Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kaliforgia 1x09 – Filthy Lucre

2008. augusztus 11. 15:00 - WUTM

Hank visszaérkezik LA-be apja temetése után, és rögtön Karenbe ütközik, hát nem kedves a csajtól, hogy kijött elé? Hát nem. Mert Karen Bill elé jött ki, aki szintén most érkezett, ráadásul ugyanazzal a géppel, csak az első osztályon. A szokásos torzsalkodás után Bill felajánlja, hogy hazaviszik Hanket, ne kelljen már taxival menni, a környezetszennyezésre is gondolni kell.

Charlie sajnálattal közli Marcyval, hogy este megint üzleti vacsorára kell mennie, de Marcy nem tűnik bánatosnak, neki is tervei vannak estére, könyvklubba megy. Charlie ezen kissé meglepődik, mert hogy Marcy utálja a könyvklubot, de mivel nem nagyon tud meg többet a rejtélyes véleményváltozásról, eltávozik a munkahelyére, Marcy pedig tovább olvassa a könyvét. Csak nehogy a Lady Chatterley szeretője legyen az a könyv.

Becca egy kedves kis dallal köszönti hazaérkező szüleit, és míg én a távirányítóra vetem magam, hogy elnémítsam a szörnyűséges hangot, Hank és Karen boldogan táncra perdülnek, sőt, Hank még Billel is lötyög egy kicsit. Karen annyira készen van a daltól, hogy kijelenti, az esküvőn Beccáéknak ezt el kell játszaniuk. Bill ennyire nem lelkes, ő inkább maradna a megbeszélt vonósnégyesnél, ezen gyorsan össze is vesznek, Hank meg röhög.

Karen hazaviszi Hanket, aki persze szexelni is akarna, de Karen szerint a múltkori csak egy megingás volt, semmi több, nem lesz folytatás. OK, ha nincs szex, akkor legalább az új írását olvassa el Karen, mert bizony Hank leült otthon New Yorkban anyja ÍRÓGÉPÉHEZ, és csak írt és írt, tessék, itt van az EGYETLEN példány, Karen olvassa el, mondjon véleményt, mert csak az ő szava számít, mint a régi időkben. Karen nagyon nem akarja elfogadni a papírköteget, de Hank egész egyszerűen rátukmálja. De ugye ebből nem az lesz, ami az EGYETLEN példányokkal lenni szokott a filmeken???

Hanket otthon rohadt ételmaradékszag és egy csinos csekk várja. Charlie nem is győzi fényezni magát, amiért sikerült egy olyan jó szerződést kiharcolnia Hank könyvének, hogy most csak úgy dől a pénz, a sikeres film miatt. Tanácsa is van Hanknek: a pénzből kényeztesse magát, vegyen egy új autót, vagy legalább mosassa le a régit. De Hank máris költött a pénzből: egy jókora nagy köves gyűrűt villant fel Charlie előtt. Na persze nem Charlie kezét kérné meg, hanem Karenét. Charlie megjegyzését, miszerint Karen már el van jegyezve, Hank egy laza vállrándítással félresöpri, majd közli, hogy különben is, írt egy regényt. Charlie a fotelbe huppan és könnyezni kezd a jó hír hallatán, már látja is a dollármilliókat, amiket a könyvvel kaszálni fognak, nem csoda, hogy merevedése van. És hogy miről szól az írás? Egy modern Lolita-sztori: egy férfi lefekszik egy kiskorú lánnyal, bár akkor még nem tudja, hogy kiskorú, és ettől az egész élete megváltozik. Hmmm, ismerős történet.

Hank, pénzzel a zsebében végre észreveszi, hogy a kocsijában egy hajléktalan sem húzná meg magát, annyira mocskos és szemetes. Milyen szerencse, hogy az utca túloldalán épp van egy Porsche-szalon! Hank az új autók között járkál, amikor ráveti magát egy eladóhölgy, hogy segíthet-e. Rövidesen már próbaúton vannak, és Hank persze hozza a szokásos formáját: egy pirosnál beszól a mellette álló kocsi vezetőjének, aki éppen az asszonnyal üvöltözik. Ez igencsak tetszik az eladóhölgynek, és elég egyértelmű jelét adja, hogy bármire hajlandó, hogy Hank megvegye a kocsit. Nem csoda, hogy a következő jelenetben már egy zsákutcában meghúzódva dugnak. Fel kell avatni a kocsit, na.

Hank Beccáért megy, persze az új autója mellett nem tud elmenni senki szó nélkül. Becca például jobban szerette a régit. Kiderül, hogy Karen még nem olvasta el Hank regényét, bele se kezdett, bármennyire is szeretné Hank, hogy mondjon véleményt. A sok pénzből Beccának is jut természetesen, Hank egy gitárboltba viszi, hogy válasszon, amit akar. A boltban épp ekkor egy fickó és a kislánya el akarna adni egy gitárt, de az eladó elhajtja őket. Becca noszogatására Hank a fickó után fut, és megveszi tőle a gitárt 13 500 dollárért (ennyi volt nála), habár a pasi egy ezresért is odaadta volna. Becca ragyog, amiért ilyen remek apja van, de a hajához azért még ő sem nyúlhat. (Tényleg, ez valahogy kimaradt eddig: Becca haját senki nem érintheti, bárki meg akarja simogatni, a kiscsaj „a hajam!” felkiáltással leállítja az illetőt, mint Johnny Bravo.)

Karen olvas, de nem Hank Moody-t, hanem valami Charles Bukowskit, ilyen kóklerekkel fárasztja a szemét, amikor nála van az új Moody-könyv EGYETLEN példánya! Le is teszi gyorsan a könyvet, mert Billel van beszélnivalója. Persze a nézők azt hiszik, most bevallja Billnek, hogy lefeküdt Hankkel, de nem, a téma az esküvő, és Becca zenekara. Karen laza, bulis esküvőt akar. Talán akkor nem Billhez kéne hozzámenni, mert ez az ember folyton görcsös, merev. De ne legyünk igazságtalanok, Bill rögtön bizonyítja, hogy tud ő laza lenni: ha Beccáék betanulnak egy van Morrison számot, az őt is meghatná. Na jó, ezt megbeszélték, jöhet az a bizonyos másik téma. Karen egy nagy sóhaj után már mondaná is, mi történt közte és Hank között, de Bill felpattan és elrohan valamiért. Közben Mia is megjelenik, és persze azonnal kiszúrja Hank kéziratát. Szeretné ő is elolvasni, de Karen nem adja áldását, ami persze nem zavarja a kis ribancot, és mikor a visszatérő Bill miatt Karen nem figyel, Mia magához veszi a papírköteget és felsiet a szobájába. Na, erről ordít a B-A-J. Bill különben egy képért rohant el, amin egy New York-i városrészlet látható, méghozzá az, amit Karen látott régen a kollégiumszobája ablakából. Bill emlékezett rá, hogy Karen mennyire imádta azt a kilátást, és New Yorkban bekéredzkedett abba a szobába, és lefényképezte Karennek. Ez totál megható, ezek után Karen persze nem mondja el, hogy szexelt Hankkel, inkább szexel egyet Billel.

Charlie ünnepi hangulatban ér haza, még pezsgőt is hoz. Az egy szál ingben elé siető Marcyval közli, hogy új korszak kezdődik, Hank ír és meg akarja kérni Karen kezét, mindenből a remény árad, az ő kapcsolatuk is rendbe jön majd, és ehhez nincs szükségük egy harmadik személyre. Na, itt téved egy kicsit, mert Marcy nincs egyedül, Danivel nézték épp dvd-n a Fülledtséget, amiből remek ötleteket kaptak, mit csinálhat két nő egymással. Charlie erre ott helyben kirúgja Danit, de ő közli, hogy akkor majd ügynök lesz, már úgyis mindent tud a szakmáról. Aztán Marcyval kézen fogva megy is vissza a hálóba, szegény, elképedt Charlie pedig magára marad.

Hank és Becca, na meg a régi-új gitár hazaérnek, Karen a teraszon ül, egy pohár borral és Hank kéziratával. Hanknek már virul is a feje, hallani akarja Karen véleményét, de Karen nem olvasta el az írást, nem akarja, hogy olyan legyen, mint a régi szép időkben, nem akar visszazökkenni a régi kerékvágásba. Hank megemlíti a közös szexet is, de ez hiba, ezzel csak felbőszíti Karent, aki végleg elhatározza magát, és visszaadja Hanknek a kéziratot. Hank utolsó ötletként belebegteti, hogy elveszi Karent feleségül (ehhez is pofa kell, mert mindeközben Bill cuki kis kötényben ott téblábol a háttérben). Karen erre sírva fakad és könyörögve kéri Hanket, hogy fogadja el, ő Bill felesége lesz. Ezután Karen berohan a házba és Bill karjaiba veti magát, Hank pedig végre rádöbben, hogy nagyon elbaszta a dolgot.

De ha a szívás egyszer beindul, nincs megállás: Hanket egy pirosnál megszólítja egy lány, hogy útbaigazítást kérjen, de ez csak trükk, mert hamarosan jön a lány barátja a másik oldalról, fegyverrel a kezében és kiparancsolja Hanket az autóból. Hank szállna is ki azonnal, csak a kéziratot előbb magához venné, de az útonállók nem engedik, és elhajtanak a kocsival – és a kézirat EGYETLEN példányával. Hank mi mást tehetne, rágyújt, és sorsába beletörődve elindul gyalog hazafelé. Azt már csak mi, nézők látjuk, hogy Mia kényelmesen elhelyezkedik az ágyán és elkezdi olvasni Hank kéziratát, amit még délután lefénymásoltatott.

Isten áldja a kis ribancot! Vagy mégsem? Rövidesen kiderül.

Címkék: kaliforgia
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsolot 2008.08.13. 12:27:30

majdnem olyan jó olvasni ezt a hogyvoltot mint megnézni a részt magát... csak így tovább, keep it up! :)

Gabba 2008.08.15. 13:18:53

Charlie alaposan belecsapott a lecsóba, felébresztette Marcyban az alvó (leszbi) oroszlánt...

Matti · http://indafoto.hu/matti 2008.09.02. 19:26:08

zsidócsajok rlz
porsche rlz
foo fighters rlz
californication rlz

mi kell még? :)
süti beállítások módosítása