Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Veronica Mars 2x01 – Normal Is the Wathchword

2008. augusztus 24. 11:30 - foxglove (törölt)

Új évad, új alaphelyzet: Veronica normális lett. Legalábbis ő ezt állítja. Vannak barátai, van pasija (ki? miért? hogy?). Nincs több nyomozás, sem Lilly-ügyben, sem „szívességek” formájában (mióta? miért? hogy?). Egy étteremben dolgozik, valamilyen hostess-szerű munkakörben. Ez eddig elég unalmasan hangzik. A „normális Veronica” kb. olyan, mint egy galamblelkű, emberbarát House doki. A kísértés az egyik iskolatárs, Kelvin személyében érkezik. Egy aprócska szívességre lenne szüksége. Kirúgták az atlétikai csapatból, mert nem ment át a drogteszten. Kevin bizonygatja, hogy ez képtelenség, ő 10 hónapja teljesen tiszta. Veronicában az érdeklődés szikrája sem villan fel. Ő már nem foglalkozik ilyen biznisszel.

Kelvin csalódottan távozik, narrátor-Veronica pedig újabb infókat árul el arról, hogy mi történt a finálé óta. Először is: Mars-apuka híresember lett, még könyvet is írt a Lilly Kane-gyilkosságról. Valahogy vissza kellett szereznie azt a pénzt, amit a becses neje lopott el tőlük. Aztán, valahogy eljutunk az évadzáró éjszakájának a hátralevő részéhez is. Ott tartottunk, hogy Veronica ajtót nyit, és mosolyogva üdvözöl valakit: „Reméltem, hogy te leszel az.” Logan az, talpig véresen. Miközben Veronica ápolja a sérüléseit, elmeséli a lánynak az ő éjszakáját, neki is elég jackbaueresre sikeredett az a nap.

Flashback a flashbackban, Weevil közeledik a hídon egyensúlyozó Logan felé, és még azt sem mondhatom, hogy kifejezetten támadó szándékkal. Sőt, megkockázatom, hogy talán le akarta segíteni a hídról. Ezt sosem tudjuk meg, mert Logan nem kérdez, hanem rúg, fejbe. Utána hülyén örül magának, de nem sokáig, mert Felix és a többi motoros lerángatják, és csúnyán összeverik. A következő kép, amire Logan emlékszik, hogy a földön fekszik, egy véres késsel a kezében, mellette pedig a halott Felix, késszúrás nyomával a mellkasán. Logan a kést a folyóba hajította, aztán egyenesen Veronicához hajtott, és közben végighallgatta a rádióban a híreket arról, hogy az apját letartóztatták Lilly meggyilkolásáért. Veronica vigasztalná, ha lehetne erre bármit is mondani, de ebben a pillanatban újabb látogató érkezik: Leo, és azért jött, hogy letartóztassa Logant.

Jelen. Veronica izgatottan várja az első iskolai napot. Wallace már kevésbé jókedvű. Kirúgták a kosárcsapatból, mert ő sem ment át a drogteszten. Az öt emberből, akit kiszórtak, csak egyvalaki volt 09-es: Meg. Veronica mélyen ledöbben. Kicsit elhamarkodott kijelentés volt, hogy ő már semmin sem lepődik meg, és az is, hogy „nincs több nyomozás.”„Azt hittem, már vége, erre újra magával ránt!” Huhh, fellélegeztem. A tények a következők: a vizeletmintákat elvileg senki sem tudja kicserélni, viszont minden érintettnek van legalább egy rosszakarója. Wallace vezet, Veronica ellenségei az ő ellenségei is, szóval ez a szám gyanúsan több számjegyű. Ha mennyiségben nem is, de minőségben Meg felülmúlja Wallace-t: szerinte az egyetlen ember, aki keresztbe akar tenni neki, és nagyon is képes lenne rá, az Veronica Mars, személyesen. Kicsit mintha fagyos lenne a hangulat kettejük között.

Veronica úgy dönt, hogy Kelvin főellenségére koncentrál: Butters-re. South Park rulz. Kelvin egyszer tesiórán lehúzta Butters gatyáját. A dolog érdekessége, hogy mindenki, aki megbukott a teszten, látta ezt a kínos jelenetet, és még nevettek is rajta. Neptune High. Butters nem szőke és aranyos, hanem nagydarab és agresszív, és az ő becsületes neve egyébként is Vincent. „Hallom, lehúzták a nadrágodat tavaly, Vincent” – indítja el a beszélgetést Veronica. Hehe. „Magánszámot akarsz?” – kérdezi a mérges fiú. Hehe megint. Vincentet rohadtul nem érdekli, hogy ő a gyanúsított. És hogy miért nem? Mert mellesleg Clemmons igazgató az apukája, azért.

Mivel azonban a teszt-jelentésekkel láthatóan senki nem babrált, és Wallace-t sem füvezték be titokban, Butters egyelőre kihúzva a listáról. Wallace egyik megjegyzése viszont ötletet ad Veronicának. Sorra veszi, hogy kik helyettesítik az eltiltott játékosokat az idei szezonban, és rájön, hogy mi a közös bennük. A szüleik egytől egyig a Tengernyi Móka nevű cég főrészvényesei, azé a cégé, amit az egyik eltiltott családja perel éppen. Veronica azt tervezi, hogy rájuk ijeszt egy kicsit: zsarolólevelet küld nekik a laboros nevében, amiben egy találkozóra hívja őket, abba az étterembe, ahol ő is dolgozik. Veronica derűsen hagyja, hadd sustorogják ki magukat a szülők a zsarolásról, a többi már a lehallgató és a lehallgatóra csatlakoztatott Clemmons igazgató dolga.

Közben folytatódik tovább a nyári beszámoló is, flashbackek formájában. Duncan és Logan nem beszélnek egymással. „Ez történik, ha a legjobb barátod elkezd járni a volt barátnőddel.” Logannel egyébként senki sem beszél. Jelenleg ő a legnagyobb közellenség Neptune-ban. Az ügyvédei elérték, hogy felmentsék a gyilkosság vádja alól, és ez elegendő is volt ahhoz, hogy a városban kitörjön a tényleges támadásokban is megnyilvánuló lincshangulat, aminek első számú célpontja Logan, és mindenki, aki vele van, beleértve a barátnőjét is. Erre mit tesz Logan: felgyújtja a városi strandot. Persze, „véletlenül”. Na, ezért vannak pl. fémdetektorok a Neptune Highban, egy hangyányit elharapózott a hangulat.

Jelen. Logan, Dick és Cassidy a Casablancas-ház medencéjénél süttetik a hasukat, amikor a házból Cordelia Charisma Carpenter sétál ki hozzájuk, egy szál bikiniben, és hát… hű. Ha azt mondom, hogy brutálisan jól néz ki, és hogy ez minden idők egyik leghatásosabb belépője; akkor finoman fogalmaztam.. Logan is hasonló véleményen lehet, mert egy kispárnával kénytelen takargatni a nemesebb testrészeit, lol. Szóval ő lenne Mrs. Casablancas, Dick és Cassidy mostohaanyja, ez érdekes lesz.

Másnap. Veronica, néhány iskolatársával együtt egy iskolai kirándulásra készülődik, amit az új újságírás-tanárnő, Ms. Dumas (az egyik America’s Next Top Model-versenyző, egy kis termékkapcsolás) szervezett a Shark Stadionba. Veronicát nem különösebben érdekli a baseball, de legalább együtt töltheti a napot a barátjával – Duncannel. Nos igen, most megint Duncan a soros. Veronica nem tudta tovább tolerálni Logan viselkedését, mellette esélye sem lett volna a normális életre. És hogy fogadta Logan a szakítást? Rosszul. Már így is elég szar az élete, erre az egyetlen ember, aki számít neki, elfordul tőle. Ez egészen arra a szituációra emlékeztet, amit Veronicának kellett átélnie, azzal az aprócska különbséggel, hogy akkor Duncan szakított vele. Szóval, ha ez költői igazságszolgáltatás akart lenni, akkor eléggé célt tévesztett. Duncan és Veronica a busz előtt várakozva futnak össze Logannel, aki jó szokása szerint nem spórol a cinikus megjegyzésekkel, és azzal köszön el Veronicától, hogy „hiányozni fog.” Hm. Logan tehát nem tart velük a kirándulásra, nem is értem, miért. Ráadásul, jobb dolga is akad éppen. Egyenesen a Casablancas-házhoz, megy, ahol Mrs. Casablancas nyit ajtót. „Üdv! Dick és Kisgyík kijöhetnek játszani?” Mrs. Robinson Casablancas segítőkészen felajánlja, hogy keressék meg őket együtt, mondjuk meztelenül.

Dick és Kisgyík ezalatt mit sem sejtve zötykölődnek a buszon. Dick panaszkodik, hogy hátul valami bűzlik, de aztán elfoglalja magát azzal, hogy terveket gyárt az új lány meghódítására, aki szintén velük utazik. A Stadionban a Shark tulajdonosa (és egyben Neptune polgármester-jelöltje), Woody Goodman várja őket (Steve Guttenberg), aki egy rövid beszéd után bemutatja a hallgatóságnak a lányát, Giát. Ő az új lány, akit Dick kinézett magának, ezentúl ő is a Neptune High-ba fog járni. A fő látványosság azonban nem Gia, hanem Terrence Cook, a híres baseball-játékos (Mars-apuka nagy kedvence). Dick közben szerzett egy limuzint (mi mást), hogy ne a büdös busszal kelljen visszamenniük, és előzékenyen felajánlja Duncannek és Veronicának is, hogy tartsanak velük. Meg persze nemet mond az ajánlatra, nincs az isten, hogy önszántából egy légtérben tartózkodjon Veronicával. Veronica a bűntudattól vezérelve úgy dönt, hogy mégis a buszt választja, és az út alatt megpróbál beszélni Meggel.

Meg egyáltalán nincs meghatva ettől a nemes gesztustól, hiába a bájcsevej. Veronica „nem tehetek róla, hogy mindenki engem akar” arckifejezéssel vállat von, neki aztán mindegy. A busz közben leparkol egy benzinkút mellett. A pihenő alatt Veronica Lilly-t hallja. Követi a hangot, és egy elsuhanó árny a benzinkút mögé vezeti, ahol Weevil-lel találja szembe magát. Úgy tűnik, hosszú ideje nem beszéltek egymással, van mit tisztázni. Veronica annyira belemelegszik a vitába, hogy észre sem veszi, hogy a busz elindult, nélküle – ehhez azért Meg is hozzájárult: ő tudta, hogy Veronica nincs a buszon, de esze ágában sem volt szólni, sőt. Disney-madárkák, huh?

Weevil megkönyörül Veronicán, és felajánlja neki, hogy hazafuvarozza. Lehet, hogy a motor nem olyan kényelmes, mint a limuzin, de a buszozásnál mindenképpen jobban járt. A busz ugyanis, amivel a többiek utaztak, belezuhant egy szakadékba. Senki nem élte túl. Véletlen baleset? Veronica szerint nem. „Ez Neptune. Semmi sem történik véletlenül.”

Címkék: veronica mars
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s3v3n 2008.08.24. 16:02:26

röviden és tömören szerintem bár hiába zseniális az 1. évad , a 2. jobb :)

ez az epizód is mekkora volt már :) sok sok fordulat... tetszett.

jewel79bp 2008.08.24. 16:10:16

Nagyon szeretem ezt az évadot (is)... és ha tényleg lesz belőle mozifilm... nagyon jó lenne!
Amúgy erre a sorozatra is rá kell érezni szerintem: nem biztos, hogy az első epizód után kedvenc lesz, de később az ember függővé válik, az tuti.

winnie 2008.08.24. 16:16:13

film. nem feltétlenül mozifilm. nem szabad keverni a kettőt.

s3v3n 2008.08.24. 18:08:56

érdekes h mindenki azt hajtogatja, h rá kell érezni. nekem az első perctől bejött PEDIG fenntartásokkal kezdtem bele.

kla 2008.08.24. 19:24:54

Az első perctől nekem is, az ötödiktől már nem igazán - a nyitójelenet remek, de maga a pilot szerintem eléggé elüt a sorozat többi részétől. Csak később kapott el.

KiWiSaGe 2008.08.25. 11:46:34

Általábban a sorozatok ott cseszik el hogy az első évad után amikor már a nagy rejtély kiderült semmi újjal nem tudnak előrukolni ez itt nem áll fenn remek a 2. évad is

timcsi84 2008.09.14. 20:28:13

Én is csak úgy belenéztem a pilotba és elkapott a gépszíj:)
süti beállítások módosítása