Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 1x03 - Forrófej

2008. augusztus 20. 11:01 - Tipca

Éjszaka, zuhogó esőben játszott rögbimeccsel nyitunk, mert hát az amerikai rögbimeccsek már csak ilyenek. A smallville-i Varjak Walt edző hathatós irányításával lesöprik a pályáról az ellent, aztán a mester beül a saját bejáratú szaunájába, melyet az öregdiákoktól kapott eredményeiért. Izzadtan locsolgatja az izzó köveket, melyek között nem egy meteorkő is van. A lazítást az igazgató zavarja meg, aki rossz híreket hozott: a csapat hét tagja csalt a matek felmérőn. Büntetést érdemelnek, nem játszhatnak a következő meccsen. Walt szerint nem kéne így felfújni a dolgot, hiszen így mi lesz a bajnoksággal, de nincs mit tenni, Kwan igazgató hajthatatlan. Kwan távozása után a forrófejű Walt dühében az asztalra csap, mire az lángokba borul. Az edző nem kicsit meglepődik ettől.

Chloe legújabb cikke mi másról szólna, mint a rögbiről. Mindenképpen ki akarja deríteni, miért függesztettek fel hét csapattagot, így nem átall fotókat készíteni a megbeszélésről. Az egyik izomagyú ezt észreveszi, és megpróbálja kiütni a lány kezéből a fényképezőgépet, csakhogy Clark egy laza mozdulattal elkapja a Chloe felé dobott labdát. A csodatrió (Pete is ott van) odébb áll, ám előtte Clark visszadobja a srácnak a labdát, és csak úgy mellékesen, ezzel majdnem átlyukasztja a gyomrát. Walt éppen akkor néz oda, mikor ez történik, aztán gyanús pillantásokat vet Clark után.

Fel is keresi őt később a folyosón, és próbálja berimánkodni őt a csapatba, amibe Clark végül belemegy, de ehhez még feltehetően Jonathannak is lesz egy-két szava. Lana hercegnő eközben a háttérben tisztára összelázadja magát, balhézik Whitneyvel, meg minden. A teszten csalókat emlegetik, meg hogy Whitney a rögbiben jó, Lana meg másban. Hmm… A Kent farmon is megy a buli, Jonathan kerek-perec kijelenti: márpedig az ő fia nem fog rögbizni, és punktum.

A Luthor kastély is veszekedéstől hangos, úgy tűnik, ez már egy ilyen nap. Lionel azt akarja, hogy Lex rúgjon ki embereket a smallville-i gyárból (hiszen elvileg ezért jött ide), de az inkább újabbakat vesz fel. Valami üzleti fogást emleget, de szerintem csak ki akar cseszni az apjával. Lana annyira lázad, hogy unpomponizálta magát, és úgy dönt, változtat az életén, és szerez egy olyan… hogy is mondják? …munkát. Clark arca úgy ragyog, mint egy hároméves kiskölyöké karácsonykor, de ez sem sokat segít azon, hogy idétlenül áll rajta a rögbimez. Mivel Jonathan is eljött megnézni az edzést – jelezvén, hogy ő még mindig ellenzi a fia döntését, ez milyen hülyeség már –, Clark először bénázik, de aztán Walt kihozza belőle az állatot, és mindenkit lesprintel.

Az igazgató újfent meglátogatja Waltot, és a korábbinál is rosszabb híreket hoz: az egyik diák bevallotta, hogy az edzőtől kapták meg a tesztkérdéseket. Walt nem esik kétségbe, sőt, még az elnökségi gyűlés és felfüggesztés szavakra sem rebben egy szempillája sem. Ja, kérem, úgy könnyű, hogy ő edzette a felsőbb körök javát. Kwan azonban tovább fenyegeti: ha az összes diák köpni fog, az elnökségnek nem lesz más lehetősége, fel kell függesztenie az edzőt az állásából. Walt bedühödik, ordít, az asztalra csap, mire lángokba borul a tévé. Szerintem nincs itt szó semmi mutánserőről, egyszerűen csak valaki telenyomta az asztalt nyomásérzékelős lángszórókkal… Ennek ellentmond a tény, hogy miután a meghökkent igazgató távozik Walt irodájából, és kocsiba száll, az edző az ablakból mindössze a gondolatával felgyújtja Kwan autójának műszerfalát. Szerencsére Clark éppen ekkor indulna haza, így nem lesz komolyabb baj belőle.

Odahaza Jonathan még mindig szívózik, még jó, hogy Clarknak van egy anyja is, aki visszafogja kicsit az öreget. Chloe, Pete és Clark nem nagyon érti, hogyan gyulladhatott ki Kwan kocsija, de a témáról gyorsan elterelődik a figyelem, mikor a kávéházban Lana érkezik felvenni a rendelést. Clark sajnálkozik egy sort Lanának, hogy pont akkor hagyott fel a pomponlánykodással, mikor ő bejutott a csapatba, de aztán Lanának sietnie kell egy megrakott tálcával, hogy hülyét csináljon magából, mikor ripityára töri a poharakat. Chloénak eközben a felfüggesztett rögbiseken akad meg a szeme, akik nagy összhangban tartanak valahová, így gyorsan faképnél hagyja barátait és követi a ruhásszekrényeket. Naná, hogy a fiúk Walthoz tartanak, aki némi ordítozás és pirotechnikai bemutató keretében meggyőzi őket: inkább tartsák a pofájukat, különben gondok lesznek. Chloe eközben bőszen fotóz.

A kastélyban végre személyesen is felbukkan Lionel, lehülyézi a fiát, aztán úgy dönt, egy vívópárbaj fog dönteni több száz ember munkahelyéről. Ő győz, így Lex nem hajthatja végre a tervét az új emberekkel, és a dolgozók negyedét ki kell rúgnia. Anya-fia pillanat Kentéknél, apádnak nincs igaza, te is tévedsz, bízunk benned, de vigyázz, lapozzunk. Eközben Chloe felkeresi az áruló rögbist, és próbálja rávenni egy interjúra, de az nem megy bele. Ekkor azonban már késő, Walt elkapja, és kéznyomot éget a karjára, míg a srác végül elüvölti neki, hogy nem mondott semmit, viszont Chloe lefotózta a tűzesőt a pályán.

Chloe már írja is a leleplező cikket, ám ezt Walt nem hagyhatja, így a lányra gyújtja a szerkesztőséget. A sikoltozó Chloét az udvaron bulizók közül egyedül Clark hallja meg, aki viszont rögtön a helyszínre hussan, ezzel megzavarva Waltot a gyújtogatásban. Chloe az edzőt gyanúsítja, de nincsen bizonyíték, a fénykép elégett a tűzben. A lány Clarkot kéri meg, hogy mint csapattárs, beszéljen Trevorral, a rögbissel, aki beszélt az igazgatónak. A három lázadó – Lana, Clark és Lex – összefut a kávézóban, de csak az eddigieket ismételgetik, szóval a jelenet voltaképp arról szól, hogy Lana egy Rachel Green klón, és nem tud megjegyezni két italnevet, hogy azt hozza a fiúknak, amit rendeltek.

Clark meglátogatja Trevort, aki totál kivan idegileg, és egy tucat poroltóval bástyázta körbe magát. Trevor megmutatja Clarknak az égetett kéznyomot a karján, így az rögtön Walt nyomába ered. Nem sokat kell keresnie, az edző a szaunájában ejtőzik, ám mikor Clark beállít hozzá fenyegetőzni, szívesen átadja neki a helyét, ráadásul még az ajtót is rázárja, nehogy zavarják. Clark magára borítja a meteorkövekkel teli párásítót, vagy mi a rák az, és haldokolni kezd. Odakint elkezdődik a meccs, és Kenték meg Chloe aggódva keresik a legújabb rögbisztárt.

Jonathan lemegy az öltözőbe, hogy megkeresse Clarkot, és rá is bukkan félholtan a szaunában, csakhogy azzal nem számolt, hogy Walt meghallotta, mire készül, és követte őt. Az edző leüti Jonathant, aztán Clarkot venné sorra, viszont az már magához tért a szaunától távolabb, ahová az apja vonszolta, és visszaüt. Walt az egész öltözőt felgyújtja, ám mikor látja, hogy Clark átsétál a lángokon, és neki esélye sincs békében megnyerni a kétszázadik meccsét, öngyulladás áldozata lesz. Most mondhatnám, hogy tiszta égő, de nem akarok ilyen olcsó poénokkal élni…

Végül Lana és Clark példáján okulva Lex is szembeszállt az apjával, és olyan javaslattal állt elő, mellyel csökkenthetik a költségeket, nem kell elbocsátani senkit és még Lionelt is jó színben tüntetné fel, de a férfi így sem elégedett. A Kent család férfitagjai viszont kibékülnek, nagy az öröm, hejehuja! A végére még jön egy kis romantika. Lana felmondott, Clark abbahagyja rögbis pályafutását, még mielőtt elkezdte volna, és a páros úgy dönt, kiüvölti magából a frusztrációt az üres stadion kellős közepén.

Címkék: smallville
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tildaw 2010.02.22. 22:53:54

rohadt jó összefoglalás. Mindjárt olvasom a többit is. Nem is emlékeztem rá, hogy a Smallville ennyire vicces lenne...
süti beállítások módosítása