Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Angel 1x19 – A Figyelő

2008. augusztus 13. 11:30 - foxglove (törölt)

Angel tehát elhatározta, hogy mostantól ő lesz Faith pártfogója, és emiatt simán megérdemelné, hogy feloldozzák az összes eddig bűne alól. Kezdetnek hazaviszi Faith-t, Cordelia és Wesley legnagyobb örömére, akik még jó darabig fogják az „itt járt Faith”-kézjegyet viselni az arcukon. Elnézik, hogy Faith Angelnél lakik, Angel ágyában alszik, de az már kicsit sok nekik, hogy a vámpír még lekváros fánkokkal is traktálja. Wesley szóvá is teszi, hogy „az a nő, aki tegnap este majdnem halálra kínozta, ma reggel miért kap süteményt.” Angel kis gondolkodás után rávágja, hogy azért, mert nincs itthon más. Wesley elviharzik, Cordelia pedig önkényesen szabadságolja magát pár napra, nem várja meg, hogy Faith megtalálja a több tonnányi középkori fegyverarzenált odalenn.

A rendőrség az előző esti Faith-féle vérengzés nyomait takarítja el. Kate is ott van, bár nem rá osztották az ügyet, de az Angel-incidensek óta valahogy erős érdeklődést mutat a természetfeletti ügyek iránt, és ami abban a lakásban történt, azt gyaníthatóan egy emberfeletti erővel rendelkező lény tette.

A Wolfram és Hartnál Lindsey és Lilah kezdenek rájönni, hogy talán hiba volt megbízniuk Faith-ben. Ahelyett, hogy Angel halott lenne (minden értelemben), most elvileg van egy szupererős szövetsége, Faith személyében. A kérdés az, hogy mit tegyenek vele. A döntést a szinte teljesen mozgásképtelenné tett Lee hozza meg: meg kell ölni a lányt. Mintha lenne némi személyes elfogultság is a hangjában (pontosabban hörgésében).

Faith közben a saját démonaival viaskodik, folyamatosan az általa elkövetett bűnöket látja maga előtt. Így még érthetőbb az előző rész flashback-mondanivalója: Faiht visszakapta a lelkét, és most nem tud megbirkózni a gyilkosságok emlékeivel. Összepakolja a cuccait és készül lelépni, de Angel eszmefuttatásokba kezd a sötétségről és a választásokról, amivel végül mégis meggyőzi, hogy maradjon. Nemcsak ő aggódik Faith miatt. Wesley magányosan dartsozgat egy kocsmában, amikor három bőrdzsekis, láthatóan „európai” fickó köszön rá. Helló, Wesley. Megjöttek a Figyelők. És miután az időjárási viszonyokat kitárgyalták (mi másról is beszélhetnének, angolok), rá is térnek a lényegre. Meg kell állítani Faith-t.

Az említett ezalatt éppen a konyhában készül élete nagy beszélgetésére Angellel. „Szóval, hogy működik?” teszi fel a kérdést Faith, aminek Angel nagyon örül, mert így belekezdhet egy újabb hosszas eszmefuttatásba a változásról, a szenvedésről és a vezeklésről. Kár, hogy Faith valójában a mikró működésére volt kíváncsi. Angel segít beüzemelni neki ezt a bonyolult szerkezetet, és Faith elkészíti a vacsoráját Wesley popcornjából. Angel szerint, ha már szóba került Wesley, talán illendő lenne bocsánatot kérni tőle, és nem csak azért, mert kölcsönvette a kajáját. Faith gondban van, a bocsánatkérés nem az erőssége. Ráadásul rögtön eszébe is jut, kinek tartozik még ezzel: Buffynak. Nagyon, nagyon csúnya dolog volt lefeküdni a barátjával. Angel értetlenül néz, majd tapintatosan közölni próbálja Faith-tel a megrázó hírt: ők ketten soha nem feküdtek le egymással. Faith türelmetlenül közbevág: nem vele, hanem az újjal. Aztán Angel döbbent arcát látva egyből túl is esik az első bocsánatkérésen.

Közben zajlik a szervezkedés Faith ellen, egyszerre két fronton is. A Wolfram és Hart egy démont bérelt fel Faith „kiiktatására”, idáig messze ez a leggusztustalanabb szerzet az Angel történetében. Másrészről, a Figyelők egy apró feladattal bízzák meg Wesley-t. Szedálja le Faith-t, ők meg visszaviszik Angliába, „rehabitálni”. Wesley beleegyezik, egy kikötéssel: Angelnek semmi baja nem eshet.

Faith a popcorn-vacsoráját fogyasztja éppen a tévé előtt, amikor saját magát pillantja meg a hírekben. Kate Lockley nyomozó tart sajtótájékozatót, és felszólítja a lakosságot, hogy bárki, aki tud valamit a gyanúsított hollétéről, tájékoztassa a hatóságokat. Ne próbálják feltartóztatni, mert erőszakos és beszámíthatatlan. Angel siet megnyugtatni Faith-t, hogy itt biztonságban van, bár a Wolfram és Hart által küldött démon pont ebben a pillanatban csap le rájuk. Faith leszurkálja egy konyhakéssel, csakhogy a vér látványa a kezén nem éppen kellemes emlékeket idéz elő benne. Jön a már megszokott ölelkezéssel egybekötött vigasztalás, mintha kicsit túl sokszor csinálnák ezt mostanában. Angelben fel sem merül, hogy vajon mit szólna ehhez mondjuk Buffy, pedig nem ártana, a szőke vadász ugyanis éppen a lépcsőn áll, teniszlabda nagyságú szemeket meresztve.

Csak összefoglalásképpen: Buffy egy ágyon ölelkezve találja a hiányos öltözékű volt barátját Faith-tel, aki már egyszer lefeküdt Buffy jelenlegi barátjával. Az már slusszpoén, hogy az ex-barát történetesen vámpír, Faith keze pedig csöpög a vértől. Ezek után valamennyire jogosnak érzem a kérdést: „Mit műveltek itt?” Angel magyarázkodni kezd, az úgy volt, hogy bejött egy mosómedve éppen megtámadtak minket, én meg éppen zuhanyoztam, izé. Faith úgy érzi, ez a legmegfelelőbb pillanat a bocsánatkérésre, hát tévedés. Buffy kijelenti, ha ki meri mondani azt a szót, hogy sajnálom, azonnal megöli, és az ő esetében elhihetjük, hogy ez nem költői túlzás. Buffy azonnal börtönbe akarja vinni Faith-t, Angel szerint viszont ez nem jó ötlet. Felküldi Faith-t az emeletre, Buffy dühében behúz neki egyet, Angel pedig visszaüt, Buffy nagy meglepetésére.

Mialatt Buffy és Angel a szokásos civódásukat adják elő (ezt a részt felesleges részleteznem, hallottuk már ezerszer) Wesley gondoskodik Faith-ről, de nem úgy, ahogy azt a Figyelők szeretnék. Úgy döntött, hogy Angelt választja helyettük, még ha ezzel Faith-nek kell segítenie egyben. Amíg Buffy, Angel és Wesley (itt van fél Sunnydale, csak Cordelia hiányzik, biztos ő is örülnek Buffy-nak) azon tanakodnak, hogyan menekítsék ki a lányt, Faith egyszerűen csak lelép, egyedül.

A Wolfram és Hartnál Lilah és Lee kezdenek megzuhanni, de Lindsey-nek támad egy mentőötlete, mert ő nem csak szép, hanem okos is: az ő erősségük sosem az erőszak volt, hanem a törvény. Ezért szépen Kate nyomozónőhöz megy, és bizalmasan megsúgja neki, hogy a lány, akit keresnek, Angelnél van.

Buffy a tetőn találja Faith-t, kis kikacsintás a Graduation Dayre. Úgy tűnik, ez Faith-nek is eszébe jutott, mert ezek az első szavai Buffy-hoz: „Mit akarsz tenni? Lelöksz a tetőről, megint?” Buffy ennél sokkal rosszabbat tervezett, felhánytorgatja a régi sérelmeket és erkölcsi kioktatásban részesíti Faith-t. Szerencsére a Figyelők érkezése véget vet ennek, már nem bírtam volna tovább hallgatni. Gigászi küzdelem veszi kezdetét a Figyelők ellen, akik vannak vagy… hárman. Na jó, van egy helikopterük is, azaz a pilótával együtt…négyen. Gondolom, senki nem lepődik meg túlságosan, hogy az Angel-team győzött, bár a tisztesség kedvéért megemlítem, hogy Angel nagyon hősiesen felugrott a helikopterre, és úgy állította meg.

Lindsey-nek köszönhetően ugye a Figyelők leszerelése után a rendőrség is megjelenik a helyszínen, és jobb híján Angel-t tartóztatják le. Kate elégedetten bekíséri a bilincsbe vert Angelt a rendőrőrsre, és rosszmájúan megígéri neki, hogy szép napos cellát fog kapni. Buffy idegesítően pattog, ami nemcsak engem, hanem még Kate-et is zavarja, meg is kérdezi Angeltől, hogy ez meg ki. Senki, válaszol Angel. Upsz. Mielőtt eldurvulnának az indulatok a két nő között, Faith-t pillantják meg: önként feladta magát, és vallomást akar tenni.

Angel és Buffy búcsúznak egymástól, a maguk módján. Buffy folytatja a szemrehányás-sorozatot, vajon van-e fogalma Angelnek arról, hogy milyen érzés volt neki együtt látnia őket. Angel megpróbálja lassan és tagoltan elmagyarázni neki, hogy most kivételesen nem róla volt szó. Reménytelen. Buffy bosszúból elmeséli neki, hogy van egy új pasija, és mennyire rohadtul boldogok együtt. Angel ettől végre besokall: „Ez remek. Jó, hogy tovább tudsz lépni. Én nem tudok. Találtál valakit. Nekem nem lehet, emlékszel? Nagyon fáj, amikor látlak, és ezt a fájdalmat csak magammal tudom megosztani! Többé már nem ismersz! Úgyhogy ne mesélj nekem az új életedről és ne várd meg, hogy én is örüljek neki!” És végül: „Menj haza!” (Végre.) Buffy-nak megint sikerült felfognia a lényeget, mert ezzel búcsúzik: „Látod? Megint Faith nyert.”

Címkék: angel
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása