Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Angel 1x22 – A kezdet vége

2008. augusztus 26. 14:00 - foxglove (törölt)

„Shanshu”. Ez a szó a kulcs a prófécia megértéséhez, de Wesley sehogy sem tudja megfejteni a jelentését. Angel viszont még mindig látványosan közönyös, ez fura. Sőt, még Cordelia „poénjait” is viccesnek találja, nagy a baj. Halk motoszkálás zökkenti ki a letargiájából, valaki a bejárat körül settenkedik. A Dungeons&Dragons-os milliárdos, David Nabbit ugrott be hozzájuk, hogy „lógjon velük” egy kicsit. David mindenáron klassz démonokkal akar találkozni.

Rossz helyre jött, a klassz démonok a Wolfram és Hartnál vannak. Lilah, Lindsey és Holland figyeli az éjszaka közepén, ahogy két csuklyás szerzetes kántálva egy mágikus kört hoz létre. A kör lángolni kezd, és egy maszkot viselő, a „sötétség gyermekének” kikiáltott démon emelkedik ki belőle.

David Nabbit lassan ráébred, hogy ez nem az este, amikor démonvadászatra viszik, vagy akár bárki is beszélgetést kezdeményez vele, így lassan elbúcsúzik. Nem igazán értem az összefüggést, de a látogatása valamiért ihletet adott Wesley-nek a fordítást illetően. És most következik a számomra legmegrázóbb Angel-pillanat: Wesley rájön, hogy a „shanshu” valójában… egy ősmagyar szó. Jelentése: halál. Én… nem is tudom, mit mondjak erre. Egészen biztos, hogy velem van a hiba, de nekem ez nem rémlik. A prófécia szerint Angel tehát meg fog halni, bár az érintettet ez a legkevésbé sem hatja meg. Cordy-nak látomása lesz, Angel elsiet bajbajutottat menteni. Az egyetlen kellemetlenség a mentőakcióval kapcsolatban, hogy Kate is a helyszínre érkezik, a szokásosnál is ingerültebb hangulatban. Mintha csak Buffy-t látnám… Újra megfenyegeti a vámpírt, hogy előbb vagy utóbb végezni fog a „fajtájával”, és ez nagyon úgy hangzott, hogy Angelt sem tekinti kivételnek.

Nem mintha ő lenne az egyetlen, aki Angel fejét akarja. A Wolfram és Hart által megidézett démonnak is az az elsődleges feladata, hogy levadássza a vámpírt, megszakítsa a kapcsolatát a Létező Erőkkel, és visszaszerezze a tekercset, ami, ironikus módon, éppen arra hivatott, hogy megszilárdítsa Angel kapcsolatát velük. Szóval helyrehozni mindazt, amit Lindsey az ügyvédek elcsesztek.

Wesley újabb döbbenetes felfedezést tesz: Angelből azért hiányzik az életkedv, mert nem is él. Így hogy tegyék boldogabbá a hátralevő éveit, ha egyszer semminek sem tud örülni? Se fánkot, se kiskutyát, se szobanövényt, de még hangyafarmot sem akar. Wesley rájön, hogy ő itt már nem tehet semmit, ezért azt tanácsolja a vámpírnak, hogy keresse fel az Orákulumokat. Angel egyelőre még vár ezzel, ami nagy kár, mert így éppen összefuthatott volna az Orákulumokat éppen lekaszabolni készülő maszkos démonnal.

Bár a kiskutya-hangyafarm project nem jött be, Cordy arra jut, hogy a művészet egészen biztosan inspirálni fogja majd Angelt. Egy óvodának is elegendő hobbifestő-szettel távozik a bolhapiacról, amikor a maszkos démon észrevétlenül elhaladva mellette a kezéhez ér. Cordy-nak látomása lesz, de mikor kicsit összeszedné magát, jön az újabb és újabb látomás, véget nem érően. Magatehetetlenül összerogy az utca forgatagában, amíg valaki, nagy nehezen, egy mentőt nem hív végül.

Angel éppen a próféciát zárja el gondosan, amikor hívást kap a kórházból, ahová Cordeliát bevitték. Azonnal odarohan. A maszkos démon csak erre várt, előlép a sötétből, elveszi a próféciát, de hogy ne tűnjön illetlennek, valamit cserében a szekrényben hagy. Egy bombát. Az Angel Nyomozóiroda, az időközben hazatérő Wesley-vel együtt a levegőbe repül.

Kórház. Angel kórteremből kórterembe járkál. Az egyikben a súlyosan sérült Wesley fekszik, a másikban a nyugtatóktól kábult Cordelia. Angel észreveszi, hogy a lány kezén egy fekete szimbólum jelent meg. Most jött el a megfelelő pillanat az Orákulumok meglátogatására. Belépve viszont csak a két holttestet találja. A női Orákulum szelleme rövid időre megjelenik („nem igazán szeret halott lenni”, ezért asztráltestben időzik egy kicsit), és elmondja Angelnek, hogy Cordelián csak a tekercs segíthet, vissza kell szerezni a démontól, Vocah-tól. Vocah a „feltámasztás” miatt van itt, és ő is, mint sokan, „az emberek törvényei mögé rejtőzik.”

Wolfram és Hartéknál folynak a feltámasztás előkészületei. Egy mauzóleumban Vocah a tekercsből idézve vezeti a szertartást, aminek főbb kellékei: öt, egy jókora ládához láncolt vámpír. Holland, Lilah és Lindsey figyelik az eseményeket. Lindsey biztosítja Hollandot, hogy minden rendben fog zajlani. Lilah elejt egy apró megjegyzést, hogy a legutóbbi ügyvéddel, aki csalódást okozott a W&H senior partnereinek, a saját máját etették meg. Vocah hirtelen abbahagyja a felolvasást. Angel érkezik, az ablakon keresztül, azzal a fejszével, amivel a démon megölte az Orákulumokat.

Holland egy darabig kimérten szemléli, ahogy Angel és a démon harcolnak, aztán kérdőn felemeli a szemöldökét: „Lindsey…?”. Lindsey a májára gondol, és a tekercset megragadva ő folytatja a szertartást. Okos fiú, mondtam. Ahogy elhangzik az utolsó szó, a vámpírok szétporladnak és az erejük a ládába (vagyis abba lénybe, ami a ládában van) vándorol. A W&H emberei gyorsan kiviszik a ládát, és eltűnnek, Lindsey kivételével, aki az egyik kezében a tekercset, a másikban egy embernagyságú feszületet szorongatva marad. Angel legyőzi a démont (aki, mint megtudjuk, azért hord maszkot, mert alatta férgek zabálják az arcát), és Lindsey-hez fordul: kéri a tekercset. Lindsey viszont már teljesen kigyógyult a lelkiismereti-válságából, és inkább elégetné azt, minthogy átadja. „Megjövendölték, hogy minden kapcsolatát elvágjuk a Létező Erőkkel” – mondja kárörvendően, Angel viszont a fejszével Lindsey kezét választja el a testétől, méghozzá élvezettel. Kezdenek durvulni a dolgok?

Wesley, sokkal jobb formában, mint ahogy legutóbb láttuk, a tekercsből olvassa fel a megfelelő passzusokat Cordeliának. A jel eltűnik a lány kezéről, és Cordy magához tér. Nem sokkal később, már épen és egészségesen, Cordy lakásán időzik a csapat. Wesley a próféciát bújja, Cordy pedig nasival kedveskedik. Szendvicsek Wesley-nek és fél liter vér műanyag pohárban Angelnek. Heh. Wesley hirtelen felnyikkan: elkövetett egy „aprócska” kis hibát a fordításnál. A shanshu ősbantu nyelven ugyanis azt is jelenti, hogy „élet”. (Most a bantu nézők ütögetik a fejüket a falba.) Vagyis: Angel újra élni fog, emberré válik. Persze, csak miután teljesíti a küldetését. Át kell vészelnie a közelgő sötétséget, az apokaliptikus csatákat, néhány katasztrófát, és persze pár gonosz démont ártalmatlanná kell tennie előtte. Angelről pedig kiderül, hogy mégiscsak tud örülni valaminek. Lindsey kezének levágásán kívül is.

Wolfram és Hart. Holland, Lilah és Lindsey (utóbbi bekötözött, felpolcolt karral) belépnek egy elkülönített terembe, ahol a faládát és annak tartalmát őrzik. A ládából halk nyöszörgés hallatszik. Lilah odahajol, és szép lassan, tagoltan, mintha egy debilhez beszélne, köszönti újra az élők sorában – Darlát.

Címkék: angel
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása