, hogy megnézze az arcát. Hát az úgy konkrétan meggyógyult, most már senki se hívja többé őt Mocsárlénynek. August közben bekéri magát az aznap délutáni időpontra, és kicsivel később Sean neki is lát. Ma mindenki megszépül, de jó nekünk (jó, szegény Augustból sose lesz egy Christian Troy, de hát ez van). Matt ezalatt Rachelt jön látogatni, de szembetalálkozik Emme-vel, akit apuci kísér kifele (mármint Matt apucija), és mily meglepő, rögtön beindul a kerítőnői gépezet a részéről, de Mattről lepattan a dolog.

Olivia meglátogatja Juliát, aki ugye szarul van. Nagyon kedves vele, még az se töri le túlságosan, hogy Julia bevallja cseppnyi afférját Dr. Troy-jal. Kicsivel később Eden serénykedik Julia körül, mézet kínál a teájához, sőt, még a gyümölcskenyeret is behozza a hűtőből, míg a nő a leveleket bontogatja. Mily véletlen, az utolsó orvosi vizsgálat (amit Olivia propagált annyira) eredményét tartja a kezében, és hopp. Az áll benne, hogy nagyjából hatszor annyi higany van a szervezetében, mint amennyit még el tudna viselni. Meg hogy a kajáktól, amiket evett, a veséje is kicsit tönkrement, satöbbisatöbbi. Eden erőlködik, Juliának pedig gyanús lesz valami, most jól nem eszi meg a sütit.

Sean Rachel arcát bontogatja, és hát tény, hogy a nő nem lett sokkal kevésbé megviselt. Az még rá is tesz egy lapáttal, hogy kitalálta, hazamegy Izraelbe. Ja, amúgy Mattie erről még nem tud, különbenis, olyan kis lúzer, mindenről azt hiszi, hogy az a válasz, de hát bukta van, mert nem is. De Matt most szépen megtudja, mert Rachel elmondja neki, mint ahogy az is, hogy nem szerelmes belé. Bájngggg. Az meg még nagyobb bájngg, hogy a már nem is olyan kicsi McNamarából kijön az, ami mindig is benne volt. Hogy Rachel nem nézett mostanában tükörbe, meg hogy amit egy pasi érezné fog iránta valaha is, az nem a kémia lesz, hanem a sajnálat. Jajj. Csak kibújt az a bizonyos szög. Az első lény, aki meg annak a bizonyos szögnek az útjába kerül, természetesen Emme, kicsivel később pedig már az ágyban kötnek ki, Matt meg máris kötődést érez. Emme-nek amúgy ez volt az első, és úúú, mostanában annyi minden történik vele. Találkozott az apjával, megműtötték a pofiját, meg most ez… Matt persze rögtön rááll az apa-témára, Emme pedig vigyorogva előadja, hogy a zapu, óó hát az az ő plasztikai sebésze – Dr. Troy. Hupszi.

Sean elkíséri August barátját a kávézóba (az tény, hogy sokkal jobban néz ki, mint előtte), csak hogy megnézze, ki is az író kiszemeltje. Még mielőtt leülhetnének, egy ifjú pincér odasiet, és előadja, hogy August lefikázta az epizódszereplését az NCIS-ben, meg hogy most haza kell mennie anyucival élni. Ja és sitty-sutty, lityi-lötyi, a forró kávé August arcában végzi. Ojj. Otthon Matt ezalatt Emme-t győzködi az internet alapján, hogy nem is illegális kufircolni a féltestvérünkkel. Az hamar kiderül, hogy Emme ennek örömére nem is nagyon akarja abbahagyni a frissen elkezdett románcot, de Matt annyira nincs oda a dologért. A végszóra megérkezik apuci, aki erről még semmit nem tud. Hehe.

Julia telefonál, és éppen, amikor leteszi, érkezik Eden a teával. Igen, Juliának végre leesett. Eden persze tagadja az egészet, de Julia mondja, hogy a telefon másik végén a toxikológiai labor volt, akiknek elküldte a gyümölcskenyeret, amit Eden készített. Julia utolsó erejét kihasználva potyogó könnyekkel üvölt Eden-nel, a lány pedig elkezd beszélni. Hogy ő mennyire élvezte Julia szenvedését, hogy elege volt abból, hogy Julia mindenki körül ott sertepertél, akit ő, Eden annyira szeret. Ezután közli, hogy akkor ő most összepakolna, várjuk meg együtt anyut, megyek a dutyiba. Aztán inkább felkapja Julia pisztolyát, szomorkodik egyet azon, hogy a higany túl sokáig hat, és elindul Julia felé.

 

Folyt köv jövő héten.

Címkék: kés/alatt
26 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wino 2008.08.26. 12:26:37

Amúgy lövés is volt a végén, vagy az csak esetleg a nyíló ajtó hangja volt??? :DDDD
nekem tudjátok mi a furcsa, hogy Gina után senki nem nyomozott, hogy most tényleg baleset volt-e.
azt hittem ez a rész Collinnal folytatódik, de most akkor lehet, hoyg két haldoklónk van.
lesz hatodik évad??? mert a comment.com-os táblázatban nem láttam a sorozatot.

mókus 2008.08.26. 12:47:28

fejbe lőtte juliskát, szóval igen, volt lövés

Madmoazell 2008.08.26. 12:47:44

Azért nem írtam az utolsó jelentről többet, mert egyszer rámszóltak, hogy ne spoilerezzek túlságosan :D

A hatodik évadot mostanában forgatják, tavasz elején kezdik vetíteni, ha minden jól megy, és lesz rá igény, a hogyvoltokat a második évadtól folytatni fogom.

Dorkapa 2008.08.26. 13:24:13

A pisztoly egy kiváló és GYORS megoldás, végre felismerte a kis lotyó is. Átkozottul rühelltem már ezt a nyavajgó picsát, ideje volt(?) kiírni már a sorozatból.
Amúgy qrva nagy BÁJINGGG-ok voltak ebben a részben, szokásomtól etérően párszor felröhögtem (pl. apuci műtött meg) és párszor felszisszentem (pl. friss új arcocskába forró kávé).
Jó rész volt! :)
Gina után tényleg lehetett volna kicsit nyomzni és bár Kolint is rühelltem, ő gyorsan eltűnt...

Johnny336 2008.08.26. 13:36:36

Julia tuti nem hal meg. Még a harmadik évadban volt a hurrikános rész, ami félig a jövőben játszódott (2020, vagy mifene), és Julia él és virul. Vagy ezt elfelejtették a forgatókönyvírók?

candyperfumegirl 2008.08.26. 14:13:38

Johnny: azért az a rész nem márvadó, az csak egy lehetséges jövő, egy teljesen filler epizód volt, nem jelenti azt, hogy minden úgy is fog történni.

Madmoazell: írd a második évadtól a hiatus alatt! Szeretem olvasni a hogyvoltjaidat, és engem anno az az évad rántott be, úgyhogy én mindenképpen vevő lennék rá.

Johnny336 2008.08.26. 15:51:58

CPG!

szerintem annak úgy olyan szaga lenne, mint Bobby halálának anno...
Ez egy nagyon jó sorozat, nagyon jó forgatókönyvvel, történettel, szomorú lennék, ha elkövetnének egy ilyen dramaturgiai hibát.

Johnny336 2008.08.26. 15:52:31

BTW, mikor kapunk új Houset? :D

candyperfumegirl 2008.08.26. 16:01:39

Johnny, pedig hidd el, hogy az a rész nem illeszkedik a sorozat idővonalába úgy, hogy annak, amit ott láttál pontosan úgy meg kell történnie. Ott pl. Matt is plasztikai sebész volt, amit nem tartok valószínűnek, hogy valaha is bekövetkezik. Tudod, a jövő nincs kőbe vésve. :)

A másik kérdésedre a válasz: csütörtökön. (vagy holnap)

Johnny336 2008.08.26. 16:11:37

Jajj, de jó. Márcsak a két Szökés hv kell, és vidám lesz a hetem.

Viszont Annie egy idióta hülye picsa abban a részben, és az Edennel történő barátkozás során is felvett elég sok ilyen személyiségjegyet.

Mindegy, meglátjuk. Asszony látta ezeket a részeket, de nem mondta el, hogy mi történik benne, úgyhogy kíváncsi vagyok.

Bár Julia főszereplő, úgyhogy tuti nem hal meg (Meredith is mindent túlél... :D)

wino 2008.08.26. 18:34:31

köszönöm az infót mad!!!:) a jövős rész bennem is nagyon megmaradt, sose fogom elfelejteni, de én sem hiszem, hogy az be fog következni.
az a baj, hogy szerintem ez a Colleenes stori még nincs lezárva mert pl a rachel natanról se hallottunk kb 2 részig. kicsit lassan telik az idő ebben a sorozatban. imádkozzunk h Colleen haljon meg, lécci lécci lécci, bár le van töltve, megnézhetném, de jobb veletek ;)

s3v3n 2008.08.26. 21:04:16

semmi hivatalos infó nincs arról, hogy a conor mcnamarás rész a valós jövőt mutatta-e be, vagy csak egy lehetséges jövőt. egyelőre meg nagyon is megállja a helyét az az epizód, mármint úgy haladnak a dolgok ahogy ott látszottak.

Desperatefan14 2008.08.27. 00:38:36

Köszi szépen ennyi erővel már meg sem kell nézem a záró részt... nem zavar hogy más nem is látta?????? Ilyen durva spoilert, remélem gyorsan törlitek..

Madmoazell 2008.08.27. 00:51:09

Desperatefan14 rajta vagyok az ügyön, csak sajnos nekem nincs ehhez jogosultságom.
Az ilyen marharépáktól megy fel az agyvizem.

Desperatefan14 2008.08.27. 01:07:42

Igen nekem is! Főleg hogy az előző hozzászólásokban épp leirtad hogy nem szeretnél spoilerezni, mert neked is szólnak érte. erre mégis beirja, mert attól lesz "nagy"... Csak remélem senki nem fut bele aki még nem látta.

akyyy 2008.08.27. 01:57:51

ezt a kötsögöt:(((

Madmoazell 2008.08.27. 08:49:24

probléma megoldva :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.27. 13:37:04

Madmoazell, abba ne hagyd, pl. ezt a részt nem tudtam megnézni, így mégis jól képben vagyok!:)

wino 2008.08.27. 16:22:02

ööööööö, nem láttam az a spoileres postot, de szerintem abban semmi spoiler nincs h most megbeszéljük, hogy eden lőtt-e vagy sem. márt hát lőtt csak ugye sose lehet tudni ilyenkor h az esetleg mondjuk az ajtó nyílása volt-e.
de én pl van hogy elolvasom a spoilereket, mert úgyis elfelejtem mire odajutok, hogy megnézem...

candyperfumegirl 2008.08.27. 17:52:17

wino: a spoileres kommentelő gyakorlatilag leírt mindent, ami az évadzáróban történik. Szóval nem találgatás vagy egyéni vélemény volt. Ezt ha olvastad volna, nem felejtetted volna el, hidd el.

KiWiSaGe 2008.08.27. 18:48:53

de jó hogy nem láttam. A hétfői rész lesz az évadzáró?

Desperatefan14 2008.08.27. 23:32:52

Igen, az lesz. És tényleg nem lightosan irta le le a dolgot nagyon durva volt, tényleg a legnagyobb poénokat lőtte le. Tényleg szerencsés aki nem látta.

wino 2008.08.28. 13:14:24

huh, akkor szerencsés vagyok :P én nagyon izgulok :D

Bar Kochba 2008.08.28. 14:04:32

Ebben a részben is kétszer is felkiáltottam, hogy "Naneeeeee". Az egyik amikor kiderül, hogy Matt és Emme tesók. (Nem volt véletlen a Matt lúzerségét bemutató kezdés), a másik, hogy Julia hogy lehet ilyen hülye: "Most jól feljelentelek, elintézlek egy életre, de elölhagytam neked a pisztolyom, hátha érdekel".( Lúzer kölyök lúzer mamája.)

Bar Kochba 2008.08.28. 14:07:21

Ja, spoilerezőket bannolni!!!

akyyy 2010.01.03. 13:15:51

folytatás mikor lesz?
süti beállítások módosítása