Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

30 rock 1x11 – The Head and the Hair

2008. augusztus 25. 09:00 - wayout

Azonnal bele is csapunk a lecsóba, éppen megy a show, de Jennának azért még van ideje átöltözés közben kibeszélni Citrom magánéletét. Szóba kerül két MSN-NBC-s igazgató is, akik közül Liznek a Fejet kéne elhívnia randizni. Gyorsan látunk egy liftes flashbacket, Liz és Jenna  mellett két fickó áll, egy, Liz szavaival, nevetségesen jóképű, nagyon magas, a Haj, a másikon egy kopaszodó idióta, japán pités órával, a Fej. Számomra nem igazán egyértelműek ezek az elnevezések, mivel  az tény, hogy a Hajnak van haja, a Fejnek pedig feje, én mégis kétlem, hogy ez lenne a fő ismertető jegyük. A lényeg az, hogy Liznek a kreténnel kéne randiznia, hogy feljavítsa egy kicsit a szerelmi életét. Közben persze a nagy beszélgetésben Jenna Hillary Clinton jelmez helyett egy francia szobalányosat vesz fel, igazi freudi elöltözés, ha élhetek az analógiával.

Másnap fent panorámás irodájában Jack szegény Jonathant fárasztja béna, Jack Donaghyhez abszolút méltatlan műsor ötleteivel, mint talkshow hoszt nélkül, csak a Született Feleségékes hallott narrátor csajszi hangjával vagy egy remek reality, amiben extra dögös dadusok beköltöznek egy házba, és kövér gyerekeknek segítenek lefogyni. Jonathan kínjában nem nagyon tud mit mondani, menekül az első adódó alkalommal. Kenneth fut be ekkor, akit Jack nem a büfé asztalról elcsórt mandarin miatt hívott, hanem mert a cégnél minden évben tartanak egy legalsók (fenekek) fel napot. Ez azt jelenti, hogy minden aligazgató egy napig cég egyik legalacsonyabb beosztású alkalmazott munkáját végzi. Jack múlt évben hegesztő volt a GE egyik vonatokat gyártó üzemében, ebben az évben pedig page lesz és nem más lesz a főnöke, mint Kenneth. ” I am gonna be your bottom Kenneth, ride me as hard as you can!”

(nem tudtam megállni, hogy ne idézzem szó szerint ezt a gyöngyszemet, ami nyersfordításban kb annyit tesz: Én leszek az alsód (feneked) Kenneth, lovagolj meg, amilyen keményen csak tudsz!). Az írói szobában csodával indul a reggel, úgy tűnik Tracy életében először időben jött munkába és éppen azt mesélni, hogy olyan bulin volt tegnap, ahol go-go girlök kutyaketrecekben táncoltak, amit egyedül Toofer talál zavarónak. Liz már fel is jegyeztetné a történelmi dátumot 2007. január 17-ét, de hamar kiderül, hogy Tracy nem munkába jött hanem valami baconfutásra készül, úgy hogy minden marad a régiben. Trayt villámcsapásként éri a felismerés, hogy ha aznap van január 17.-e akkor neki holnap kell leadni az önéletrajza kéziratát. Jack és Kenneth közös napja derűs optimizmussal kezdődik mindkét fél részéről, de Jacknél csak az első feladatig tart ki, ami nem más mint, Tracy kígyójának hasának simogatása, addig, amíg nem kakál.

A büfében Liz ideges amiatt, hogy a bankautomata 100 dolláros bankjegyet adott neki, amit szerinte sehol se fognak elfogadni. Jenna erre, hogy elterelje a gondolatait elzavarja Lizt, hogy menjen, és most azonnal hívja el randizni a Fejet. Az egy kis gondot okoz, hogy nem nagyon tudja a Fej valódi nevét, így nem igazán tudja, hogy kit keressen. Ekkor jelenik meg a Haj, aki hasonló problémával küzd csak ő Lizt próbálta meg elérni. (akit egyébként Szemüvegnek hívott, ezek nem kreatív munkakörű emberek elvileg?)Igen jól hallottátok a jóképű fickót Lizt akarja elhívni randizni, Citrom nem tudja, hogy reagáljon egyszerre döbbent és értetlen, csak sokadjára képes feldolgozni azt sokkot, hogy Gray szerint ő jófej és el akarja vinni őt egy étterembe. Tracy öltözőjében Toofer és Frank nagy elánnal írják az őrült komikus önéletrajzát, bár valószínűleg nem örülnek az undorító részleteknek Tracy gyerekkorából. Tracy memóriájának hiányosságait kipótlandó jobb híján a Wikipédiát használják, mivel olyan apróságokra nem emlékszik az őrült fekete, mint hogy mikor és hol fedezték fel.

Kicsit arrébb Jack Joshnak szállít ebédet, akiről kiderül, hogy az összes ijesztő gyermekkorából származó frusztrációját Kennethen szokta levezetni, és amit viszont Jack nem tűr ugyanolyan jól. Liz eközben ijedten meséli Jennának a történeteket egy Star Warsos példán keresztül és ecseteli, hogy nem tudott a Haj őrült jó képű pasis szemeinek ellenállni így képtelen volt mást mondani, mint igen. Jenna is döbbent és most már mindketten zavarodottak, hogy akkor az ő kapcsolatukban ki is a Fej meg a Haj. A zavart már csak tetézi, amikor megjelenik Jack page uniformisban és megkérdi őket, hogy mit hozzon ebédre. Számukra úgy tűnik felborult az univerzum kényes egyensúlya. Jack következő feladata Kennethel egyébként Brian Williams, az NBC esti hírek bemondójának öltözőjének kitakarítása mielőtt az visszaér az italboltból. Jack ekkor éri el a forrás pontját és kiborul, másik állást ajánl Kennethnek és kifakad, hogy mennyire értelmetlen és megalázó a munkája. Kenneth persze bevágja a durcit arra, amikor az imádott munkáját Jack gyakorlatnak nevezi az állandó megalázottságban és kirúgja a kövér macsekot.

Este a hihetetlen randin Liz nagyon kényelmetlenül érzi magát a csupa csillogó és tökéletes ember között. Kiderül a tökéletesek nem néznek Hősöket és imádják mindenfélével dúsított oxigént nassinak. Liz annyira kényelmetlenül érzi magát, hogy gyorsan felhívja Jennát és közli vele, hogy legszívesebben hazamenne, és törpékről szóló tévé műsort nézne és cheddar sajtot enne. Jenna, aki pedig a Fejjel randizik éppen, aki még Liz ízléséhez is túl nagy idióta lenne, rájött, hogy ő azért mégsem egy Fej. A buliról Liz jól elhúzza csíkot, de Gray igazi lovagként utána szalad és felajánlja, hogy szívesen megy akár kettesben is akárhova Lizzel. Citrom erre már nem nagyon tud mit reagálni, megkérdi a Hajat, hogy mit játszmázik, mert neki se pénze nincs, se nem csinál perverz dolgokat az ágyban, és már nem nyújt álcát meleg pasiknak többé, a szervei ellopásával meg ne is próbálkozzon, mert az egyik nagybácsija zsaru. Eközben az éjjel-nappali eladója kijelenti, ahogy Liz megjósolta, hogy nem fogadnak el nagy címletet. Mindkettőjüket halálosan felidegesíti eme hatalmas igazságtalanság, és ekkor megtörténik a csoda, és csak szikrázik körülöttük a levegő.

Tracy öltözőjében továbbra is folytatódik a maratoni könyvírás, és szóba kerül Tray 1989-es karácsonyi albuma, amiről mindannyiunk szerencsétlenségére elénekel egy dalt. Frank persze még a videójára is emlékszik, Toofer pedig veszélyességi pótlékot fog kérni ezek után. Másnap reggel Liz összefut a Hajjal az NBC előtt, és már látható megjött az önbizalma, mert elkezd flörtölni a jóképű igazgatóval. Sőt kijelenti, hogy elhatározta, hogy ezentúl megpróbál új dolgokat kipróbálni. Gray erre azt mondja, hogy akkor lógjanak el a melóból és menjenek moziba. Liz fel is hívja Petet, a hatás kedvéért még hányást is imitál, majd kicsit megilletődik mikor hirtelen megjelenik Jack, de mivel ő Liz titkos tündér keresztanyja és mentor, azért csak kacsint és közli vele, hogy nyugodtan jelentsen beteget.

Jack a jófejkedést Kennethnél folytatja, aki már megint Brian Willams öltözőjét takarítja. Megint azzal szekálja szegény mindenest, hogy a munkája megalázó és teljes zsákutca, de ezt Kenneth másként látja. Szerinte munkája hősies áldozat a legigazibb amerikai művészeti forma oltárán, és neki ezzel az állassal élete álma teljesült. Jack irigyli Kennethet a tévé iránti lelkesedése miatt és rajta is leteszteli egy-két remek ötletét, úgy mint a szellemekkel suttogó pornósztárok vagy Az utolsó császár remakeje. Erre Kenneth is bedobja az ötleteit, és láss csodát az Áll az alku-Legyen ön is milliomos hibridre, celeb műsorvezetővel rá is harap, az ezen a téren nem túl kreatív Jack. Az Arany Táskát azonnal prezentálják is a programigazgatóknak, ami az a lényege, hogy nagy pénz nyeremény helyett az egyik táskában egy millió dollárnyi arany lesz és azt kell megtalálni a csillogó mosolyú műsorvezető segítségével.

A nagy kutyák szintén ráharapnak a dologra, és megkérdezik Kennyt, hogy mennyit kér érte. Első körben még szerényen csak ő akar a pagek főnöke lenni valamint egy új rádiós órát, de amikor Jack felbuzdít már bátran mondja, hogy 5% a reklám bevételből, 20% a merchandiseból és azt, hogy feltüntessék a nevét az amerikai és külföldi adásokban. Frank és Toofer még mindig Tracy önéletrajzát írják és már majdnem készen vannak vele, amikor Tracy rájön, hogy a könyvkiadós fickót valójában nemet mondott a könyvére. Ha nem lennének sokkban döbbenettől, akkor most tuti megfojtották volna Tracyt. Liz és Gray eközben egy remek napot töltöttek együtt, és amikor a fickó felviszi a lakására Liz csak ámul-bámul milyen pöpec kérója van, még a lift is közvetlenül a lakásba nyílik. Liz ugyebár lúzerekhez van szokva, mint Dennis, azoknak meg nincs tetőtéri lakásuk.

Gray meg nagyon odavan Lizért, már romantikázna meg miegymás, de amikor az ölébe ülteti Citromot az kiszúrja a kisasztalon lévő képet a nagymamájának az unokatesójáról, mivel hogy azaz ő nagyijának testvére. Atyaúristen! Ez annyira durva… Liz, aki önsorsrontó és titokban alig várta, hogy valami elromoljon most teljes hisztibe kezd, hogy mekkora gáz ez. Most komolyan hanyad fokon lehetnek rokonok, harmad vagy negyed? Kövezettek meg, de szerintem nem számít vérfertőzésnek és valószínűleg nem lesznek kétfejű gyerekei, ha valaki a századfokú unokatestvérével jön össze úgy, hogy nem is tudtak arról, hogy a családjaik valamilyen szinten kapcsolatban vannak. Gray bíztatja Lizt, hogy valójában Haj és még próbálkozna, de Liz szabályszerűen elmenekül, vagyis menekülne, ha nem kéne lakásban megvárnia liftet. A zárásban az Arany Táska kérészéletű szárnyalását láthatjuk, mivel az arannyal teli táska baromi nehéz és minden játékos elsőre kiszúrja. Kenneth azért így is jól jött ki a dologból, mert a rádiós órát már megkapta.

Címkék: 30 rock
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása