Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: LV 1x15 – Table Stakes

2008. augusztus 18. 09:08 - nyolc_mini_vese

Egy fényűző partin járunk, ami valójában egy jótékonysági rendezvény. Pénzt gyűjtenek Mrs. Richmond alapítványának, aki sajnos nem lehet jelen a rendezvényen. Itt van viszont a rendőrfőnök, valamint a jóképű Patrick, aki úgy tűnik, hogy a házigazda szerepében tetszeleg, valamint bájos neje Amanda. Hamarosan sikoltás hallatszik, az egyik vendég egy halott hölgyet fedez fel a medencében. Ez pont elég ok arra, hogy megjelenjen Grissom és Brass. Főcím.

Mivel nagy party volt, rengeteg vendéggel, ezért hamarosan érkezik Cathrine, Nick és Warrick segíteni. Warrick és Cathrine a medencéhez megy vizsgálódni, Nick az egész helyszínt fogja bejárni. Warrick és Cathrine fotózgatnak, Warrick ki is szúr valami csillogót a vízben. Nick és Grissom megcsodálják a kerti tóban levő halakat, Nick szerint biztosan sokba kerül az etetésük. Cathrine észre vesz a fűben egy vörös köröm darabot (pont olyan színűt, amilyen Amandának volt), Warrick pedig beugrik a medencébe a csillogó tárgyért. Valamilyen furcsa okból a pólóját leveszi, mielőtt beugrik, de a nadrágját nem. Mindenesetre egy mandzsettagombot szed ki a vízből, amin a CM monogram szerepel. Megmutatja az éppen odaérkező többieknek, Grissom utasítja, hogy ellenőrizzék a vendéglistán, hogy kinek van CM monogramja.

Grissom elmegy Robbins dokihoz, akinek új kávégépe van, az adófizetők pénzéből, de állítólag, ha egy patológus kér valamit, akkor azt teljesítik. Szóval boldogan elkávézgatnak a hulla felett, akinek volt egy pár szilikon tartozéka. A leánykát csúnyán megfojtották, jó zúzódásos a nyaka és még a nyelvcsontja is eltört, viszont nincs víz a tüdejében, úgyhogy még azelőtt meghalt, hogy megúsztatták. Robbins megígérteti Grissommal, hogy titokban tartja a kávégépét.

Warrick éppen átöltözik, amikor megjelenik Cathrine és új ügyet ad neki, egy hotel üvegliftjében csücsülő hullát kellene meglátogasson. Warrick nem nagyon örül neki, hogy máshova küldi, de ez van. Cathrine felhívja Sarat.

Brass szerint a vendégek 99% azt állítja, hogy nem tud semmiről semmit, úgyhogy kikérdezik Patrickot és Amandát, akik elmesélik, hogy ők nagyon jó barátai Portia Richmondnak, az egykori híres showgirlnek, aki éppen sajnos valami Mediterrán túrára ment egy fiatal sráccal, ők vigyáznak a kecójára és cserébe, hogy ott lakhatnak, vállalták, hogy megszervezik a jótékonysági estet. Arról viszont fogalmuk sincsen, hogy ki volt az elhunyt csaj, még a vendéglistán sem szerepelt.

Kiderül, hogy a halott lány egy revüben táncolgatott, úgyhogy Cathrine és Grissom elmennek a helyszínre, hogy kikérdezzék a munkatársait. A legjobb barátnője elmondja, hogy a lányka mostanában valami gazdag pasival kavart, aki ráadásul még nős is volt, de nem tud róla semmi egyebet, mert csúcs titok volt. Grissom közben zavarban van attól, hogy folyamatosan hiányos ruházatú lánykák járkálnak fel-le, de azért észre vesz a halott lány öltözőasztalán egy zenélődobozt, ami a gravírozás szerint bizony Portiáé volt.

Warrick megérkezik az üvegliftben fekvő hullához. A pasit lelőtték, a fejlövésébe egy érmét helyeztek, egy szétlőtt újságot és a gyilkos fegyvert pedig otthagyták a helyszínen. Warrick a maffiára gyanakszik – valaki beszállt a fickó mellé a liftben, az újsággal elrejtette a fegyvert, lelőtte a fickót, majd egy érmét helyezett a sebébe, ami azt jelenti, hogy "Szólj annak, akit ez érdekel.". Warrick szerint mivel ez profi munka, úgy sem fogják megtalálni az elkövetőt.

Grissom az irodájában nézegeti a zenedobozt, Cathrine szerint, lehet, hogy a vagyonos néni ismerte a táncos lányt és maga adta neki, de akkor miért nem volt rajta a vendéglistán? Cathrine szerint a zenélődoboz egy házassági évfordulós ajándék lehet a néni férjétől, azt is megtudjuk, hogy ő plüss medvéket kapott a férjétől hasonló alkalmakkor. Közben megérkezik Sara, aki állítása szerint marha fáradt, mert három hete nem volt szabadnapja. Nickkel meglátogatják Greget a DNS-laborban, és Sara szól neki, hogy végezze el a hallott lány vizsgálatát, kicsit furkózik, Greg ezért felajánlja Nicknek, hogy esetleg adjanak egy váliumot Saranak.

Cathrine és Grissom visszamennek a helyszínre, a néni házába és rengeteg zenedobozt találnak, mindegyiket ugyanazzal a dátummal, csak az év változik, miközben vizsgálódnak, gyanús zajolás hallatszik az emeletről, felmennek megnézni, Amanda és Patrick éppen kufircolnak az egyik szobában. Grissom szerint direkt szervezték így, hogy rájuk nyissanak.

Sara a konyhában szenved azon, hogy álmos, de már képtelen több kávét inni. Greg töri meg a szenvelgést, azzal, hogy jó híre van, a halott kislány pont szexelt valakivel halála előtt, a sperma pedig megegyezik egy texasi elkövetőével, akit egy szurkolólány meggyilkolása miatt keresnek tíz éve. Sara kicsit fellelkesül.

Grissom kicsit ideges, mert a rendőrfőnök folyamatosan hívogatja az eset miatt. Brass is megérkezik, a párocska is előkerül pongyolában. Brass ki is kérdezgetné őket az öregasszony hollétéről, de Patrick szerint valahol a görög partoknál hajókázik, és nem lehet elérni. Amanda egy pohár ásványvizet szürcsöl szívószállal, Grissom elkéri tőle. Cathrinék körbenéznek Portia asszony szobájába, de úgy tűnik mindenét otthon hagyta, pénztárca, fürdőruha, bőröndök – Cathrine szerint el sem ment. Elkezdenek alaposabban vizsgálódni, Grissom talál egy fogat a kályhában, úgy tűnik, már két ügyük is van.

A fogat elviszik Gregnek a laborba, aki azt mondja, hogy simán nyer belőle DNS-t, de nem tudja mivel összehasonlítani, mert hiába hozták be a néni fog- és hajkeféit, azokon semmi nincsen.

Cathrine és Brass elmennek egy múzeumba, ahol a régi táncosnők hacukáit őrzik. Van is ott egy fejdísz, amit Richmond néni használt 50 évvel ezelőtt, annyira nehéz volt, hogy az összes haja kihullott miatta, ami megmagyarázza, hogy a keféjén miért nem volt egy száll sem. A fejfedőben viszont Cathrine lát egy csomó ottmarad szállat, ezért kölcsön kérik a múzeumból.

Warrickban régi, rossz emlékek törnek fel, amikor átnézi, hogy mi volt a liftben lelőtt pasas zsebeiben, akit időközben Tyson Greenként azonosítottak: egy köteg összegumizott pénz valamit négyszázezer dollárnyi hitelpapír egy kaszinóból. Miután totál leizzad, beállít az ügyben nyomozó rendőrnő, és közli, hogy meg van a pisztoly tulajdonosa, esetleg meglátogathatnák.

Sara az adatbázisban megtalálja Patrick egészségbiztosítási számát, kiderül, hogy egy tíz éve halott, nyolc hónapos gyerekhez tartozik. Ejnye-ejnye. Greg közben a fejdíszben táncol a folyóson, de amikor Grissom megjelenik a háta mögött, rosszalló tekintetével, inkább leveszi, közben azt is megtudjuk, hogy Cathrine annak idején egyedül a saját bőrét hordta táncolás közben. Greg zavartan elmondja, hogy a haj meg a fog DNS-e egyezett, és szerinte gyilkosság történt. Warrickéknak azt mondja a pisztoly tulajdonosa, hogy sajnos a fegyvert ellopták tőle korábban, a jelenlevő rendőrnő szerint igazat is mond. Grissom, Cathrine és Brass egy étteremben figyelik meg a párocskájukat, akik simán lenyúlnak az orruk előtt egy bundát. Ez elég ok ahhoz, hogy bevigyék őket. A fickót kihallgatják, Grissom megkérdezi tőle, hogy esetleg tud-e valamit ahhoz hozzátenni, hogy a halott lányban spermát találtak. A fickó elmondja, hogy most, hogy nincs jelen a kedves felesége, szívesen bevallja, hogy a party előtt szexezett kicsit a lánnyal, szívesen ad DNS-mintát is. Viszont a faszi azt állítja, hogy a zenedobozt nem ő adta a lánynak, viszont céloz arra, hogy esetleg a lány elemelte, mert hogy az emberek már csak ilyenek, ha nincs valamijük, akkor azt elemelik a másiktól. Grissom megkérdezi, hogy vajon Patrick Mrs. Richmond mely dolgait szerette volna magáénak, de ezen drámai ponton benyit Nick, hogy beszélni szeretne Grissommal. Grissom kimegy vele, de lehordja a sárgaföldig, hogy mi a fenéért zavarta meg a kihallgatást. Azonban megbocsát neki, amikor kiderül, hogy Nick azért akar szólni, hogy a lányban talált DNS egyezik egy lezáratlan texasi ügyben szereplő DNS-vel, amivel egy Chad Matthews nevű embert gyanúsítottak (ez a CM monogramú mandzsettagomb miatt érdekes), valamint, hogy az igazi Patrick Haynes egy 10 éve halott csecsemő. Szóval valószínűleg ők Chad Matthewsba futottak bele, aki éppen szökésben van.

Grissom összetalálkozik a rendőrfőnökkel, aki kérdezgeti, hogy hogyan állnak a nyomozással az öregnő eltűnésével kapcsolatban, Grissom egyelőre egy fogat tud csak felmutatni. A rendőrfőnök szól neki, hogy minden erejükkel nyomassák a dolgot, mert ő ennek az asszonynak köszönheti, hogy megválasztották. Az irodájában Brass várja Grissomot és elmondja a főnöknek, hogy Chad Matthews vagy öt idióta álnév alatt követett el különböző bűnöket valamint volt egy listája, amin szerepelt az ország leggazdagabb és legöregebb nőinek a neve, köztük Mrs. Richmondé is. Cathrine Elmondja Nicknek és Saranak, hogy amióta a gazdag néni elutazott, nem használta a hitelkártyáját, Sara szerint akkor tuti meghalt, Cathrine szerint lehet, hogy csak egy nagyon nagylelkű úrral utazgat. Nickről megtudjuk, hogy ő is az szokott lenni a csajokkal, kivéve, ha a rossz kérdést teszik fel neki, ami arra vonatkozik, hogy milyen autója van. Cathrine talál egy csekket, amin hamis az aláírás. Nick megmutatja Saranak, hogy hogyan kell aláírást hamisítani egy fülbevaló segítségével.

Warrick bevallja az ujjlenyomatos lánynak, hogy kezd kétségbe esni a megoldhatatlan ügye miatt. A lány csak tovább rontja a kedvét, mert elárulja neki, hogy az érmén talált ujjlenyomat az áldozaté.

Cathrine, Nick, Brass és Sara egy elegántos étteremben ebédelgetnek és közben az ügyet beszélik meg. Grissomot nem lehetett elérni, pedig hívták őt is. Brass szerint biztos a rendőrfőnök basztatja. De nem, Grissom visszament Mrs. Richmond rezidenciájára, ahol a halakat kezdi el vizslatni a tóban. A kertész szól neki, hogy ne rakja olyan közel hozzájuk az arcát. Grissom visszamegy Robbins dokihoz, aki képeket készített a halott lány nyakáról, Grissommal átnézik őket, és a kézlenyomaton úgy néz ki, hogy aki megfojtotta annak bizony hiányzott az egyik körme. A többiek végeznek az ebéddel, csak azt nem értik, arra jutnak, hogy azt totál értik, hogy miért tette el a csávó az öreglányt láb alól, de vajon miért kellett a fiatallányt is? Grissom közben már Gregnél van, hogy megkérdezz, mi lett azzal a körömmel, amit a helyszínen találtak. Greg azt mondja, hogy a köröm nem Patrickhoz tartozik (ezt Grissom nem is feltételezte egy vörös körömdarabról), viszont valaki olyanhoz, aki közeli rokona Patricknak. Grissomnál még mindig ott van az Amandától elkunyizott szívószál, úgyhogy itt az ideje, hogy Greg azt is leellenőrizze.

És jöjjön egy utolsó, nagy, közös kihallgatás. Melynek során Grissom elmondja Patricknak, hogy sajnos ezt a gyilkosságot nem tudják rábizonyítani, de a texasi ügyet igen. Ekkor belép Amanda, és Grissom felfedi magát, elárulja, hogy bizony rájött, hogy ők ketten testvérek, valamint Amandára rá is tudja bizonyítani a gyilkosságot. Szegény táncoslánynak azért kellett meghalnia, mert túl sokat tudott meg Patrickról és Amandát ki akarta fúrni az életéből. Viszont még mindig azt állítják, hogy az öreghölgy elment nyaralni. Grissom ekkor eléjük tesz egy kis akváriumot, amiben két picike pirana úszik. Grissom szerint az a baj velük, hogy magas a koleszterinszintjük, már pedig az a halakban alapvetően nincsen is – szóval ez csak úgy fordulhatott elő, ha valakit megetettek velük. A párocskát le is tartóztatják a gyilkosság miatt.

Warrick elmegy a kaszinóba közölni a főnökkel, hogy a hitelt senki sem fogja visszafizetni, mert akinek a nevére kiállították az meghalt. Az utolsó egy percben azt csodálhatjuk, hogy Warrick teljesen ki van a játékszenvedélye miatt. Vége.

Címkék: csi lv
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Agent KK 2008.08.18. 20:55:27

Hello! nagyon jók a hogyvoltjaid, kedvet is kaptam a nézéséhez, viszont sehol nem találok linket a letöltéshez. tudnál segíteni?

nyolc_mini_vese 2008.08.19. 15:46:53

Szia, ügynök!

Köszönöm a kedves szavakat. A letöltésre viszont... hm... mit lehet korrektül válaszolni? Gondolom, ha az ember nagyon akarja, akkor megszerzi őket magának valami ismert file cserélő program segítségével.
Az első két szezon megjelent DVD-n magyarul is, (sajnos csak ez a kettő), de én szoktam az ebayen is vásárolgatni DVDket.

Agent KK 2008.08.19. 18:30:35

hát köszi, az a baj, hogy nem mindegyik évadot találtam meg, de mind1, majd megoldom. Viszont azt tudod, hogy a Viasat most melyik évadot adja?

nyolc_mini_vese 2008.08.20. 08:32:18

Gondolom, aki keres az előbb-utóbb talál is. :-)

A Viasaton éppen a 8. évad megy, szerintem olyan 5. vagy 6. résznél tarthatnak, de nem nézem.

Az igazi amerikaiaknak meg október 9-én kezdődik a 9-es évad.

tissne 2008.08.20. 12:02:00

Jajj, azt hittem lesz egy kép Gregről, ahogy táncikál a fejfedőben, tiszta édes. :)
Ez egy annyira jó kis rész amúgy. Benne van minden, ami CSI!
süti beállítások módosítása