Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szívek szállodája - 5x01-5x05

2008. augusztus 10. 16:04 - candyperfumegirl

Most egy kicsit visszapörgetünk, az évadnyitóban rögtön meg is mutatják nekünk, ki hogy töltötte az előző évadzáró utolsó percit, mialatt egyesek a verandán smároltak, mások pedig meztelen ámokfutást rendeztek. Először is itt van Rory és Dean, akik éppen a posztkoitális enyelgés kellős közepén tartanak, nem részletezem. Ezek után tudjuk, mi történt, Lorelai betoppant, anyai hegyibeszédet tartott, Rory besértődött, Dean pedig iszkolt haza. Otthon aztán az „éjszakára kimaradó bunkó férj” című magánszámot adta elő és Lindsey nem értett semmit. Ami Emilyt és Richardot illeti, náluk áll a bál. Egy olyan burleszk-sorozatot adnak elő, amit személy szerint simán el tudnék képzelni fekete-fehér, recsegő, némafilmes változatban, feliratokkal megszakítva, néhány seggreeséssel tarkítva. Címszavakban: rohangálás, üvöltözés, pincébe való bezárás, ablakon való kimászás, szoknya leszakadása, végszóra pedig kijönnek a szaruk, akiket a szomszédok hívtak ki rájuk, mert sajnos elég hangosan művelték mindezt. Nagyon ciki. A balhé kiváltó oka is kiderül végre: Emily sértve érzi magát, amiért Richard nem avatja be semmibe, és ha már ő így, akkor Emily sem kíván részt venni a férje életében, és ezennnel le is lép Európába. Hát valahogy így kell elegánsan befejezni egy veszekedést.

Lorelai visszatér a szállodába, ahol Kirk éppen kialussza egy csipkebokorral való találkozás fájdalmait, és teletömhették nyugtatóval is, mert éppen félrebeszél. Vagyis nem félre, egészen pontosan elmeséli, miket látott, miközben képzelt terroristák elől menekült, többek között csókolózó Luke-ot és Lorelait is. Sookie-t ezek után már le se lehetne lőni, repül a boldogságtól és éppen csak meg nem fojtja Luke-ot és később Lorelai-t is az ölelgetésével, tudja ő, hogy most új korszak jött el, amit meg kell ünnepelni.

Ahogy az lenni szokott, a pár nem örömködhet felhőtlenül, először is mindkettőnek vissza kell térnie a munkájához, Lorelai-nak pedig még a lányával is kéne kezdenie valakit, akivel jelenleg nincsenek beszélő viszonyban. Sőt, még Emily is beállít, hogy rontsa a helyzetet, hiszen ők erre a napra ebédet beszéltek meg, akkor pedig ebéd is lesz, nem számít, hogy részéről dühös kirohanással végződött az előző este. Ehhez még elő kéne keríteni Roryt is, aki éppen Dean házasságát töri immár másodszor, ezúttal a balettiskola padlóján. Ha egy üzlet beindul… Ezelőtt azért még meglátja Lindsey-t amint a hentessel magyaráztatja el immár hatodszor teljes kétségbeesésében, hogy kell tökéletes sült húst készíteni, mert pontosan érzi, hogy csak cérnaszálon függ a házassága.

Kellemes családi ebéd zajlik a Gilmore lányok három generációja részvételével, Rory és Lorelai tüntetőleg nem szólnak egymáshoz, Emily viszont beszél kettejük helyett is. Határtalanul boldog, mert megvan a repjegye Európába, és már holnap indul, miután az utazási ügynöke kirúgatott valakit egy templomi kórusból. De ha esetleg Rorynak is kedve lenne vele tartani, csak egy telefon, és repül még egy tag a kórusból, Emily Gilmore for president. Szó szót követ, és a vége az, hogy Lorelai gyakorlatilag felpakolja kicsi lányát az Európába tartó gépre, de Rory sem tiltakozik túlzottan, ezek most nagyon nem vágynak egymás társaságára.

Lorelai viszont valaki másra annál inkább vágyik, és Sookie tanácsát megfogadva felhívja Luke-ot, csak hogy biztosan tisztázzák, hogy mindketten ugyanazt értették a csók alatt. Hát persze, hogy ugyanazt, 4 teljes évad óta várnak erre, most már egész nyugodtan egymás karjaiba omolhatnak. Illetve csak omolhatnának, ha Luke-ot nem szólítaná el a hülye családja. Liz és TJ pont most bírtak autóbalesetet szenvedni, és eltörni annyi végtagot, ami pont lehetetlenné teszi a reneszánsz vásáros bódéjuk üzemeltetését Luke segítsége nélkül. Francba.

Az ’I’m A Messenger, No More’ című epizódban Lorelai koffeintúladagolásos Duracell nyuszi módjára pörög, a szállóval kapcsolatos minden munkafolyamatba beleszól, legyen az terítés, ágyazás, vagy a hűtő elrendezése. Ezzel aztán rövid úton az öngyilkosságba tudná kergetni az alkalmazottait, de hát unatkozik szegény. Mert mindenki, aki leköthetné az energiáit, városon kívül van. Rory és Emily már Rómában vannak, és az útjuk gyakorlatilag a Szoba kilátással, Emily szerepében Maggie Smith, Rory szerepében Helena Bonham Carter. Bár Roryval most amúgy sem menne sokra Lorelai, mert telefonon is csak tőmondatokban kommunikálnak. Luke már egészen más tészta, ő még mindig a reneszánsz vásáron van, és napja nagy részét az teszi ki, hogy igyekszik nem megfojtani TJ-t egy nyaklánccal. TJ a lehető legrosszabb beteg, sír, nyafog, sajnáltatja magát, miközben arra azért van ereje, hogy utasításokat osztogasson és panaszkodjon olyan fajsúlyú dolgokra, mint pl. Luke nem beszél reneszánszul a vevőkkel. Eközben ő a köpenye alatt kistévét rejteget és meccset néz, ennyit a korhűség komolyan vételéről.

Lássuk ezalatt mi történik Lane-nel. Felpörögnek az események, minden úgy kezdődik, hogy Zack és Brian mellé újabban egyre többször csapódnak mindenféle periodikusan cserélődő cicababák, általában standard hajszínnel, kosármérettel és intelligencia-hányadossal. Ami új, hogy Lane-t mindez kimondottan idegesíti, és a dolog odáig fajul, hogy amikor Zack a Da Vinci Kód egyéni interpretációjával menőzve kábítja az aktuális két nőt (ja, mert soha nem egyet), Lane kis híján rájuk borítja az asztalt, és közli, hogy Luke-nál ingyen sültkrumpli csak barátoknak jár, ez a két bula meg nyilvánvalóan nem esik ebbe a kategóriába, és jobb lesz, ha elhúznak. Nem éppen vérprofi vendéglátós viselkedés, az egyetlen, aki megfejti mindennek az okát, az viszont nem Zack, még csak nem is Lane, hanem az egyik IQ-királynő Zack oldalán. Négyszemközt bocsánatot kér Lane-től, hiszen ha tudták volna, mi a helyzet, nyilván nem jöttek volna ide viháncolni Zack-kel. Lane az egészből egyetlen szót nem ért, ez a megoldás pedig csillagos ötös a sorozat részéről, ilyen húzást nem nagyon láttam még máshol.

Rory hazatelefonál, és némi párás szemű múltidézés után kibékülnek anyjával, hiszen az, hogy ők ketten hosszabb ideig haragban legyenek egész egyszerűen ellenkezik az univerzum törvényeivel. Rory még megkéri Lorelai-t, hogy adjon át egy bizonyos levelet Deannek. A levél tartalmára csak akkor derül fény, amikor Rory már hazaér, és egy várási sétájuk alkalmával szembekerülnek Lindsey-vel és Lindsey anyjával, és utóbbi gyakorlatilag leüvölti a fejüket a nyakukról. A helyzet az, hogy Dean volt olyan hülye, hogy Rory levelét a dzsekijében tartsa, Lindsey megtalálta, ezek után pedig klasszikus szappanopera jelentben az ablakon keresztül hajította ki Dean összes tulajdonát az utcára, és olyan hangosan, hogy a város halláskárosult lakóinak se legyen gondja a megértéssel. Most megvan az aktuális pletykatéma egy évre minimum, Rory pedig nagy nehezen kinyögi, hogy a levélben megírta, mennyire király volt az az éjszaka, és hogy egy kicsit sem bánja (aú), de közben Deannek nem is kéne elhagynia Lindsey-t.

Luke-nak már végképp ideje lenne hazamennie, hiszen már 7 hete (!) robotol az erősen hipochonder hajlamokat mutató Liz és TJ helyett, és a hugica megkönyörül rajta és elengedi. Hiszen Luke megtalálta a saját TJ-jét, aki bár frászt kap ettől a megfogalmazástól, de már söpör is haza, sőt még egy újabb ékszert is kap Liztől, amivel kiengesztelheti Lorelai-t. Lorelai először azt hiszi, délibábot lát, de nem csalás, nem ámítás, Luke most már csakugyan visszatért Stars Hollow-ba, és végre megkezdhetik a kapcsolatukat, szinte hihetetlen.

Erről szól a ’Written In The Stars’ című epizód. Luke és Lorelai első igazi randija, de nézzük előbb a Yale-es eseményeket. Rory beköltözik az új kollégiumi szobájába, és Paris sehol. Ez nagyon furcsa, mert normális esetben Paris már órák óta itt lenne, kisajátította volna a legjobb szobát, átépítette volna a lakást a feng shui szerinti legideálisabb módon, és kivert volna egy-két falat, de most nyoma sincs. Ennek az az oka, hogy Asher Fleming meghalt az oxfordi kiruccanásuk alatt. Szegény Paris, most nem elég, hogy gyászol, de neki kellett intéznie a temetést meg a ház bezárását, érthető, hogy most nem a kollégiumi beköltözés körül forognak a gondolatai. Azért azt még kitalálja, hogy rendezzenek a koliban Ashernek egy halotti tort, úgyhogy itt az első feladat Rorynak.

Emily és Richard között nagyon rideg a viszony az európai út után is, Richard ráadásul el is költözött. Ezt mondjuk nem kell véresen komolyan venni, egészen konkrétan a kerti házig jutott, de azért ez mégsem nevezhető harmonikus házasságnak mostanában. Richard beszerzett maga menné egy Jeeves-t, Emilyt pedig a frász töri ki, hogy most már nem tud Richard napjának minden egyes másodpercéről.

Akkor jöjjön a nagy randi. Luke egy étterembe vitte Lorelai-t, ahol kiderül, hogy ő törzsvendég, és máris itt az este első sokkos felfedezése: Luke nem Luke-nál kajál! A tulajdonosok családtagként kezelik, és a tulajdonosnő McCluskey a Született feleségekből, ezt csak úgy mondom, mert én jót mosolyogtam rajta. Lorelai gyorsan felhozza a megismerkedésük napját, és kiderül, hogy Luke zavarbaejtő pontossággal emlékszik a részletekre: egy vérben forgó szemű, nyilvánvalóan diliházból szökött nőszemély kávét követelt rajta, és miután kierőszakolta belőle, kivágta az újságból az aznapi horoszkópját, és felszólította, hogy tegye el, mert erre a napra emlékezni fog. És láss csodát, Luke előhúzza a nevezett horoszkópot a pénztárcájából, amit egészen pontosan 8 éve magával hord. WOW. Ha ebből nem lesz lepedőszaggató dugás, akkor semmiből.

Naná, hogy lesz, a következő jelentben már a klasszikus filmes eszköz, az L alakú lepedő takarásában beszélik meg, mik azok a zenék, amiket Luke-nak feltétlen be kell szereznie most, hogy együtt vannak, ez annyira édes. Az első igazi együttalvás is tökéletesen romantikus harmóniában zajlik egészen a reggeli ébredésig. Lorelai-t csalhatatlan belső óraként ébreszti a kávéfüggősége, és ilyenkor az agyának csak az a része képes működni, ami a „KÁVÉT KÁVÉT KÁVÉT!!!” vezényszavakat harsogja, mert félig alvajárásban, Luke flanelingjét magára kapva szédeleg le a kávézóba. A zsúfolásig tömött kávézóba, hogy egészen pontos legyek. Luke ugyanis az éjszaka szerencsés kimenetelének reményében megbízta alkalmazottait, hogy nyissanak ki, így most a fél város sóbálvánnyá dermedve bámul az egy szál flanelingben (és semmi másban) álldogáló Lorelai-ra. Hát az a téma, hogy mennyire verjék nagydobra ezt a kapcsolatot ezennel egész nyugodtan felejthető.

A Yale-en Fleming professzor halotti tora zajlik a lányok szobájában, és tiszta szerencse, hogy Paris olyan amilyen, így semmit nem vesz észre abból, hogy szinte minden betévedő valamiféle évnyitó bulira számít. Egyesek söröshordóval állítanak be, de Rory és Marty tartja a frontvonalat egyelőre sikeresen, majd érkezik a meglepetésvendég, Emily. Ez úgy történt, hogy Emily a kiborulás végső határán a lányánál akart keresni egy kis vigaszt, mivel most már végképp fogalma sincs róla, hol járhat Richard este fél nyolckor (!!!), így elindult Stars Hollow felé padlógázzal. Az időzítés nem is lehetett volna szerencsétlenebb, Luke és Lorelai pont azon a Városi Gyűlésen vettek részt, ahol Taylor meg akarta szavaztatni, engedélyezi-e a város L és L kapcsolatát. Így hát Lorelai elküldte Emilyt inkább Roryhoz annak teljes tudatában, hogy ezt a húzását élete végéig törleszteni fogja. Ez amúgy nem is volt rossz ötlet, Emily és Paris ugyanis hamar megtalálják egymást, és pár percig ugyan fenyeget a világvége (ezek ketten egy légtérben!), de hamarosan átívelnek a lelkizés-panaszkodás vonalára, ami ebben a pillanatban nagyon kelett mindkettőnek. Roryt közben Marty faggatja nem minden célzatosság nélkül, van-e neki pasija egész véletlenül. Roryba pedig belehasít, hogy igazából fogalma sincs, hogy is állnak Deannel, úgyhogy ideje felkeresni a srácot.

A ’ Tippecanoe and Taylor, Too’ című epizódban beköszönt a politika Stars Hollow-ba. A dolog onnan indul, hogy Taylorra ismét „Mussolini akarok lenni” hetet tart, és módszeresen megtorpedóz mindent, amit a Szitakötő Szállóban akarnak újítani. Többek között Jackson új, saját szabadalmú üvegháza is szabályellenes, amiben a világbajnok paradicsomait termeli, tehát ha Taylor azt is szabotálja, akkor az vért kíván. Jackson bejelenti az aktuális Városi Gyűlésen, hogy elege van a Taylor-rezsimből, a legközelebbi választáson jelölteti magát képviselőnek.

Ezzel be is indul a kampányolás, Sookie és Lorelai ezerrel vetik bele magukat a dologba, és állatira élvezik. A kampányhadjárat a hagyományos megvesztegető és hatásvadász módszerekkel zajlik, egyik oldalon, édi kisbaba mutogatása, másikon ingyen fagylalt, itt vér fog folyni. Eközben Rory és Dean próbálnak valamit kezdeni a kapcsolatukkal, egyelőre mérsékelt sikerrel. A dolog jelenleg elég kényelmetlen, Dean, mint a frissen elvált csaló férj nem kimondottan verné nagydobra a dolgot, ráadásul visszaköltözött a szüleihez, ahol romantikázásról szó sem lehet. Elszenvednek pár kínos percet Rory kocsijában, ami teljesen alkalmatlan egy Dean magasságával rendelkező pasival történő összebújásra, tehát itt valami B terv kell, ha ezt valamilyen szinten is folytatni akarják.

Eljön a választás napja, és minden flottul megy, Kirk saját közvélemény-kutatása alapján eddig mindenki Jacksonra szavazott. Azért nem árt megjegyezni, hogy ez csak a második nekifutásra jött eddig össze neki, első körben ugyanis úgy okoskodott, hogy egy Stars Hollow méretű kisvárosnál a reprezentatív minta egy fő, tehát elég ha egy embert kérdez meg, és ha már úgyis ott volt, megkérdezte saját magát. De másodszorra már megkérdezett mindenki mást is, és amikor egyértelmű hogy Jackson lesz a nyerő, Lorelai meglátja Taylort teljesen magába zuhanni, megsajnálja, és meggyőz pár embert, hogy szavazzanak rá is.

A győzelmi bulin Lane együttese (akiknek mostantól nevük is van: Hep Alien) zenél, és Jackson a világtörténelem legnyálasabb slágerét akarta eljátszani velük, amire Zack csak egy frappáns American Pie idézettel tudott reagálni: ez az a nap, amikor meghalt a zene. Úgyhogy kicsit feldobják, és a saját verziójukkal zajos sikert aratnak. Ahogy Jackson is, aki megnyeri a választást, és miután előadnak egy kisebb korhatáros műsort Sookie-val a színpadon, kissé megzavarodva bejelenti, hogy ő nem is akar annyira képviselő lenni. Sorry Jackson, ez nem így megy, most már nincs visszaút. Hacsak nem az ismételt választáson, amit Taylor azonnal be is jelent.

A győzelem után is vannak érdekes események, Zack szokás szerint két nőt vitt fel a lakásba (csak arra tudok gondolni, hogy ezek annyira ostobák, hogy az ilyenből kettő tesz ki egy átlagos embert), Lane pedig szépen egyenletesen füstölög. Amikor aztán Zack kimegy a konyhába sörért, Lane a két sör mellé még hozzávágja, hogy belezúgott, és nem ártana, ha elgondolkodna ezen. Zack ezek után világáról nem tudva hagyja hátra a groupie-kat Briannek. Lorelai is ünnepelni akar, a baj csak az, hogy ilyenkor Luke már réges-régen alszik. Sőt a pezsgőt is utálja, Lorelai-nak van még mit tanulni, de készen áll rá. Egyébként Luke olyan jól néz ki álmából felkeltve, kicsit szűkebb pólóban, hogy minden tiszteletem Lorelai önuralmának, hogy ezek után hagyta aludni.

A ’ We Got Us a Pippi Virgin! ’ című epizódban Lorelai mindent megtesz, hogy el tudja viselni Rory és Dean kapcsolatát, Már nem prédikál, nem próbálja leállítani a dolgot, de a téma továbbra is kellemetlen, és Dean-nel is csak kínosan kerülgetik egymást, amikor csak összefutnak. Ezért Lorelai azt találja ki, hogy rendezzenek egy dupla randit, az majd oldja a feszültséget.

És ha már feszültség, térjünk vissza egy kicsit Emilyhez és Richardhoz. Még mindig külön, és Emily idegei már pattanásig feszültek, ezért vett is egy pánikszobát – egy egyszemélyeset. A lányok ezen a tényen igyekeznek nem túl hangosan röhögni, az viszont kicsit sem nevetséges, hogy Emily és Richard folyamatosan képesek 5 évesek módjára viselkedni. A Péntek Esti Vacsik most úgy zajlanak, hogy a lányok először isznak egyet Richardnál, utána vacsiznak Emilyvel, és Emily első kérdése persze mindig az, hogy mi volt Richardnál. És ez még nem minden, kutakodik is, és ezt hamar meg is bánja, ugyanis előás Richard szekrényéből egy olyan mellényt, amit talán még egy átlagos travi is túl csicsásnak tartana. Na ezzel kezdj valamit Emily Gilmore.

Lane közben már kezd nagyon ideges lenni, mert napok teltek el, és Zack még abszolút semmivel nem jelezte, hogy eljutott volna a tudatáig, hogy Lane gyakorlatilag szerelmet vallott neki. Lane tesz egy próbát Roryn, de nem az ő hangsúlyozásával volt baj, mert még Rory is képes volt reagálni a „tetszel nekem, és össze akarok jönni veled” mondatra egy „MIVAN?”-t. Végül Lane inkább visszavonja az egészet, de később Zack megkeresi a kávézóban azzal, hogy ne sürgesse már, mert tudnia kéne, hogy nála minden lassan megy. Lassan tanulja meg az új számokat, és kb. ugyanilyen lassan akarja ezt a kapcsolatot is elkezdeni, mert ezt nem valami felszínes futó dolognak szánja. Hoppá, akkor ezek szerint kapcsolatban gondolkodik? Bizony, hogy abban, hamisítatlan rock star love is in the air.

Elérkezik az ominózus duplarandi, aminek már az elején meg lehet állapítani, hogy katasztrófába fog torkollni, mert a négy emberből egyedül Lorelai az, akinek kedve van az egészhez. Mozizást terveztek, érkezik Rory és Dean, azaz Stretch és Skinny (copyright by Lorelai, szerintem zseniális), Luke pedig igyekszik meggyőzni magát is, hogy nem is olyan ciki, hogy Lorelai remek humorérzékét bizonyítandó a Jégkezű Luke című filmet választotta. Jégkezű helyett Harisnyás Pippi lesz, mert a szalag valahol elveszett, de semmi gond, Luke szívesen eljátssza a Jégkezű szerepét, ezek után ugyanis olyan fagyos Deannel, amennyire csak lehet.

Az este elég csúnyán végződik, amikor a Gilmore házban próbálnak egy kicsit oldódni négyesben, már a Csapj oda játék is előkerül, de Luke és Dean már leginkább egymást ütnék a játék helyett, amikor Dean inkább kivonul. Utána sértődötten Rory is, és kiderül, hogy Luke azért viselkedett így, mert nem bízik meg Deanben, ő ugyanis pontosan tudja, mennyire határozatlan, végül is ő kaparta össze a saját legénybúcsúján, amikor magáról nem tudva Roryról makogott. Lorelai sem repes éppen az örömtől, hogy ezek ketten együtt vannak, de belátja, hogy beavatkozni nem sok értelme lenne. A beavatkozást szüleinél is megpróbálta, és bár ezt ő még nem tudja, de ezen a téren kimondott fejlődés van, Richard ugyanis beavatja Emilyt a programjába, és náluk ez most hatalmas lépés. Sőt, még az is kiderül, hogy a csiricsáré mellényt Richard egy énekkarban viseli, és hála a magasságosnak tollboa, neccharisnya és tűsarkú nem tartozik hozzá.

15 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sonrisa 2008.08.10. 18:28:10

Mikor Zack beszólt, h Ezen a napon halt meg a zene - fetrengtem:) Az évad egyik legjobb megállapítása (zseniálisan szövi a sorozat a zenés utalásokat! Lorelainál látszik főleg)
Na meg Kirk aktivitásán a választással kapcsolatban, ott is szakdta. Viszont szegény Taylor - bebizonyosodott, h csak azért van ő az ügyek élén, mert egy jelöltből nem nehéz választani. Mondjuk szívás meló, tényleg
Luke+Lorelai - 4 évada várunk erre, tényleg:) Deant pedig én már itt kezdtem el nem kedvelni. Vhogy már idegesített (Lindsey nem kevésbé:P)
Ismét jó hogyvolt. GRT. Most leálltam egy kicsit vele, 6-7. évadot kicsit pihentetem 1-2 hetet. Érzek egy kis hullámvölgyet, talán ezért is nem éreztem kényszert arra, h az 5. évadfinálé után folytassam...:(

candyperfumegirl 2008.08.10. 18:38:35

Sonrisa: legszívesebben azt mondanám, hogy ha jót akarsz magadnak, ugorj most egy nagyot, egészen a 7. évad utolsó 4 részéhez. Abszolút semmi nincs a 6. ávadban és a 7. legnagyobb részében, amit kár lenne kihagyni. Szomorú, de ez az igazság.

kardigán · http://kardigan.freeblog.hu/ 2008.08.10. 18:49:59

zach nem a bibliát magyarázza? brian a rész elején tutira azt meséli, nekem úgy tűnt, hogy ugyanazt adja tovább.

candyperfumegirl 2008.08.10. 18:56:09

Da Vinci Kód, ez tuti. Brian mondja is, hogy jelenleg ez az ország legnépszerűbb könyve, hogy lehet, hogy Zacknek fogalma nincs róla. Nekem ez eldöntötte a kérdést, de megnéztem a tv.com -on is, hogy ők mit gondolnak, ők is Da Vinci Kódot, tehát már nem vagyok egyedül. :)

dulimanó 2008.08.10. 21:05:50

Kezdettől fogva utálom Deant. Szegény annyira buta...

Desperatefan14 2008.08.10. 22:59:36

Imádom Paris és Emily közös jeleneteit... Amikor Paris elkezd sírni Emilynek, és erre Emily: Ó, nem érdemes sírni, rengeteg kiváló professzor tanít még a Yalen!!!:D

2008.08.11. 08:19:16

Dean soha nem volt a kedvencem, de innen kimondottan utáltam.
Ahogy Roryt is, mert az anyjára haragudott, mert rákérdezett nála egy-két dologra. Előre vetíti a nagy összeveszést, amit csak még jobban utáltam.
A pánikszobás részt azóta is emlegetjük itthon, ahogy Emily megsúgta a kódot.
Amit viszont azóta sem nagyon értek, pedig újranéztem azokat a részeket, hogy mitől is lett Emily és Richard közt ez a nagy haragszom rád. (tudom, csak nem értem ;-)))
Viszont tegnap néztük meg a hetedik évad első öt részét (itt tart most a via) és tényleg üvölt róla, hogy semmi, de semmi nem jutott az eszükbe már. NEm hittem volna, hogy eljutunk idáig, de sajna tényleg már csak a sablonját hozza mindenki, értelmes történet nuku, max. néha egy-egy poén repül, de az se olyan sok...

evicska 2008.08.11. 09:29:36

Ráadásul már Bogdán Titanilla is ugyanolyan nyafka liba hangon beszél (a Viasat-os 7. évadról beszélek), mint eredetiben Rory az utolsó két évadban. Szóval, eddig tartott az öröm, hogy legalább a magyar szinkron elviselhetőbbé teszi Rory "lecsúszását". Nem értem, hogy hogyan romolhatott el ennyire ez a sorozat egyetlen nyári szünet alatt?! Mert az ötödiktől valami eltört és nem működött többé. Óriási veszteség!!!

candyperfumegirl 2008.08.11. 09:55:53

Azért a hetedig évadról tudni kell, hogy már nem a Palladinók csinálták.
Röviden a történet: a hatodik évadot úgy vitte végig az eredeti szerzőpáros, hogy mindennel csak bajuk volt, mert a stúdió olyan tempót követelt tőlük, amit már nem bírtak vinni, ráadásul semmi segítséget nem adott, ez alatt konkrétan rendezőket és még több pénzt kell érteni. Nem voltak állandó rendezői a sorozatnak, erre ők nagyon sokat panaszkodtak, de a dolog mindig süket fülekre talált, az ütemezés is tarthatatlan volt, emelni nem emeltek nekik, és csak követeltek. Így a hatodik évadra már olyan szinten elcsesződött a visony a stúdió és a szerzők között, hogy a vége szakítás lett, és sajnos ennek minden nyomát teljesen magán hordozza a hatodik évad. Ha ilyen gondok is vannak a háttérben, annak soha nem szabadna látszania a sorozaton, de sajnos nagyon is látszik. (ezt egy, a hatodik évad után adott interjújában olcastam a Palladinóknak) Persze nem mentegetem őket a hatodik évadért, mert azokat a storyline-okat csak nekik köszönhetjük, amik szinte tönkretették a sorozatot.
Tehát ők távoztak a hatodik évad után, a színészeknek viszont még egy évadra érvényes volt a szerződésük, tehát valahogy folytatni kellett. Így a stúdió szezett egy új showrunnert, akinek egyszerűn fogalma nem volt, mit kezdjen a sorozattal. Ezért olyan, a hetedik évad amilyen, ezért nem Gilmore-os kicsit sem, és az, hogy a végére magára talál, az szerintem kicsit Lauren Grahamnek is köszönhető, aki a végére beszállt producernek.
Szóval nagyon szar helyzet volt, és sajnos az egyik legeredetibb sorozat látta a kárát ennek a rohadt anyagias torzsalkodásnak.
És pontosan lehet érezni, hol kezdődtek a gondok, az 5. évadnál olyan gyönyörűen kirajzolódik a lejtő, amin elinfulnak, hogy az félelmetes.
De én azt mondom, hogy erről meg kell feledkezni, amennyire csak tudunk, ezek a részek még élvezetesek, utána pedig a sorozat pár utolsó részét kell nézni, amikért szerintem nagyon hálás lehet minden rajongó, hogy sikerült annyira jóra kihozni 2 borzalmas évad után.

evicska 2008.08.11. 11:07:15

Köszi az háttérinfókat, ez segít az okok megértésében. De nem mentség persze a sok kavarásra, pl, hogy miért kellett megint előrángatni a Luke-Lorelai szakítást, Christopher-el való összemelegedést (kár, h L. Graham-nek itt még nem volt beleszólása, mert talán megelőzhető lett volna ez a banalitás), Rory meg teljesen ellaposodik. De talán ebben szerepe van annak is, hogy ugye ezidőtájt forgatta a Sin City-t (a 6. évad környékén), mivel nagyon hozza azt a kis nyafka ribancot, akit abban játszik (sőt, Becky is állandóan az anyján csüng), szóval lehet, hogy már nem tudott elvonatkoztatni a két szereptől és ebben fulladozik a végéig.
Azért mégis imádnivaló ez a sorozat és az ember lánya igyekszik csak a jóra emlékezni, de leginkább L és L felejthetetlen románcára, ami vetekszik Ross és Rachel kettősével. Örök élmény marad!!!

evicska 2008.08.11. 11:14:10

Köszi az háttérinfókat, ez segít az okok megértésében. De nem mentség persze a sok kavarásra, pl, hogy miért kellett megint előrángatni a Luke-Lorelai szakítást, Christopher-el való összemelegedést (kár, h L. Graham-nek itt még nem volt beleszólása, mert talán megelőzhető lett volna ez a banalitás), Rory meg teljesen ellaposodik. De talán ebben szerepe van annak is, hogy ugye ezidőtájt forgatta a Sin City-t (a 6. évad környékén), mivel nagyon hozza azt a kis nyafka ribancot, akit abban játszik (sőt, Becky is állandóan az anyján csüng), szóval lehet, hogy már nem tudott elvonatkoztatni a két szereptől és ebben fulladozik a végéig.
Azért mégis imádnivaló ez a sorozat és az ember lánya igyekszik csak a jóra emlékezni, de leginkább L és L felejthetetlen románcára, ami vetekszik Ross és Rachel kettősével. Örök élmény marad!!!

Sonrisa 2008.08.11. 18:02:33

Köszi a háttérinfót:)
Vérzik a szívem, hogy az egyik nr.1-es sorim a szemem láttára csúszik a lejtőn. Megnézem mindenképpen az uccsó 2 évadot is, de ne keserítsetek el, h ennyire "rossz" lesz. Ill. azért, m hiányzik a Gilmore-esszencia. Hát mindegy, azért remélem az utolsó 4 rész hozza a magasra tett szintet, előtte megküzdök a többi résszel és a végén a jutalom. (meg egy elmorzsolt könnycsepp, h tényleg nincs többé...)
Szívesen elmennék Start Hollowba, szorgalmi időszak előtti feltöltődésre 1 hétre XD

fanasonique 2008.08.13. 00:57:49

Egyetértek hogy az 5. évad után a sorozat kifordult önmagából. Az igazsághoz az még azért hozzátartozik, hogy az új showrunnert Palladinóék javasolták utódnak, mert Rosenthal a 6. évadban velük volt már a csapatban (írt két részt is) és Chris azért volt olyan sokat a 7. évadban, mert a min. 13 részről szóló szerződést még Palladinóék kötötték a színésszel, mielőtt távoztak, szóval ez adott volt. Az más kérdés, hogy ettől függetlenül Rosenthal értelmesebb storyline-t is kitalálhatott volna az embereivel, mert azért ez a "Ó Looor, házasodjunk össze itt és most Párizsban, Rory meg nem számít, hogy nincs itt" különösen nagy hülyeség volt.

Én úgy tudom a Sin City még az 5. évad végén jött ki és Alexis legalább fél évvel előtte forgatta, szóval nem a 6. évad környékén, de amúgy sem hiszem, hogy ennek köze lehetne a nyafkasághoz, egyszerűen csak Rory elkezdett megváltozni és Alexis így formálta meg az új Rory-t, de alapvetően ASP szerintem volt a ludas, mert ő írta a sztorit.

fajro 2008.08.20. 18:07:28

Köszi a hogyvoltot ismét Candy!!!:)

De azért azon jót röhögtem, hogy Logant következetesen kihagyod, hát ennyire utálod?:PP(jó persze tudom én is, hogy az író nem mindig azt tartja fontosnak, amit az olvasó, ismerem a helyzetet:) )

candyperfumegirl 2008.08.20. 19:12:02

Tudod, amíg nem muszáj... :P Amúgy éppen most írtam meg a bemutatását (az aktuális hogyvoltban lesz benne), kellőképpen részletesen, és abban visszautalok az első felbukkanására is. Itt még úgyis csak két jelenetben szerepelt, kihagyható volt. Sajnos később már nem lesz az.
süti beállítások módosítása