Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 2x10 - Mit hoz a jövő? 2. rész

2008. augusztus 14. 09:00 - leeann

Ott tartottunk az előző rész végén, hogy Willow és Giles rájöttek, hogy Spike egy szertartással meg akarja gyógyítani Drusillát, Xander és Cordelia Buffyék otthonában van, és Cordi beengedte a házba az egyik Taraka rendjébe tartozó bérgyilkost. Majd ezután Angel bajba került, mert be van zárva egy helyre, és mivel nemsokára oda süt a nap, félő, hogy ropogósra fog sülni. Végül jött egy lány, aki azt állítja, hogy ő a vámpír vadász, és rátámad Buffyra. Ez a rész onnan indul, hogy miután a lányok kiverekedték magukat, keresztkérdéseket tesznek fel egymásnak, mivel az újonnan érkező azt állítja, hogy ő a vámpír vadász.

Buffy azt javasolja, hogy mindketten álljanak le és menjenek el Giles-hoz, hogy megbeszéljék ezt a „két vadász egy helyen” dolgot. Angel még mindig bajban van, mert egyre jobban kezd besütni a nap oda, ahova bezárta őt az új vadász. Közben a két lány már a könyvtárban van és Giles kérdezgeti az új vadászt, sőt az új vadász figyelőjéről is hallott már. Az új vadász neve Kendra. Willow is megjelenik a könyvtárban, és mintha csak plusz agyat adna a körülötte lévőknek, Giles rá is jön, hogy miért van még egy vadász. Akkor lesz új vadász, ha az előző meghal, Buffy meg is halt, így az új vadász léte teljesen indokolt. Erre a két vadász van dologra már Giles sem talál szavakat.

Kendra elmondja, hogy azért támadt Buffy-ra, mert látta Angel-lel csókolózni, és azt hitte ő is vámpír. Buffy felvilágosítja az új vadászt, hogy Angel jó vámpír egy ideje. Kendra viszont nem hisz Buffynak, mert szerinte ugyanolyan, mint a többi, így Buffy majdnem a lánynak ugrik, feltételezve, hogy valami szörnyűséget tett a vámpír pasijával. Gyorsan meg is nézzük, hogy szépfiú még vámpír-e, vagy már csak egy marék hamu. Ugyan már csak egy zsebkendőnyi helyen van árnyék, és már mozogni sem tud, de még él. A kocsmáros fickó - akinél erőszakos módszerekkel érdeklődött Angel aziránt, hogy ki rendelte a bérgyilkosokat - végül életmentőnek bizonyul.

A fickó kimenti Angelt a ketrecből és a csatornába dobja, ahol átadja Spike-nak a még mindig rossz passzban lévő vámpírt. Spike sleppje elviszi az alig lézengő Angelt. Közben Cordi erőteljesen válogat a férges fickó kozmetikum mintái között, mikor észreveszi, hogy nincs minden rendben a férgessel. Xander is észreveszi, és rohanni kezdenek előle, a férges pedig utánuk ömlik tíz kiló féreg képében. A pincébe menekülnek, de a férges most az ajtó alatt ömlik be, majd végül sikerül eldugaszolni az ajtórést. Buffy is rohan, de ő Angelért. Ha még Angel nem látta el eléggé a korrupt kocsmáros baját, akkor most a két vadász fogja.

Persze hazudik a lányoknak, és nem mondja el nekik, hogy Angelt elvitte Spike. Drusilla alszik, de Spike ajándékkal kelti, méghozzá a megkötözött Angellel. Dru úgy dönt, hogy a ma esti teleholdig játszani fog a nemzőjével. Ismét a suliban vagyunk, és Giles kedélyesen elcseveg Kendrával a könyvekről, mivel ő a vadászságnak azt a részét is érdekesnek tartja, amelyik Buffyt egyáltalán nem érdekli. Giles és Kendra elmennek könyvezni, Buffy és Willow pedig diákoskodik egy kicsit. Eközben Buffy elmondja Willow-nak, hogy nem is baj, hogy van még egy vadász, legalább lenne egy kis szabadideje.

Közben a pincében Cordi és Xander egy jót veszekednek egymással, majd - ki tudja miért - hatalmas csókolózásba kezdenek. Mit ki nem hoz az emberekből egy jó kis meneküléses bujkálás? A fura páros kikukucskál a pincéből, hátha elment a féregember, de mikor kirohannának a házból, Cordira ráömlik egy kis féregeső, ami hangos sikításra készteti őt. Xander egy kerti slaggal próbálja megszabadítani Cordeliát a férgektől, majd végül elpucolnak onnan.

Will és Buffy a karrier börzén nézelődik, és mikor megállnak a rendőr standnál, Buffy kiszúrja, hogy Oz Willowt nézi folyamatosan. Will legyint, hogy ez csak a számítógép őrültek összetartása, de Oz elindul feléjük, így Buffy magára hagyja a párost. Amíg Oz és Will beszélgetnek egymással, Buffy feliratkozik a rendőr listára. A kirendelt toborzónő elkezdi olvasni a listát, és miután Buffy jelentkezik a neve hallatán, a rendőrnő fegyvert kap elő és megpróbálja lelőni őt. A terv nem sikerül, mert Buffynak nagyon jók a  reflexei, aztán mikor menekülni kezd, a rendőrnő folyamatosan lő rá.

Buffy elbújik előle, de az szinte vadászik rá, majd egy váratlan pillanatban Buffy kirúgja a rendőr kezéből a fegyvert, és pont jókor Kendra is megérkezik segíteni. A rendőrnő elfutott, de a lövöldözésnél eltalálta Ozt. A kis közjáték után gyűlés van a könyvtárba, ahova Cordi és Xander is megérkezik. Giles is utánanézett ennek-annak, és rájött, hogy a szertartáshoz, ami meggyógyítaná Drusillát, szükség van a nemzőjére és az újhold éjszakájára, ami ma éjjel lesz. Buffy elmondja, hogy Drusilla nemzője Angel. Buffy és a csapat úgy dönt, hogy meg kell menteni Angelt, mert a szertartásba belehalna a nemző.

Őrült Dru kikötözte Angelt, és játék címén kínozza őt, miközben a családjáról mesélget Angel üvölt a fájdalomtól. Kendra nem érti, hogy Buffy miért nem tartja titokban, hogy ő a vadász, hisz ez elvileg titkos küldetés, és őt egy egész csapat veszi körül, akik mindent tudnak. Arra azért mindketten rájönnek, hogy tanulhatnak egymástól. Közben Cordi és Xander megtalálja, hogyan lehet megölni a féregembert. Spike kimenti Angelt Dru karmai közül, hogy felkészítse a szertartásra. Buffy és Kendra meglátogatja a kocsmárost, mert legutóbb nem kérdezték ki eléggé.

Buffy azonnal menne megmenteni Angelt, mégpedig úgy, hogy a grabancánál fogva elviszi a csapost, hogy megmutassa, merre van, de Kendra nem tartja jó ötletnek ezt a saját fejem után megyek taktikát, sőt, Angel halálát szorgalmazza, hisz vámpír. Igaza is lesz, mert a kocsmáros csapdába vezeti Buffyt. Spike már mondja a szertartás szövegét, és egy tőrrel keresztül szúrja az összekötözött Dru és Angel kezét, hogy Angel vérével új életre keljen Drusilla. Ám ekkor beront a kocsmáros és a Taraka rendi barátok, Buffyt is magukkal rángatva.

Spike kiadja a parancsot Buffy megölésére, amikor megérkezik Kendra is, így elindul a csoportos bunyó. A kettő sok ellen hamar megváltozik, mert megérkezett a csapat is Giles vezetésével, így már sok harcol sok ellen. Mikor végre adódik egy kis szünet a csetepatéban, Buffy megpróbálja kioldozni Angelt, de Spike megakadályozza, majd egy fáklyával felgyújtja a templomot, ahol éppen folynak az események. Ezután kioldozza Drut és lelépne vele, de Buffy megállítja őket, sőt, egy egész fal ráborul a hidrogénfejűre és a nőjére. Buffy próbálja magához téríteni szerelmét, ekkor Kendra segít Buffynak Angelt kijuttatni a lángoló templomból.

 

Másnap a suliban Willow és Oz kezd egyre közelebb kerülni egymáshoz, sőt, elég jól elbeszélgetnek gyerekes dolgokról. Cordinak és Xandernek is van mit megbeszélnie, ami ismét veszekedésbe, majd miután megbeszélik, hogy nem történhet meg, újra csókba torkollik. A következő beszélgető páros Kendra és Buffy. Kendra megtanulja, hogy nem csak a raktérben lehet utazni a repülőn, Buffy pedig azt, hogy a vadász lét a küldetése, és nem kifejezetten sima munka. A romok alól kijutó Drusilla újra a régi, és gonoszabb, mint valaha, ellenben Spike elég ramaty állapotba került.

Címkék: buffy
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása