Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Weeds 2x01 - Corn Snake

2008. augusztus 12. 15:00 - wayout

És elérkeztünk a Gandzsa Keresztanya és Marihuána Királynő Nancy kalandjainak második ciklusához. A fonalat szinte másodpercre pontosan ott vesszük fel, ahol az első évad abba maradt. Nancy áll a tükör előtt és épp most döbbent rá, hogy most feküdt le egy kábítószer ellenes ügyosztályon dolgozó rendőrrel, verné rendesen a fejét a falba, ha ezzel nem ébresztené fel, a már kevésbé cukinak tűnő Petert. Nancy azonban ehelyett valami sokkal bizarrabb dologba kezd, kutat Peter cuccai között, és amikor megtalálja a fegyverét magával viszi a vécére. Mikor Peter felébred meztelenül visszaszambázik az ágyba, és megpróbál úgy tenni mintha semmi se történt volna. Otthon Shane miután nem találja szokás szerint elérhetetlen anyukáját, körbenéz egy kicsit a Botwin rezidencián: Andy meglepő módon húzza a lóbőrt a szobájában, Silas pedig Megannal dönget a szobájába és nem igazán örül, hogy a kisöccse leselkedik, aki ezért menekülésképp az anyja ágyába bújik.

 

Nancy is menekül, igyekszik minél gyorsabban felöltözni és elhúzni Petertől, de a férfi megpróbálja marasztalni. Nancy ügyesen tud hárítani, mert amikor Peter megjegyzést tesz a nagy lábára (volt neki kisebb, csak a gyerekszülések megtették a hatásukat), nepper anyu a pisztolyára tereli a szót. Végre-valahára megkérdezi, hogy mivel foglalkozik Peter, és válasz természetesen az, hogy DEA ügynök, mivel ilyen cuccokat senki sem tart otthon viccből. Nancy elhúz amilyen gyorsan csak lehet, de ez nem változtat azon baklövésen, amit előző éjjel elkövetett. Mennyivel egyszerűbb lett volna, ha Conradot vagy esetleg Alejandro rohanja le újra? What the fuck was I thinking? szól Jenny Owen Youngstól (apropó infó a weeds zenékről: http://www.sho.com/site/weeds/music.do), igen Nancy mi faszt gondoltál?

Eközben a város másik végén a csini, piros Mercijében Celia is megtalálja a saját Punishment Light-ját. Vagyis annak hiányát, egy olyan kereszteződést, ami nemcsak Celiával, hanem áttételesen az összes szereplővel ki fog cseszni. Itt nincs lámpa, szóval ítéletnapig is ott lehet várni arra, hogy valaki átengedje az embert. Celia Isabelle szekálásával üti el az időt, a szokásos miért eszel ilyen sokat van a terítéken. Celia fő problémája az, hogy hiába panaszkodott már számtalanszor a városi tanácsnál, ők egy szalmaszálat sem tettek keresztbe az ügyben. Az anya-lánya duó addig tépi egymást, míg végül balesetet okoznak. A másik fél, egy benzinzabáló tankhajót vezető, angolul alig tudó, latina házvezetőnő gyorsan elhúz, mert nagyon tart az úrnőjétől, aki többre becsüli a kocsit nála. A lehetséges büntetések között van az, hogy megint a kutyával és a házi kedvenc gabonasiklóval kell aludnia. Így a félem és az illegalitás miatt jól otthagyja Celiát az út közepén.

Idő közben Nancy haza is ért és épp Andy panaszát hallgatja arról, hogy a vegyes házasságban élő zsidók nem lehetnek rabbik. A családban kissé átrendeződtek az erőviszonyok, mivel mindenki, aki tud Nancy foglalkozásáról piszkosul elszemtelenedett. Silas mondjuk jogosan veti anyukája szemére, hogy szólhatott volna, hogy kimarad éjszakára, és hogy igazán tölthetne több időt otthon. Lupita pedig csak simán minimalizálni akarja az elvégzendő munkát, a plusz információk birtokában, így még mosogatni sem hajlandó, amíg elromlott a mosogatógép. Ekkor Megan szambázik be egy szál bugyiban és pólóban, ezért felzavarja felöltözni és közli Silasszel, hogy nem adott engedélyt a pizsama partira. Különben kikéri magának, hogy Nancynek hívja, anyu vagy drága anyukám a megszólítása. Ja Nancy, csak azt ki kell érdemelni.

A szuper reggel megkoronázásaképp Nancy virágot kap Petertől, a gyönyörű, hosszú lábú Nancynek címzéssel. Szép volt drága anyuka… Később odaát a fékségben Sanjay robotol odaadóan, míg Conrad és Nancy munkakávézást tartanak. Nancy mesél Conradnak a családi gondjairól, és arról, hogy szeretné, hogy a gyerekei féljenek tőle. Conrad pedig arról mesél, hogy ő is fél az anyjától, azóta hogy az lábon lőtte. Auch. Így került hát Conrad a drog bizniszbe, a részeg anyja lábon lőtte, mert azt hitte, hogy a link faterja, Conrad pedig pirulák helyett a Heyliától kapott mariskával enyhítette a fájdalmát. Ezután fejszámolásba kezd, hogy mindent pénzzé kellene tenni, hogy el tudják kezdeni a termelést. Nancy elgondolkodik a biztosítási csaláson, de Conrad szerint ő drogdealer nem gyújtogató. Sanjaynek látszólag csak annyi jön le, hogy ő nem hívhatja babynek Nancyt.

Nancy ezután bedobja a tegnap este lefeküdtem egy DEA ügynökkel bombát, amire Conrad elég idegesen reagál és ki akar szállni, hiába magyarázkodik Nancy, hogy a fia megharapta a fickó gyerekének a lábát, és hogy az egész csak egy elbaszott véletlen. Nancy nem túl okos módon azzal próbálja ellensúlyozni a helyzetet, hogy arra tereli a szót, hogy Conradot vajon az ügynök ténye bántja-e igazán, vagy az hogy más valakivel feküdt le. Conrad látszólag ideges és leszarja és otthagyja Nancyt a fenébe. A városházán Celia panaszkodik megint a kereszteződés miatt, de ismét süket fülekre talál. Doug és munkatársai már jó rég elszórták a város pénzét tökéletesen haszontalan dolgokra, ahogy az jó politikusokhoz illik. Dougot igazából jobban érdeklik az ülésre kitett nasi, mint a közbiztonság, ami Celiát roppant módon felidegesíti. El is panaszolja mindezt Nancynek kávézás közben, amit egy kis szíverősítővel dob fel a biztonság kedvéért. Nancy felelőtlen módon azt tanácsolja, hogy induljon a választáson a városi tanácstagságért.

Jaj Nancy, vigyázni kell a szavakkal, amiket kimondasz, mert azokat nagyrészt meghallják a körülötted lévő emberek. Nem szól szám, nem fáj fejem tartja a mondás. Celia persze kapva kap az ötleten, a dolog non plus ultrája pedig az, hogy idén Doug pozíciójáért lehet ebben az évben versenybe szállni, így kiváltképp kedve támad Celiának politikussá váláshoz. Nancy már hiába visszakozik, a kocka el van vetve. Andy a rabbiképzőben próbálja a dögös felvételiztető csajjal elhitetni, hogy őt az Isten is rabbinak teremtette. A csajszi persze átlát a szitán, dobná ki Andyt, mint macskát szarni, de mivel Andynek mágikus hatása van nőkre, kikönyörög magának is egy utolsó esélyt. Poén, ahogy a csaj felszólítja Andy, hogy ne keresse mellbimbóit, mert van rajta melltartó. Heylia jó szokása szerint tanácsot ad Nancynek, ezúttal család témában. Meggyőződése szerint a család összetartásánál nincsen jobb a jó öreg családi vacsinál, valamint közli Nancyvel, hogy végül is ő a főnök a családban, ugyan úgy kidobhatja a házából a szemtelen kölyköt, ahogy kipottyantotta a puncijából.

Ekkor betoppan Conrad, aki mivel férfi nem elektromos hanem manuális mellpumpát vett az unokatesójának, jól vissza is zavarják a boltba. Agresticben Celia már a kampányát tervezi, amiből persze ki akarja hagyni a férjét, mert nyerni akar. Doug viharzik be dühösen, aki szintén nem szeretné Deant kampánymenedzserének. Lényeg az, hogy a lövészárkokat megásták és indulhat a háború. A Botwin rezidencián Nancy annyira akarja azt a családi vacsorát, hogy nem érdekli, ha mindenkit meg kell ölni, hogy összerántsa a bagázst. A vacsi kissé döcögősen, de megy, egyszer csak hirtelen befut egy telefonhívás Sanjaytől, aki közli, hogy a fékség lángokban áll. Spuri az égséghez, ha élhetek egy újabb béna szóviccel, ami persze már porig égett. Sanjay „véletlenül” tüzet okozott a gázsütő közelében elejtett cigiével. A biztosítás persze fedezi az alkalmazottak hanyagságát. Kezdődhet is a gandzsa termelés. There is no business, like grow business, csak hogy Andy szavaival éljek.

Ja és még egy apróság: a fenti videó az Elvis Costelló féle Little Boxes, mert a második évadtól kezdve mindig feldolgozásban szerepel a főcímzene, amit majd a lehetőségektől függően igyekszem mindig betenni.

Címkék: weeds
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása