Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 1x02 - Metamorfózis

2008. augusztus 11. 12:40 - Tipca

Percre pontosan ott folytatjuk, ahol az előző epizód abbamaradt. Lana hazaér a bálból, felmegy a szobájába, bálkirálynői koronáját behajítja a kredencbe a többi közé, aztán észrevesz egy ajándékdobozt az ágyán. Kinyitja, és a dobozból számtalan színpompás pillangó repül ki. A lány nem is sejti, hogy odakint valaki az egészet videóra veszi. A show-nak hamar vége szakad, és az ismeretlen hazahajt VW Bogárjával. Hogy mennyire passzol hozzá a kocsi, azt a srác anyjától tudjuk meg, aki otthon a fia szobájában talált, Lanáról készült rejtett kamerás felvételeket nézi, és a fiú Lana utáni leskelődését legalább olyan undorítónak tartja, mint a másik hobbiját, a rovargyűjtést. Már látja is a megoldást, mely minden sorozatbeli fiús anyának az első gondolata: katonai iskola.

Greg sem lacafacázik sokat, bevágja a kocsiba a meteorkövektől zölden derengő rovargyűjteményét, és elszáguld az éjszakába. Csakhogy a kátyús úton gyorsan törnek a befőttesüvegek, a mutáns méhek, meg lepkék, meg mittudoménmik kiszabadulnak, és gazdájuk ellen fordulnak, aki elveszti irányítását a kocsi fölött és nekihajt egy fának. Másnap reggel anyuka jön ébreszteni gyermekét, ám a szobát üresen találja. Na ja, kérem szépen, Smallville-ben nem árt szemügyre venni a plafont is, nem-e ott csüng a plafonról az összeszurkált kis Greg, hogy mogorva arckifejezéssel és darabos mozgással szemléltesse: valami nagyon nincs rendjén.

Mindenki vésse jól emlékezetébe a következő jelenetsorokat, mert jó ideig nem láthatunk hasonlót. Clark álmában repül, be Lana ablakán, aki azonban őt vádolja mindenért. Ettől aztán a srác gyorsan fel is ébred, és lepottyanva darabokra töri az ágyat, merthogy valóban lebegett. De most nincs idő ilyesmin töprengeni, mert kezdődik a vásár, ahol ott nyüzsög a város apraja-nagyja. Whitney próbál úgy tenni, mintha a kukoricásba kikötözősdi csak vicc lett volna, azonban csak a medált akarja visszakapni. Clark gyorsan lehűti: ha kell neki, keresse meg a kukoricásban. Lana eközben Greghez téved, aki festett üvegből készült pillangódíszeket árul, és csak úgy mellesleg megkéri, hogy a lány segítsen neki a leckében. Az aranyszívű leányzó belemegy, ám ez Whitney-nek már nem igazán tetszik, Greg azonban mostanra ultramenő királycsávó lett, így nagyokat szólogat be a focistának.

Clark a távolból figyeli Lanát, míg meg nem érkezik Lex és bele nem pofázik a meghitt pillanatba, és el nem csór egy almát Kenték terméséből. Fizetni luxus, kopasz? Mindenesetre Jonathan most legalább hajlandó kezet fogni vele. Whitney nyugisan hajt hazafelé, ám Greg az egyik fáról a kocsija tetejére ugrik, és összezúzza azt. Az autó felfordul, Whitney elveszti az eszméletét, Greg pedig elciripel melegebb égtájakra. Még jó, hogy a Kent családnak is ezen az úton támad dolga, így Clarknak alkalma támad hősködni egy kicsit.

Nincs gond, Whitney természetesen csak másodpercekkel a robbanás után tér magához, és nem emlékszik rá, hogy Clark nem sült ropogósra, holott kellett volna. Otthon menetrendszerűen érkezik a következő apa-fiú beszélgetés sorsról, hősiességről, hitről, meg amiről még kell, és Clark bevallja, hogy reggel lebegett. Jonathan valami olyasmit szól, hogy amint Clark átlépi a gravitáció törvényeit, ismeretlen területre lép – na ja, mert az, hogy szuperszonikus sebességgel fut, meg fél kézzel megemel egy traktort, az smafu.

A nyaklánc, amit Whitney égre-földre keres, Lexnél van, de ezt eddig is tudtuk. Amit viszont nem tudtunk, az az, hogy a látszat alapján Lexnek furcsa perverziója, hogy hívatlanul beállítson mindenféle idegen emberek pajtájába, és beleszóljon azok életébe. Most éppen Lanánál jár, és miután Lana lovaglókupákkal teli vitrinjében egy fotón megpillantja a lányon a nyakláncot, megemlíti neki, hogy a helyében megkérdezné Whitneyt, hol járt előző nap a meccs előtt. Greg-anyu hazatér a vásárlásból, ám kellemetlen meglepetések sora fogadja. Először is, a fia 40 fokra csavarta a termosztátot, másodszor, a falakat furcsa kéznyomok borítják, harmadszor, hogy a fia szobája csupa pókháló, végül pedig, hogy Greg megöli.

Luthor kastély. Lex a trójai háborúhoz hasonlítja a Clark-Lana-Whitney háromszöget, aztán Clark kezébe nyomja a falovat Lana nyakláncának képében. Ráadásként még egy speciális ólomdoboz is Clarké lehet, amely – észrevételei szerint – leárnyékolja a meteorkő káros hatását. Lana megfogadja Lex tanácsát, és letámadja Whitneyt a folyosón. Mikor kiderül a madárijesztős dolog, s tetejébe Whitney még a nyakláncot sem tudja visszaadni, Lana otthagyja a srácot. Greg ezt a pillanatot választja, hogy emlékeztesse a lányt, már két órája a könyvtárban kellene lenniük a lecke ügyében. Lana lerázza őt azzal, hogy Clarkkal kell találkoznia.

Clark a farmon azzal szórakozik, hogy az ólomládikót nyitogatja, és nézi, hogy zöldül be tőle a keze. Visszatérve a pajtában ott találja Lanát, aki Whitney nevében szeretne bocsánatot kérni a kikötözésért. Clark bármennyire is állítja, hogy erre semmi szükség, Lanának azonban szófosása van, így egyre csak beszél és beszél, többek közt arról, hogy Whitney még a nyakláncát is elvesztette, ami pedig abból a meteorkőből készült, ami megölte a szüleit. Necces. Miután a lány távozik, Clark kétségbeesett pillantásokat vet az ólomdobozra. Most visszaadja a láncot, vagy sem?

Otthon Greg zuhanyozik, és közben tenyérnyi darabokban tépi le magáról a bőrt, ahogy vedlik. Nem sokáig élvezi azonban a vizet, villámlátogatást tesz a Kent farmon, melynek keretében majdnem végez Jonathannal, holott az eredeti célpont minden valószínűség szerint Clark volt, aki viszont felismerte őt, hiába mászkált a plafonon, az árnyékok között. Itt az ideje az apa-fiú beszélgetés második részének. Clark önvádol, Jonathan meg Luthort kiált. „Ugorgyunk!”

Végre láthatjuk Chloét is, már azt hittem, ő kimarad a részből. Clark beavatja őt a bogaras sztoriba, és a lány rögtön nyomozó üzemmódba kapcsolja magát. Rájönnek, hogy Greg valószínűleg a rengeteg rovarcsípés következtében mutálódott, így beugranak Pete-ért, és máris indulnak a srác házához. Hiába nem találnak ott senkit, Chloe kinyitja az ablakot, és beosonnak. A ház csupa mocsok, holott Greg anyja mindig is a rendmániájáról volt hírhedt. Hamarosan arra is rájönnek, miért nem volt takarítva egy ideje, mikor Greg szobájában egy Lanának állított szentély mellett rábukkannak az asszony begubózott holttestére.

Whitney éppen bocsánatot kér Lanától az istállóban, mikor felbukkan Greg, és rendet vág közöttük. Whitney ájultan végzi – már megint –, Lana pedig elrabolva. A helyszínre érkező Clark már csak a magához térő focistát találja ott. Clark sejti, hogy Greg az apja által épített faházba vihette Lanát, így elmondja ezt Whitneynek, aztán, míg a srác nem néz oda, elhussan. A faházban valóban ott van Lana begubózva, ám Greg is a sarokban guggol. A két fiú összekülönbözik, majd versenyfutás következik, melynek eredményeként a helyszín áttevődik egy közeli elhagyott öntödébe, amely tele van meteorkövekkel.

Clark persze totál kivan a helytől, így Greg könnyűszerrel dobálja őt ide-oda, míg véletlen egy ólomcsillében nem köt ki. Innen már könnyű dolga van Clarknak, elég csak egyszer elhajítania Greget, a többit elintézi helyette a bogaras srác. Hogy felálljon, megragad egy láncot, csakhogy a lánc másik végén egy több mázsás vasdarab van, ami egyenesen rázuhan. Clark visszaszalad Lanához, viszont azt azóta Whitney kiszabadította, és most boldogan, egymáshoz bújva sétálnak el a helyszínről. Szívás. A mindig kedvenc zenés záró képsorokban azt láthatjuk, amint a The Calling Whenever you will go című számára Clark mégis úgy dönt, hogy visszaadja Lanának a láncot, és minden erejét megfeszítve felakasztja azt a lány házának ajtajára. Lana boldog, és Clark is, mert Lana boldog. Színtiszta happy end.

Címkék: smallville
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mhaelt 2008.08.14. 16:43:29

Hmm.. kisváros, tinédzserek, középiskola, 1 db főszereplő szuperképességekkel + néhány haver, minden részre valami aktuális rejtély/veszély, de azért vannak átívelő szálak is.

Melyik volt előbb, Buffy vagy Smallville? (tényleg nem tudom)

Desperatefan14 2008.08.14. 22:46:14

Természetesen a Buffy...
süti beállítások módosítása