Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kemény Zsaruk 1x12 - Kakasviadal

2008. augusztus 20. 09:00 - Dr. Stein (törölt)

A kommandó illegális kakasviadalra csap le. A lebukott szervező siratja vágóhídra szánt állatait. Alkut kötne és kakasait megváltaná egy fegyverkereskedő lebuktatásával. Pazi Arombula elég nagy név, hogy Shane louisinai parasztnak álcázva induljon a következő viadalon. Még aznap este drogkereskedő suhancot gázolnak halálra, a tettes cserbenhagy. Reggel Gilroy elcsigázottan keresi fel a kommandó fészkét. 20 évnyi barátságra hivatkozva kezdi mondókáját: ő csapta el a dílert. Nem ez az első ittas vezetése, és elég hülyén nézne ki főkapitány-helyettesként a sitten. Állítja, hogy a bandatag lesben álló haverja rálőtt, mikor kiszállt megnézni az áldozatot.

Mackey intézkedik, autót titokban megjavítani, Lem tudja meg, ki kapta az ügyet. Dutch és Claudette az illetékes, adatokat gyűjtenek épp. Drága nagy Mercedes, anyósülésen egy latin nő ült. Latin nő? Erről nem szólt az ezredes, ráadásul az autót többször látták a környéken parkolni. Vic igyekszik bandaleszámolásra terelni Dutch gyanúját.

Claudettet Mackey udvarolja körbe rókamosollyal, hogy kipuhatolja, mennyit tudtak meg a gyanúsítottról, mikor Aceveda érkezik. Kettős gyilkosság történt és szeretné, ha Claudett csatlakozna hozzá a problémás ügy megoldásában. Nocsak. Többtucatnyi fekete hangoskodik egy ház előtt, aha, Aceveda a hasonló bőrszín miatt hívta Claudette nyomozót. Húskopfolóval agyonvert áldozatok, akiket a konyhamalaccal akartak ledarálni, de leégett a motorja (biztos kínai gyártmány). Odakinn újságírók és a jelenlegi képviselő koboldja (Aceveda leendő vetélytársa) várakozik.

Egy kövér nő látta a tettest, ismeri a fiatal férfit. Panaszkodik azonban, a segélyhívás után egy órával jöttek ki a rendőrök. Jó kis alapanyag egy választási kampányvitához. Kisebbségi vádaskodás következik a rendőrség rasszizmusáról, politikai támogatással. E percekben ismeri fel a rendőrségi katalógusban Gilroy a gázolás szemtanúját. Aceveda-t már a feltételezett gyilkos lakásánál találjuk. A szomszédasszony szerint nemsokára visszajön a gyanúsított. Vic megtalálta a titokzatos latin nőt, Gilroy barátnőjét. Tanácsolja, hogy mihamarabb küldje el a környékről, míg Claudette rá nem bukan. Shane és Lem (és mi) teljes kiképzés kap a kakastenyésztésről, közben főnökük beviszi a gázolás szemtanúját. Kicsit kakaskodnak vele bandája tagjai, pláne a vezér. Mackey emberes mordálya meggyőző érv a menekülésszerű letartóztatás - letartóztatásszerű menekülés közepette, hogy ne kezdjék üldözni a "fiatalok".

Gilroy ezredessel együtt meggyőzik a srácot, felejtse el a gázolást és merüljön el, míg tart a nyomozás. De nem elég sikeresen Gilroy szerint, aki váratlan pisztolyt ránt és lelövi a srácot. Itt köszön vissza a kommandósparancsnok kompromittáló múltja. Gilroy: „Terry Crowley. Dereng valami? (Ha nektek nem dereng: Őt lőtte le Vic a pilot végén.) Én segítettem tisztázni magad. És a srác haverjai látták, hogy te hoztad ide.” Mackey csapdába esett. A hullát közösen kidobják a Los Mag területén, hogy erősítsék a bandaháború látszatát.

A Julien-Danny járőrpáros utcai bolhapiachoz száll ki. Néhány elkeseredett szomszéd szerint a kigyúrt, határozott fellépésű árus ellopta a cuccaikat és csak visszavásárolni engedi. Persze mikor tanúzásra hívják fel őket, mindenki csendesen hallgat. Lem tiltakozása ellenére Shane beszervezett egy adóbehajtót, szintén hajlandó fejpénzt fizetni a fegyverkereskedőért. Shane kakasa nyer a viadalon és a rendőr kezd azonosulni szerepével. Dutch meglepő információkkal áll elő: Gilroy barátnője egy kajmán-szigeteki cégen keresztül olcsón és nagy tételben telkeket vásárol fel Farmingtonban. A kapitányságon visszahallgatják a rendőrségi segélyvonalat. Roppant kínos, de tényleg egy óráig tartott, míg kiért a járőr a bejelentéshez és élő adásban mészárolták le a két idős nőt. Gilroy a politikusnőnek érvel, azért vezényelt kevés embert arra a területre, mert statisztikailag máshol jobban volt rájuk szükség. Még nekünk, laikusoknak is gyanús hablatyolásnak tűnik.

Gilroy Aceveda századost teszi felelőssé, mert nem volt tartalékjárőr a központilag elvont rendőri erők helyett. Face-to-face, David nem örül, egy sarokban pedig Mackey hallgatózik. A főbejáraton akkor toppan be a lelőtt bandatag vezére, aki majdnem megkergette Mackey-t, mikor az elvitte a srácot. E találkozást kihagyná Mackey, és segítségért nyúl. A nem túl lelkes, de nyomós érvekkel megzsarolt Julien elcsalja Wagenbach nyomozót a kihallgatószobából. Mielőtt azonosíthatná, Vic berohan hozzá: „Ha megnevezel engem, merev hulla leszel 15 percel azután, hogy kiléptél innen.” - közli. Okos ember szóból ért, a srác vallomása (Los Mag tetkós fazon vitte el barátját) erősíti Mackey bandaháborús elméletét. Dutch-nak gyanús a srác testbeszéde és nem lehet lebeszélni, hogy leszálljon Gilroy barátnőjéről. Aceveda elmeséli Vicnek, hogyan hagyta magára Gilroy azt a városnegyedet, amit a barátnője épp felvásárol. Megvilágosodás nem késik Mackey részéről. Julient a lelkésze összehozza egy korábban elfojtott homoszexualitással küzdő férfival. Szexuális-átnevelő terápiát javasolnak, ha inkább a heterók népes táborával tartana.

Shane kakasa kikap a másnapi meccsen, azaz elpusztul. Teljesen megrázza a dolog (Shane-t persze), ám randira várja a fegyverkereskedő, nincs idő érzelmekre. Arombula szívesen vásárolna a viadalgyőztes kakastenyészetből. Jól sikerült a felkészítése, Shane fejből vágja a vitamin- és tápösszetevőket, majd váratlanul kloroformot használna elkábításához. Végül Lem segítsége kell a kloroform-álló mexikói elrablásához. Shane a börtöncella helyett a szintén mexikói adóbehajtónak adná át a bűnözőt.

Lemansky (kiben lassan meglátjuk a csapat élő lelkiismeretét) szabódása ellenére Arombula egy autó csomagtartójába rejtve indul a mexikói határ felé. Az adótartozást ott is komolyan veszik. Gilroy beismeri, hát tényleg ő manipulálta a telekárakat, bevenné az üzletbe Vic-et, hiszen korrupt ő is, ismeri a fajtáját. Mackey csúnyán néz. Ismét szemébe  hazudik a barátnője felől érdeklődő nyomozónak és nem sokkal később annak házában bukkan fel. Csúnya dolgok készülődnek.

Az utcán végre felbukkan egy öntudatos nő és bebizonyítja a rendőrjárőrnek és megjelölt - lopott árúval megbuktatja az eőszakos zsibárust. Azonban ez sem javítana a gyilkosság helyszínén tüntetők hangulatán, ha tudnának az esetről. „Hiába hívsz segítséget, nincsenek zsaruk” - skandálják. Gergényi a háttérben kacag. Aceveda a fekete Claudette nyomozót tolja előtérbe a tüntetők lecsendesítésén, csekély sikerrel. Lövések durrannak, maszkos támadók kezdik beverni a rendőrautók szélvédőjét. Szinte várjuk, mikor bukkan fel Császár Attila és a közvetítőkocsi.

A felborított és felgyújtott rendőrkocsik füstjében egy rohamosztag menekíti ki a kapitányt és Claudette nyomozót. Mackey lakása rendőröktől hemzseg, akit a kifürkészhetetlen szándékú ezredes ellen, Mackey családjának védelmére rendeltek ki. Gilroy azonban már elment. Mint Terminátor, utoljára megüzente: Visszajövök! Mackey evakuálja a családot. „Átlépte a határt, ember. Vége van.” - értékeli a helyzetet Shane.

Címkék: kemény zsaruk
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása