Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Angel 1x18 – Ötről ötre

2008. augusztus 12. 09:00 - foxglove (törölt)

Faith érkezik a városba (erre utalna a cím is, ami helyesebben „Ötből öt” lenne, ez Faith kedvenc kifejezése ugyanis); de előtte Angel és Wesley megmenti a napi bajbajutottat: most egy fiatal srác a szerencsés, akinek a bandáját sajnálatos módon felfalta egy démonhorda. Faith tehát úgy döntött, hogy Los Angelesben próbál szerencsét, ami abból a szempontból teljesen érthető, hogy Sunnydale-ből gyakorlatilag már vasvillával kergették ki. Ahogy leszáll a buszról, egy szexuálisan túlfűtött fickó egyből prédának nézi, és rögtön rá is nyomul, csakhogy a szegény, kicsi, védtelen, vidéki kislány fél másodperc alatt eszméletre veri, utána pedig elveszi a pénzét, a kulcsait, és még a bőrkabátját is. Ez nem tartott sokáig.

Flashbackelünk egy kicsit, mégpedig 1898 Romániájába. Darla különleges születésnapi ajándékkal lepi meg Angelust: egy megkötözött cigánylánnyal. Darla egyetlen kérése, hogy ő is nézhesse, miközben Angelus „felbontja” az ajándékot. Angel nem sokat habozik, belekóstol a lány combjába, Darla pedig elégedetten nézi, a kis voyeur. Van azért egy kis felhangja ennek a jelenetnek megint.

Jelen. Faith egy klubban „táncol”, pontosabban erőművek üzemeltetésére is alkalmas szexuális energiákat bocsát ki magából. A számos kiéhezett egyedülálló pasi helyett természetesen azt nézi ki magának, akinek barátnője van. A fickó nagyon élvezi az előjátéknak is simán beillő táncot, a barátnője kevésbé. Faith a maga módján oldja meg a helyzetet, először a lányt üti le, aztán a pasit, aztán szinte mindenkit a táncparketten, és mindezt persze tánc közben.

Angel közben még mindig a megmentett fiúval bajlódik. Az, hogy megmentette, nem elég; arra is rá kell vennie, hogy tanúskodjon a bíróságon egy drogüzér gyilkos ellen, aki értelemszerűen a Wolfram és Hart ügyfele. Lindsey képviseli a tárgyaláson a Céget, és már-már sikerülne elérnie az ügyfél felmentését, amikor a fiú Angel kíséretében mégis megjelenik, készen a tanúskodásra. Angel és Lindsey intenzív és heves pillantásokat váltanak egymással. Azt hiszem, Lindsey kacsintott is egyet. Felhang.

Lindsey érthető módon bosszús a kudarc miatt, de egy szorgos kis W&H-ügyvéd, Lee megoldást talál a problémára. Mi lehetne hatékonyabb egy vámpír ellen, mint egy vámpírvadász. Ja, hogy egy rossz útra tévedt vámpírvadász. És éppen van is egy ilyen a városban, szerencsés egybeesés. Lee és Lilah keménykednek egy kicsit egymással, afféle munkahelyi fúrás a Wolfram és Hartnál, de Lilah egy lépéssel Lee előtt jár, ő már Faith címét is kiderítette. Innentől már csak pillanatok műve, hogy a Cég beszervezze a lányt. Lilah, Lee és Lindsey ajánlatot tesznek neki: ha megöli Angelt, ők is segítenek az eddigi gyilkosságai elsimításában. Kellemest a hasznossal, Angelnek és Faithnek amúgy is van…múltjuk egymással. És elszámolnivalójuk. Mikor Faith a fizetésről érdeklődik, Lee lekezelően megfenyegeti: ha nem úgy játszik, ahogy ő szeretné, nagyon csúnyán fog nézni. Faithnek nem a csúnyán nézés az erőssége, hanem mondjuk, hogy képes ütemesen beleverni az asztalba a fejét annak, aki nem szimpatikus neki, mint például Lee. Lilah és Lindsey derűsen figyelik az eseményeket, Lindsey értesíti az asszisztensét, hogy módosítsa az asztalfoglalásukat négy helyett három főre.

Románia, 1898. Darla hazatérve egy sarokban kuporogva találja Angelust, aki a gyilkolásról, lélekről és a cigánylányról motyog neki dolgokat. A nő hamar összerakja a képet az átokról, és ez elég is ahhoz, hogy a nagy szerelemből villámgyorsan undorrá változzanak az érzelmei. Látni sem bírja többé Angelust, egy fakaróval a kezében űzi ki a házból.

A jelenben Faith elkezdi az Angel-vadászatot, semmi előre megtervezett terv, egyszerűen csak lenyílpuskázza egy nyilvános helyen. Angel bemutatót tart abból, hogy milyen jók a reflexei, mert az utolsó pillanatban megfordul, és elkapja a nyílvesszőt – és szembetalálja magát a vigyorgó Faith-tel, aki annyit mond, hogy „Ez jó poén lesz” aztán el is tűnik. Angel, Cordy és Wesley pedig sokkot kapva bámulnak utána. Angel kapcsolatba lép Sunnydale-lel, pontosabban Gilessal, aki beszámol neki arról, hogy miket művelt Faith azután, hogy felébredt a kómából. (Erre most nem térnék ki részletesen.) Wesley furcsállja, hogy neki miért nem szólt erről senki, hiszen elvileg ő volt Faith Figyelője. Angel kénytelen felfrissíteni Wesley emlékezetét kettejük gyümölcsözőnek éppen nem mondható együttműködéséről: „Egyszer megmentettem [Faith-t]. A hídról akart leugrani, miután egy angol pasas [Wesley] elrabolta, és elintézte, hogy azóta egy árva lélekben sem bízzon.” Wesley sűrűn hallgat. Angel készülni kezd az összecsapásra, de Faith-et nem kell keresni, jön ő magától is. Lassú és fájdalmas halált ígér a vámpírnak, de mivel ő fair játékos, egy pisztolyt ad át az ellenfelének, hogy „kiegyenlítse az esélyeket”. Angel kapásból lő, de csak vaktöltény volt a fegyverben. Faith is lő egyet vidáman kacagva, de ezúttal igazi tölténnyel. Kezdődjék a játék.

A Wolfram és Hartnál vagyunk, Angel sétál be öltönyben-nyakkendőben, aktatáskával. Heheh. Teljesen jól elvegyül az ügyvédek között, mert egy „kolléga” perceken keresztül elemezgeti vele a „Gruber-részvények” állását, anélkül, hogy rájönne, hogy a beszélgetőpartnerének fogalma sincs arról, hogy miről is beszélnek. Angel egyenesen Lindsey irodájába megy, Faith után kutat, de Lindseyvel kell beérnie. Persze ő sem árulja el, hol van Faith, viszont a „törvény” értelmében pimaszul mosolyogva kidobja Angelt az épületből (persze csak képletesen, nem úgy, ahogy Angel tette a pilotban). Kölcsönös fenyegetőzések, tovább mélyül a szakadék, amiből később csodálatos Angel vs. Lindsey ütközetek bontakoznak majd ki.

 

Wesley és Cordelia a környékén elkövetett rendbontásokról szóló jelentéseket tanulmányozzák, miközben Cordy lakására tartanak. Fantom-Dennis nem akar nekik ajtót nyitni, Cordy megnyugtatja a szellemet, hogy előbb fagy be a pokol, minthogy lefeküdjön Wesley-vel. Fantom-Dennis valószínűleg tisztában van ezzel, mert nem Wesley miatt aggódott, hanem amiatt, hogy Faith várja őket a lakásban. A lány elégedetlen Angel eddigi teljesítményével, ezért úgy döntött, motiválja egy kicsit, mondjuk azzal, hogy megkínozza a barátait. Cordy-val kezdi. Wesley behúz egyet Faith-nek, gondolom csak az illem kedvéért, merthogy az igazat megvallva nagyon nincsenek egy súlycsoportban.

Faithnek mégis ő kell, Wesley remek alany, hogy kiélje a szadista hajlamait. Először összeveri (az öt alapvető kínzás első pontja ezzel teljesítve, de még visszavan a penge, a hideg, a meleg és a zaj), aztán belepattan az ölébe, és a nyálával letisztogatja a sebeit, merthogy „ezek a horzsolások és zúzódások kihozták az anyai ösztöneit.” Wesley annyit fűz hozzá ehhez, hogy Faith mindig is csak egy darab szar marad. Faith válaszul áttér a penge-fázisra.

Angel ezalatt megtalálta az éppen magához térő Cordeliát, és közösen kitalálják, hogy hol van Faith búvóhelye. Wesley közben túljutott a penge-fázison, ezt abból láthatjuk, hogy Faith egy véres üvegdarabot lóbálgat a kezében az ablakban ülve. Miközben a következő fogáshoz készülve egy házi lángszórót bütyköl, azon tűnődik, hogy vajon akkor is ide jutottak volna, ha nem őt, hanem mondjuk Giles-t kapja Figyelőjéül annak idején. Összegezve: nem. Wesley pocsék Figyelő volt, végül is az ő hibája az egész. Ez ugyan nem szerepelt a kínzáslistán, de működik. Faith azt szeretné, hogy Wesley sikítozzon a fájdalomtól, de az ex-Figyelő macsóskodik, azt bizony várhatja. Elnézve Faith-et a lángszóróval, erre azért nem vennék mérget. Mielőtt azonban kiderülne, hogy melyiküknek lesz igaza, Angel töri be az ajtót, ő is játszani szeretne.

Flashback. Angelus nyomorult állapotban, éhesen és koszosan járja az utcákat. Pár járókelő koldusnak nézi és megszánja, de Angelnek nem pénz kell, hanem vér. A társaság férfitagjaival hamar végez egy sikátorban, de amikor a nőre kerül a sor, már nem képes a gyilkosságra. Visszatérve a jelenbe, úgy tűnik, ez Faith-nek nem okoz gondot. Wesley-t még a poén kedvéért is képes lenne megölni, de Angel meggyőzi, hogy ez az ügy csak kettejükről szól. Végre eljutottunk a Faith vs. Angel harchoz, törnek-zúznak, ahogy azt kell, még a lakásból is kiverekszik magukat az utcára. Faith megpróbálja kiprovokálni Angelből, hogy végezzen vele, de a vámpír nem hajlandó megtenni, ezért inkább csak védekezik, mint támad. Közben odafenn Wesley kiszabadítja magát, és egy késsel a kezében Angel segítségére indul.

Ömlik az eső, és Faith egyre inkább elveszíti a kontrollt saját maga fölött. Végül teljesen összeomlik, és miközben erőtlenül csépeli Angelt, sírva azt ismételgeti: „Rossz vagyok! Gonosz vagyok! Kérlek, ölj meg!” Angel döbbenten megöleli és csitítgatja Faith-t. Wesley kezéből pedig kiesik a kés, nem csodálom, mert ez rohadt jó rész volt.

Címkék: angel
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása