Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 2x01 - Kígyófészek

2008. augusztus 24. 14:30 - the black ball

Száguldunk tovább a második évaddal. Ugye teleplasztikoztuk Klorel hajóját, akit mellesleg O’Neill ki is lyuggatott. Közeledünk a Föld felé, nagy az izgalom, a visszaszámláló 24 órára van beállítva, de mi manuálisan akarjuk belobbantani a repülő piramist. Jacknek nem jut eszébe semmi hatásvadász végszó, úgyhogy megnyomjuk a gombot. Illetve megnyomnánk, de ekkor feltűnik előttünk Apofisz hajója. Van rajta védőpajzs, szóval a Klorelhajó robbanása nem hat ki rá. Rendben, új terv kell. De előbb még leszedünk pár jaffát, aztán azok bedobnak valami goa’uld gömbizét, ami vijjogva elvakít minket. Egy cellába kerülünk, és nyugtázzuk, hogy megvakultunk. Majd elmúlik. Carter reflexből kiharap egy darabot O’Neill kezéből, amikor az felé nyúl. Ezalatt a jaffák beteszik Klorelt a szarkofágba, mert ugye egy isten mégse halhat meg két golyótól.

Odahaza a köcsög Samuels megjelenik a Parancsnokságon. Hammond nem érti, miért nem riadóztattak mindenhol. Samuels közli, hogy a Pentagon nem szeretné, hogy kiderüljön, hogy tudunk a goa’uld hajókról. Samuels szerint van egy új fegyver, amit bevethetünk ellenük. Az 51-es körzetben készítették, á la Maybourne. Egy pléhdobozos jaffa érkezik Apofiszhoz, és parancsot kap, hogy végezzen a CSK-1-gyel. Aztán ha Klorel instant feltámadt, akkor támadnak. A jaffa kinyitja a cellát, felnyitja a kígyósapkát, és tádá: ez bizony Bra’tac! Jól lecsesz minket, hogy mi a francot keresünk itt. Semmi különös, csak megmentenénk a bolygónkat.

Megtudjuk, mi a csodafegyverünk: két naqahdah-val felturbózott rakéta. Ugye a naqahdah alkotja a csillagkaput. Hammond szerint ez rohadtul nem lesz elég. Mellesleg már vagy 18 órája egy helyben állnak a hajók. Walter egy villanást fedez fel az egyik belsejéből. Ez volt a gömbizé. Találgatnak, lehetett robbanás, baleset...vagy szabotázs! Úgy ám, a CSK-1. Samuels seggfej, szerinte ez csak hiú remény. Hammond szerint a rakétás ötlet is az.

Bra’tac felvázolja az eredeti tervét, amit elrontottunk sikeresen. Amikor megkezdődött volna a támadás, fellázadt volna a jaffáival Klorel nevében, és így a két hajó egymásra kezd tüzelni. De így még jobban összefognak. Bra’tac azt hiszi, hogy vannak űrhajóink. A kis naiv. Otthon Hammond válogatott tehetségű embereket küld a kapun át az Alfa-bázisra, hogy ha itt kudarcot vallanak, új kolóniát hozzanak létre. Persze mind amerikai, mert máshol nem élnek tehetséges emberek. Klorel feltámad, és mit mondjak, eléggé pipa villogó szemű barátunk. O’Neill érdeklődik, hogy hány jaffa is van a lázadók között. Hát ha mindet összeszámoljuk, akkor olyan, hm, nem is tudom...hárman? Bra’tac szerint inkább örüljön, hogy az életüket adnák a Földért. De O’Neill szerint jobb lenne, ha Apofiszék adnák az életüket az ő világukért.

Mivel Klorel hajója 41 perc múlva történelem lesz, menjünk át Apofisz hajójára. A Földről kilőjük a rakétákat, Samuels láthatóan örül magának. Klorelnek kissé nehezen megy a pajzs aktiválása, mert Skaara keményen megdolgozza belülről. De aztán győz a kukac, pajzsok fent, Samuels csodafegyverei meg szétkenődnek rajtuk. Jack gránáttal akar kivégezni két jaffát, de Bra’tac stílusosabb módszerrel él. Odasétál, azok vigyázzba állnak, aztán lekaratézza őket. Samuels otthon kezd ráeszmélni, hogy mekkora egy köcsög ő lényegében, de azért még egy utolsót elhint: megkéri Hammondot, hogy hadd menjen át ő is az Alfa-bázisra. Ezt megszívtad öregem. Először is oda csak kiváló emberek mehetnek, másrészről meg dögölj meg.

Be kell mennünk Klorelhez, mert ott vannak a gyűrűk. Bra’tac jól megalázza szegényt, aztán túszul ejtjük. Danielt eltalálja egy botfegyver, és hősiesen ott marad a hajón, hogy fedezzen minket. Átgyűrűzünk Apofiszhoz, akit sikerül meglepni. Sakkban tartjuk a fiával, Bra’tac meg ahelyett, hogy kinyírná direktben Apofiszt, az irányítópanelt lövi szét. Miért? Mert mielőtt átjöttek, Klorel hajóját közelebb hozta ehhez. Ha kiiktatjuk a pajzsgenerátort, az egyik felrobbantja a másikat. A generátor jó mélyen van, Bra’tac szerint le kell mászni. De Jack előkapja a megmaradt gránátokat, aztán ledobja. A pajzsnak annyi. Na, ügyesek voltunk. És most? Bra’tac meg akar halni, de Jack szerint inkább húzzunk el a halálsiklókkal. Az öreg előkap egy olyan vijjogó gömböt, és elintézi a hangár őreit. Na, ez gránát.

Ezalatt a szarkofágot látjuk kinyílni, és kimászik belőle Daniel! Még a lyukas ruhája is befoltozódott, nagyon tuti. Elrohan a kapuhoz, és tárcsázza az Alfa-bázist. Apofisz elgyűrűzik valahova Klorellel, mi meg kirepülünk. A hajók egymásnak ütköznek, és bumm. A siklókat eléri a robbanás, úgyhogy nem tudunk leszállni. Gyönyörködünk a Földben, Daniel hazajön, érezzük a hepiendet. Aztán megjelenik egy űrsikló, köszönet érte a NASA-nak, és minket is levisznek. Otthon nagy az öröm, bár Kinsey arcát sajnos nem látjuk. Amikor megtudjuk, hogy Daniel él, összeborulunk, aztán kizoomolunk a kapura, és most már ténylegesen hepiend.

Címkék: csillagkapu
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kla 2008.08.24. 16:14:11

"Apofisz elgyűrűzik valahova Klorellel"

Ez benne is van a részben, vagy csak később tudjuk meg? Nekem úgy rémlik, hogy még az van, hogy "Éljen, meghalt Apófisz!", de régen láttam, lehet, hogy rosszul emlékszem.

the black ball 2008.08.24. 19:00:29

Jaja, mutatják, ahogy idegesen betrappolnak a gyűrűk alá. Ezt persze a csapatból senki se látja, ergo nekik halottak.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2008.08.25. 23:14:08

Csak azt nem értem hogy a gyűrű ilyen helyi teleport nem? Más helyekre ( ami messze vannak ) csak a kapuval lehet menni. Vagy Apofis hajóján már fejeltebb a cucc?

Llew 2008.08.26. 09:20:25

Baki? Biztos volt a közelben egy álcázott hajó, biztos ami biztos esetre.:)
süti beállítások módosítása