Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

30 rock 1x09 – The Baby Show

2008. augusztus 11. 11:30 - wayout

Igazi csapatépítő dologgal indul a mostani rész: a stáb meglepetés bulit rendez Jennának, a ki tudja hányadik 29 születésnapjára. Jenna érdekes módon fejezi ki háláját, rázendít a ’80-as évekbeli klasszikusra, még Michael Jackson is fekete volt, amikor énekelte és mi csak úgy ismerjük, hogy Piál a Föld. Ezt szerencsére elég hamar megszakítja Cerie megjelenése, aki bejelenti, hogy eljegyezték. Mindenki gratulál, bár Franknek vannak félelmei azzal kapcsolatban, hogy Cerie ezentúl másképp fog öltözni vagy nyalókát nyalni, a szöszi hamar megnyugtatja, hogy nem fog kevésbé kurvásan öltözni vagy kevésbé pornósan nyalókát nyalni. Jenna, hogy visszakapja neki örökké kijáró figyelmet újra elkezdi énekelni a We are the worldöt, mert tudvalevő, hogy ez egy univerzális dal, minden alkalomra passzol. Azzal viszont már egyértelműen nem tud versenyezni, hogy antik kocsi bemutató van lent a Rockefeller Plazán, amitől mindenki olyan izgalomba jön, mintha ingyen pénzt osztogatnának, ezért visítva elrohannak. Szegény Jenna sosem fog kigyógyulni az apa komplexusból.

Kicsit később Liz várakozik fent a z 50 valahányadikon Jack irodája előtt, miközben Jonathan újratölti a cukorkás tálkákat. Jack egy nagyon stresszes telefon után kiviharzik az irodájából és azonnal kiüríti a frissen feltöltött cukros tálkákat. Liz egyébként csak azért jött, hogy dzsekiket kérjen Jacktől, mert a könyvelésen azt mondták neki, hogy nem lehet, pedig a Dateline-osoknak is van. Jack erre még idegesebb lesz, mert ahogy én is gyanítottam a műsor csak a bevétel 3%-át hozza, de az ideje 90%-át emészti fel. Jack nyugtatóképp egy egész bödönnyi sajtos golyót vesz magához, amiből Jonathan nyilván sokat tart raktáron, Jack pufók pofiját elnézve. (nyilván Alec Baldwin is így oldotta stresszt a Kim Basingertől való hosszú válása alatt) Sőt erősítésképp még magával viszi a vendégeknek kirakott péksütis tálcát is, és visszavonul a barlangjába. Mikor Liz megjegyzi, hogy Jack elég komoly stresszevő (én inkább zabálót mondanék), akkor Jonathan rátámad, mert senki sem tehet megjegyzést az ő istenként imádott főnökére.

Mikor Liz visszatér a stúdióba Tracy aznapi hülyeségével kell megküzdenie, Tray ki akarja rúgatni Josht, mert utálja, hogy állandóan kiparodizálja őt. Liz arra kéri, hogy ne foglalkozzon vele, de Tracy hajthatatlan és azzal fenyegetőzik, hogy Jackhez fordul. Liz ezt mindenképp el akarja kerülni, így inkább megígéri, hogy beszélni fog Joshal. Liz ezután észreveszi Ceriet az egyik sminkes szobába, mert néha hagyja, hogy kifessék, mert olyan, mint egy Barbie. A sminkes kissé feszült, mert a babysitterének esküdtnek kellett mennie, így ő kénytelen volt behozni a kisbabáját a stúdióba. Liz arról kérdezi a szőke egyszerűséget, hogy mennyi ideje ismeri a jövendőbelijét. Kiderül, hogy már majdnem 3 hónapja együtt vannak, ami olyan hű de sok idő, hogy már a családalapításon törik a fejüket, mert addig akarnak gyerekeket, amíg még menő.

Cerie már a neveket is kiválasztotta, Könyvespolc vagy Homokvihar, esetleg Kalap, ha lány, bár utóbbi inkább fiúnév. Liz megint jön az emancipált nő dumájával, hogy minek akar gyereket ilyen fiatalon, amikor karriert építetne és dolgozhatna. Cerie szerint karrierje bármikor lehet, de csak nagyon kevés ideig lehet fiatal, dögös anyuka, különben is nem akar 50 lenni, amikor a gyereke végzős az egyetemen. Amikor Liz megjegyzi, hogy az 50 azért nem olyan sok, Cerie megkérdi, hogy nem bántotta-e meg az érzéseit, ha most éppen 50 éves. Bizony szegény Citromnak elég hangosan ketyeghet a biológiai órája most. Miután este leküld egy kis vörösbort, a hangos ketyegés kiboruláshoz vezet. Mi lesz túl sokat várt és sosem lesz gyereke? (megjegyzem valószínűleg ebből a részből nőhetett ki Tina Fey Baby Mama című filmje, mellesleg nem igazán értem miért pörög annyira ezen témán, mivel viszonylag régóta férjnél van és van egy 3 év körüli kislánya) Mikor nyugtatni próbálja magát Jenna közli vele, hogy olyan sok ideje azért nem maradt és ha tényleg akarja, akkor ugorjon neki most, ő majd segít. Ja, vak vezet világtalant. Liz inkább nem kér belőle és inkább fátylat borítana a témára.

Másnap reggel Jack megint stresszes telefonhívást kap és dühében elküldi Kennethet a pokolba, amit napfényes recepciós/mindenes ugyanazzal a bárgyú mosollyal fogad, mint minden mást. Jack azonnal bocsánatot kér és megkérdezi mi a titka Kenneth örök optimizmusának. A válasz egyszerű, ahogy az anyukája is mondani szokta, akármilyen rossz napja van az embernek, biztos van valaki, akié rosszabb, például akit megcsípett egy méh vagy valaki sex barlangjának falához van láncolva. Kiderül, hogy a stresszes telefonhívások mögött Jack anyja áll, aki ki akarja szívni az életet a fiacskájából és bónuszként még hozzá is akar költözni. Az anyja említésére Jack természetesen evő rohamba kezd és mindent megeszik, ami a keze ügyébe kerül. Kenneth arról áradozik, hogy az anyukája a legjobb barátja, míg Jacket 12 évesen el akarta az anyja küldeni Vietnamba, hogy férfit faragjon belőle.

Kenneth mottója arra, amikor az anyukája rossz kedvű, az hogy miután 9 hónapig hordta őt most had törődjön vele ő. Jack is gondoskodott az anyjáról, szép floridai idősek otthonába szerzett neki helyet, csak az bibi, hogy minden erőfeszítése ellenére az anyja mégis telefonhoz jutott és most őt szekálja nap 24 órájában. Az irodájában Liz egy termékenységgel foglalkozó orvost próbál hívni, de a vonal túlsó végén megint Dr. Spaceman van (aki mellesleg olyan sokoldalú orvos, hogy meth függőséggel és gyerek pszichiátriával is foglalkozik), aki közli vele, hogy búvár baleset miatt már nem tud neki segíteni a megtermékenyülésben. Ebben a pillanatban állít be Toofer, Frank és kövér, szőke író fickó, mind apának ajánlkoznak Liz jövőbeli gyerekének, természetesen Jenna ajánlására. Tooferrel közös gyerek könnyebben jutna be a Harvardra (a Harvardra járt, tényleg? Mivel már 5 perce nem említette, majdnem elfelejtettük…), a Frankkel közös gyerkőcnek nagy, lapos és erős lába lenne, a kövér fickó pedig nem venné le a pólóját szex közben. (hmm ez is valami)

Liz erre dühösen kiviharzik, hogy megkeresse Jennát, közben a folyósón Pete is felajánlkozik neki. (pikáns apróság: Pete azt hazudta a nejének, hogy vaszektómiája volt és hogy ne legyen terhes inkább megjátssza az orgazmust) Sőt útközben az állatidomár/ érzékenységi terapeuta/ Liz Taylor imitátor is felajánlkozik neki béranyának. Liz megkéri Jennát, hogy ne mondja mindenki, hogy segítsenek neki teherbe esni. Jenna úgy gondolja, hogy nem mondta mindenki bár épp Grizz és Dotcom érkezik virággal. Mik derülnek ki itt… Úgy tűnik mindenki elkapná egy körre Citromot. :) Hopp, hirtelen megint Josh-Tracy helyzet van, mert Josh megint parodizálja a lökött komikust, akinek betelik a pohár és most már tényleg elmondja Jacknek a dolgot, Liz pedig közli Joshal, hogyha nem rendezi el szitut, akkor szét lesz rúgva a segge.

Ezután jön egy nehezen lefordítható szóvicc, amiben Liz összekeveri a belehallgatós fülhallgatót az összejövéssel, aminek következtében közli az egész stábbal, hogy nincs szüksége sperma donorra. Tracy az öltözőjében bubi tánc közben telefont kap „Jacktől”, pedig valójában Josh telefonál, hogy rendezze a helyzetet. A búgó hangú Jack közli, hogy nem rúghatja ki Josht, mert az apja az orosz maffiánál bérgyilkos, El Matador néven. Hálából a megértésért viszont kap egy szupertitkos, láthatatlan motorbiciklit. Végül azzal búcsúzik el, hogy orvoshoz kell mennie, mert bekakál szex közben. Persze egyedül Tracy olyan hülye, hogy bevegye egy ezt a sok zöldséget. Liz Jack irodájába megy, ahol hamar az anyaságra terelődik a szó, és Jack elkezdi sorolni azokat a rémisztő dolgokat, amiket az anyja csinált vele gyerekkorában. Liz azt a tanácsot adja neki, hogy felnőtt módjára hívja fel az anyját és mondja meg neki, hogy nem akar vele együtt élni, és legyen kedves. Az egész persze egy újabb ordítozós telefonbeszélgetésbe torkollik.

Lent is zajlanak az események, Cerie jön a falatnyinál is kisebb esküvői ruhájával, majd Tracyt kell visszatartania a telefonálástól. Persze azonnal rájön Josh akciójára és gyorsan indul a kármentés. Átmegy Joshhoz, akinek Jacket kell felhívnia Jackként, aki mellesleg éppen fagylaltba mártott csokiszeleteket készül enni. Meg kell mondania neki, hogyha elkezdene láthatatlan motorbiciklikről beszélni, ne törődjön vele csak épp nem szedi a gyógyszereit. Majd Tracyt kell felhívnia. Liz később megy, hogy Jennával beszéljen, hogy miért mondta a Life and Style magazinnak, hogy a Korán a kedvenc könyve. (kitalálhatjátok, azért hogy okosnak tűnjön) Mivel a sminkes csajnak még mindig esküdtködnie kell, ezért megint behozta a gyerekét és megkéri Lizt, hogy fogja meg egy percre. Liz eleinte húzódozik, de aztán nagyon megkedveli a kis lurkót.A sminkes azt mondja neki, hogy nyugodtan sétáljon vele egy kicsit. Na az egy kicsitből az lesz, hogy hirtelen Liz lakásán teremnek.

 Eközben, mivel Jack sem hülye és gyanút fog a szex közben bekakálás ellen Tracytől jövő tanácsok miatt, megy is Tracyvel Joshhoz. Ahelyett, hogy leordítaná fejét az az ötlete támad, hogy beszéljen Josh helyette az anyjával. Az élete hátra lévő részében. Liz persze spurizik vissza bébivel, de már elég sok idő eltelhetett, hogy mindenki bepánikoljon a gyerek eltűnése miatt. Pete gyorsan elsimítja dolgokat és visszaadja a kis Isabellet a mamájának és biztonság kedvéért még egy hét szabit is kap. Liz úgy gondolja, hogy ezt most Jack biztos élvezi, de Jack biztosítja, hogy nem rajong igazán a közép menedzsmentje által elkövetett gyerekrablásokért. Liz 3 tanulságot szűrt le az esetből: edzenie kell, mert a karja kikészült a babacipeléstől; szívesen elfogadna egy olyan gyereket, aki nem hasonlít rá és nem ő szült; végül hogy muszáj lesz magánéletet is élnie. Ja, Jack is ezt mondogatja neki 5 hónapja. Persze megint van Kenneth pillanat az epizód végén, ne ijedjetek meg Kenny ne ment át Patrick Batemanbe, ez csak egy kis haloweeni dekoráció.

Címkék: 30 rock
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kardigán · http://kardigan.freeblog.hu/ 2008.08.15. 09:49:20

Hamár, akkor Norman Bates, az eredeti Psychoban ő van, csak az amerikaiban Bateman.

wayout 2008.08.15. 10:16:23

Basszus ezt benézni... Köszi, nem akartam benézni mégis sikerült. Viszont mindkettő pszchiopata gyilkos:)legalább ez megvan.
süti beállítások módosítása