Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

30 rock 1x10 – The Rural Juror

2008. augusztus 18. 11:30 - wayout

Ó igen, a Mezőgazdasági Esküdt. Mint sejtettem túl béna volt Jenna filmjének már a címe is, hogy ne halljunk még róla. És tessék itt az emlegetett szamár. Megjegyzem idegesítően sokat fognak poénkodni azon, hogy senki sem bírja megjegyezni a film nyelvtörős címét, ami már a legelső alkalommal sem vicces, nem hogy húszadszorra… Az epizóddal azzal kezdődik, hogy Jacknek megint idegesítő szerelmi kapcsolata (nem ez lesz utolsó) van, éppen te tedd le előbbet játszik Maureen nevű csajával, amikor Tracy ront be hozzá az irodába. Anyagi gondjai vannak, és ha Jack nem ad gyorsan kölcsön, akkor elveszíti a bizonytalan számú ingatlanait. Jack jó üzletemberként és republikánusként nem pénzt ad, hanem lehetőséget arra, hogy maga keresse meg a hiányzó összeget. Tisztelem Jack bátorságát hogy megpróbálja Tracyt valamire megtanítani.

A megoldás, eladni valamit Tracy nevével, tök mindegy, hogy mit, akár kutyaszar is lehet, csak az a lényeg, hogy híresség reklámozza. Tracynek tetszik az üzlet, el is vonul agyalni azon mit adjon el a gyanútlan vásárlóközönségnek. Jack persze visszabújik a telefonba enyelegni a nőjével. Lent Jenna nagy boldogan közli Lizzel és Petetel hogy nem tud jönni aznap próbára, mert szerepelni fog a The View-ban (amolyan Heti Hetes jellegű talkshow, csak csajokkal), Pete szerint nagyszerű, hogy végre egy nőkkel teli szobában, nem ő lesz a legőrültebb. Ráadásul nem is a TGS miatt hívták meg, hanem következő héten bemutatandó filmje, a Rural Juror miatt. Na akkor innen indul a rész végig tartó poénkodás a címmel, aminek mindig az lesz a lényege, hogy addig képtelen bárki is fel fogni, hogy mi a film címe, és tök mindegy, hogy hányszor hallja kimondva, amíg nem látja leírva. Ha, ha, ugye milyen vicces? (olyan jó ez a sorozat, ezért kifejezetten az agyamra megy, ha belefutnak ilyen bénaságba, pedig ők is csak emberek)

Frank fut be, aki egy kis terhes zombi apácás képregény nézegetésre invitálja Petet, aki örömmel megy, Jenna pedig ad egy példányt ad Mezőgazdasági Esküdtből Liznek. Kiderül hogy film egy Kevin Grisham (John Grisham tesója, tudjátok, mint Baldwinoknál, mindenki ugyanazzal foglalkozik) könyv alapján készült, aminek egyéként megírta folytatását is, az Urban Fervourt. (Városi Szenvedély, akármilyen béna cím ez is, csak sikerült elsőre megértenem, pedig nem vagyok angol anyanyelvű…) Ezután jön egy kis kikacsintás Tina Fey korábbi munkahelyére, a chicagói Second City nevű improvizációs komédia társulatra, a sorozatban Jenna és Liz is itt kezdték együtt a pályájukat és hírnévről álmodoztak. Eközben Tracyt Kenneth, illetve annak dzsemes szendvicse ihleti meg a saját arany tojást tojó tyúkjának mibenlétével kapcsolatban.

Később miközben Jenna egy bizarr Paris Hiltonos szkeccst próbál, amihez erdő, egy medve és egy csivava a kellékek, Liz elújságolja Petenek, hogy látta a Mezőgazdasági Esküdtet. Liz véleménye szerint a film borzalmas, így kénytelen lesz azzal a jól bevált taktikával élni, mint az évek során oly sokszor, amikor Jenna valami borzalmasban szerepelt, mond valami kedveset és megöleli. (itt flashback a ’90 évekből, azokról a bénaságokról, amikben Jenna fellépett: egy személyes Jenna est, Con-Air musical változata és freestyle rap verseny, amire Liz egy jóképű orvossal ment el) Jack irodájában Tracy tart zenés a bemutató a saját termékéről, ami pedig nem más, mint (dobpergés) a Tracy Jordan féle Hús Gép. Ez a kis drágaság, olyan, mint szendvics készítőgép, azzal a kivétellel, hogy ehhez csak hús kell, csak beledobsz 3 féle döglött állatot és már kész is a finom hús pempő, nyami. Hús az új kenyér.

Jack csak kicsit van megdöbbenve, mivel nem ez a legrosszabb híresség termék ötlet, amit valaha hallott. (képzeljetek ide egy Whoopi Goldberg féle fitness kazettát) Mivel közepesen hülyeség, ezért Karácsonyra már mehet is boltokba, természetesen nem közvetlenül a GE fogja legyártani, hanem egy helyes kis észak koreai leányvállata. Állat nagyon a GE vállalati felépítése, amiből kiderül, hogy az NBC tulajdonosa a Sheinhardt Paróka vállalat. Hálából Tracy készít Jacknek egy válogatás kazit. Jack sötét oldalhoz való tartozására az is utal, hogy szereti Phil Collinst. Az írószobában a csipet csapat Jenna The View-beli szereplését nézi (Barbara Walterst a cicaidomár/ érzékenységi terapeuta/ Liz Taylor imitátor játssza természetesen), amikor befut Liz, akit csak annyit hajlandó elárulni az ominózus Mezőgazdasági Esküdtről, hogy Jenna egy déli ügyvédnőt játszik benne, akit Constance Justicenak hívnak. Persze ez már épp elég arra, hogy mindenki röhögésben törjön ki.

Liz szerencsétlenségére összefut a folyósón Jennával, aki mindenáron kíváncsi Liz véleményére filmmel kapcsolatban. Liz makog valamit a borús hangulatú zenéről, Jenna kifejező arcáról és néhány menő fáról, de Jennát kivételesen nem lehet átverni. Azonnal levágja, hogy Liznek nem tetszett, és hogy megint valami vigasztaló bókot mondott, mint általában. (ugyanaz a flashback, mint Liznél, csak Liz kevésbé lelkes és bénább a pasija) Jenna mindenáron arra vágyik, hogy Liz megmondja neki a véleményét, aki meg is mondja de úgy, hogy abban nincs köszönet. Liz szerint a történet ostoba, a színészi alakítások eltúlzottak és film egy órával hosszabb volt a kelleténél, úgy hogy mindössze 90 perc volt a játékidő… Finoman szólva is egy katasztrófa. Jenna természetesen megsértődik.

Másutt New York egy kevéssé megbízható egészségügyi intézményében Tracy és Jack megkérik Dr. Spacemant, hogy támogassa Tracy Hús Gépét a reklámkampányban. Dr. Spaceman, bármi támogat, ami húst ad az embereknek, hisz az állati vér erősíti a gerincet. Jack nem akar bunkó lenni, ezért elfogad útravalónak a doki kis piros, sárga és lila bogyói közül. Eközben az NBC-ben az írók épp nézni kezdik a Mezőgazdasági Esküdtet, ami Josh betörés útján szerzett meg Liz irodájából. Jenna az öltözőjébe hívatja Lizt és közli vele, hogy nem hajlandó felvenni a Paris Hilton orrot és egyébként is az egész szkeccs egy katasztrófa.  Jenna szerint az Liz problémája, hogy szerepelt valami jóban, aminek neki semmi köze és most ezt vezeti le rajta a rossz kritikával. Jól összevesznek ezen, Liz dühösen elviharzik és meggyomroz egy ártatlan dínó jelmezbe öltözött statisztát. Másnap Liz és Jenna még mindig haragban vannak és jelenleg az ovis egymásnak üzengetésnél tartanak. Pete szerint Liznek és Jennának minél előbb ki kell békülnie a show miatt.

Valahol az NBC központjának a gyomrában egy elrejtett stúdiójában épp Tracy Hús Gépének reklámjának forgatása zajlik. Az a rész a legjobb, amikor Dr. Spaceman azt ecseteli, hogy akadályozza a gonosz kenyér lobbi, abban, hogy azt kutassa, hogy vajon a kenyér lyukat váj-e az ember agyába. Az írói főhadiszálláson Liz felfedezi, hogy kilopták az irodájából és megnézték a Mezőgazdasági Esküdtet, amikor betoppan Jenna és folytatják a veszekedést. A veszekedés hevében kikérik a többiek véleményét és Liz álla nagyot koppan, amikor kiderül, hogy állítólag mindenkinek tetszett a film. Liz képtelene elhinni, hogy tetszett neki a film, és valószínűleg igaza is van, de amíg ő meg Jenna veszekednek nekik nem dolgozniuk, amit viszont tutira nagyon élveznek. A stúdió büfé részlegét felszereli a Hús Géppel és már az első használatnál kiderül, hogy életveszélyes, mivel úgy spliccel belőle a zsír, mint vér a Vészhelyzetben szerencsétlen páciensekből.  Jenna és Liz tovább vitáznak a folyósón. Jenna azt követeli Liztől, hogy kérjen bocsánatot, de Liz nem hajlandó visszavonni a véleményét, és egymás lányos sárdobálásába kezdenek. (nem igazi szőke! nincs is szüksége arra a szemüvegre!)

Az 50 valahányadikon Tracy egy martini mellett közli Jackkel a morális aggályait a Hús Géppel kapcsolatban. Tracy még egy poszt-szocialista, hiányos biztonsági előírásokkal rendelkező országban sem hajlandó olyasmit árulni, ami másoknak árthat. (és a filmjei? :)) Jack viszont azonnal le kell rohannia, hogy megoldja a Liz-Jenna problémát. Az eldurvult cica karatét megszakítva (kiderült, hogy Jenna lefeküdt Liz súlyos sí balesetet szenvedett öccséről, akiről szerintem még hallani fogunk), minden önsegítő gurus bölcsességét bevetve megpróbál rendet vágni a lányok között. Pszichológiai mélyfúrás eredménye az, hogy Jack nagy Kevin Grisham rajongó, és hogy Liz valójában féltékeny Jenna sikerére. Lányok nem ölelkezés közepette kibékülnek, miközben Jack halálra unja magát. És a rész végén kiderül, hogy a világ mégsem marad Hús Gép nélkül. Whoopi Goldberg hajlandó árulni azokban a bizonyos szláv nyelvű poszt-szocialista, hiányos biztonsági előírásokkal rendelkező országokban és halálra keresni magát.

Címkék: 30 rock
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kardigán · http://kardigan.freeblog.hu/ 2008.08.18. 18:37:21

nem arról van szó, hogy nem tudják megjegyezni, hanem senki nem érti, hogy mi az a rrrjrr.
nem véletlenül akkor van a rádöbbenés, amikor látják leírva.

Gn · http://www.google.co.hu 2008.08.19. 10:18:11

Dr. Spaceman for prezident!
:)

wayout 2008.08.20. 19:58:07

én is kb erre gondoltam, csak sikerült rosszul megfogalmazni. ettől függetlenül tök idegesítő, mert tökéletesen lehet érteni, amikor jenna vagy más kimondja

dXtr 2008.08.24. 16:35:05

a rural juroros resz speciel nekem az egyik kedvencem es pont ezek miatt a poenok miatt..nagyonjol eltalaltak oket
ilyenez..izlesek stb..
az h nem tetszik a sorozat a te dolgod, az h nem tudsz rola irni sajnos mar nem csak a te dolgod
nem akarom megserteni a a cikk szerzojet, de ennel egy driod is erdekesebben elo tudna adni a sorozatot

wayout 2008.08.24. 20:17:30

igen erre mondják, hogy ízlések és pofonok, eddig nem nagyon dobáltak meg paradicsommal, hogy milyen vacak, amit írok
van, amikor jobban sikerül van amikor nem ez nem volt egy kifejezetten jó rész,és én se voltam éppen formában
lehet, hogy droid volnék, azért tegyél próbát a többivel azok egyébként szerintem jobban sikerültek, de csak ha hajlandó vagy venni a fáradtságot

dXtr 2008.08.25. 19:46:17

orulok h nem ertettel delre es nem vetted kulonosebben a szivedre amit irtam.
az h vacak egyebkent nem mondanam, de ha valaki ideteved annak remenyeben h ratalal egy jo sitcomra es ezt az irast olvassa el eloszor, valoszinu nem fogja let... ize, megvasarolni a sorozatot amivel nagy hibat kovetne el :)
szoval nem vacak de nem is epp lelkesito, bar valoszinu csak azert jar a szam meg mindig, mert mint mondtam az egyik kedvenc reszemrol van szo:P

ps: hajlando vagyok

wayout 2008.08.25. 20:58:45

hát igen előfordul az ilyesmi, nekem pont nem jött be annyira és éppen nem volt túl sok időm megírni. az ember sok hv-t ír (én új vagyok, de már több mint 20-at) ráadásul hetente így becsúszik egy-két hullámvölgy
remélem a többi jobban tetszik, vagy csekkold le a weedst, azt is én csinálom ha van időd
p.s: te sok intetnetezővel ellentétben kultúráltan kritizáltál, amire az ember nem sértődik meg hanem megfontolja
süti beállítások módosítása