Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Weeds 2x02 – Cooking with Jesus

2008. augusztus 19. 15:00 - wayout

Kármentéssel kezdődik a mostani rész, Nancy megpróbálja a lehető leghitelesebb dumával lerázni Petert. Előadja, hogy a törékeny özvegyasszony, aki nem tudná elviselni, ha még egy férfit el kelljen veszítenie, és mivel Peternek veszélyes foglalkozása van, különböző zűrös elemekkel érintkezik, mint például drogdílerek, így kénytelen szakítani vele. A szomszédságban Celia készíti elő kis családjának egyen ruházatot a kampányfotózáshoz, amiből Quinn kimarad, mivel inkább marad Mexikóban, mint hogy huzamosabb időt töltsön anyjával egy légtérben. Dean is kihátrál a dologból, arra hivatkozva, hogy nem akar képmutató lenni, Celia erre megjegyzi, hogy ez esetben reméli, hogy fotózás napjára visszatér a régi énje, ami világbajnok ebben. Végül Celia kénytelen lesz csak Isabellelel fotózkodni, aki fogadok, hogy mindent meg fog tenni, hogy jól kiakassza szeretett anyukáját.

 

A drog csapat tagjai egy multinacionális étteremlánc egyik egységében gyülekeznek megbeszélésre. Doug kifejti, hogy gyűlöli az étteremláncokat, kivéve az Inn&Out nevezetű vállalatot, amit olyan vallási őrültek üzemeltetnek, akik bibliai idézeteket írattak a bögrék aljára, csak friss alapanyagokat használnak és nem franchisezal terjeszkednek, egy szóval Jézussal főznek. Sanjay erre azt a roppant humoros megjegyzést teszi, hogy valószínűleg ezen étterem konyhájában is dolgozik egy Jézus nevű fickó. Erre természetesen berág Alejandro, aki érthető módon nem szereti a mexikói bevándorlókkal kapcsolatos vicceket. Ekkor fut be kicsit késve Nancy és Andy, és miután leültek gandzsa keresztanyánk ködösítve közli, hogy Conrad kihátrált a dologból. Dean gyanakodva megkérdi, hogy vajon gyakori név-e a Conrad az afrikai amerikai közösségben, tény, ami tény elég lassan őrölnek a malmai, ahhoz képest, hogy jogot végzett.

Alejandro megjegyzi, hogy a fekete fickó növénye nélkül nem nagyon fognak tudni termelni, Nancy szerint aggodalomra semmi ok, majd vesznek új növényt a Mohasky Cup-on, ami egy szupertitkos marihuána találkozó, a Minden Gandzsák Ígéret födje, a Marihuána Mekkája, a Kanabisz Katedrálisa és még sok minden csodálatos dolog. Doug és Andy valószínűleg nem fog tudni aludni előtte való éjszaka az izgalomtól. Nancy ezután kiosztja a feladatok kis csapatának, Deannek kell házat találni a termeléshez, Sanjaynek tanulmányozni a termelés mibenlétét és Alejandronak kell beszereznie a felszerelést. Eközben egy bankfiókban Conrad ezt próbálja beadni egy másik tesónak, hogy organikus gourmet salátát szeretne termeszteni és ehhez van szüksége hitelre. A fickót persze nem ejtették a fejére, tudja jól, hogy mire kell a zsé, és saját seggét óvva természetesen nem ad egy kanyit sem neki.

Este a Botwin rezidencián Megan nagy boldogan közli Silasszel, hogy felvették a Princetonra. Ennek Silas nem igazán örül, mert ez azt jelenti, hogy Megan az államok másik végén fogja folytatni a tanulmányait, a megbeszélt kaliforniai UCLA helyett. Ez persze előhozza a kisköcsögöt Silasből (amit nem nehéz, mivel komolya hajlama van rá), és kijelenti, hogy szerinte csak azért vették fel Megant oda, mert süket. Megan erre kurvára megsértődik és úgy elviharzik, hogy még a zárat is leveri az ajtóról. A földszinten Andy még mindig képtelen megfelelő esszét rittyenteni a rabbiképzőbe történő felvételijéhez és enyhén szólva be van szarva, hogy mennie kell Irakba meghalni. Ekkor toppan Celia, hogy Nancy segítségét kérje az elindulásához szükséges aláírások összegyűjtéséhez. Lupita is befut, aki szokás szerint épp nem dolgozik és közli Nancyvel, hogy túl koffeint fogyaszt, ezért elrejtette előle a diétás kólát.

Nancy nem is fárasztja magát, hogy kitaláljon valami kifogást Celiának, egyszerűen kijelenti, hogy nem ér rá aznap, a kisvállalkozók expójára kell mennie és különben is nem akar beállni Doug és Celia közé ütközőnek. Megérkezik Doug, akinek a legszebb álmaiban Celiát elüti egy kamion, de pechére az még rákot is túlélte. A „kisvállalkozók” expóján a Kanabisz klubos fickó vezeti őket körbe, és kérem szépen van itt minden, ami egy marihuána fogyasztó szem-szájának ingere. Andy és Doug természetesen a mennyországban érzik magukat, belekezdenek a véget nem érő kóstolásba, hisz ők Nancy klánjának tüdei. Nancy nem igazán tud választani a sok növény közül és az sem igazán segít, hogy a Dinka Duó minden második cuccra, azt mondja, hogy az az igazi. Az elfogyasztott fű mennyiségével arányosan Doug és Andy egyre készebbek, Andy kifejti Nancynek, hogy micsoda szerencse, hogy nem Drew a vezetéknevük, mert akkor Nancy Drew és Andrew Drew lenne a nevük, Doug pedig úgy kell lerángatni a színpadról a biztonsági őröknek.

Másutt valahol az agrestici gettóban Conrad egy idősebb tesónak próbálja eladni a növénykéjét, és hiába jön be nagyon az öregnek a cucc, Heylia miatt nem hajlandó pénzt adni Conradnak. Úgy tűnik Heyliának messzebb elér a keze, mint a segge. A gandzsa expón eddigre, Andy már annyi motát fogyasztott, hogy megjött az ihlet a felvételi esszéjéhez, amit el is kezdett írni a női mosdó padlóján vécépapírra és még a megfelelő növényre is rátaláltak Douggal. Úgy tűnik tényleg varázs mariska volt, amit Andy szívott, mivel a szigorú, de dögös felvételiztető csajnak nagyon tetszik az esszéje. Véleménye szerint Andynek beszéd helyett inkább csak írnia kéne. Otthon elújságolja a nagy hírt Silasnek, aki még mindig Megan miatt van elkenődve. Andy bölcs, nagybácsi tanácsai szerint Silas menjen Megan után egy furgonnal a Princetonra, ő 4 évet töltött a Harvardon úgy, hogy bejárt az órákra és okos csajokat kefélt és egy centet se fizetett.

Eközben Isabelle megérkezik anyja kampányfotózására, nem is akármilyen szerkóban, igazi butchnak (férfias leszbikus) öltözve. Ez persze nagyon nem tetszik Celiának, aki meleg és anyai közszereplőnek szeretne látszani, nem pedig PFLAG-es (melegek szüleit és barátait tömörítő szervezet Amerikában) poszterszülőnek. Isabelle kijelenti, hogy Dick Cheneynek is van egy leszbikus lánya, amire Celia megjegyzi, hogy nincs is rajta egy képen se és különben is ő nem lőtt arcon senkit, szóval ne hasonlítgassa őt Farok alelnökhöz. Celia minden fenyegetőzése ellenére Isabelle nem öltözik át, sőt el is húz, így ő egyedül marad a szomszéd hangosan ugató, idegesítő szobacirkálójával. Botwinéknál Nancy bármilyen ismeret híján nem nagyon tud mit kezdeni a frissen vásárolt növényével és ráadásul még Silas bejelenti, hogy jövőre kimarad a suliból és furgonnal New Jerseybe megy.  

A gettóban elsőként találkozhatunk a sorozat egyik olyan figurájával, aki legtöbb vegyes érzelmet váltotta ki a rajongókból. Itt még csak névtelen, elmebeteg feka dílerként feltűnő U-turn (hajtűkanyar) majd csak jóval később fogja keverni igazán a szart kedvenc termelőink életében. Itt jelenleg ő az egyetlen, aki hajlandó pénzt adni Conrad vállalkozásához. Kattantságát szemléltetendő, ő az egyetlen, aki nem fél Heyliától és amikor a háttérben tévéző emberei nem fogják be, belevágja egyikük lábába  az avokadó hámozó kését és kéri szépen vissza tisztán. Conrad inkább meggondolja az ajánlatát, mivel ebben a felállásban ő csak alkalmazott lenne. A csapat megint gyülekezőt tart és kiderül, hogy szart se tudnak kezdeni Conrad nélkül. Dean nem talált házat, Sanjay nem jutott be semmilyen termelői tanfolyamra, Alejandro se szerzett be semmit és Nancy valószínűleg kicsinálta a növényüket. Az egyetlen jó hír az, hogy Alejandrot felvették egy kanadai baseball csapatba játékos, így ő elhúz Torontóba. Hasta la vista Alejandro, a soha viszont nem látásra.

Eközben Silas prezentálja épp a furgonos tervét Megannek, aki érthető módon nincs tőle túlságosan elragadtatva. Megan válasza egy nagy kövér NEM. A gettóban Heylia bruchettát készít, Conrad pedig folyamatosan kapja az smseket a kétségbeesett Nancytől. Conrad végül el is rohan hozzá és ezután megtudjuk, hogy Heylia miért hajlandó támogatni Conrad termelési terveit. Úgy érzi még nem áll készen, túl sok rossz döntést hoz kis unokaöccsikéje. Mikor megérkezik Conrad, Nancy bedobja a kiskutya szemeket és a szempilla rebegtetést, hogy a rávegye őt, hogy jöjjön vissza. Megesküszik, hogy azóta nem találkozott Peterrel és elmondja neki, hogy milyen szöveggel rázta le. Conrad persze elgyengül a pénztől és a szempilla rebegtetéstől, úgyhogy belemegy az üzletbe. A sikert megünnepelendő Nancy kerti hússütögetést csap a kis családjával. Mielőtt még Nancy bármit is kérdezhetne, Silas bejelenti, hogy szakított Megannal és nem akar beszélni róla.

Ekkor kap egy elég nyugtalanító telefonhívást Nancyt, nem más keresi, mint Peter, aki kint vár a háza előtt és nem tágít onnan, amíg nem beszélnek személyesen. Így nem Nancy kimegy és beül Peter kocsijába. Elmond egy baromi határozott monológot, arról hogy miért kéne Peternek most azonnal elhúzni, de ez a nagy önbizalom mind elpárolog, amikor Peter bedobja bombát, miszerint tudja, hogy Nancy drogdíler. Nancy pillanatokon belül kap egy helyes kis pánikrohamot és kitámolyog a kocsiból, hogy hányjon egyet pont Celia „Vissza a családi értékekhez” táblája előtt. Na igen Nancy, most aztán jól megszívtad.

A mostani Little Boxes a Death Cab For Cutie féle verzió.

Címkék: weeds
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kenda 2008.08.19. 16:12:27

"ezután megtudjuk, hogy Heylia miért hajlandó támogatni Conrad termelési terveit"
Miért NEM hajlandó...

wayout, köszi a hv-t, jól visszajöttek az emlékek :)

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.08.19. 22:27:32

Andy és Doug milyen jól elvoltak a bulin :DD Két barom. :D

Sajnálom, hogy mosmá' nincs a Little Boxes a negyedik évadban. :(
süti beállítások módosítása