Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 2x08 - Sötét múlt

2008. augusztus 07. 13:00 - leeann

Egy férfi zaklatottan menekül valaki vagy valami elől, nagy lendülettel igyekszik az iskola felé és kérdezgeti, hogy merre találja Rupert Giles-t. A valami (egy zombinő) viszont utoléri, mielőtt bejutna a könyvtárba, odabent ugyanis Buffy hangos zenére tornázik, így nem hallja se ő, se Giles, hogy a férfi segítségért kiabál. A zombinő megöli a férfit, majd ő is összeesik és kék pocsolyává válik a halott fickó mellett. Másnap reggel Giles rémálomból riad fel, a tinik viszont a suli előtt „bárhol jobb, mint itt” játékot játszanak. Giles is megérkezik, elég harapós kedvében van, és felhívja Buffy figyelmét arra, hogy ma este érkezik a vérszállítmány a kórházba, így nem kéne késnie.

Miss Calendar is feltűnik, és azt hazudja Giles-nak, hogy lekávézta az egyik értékes könyvét, amire Giles úgy reagál, ahogy vártuk tőle, majd Miss Calendar megcsókolja a nagyon angolt. Mikor Giles visszatér a könyvtárba, két egyenruhás rendőr és egy nyomozónő várja őt, mert megtalálták a halott fickót a sulinál, és iratok nem voltak nála, csak egy cetli Giles nevével. Azonosítania kéne a halottat. A hullaházban Giles azonosította a halott fickót, akivel 20 éve nem beszélt, és régen a barátja volt, de többet nem mond a rendőrnőnek. Buffy a kórháznál van és szemmel tartja a vérszállítmányt, bár elég gyanús, hogy Giles nincs sehol, és hogy a szállítmányt két orvos veszi át.

Az orvosok hamarosan ráncos arcúvá válnak, és egy harmadik hasonló ábrázatú is érkezik autóval, így Buffynak akcióba kell lépni. A csetepaté közben Angel is megérkezik, segíteni jött. A hármak bandája felveszi a nyúlcipőt és elszelel. Buffy Angelre bízza a vért (kecskére a káposztát), mert neki el kell mennie megkeresni Gilest, mivel nem jött el, és a vadász aggódik miatta. Angel megígéri, hogy épségben bejut a vér a kórházba Buffy hamarosan már Giles ajtaján kopogtat. Giles az eddiginél is furábban viselkedik, és nem csak elfelejtette a vérszállítmányt, de Buffyt is igyekszik lerázni, sőt szinte rávágja az ajtót, majd visszatér a telefonáláshoz, amit félbehagyott a látogató miatt.

Egy ismerősét keresi Angliában, akiről megtudja, hogy meghalt. Miután leteszi a telefont, iszik egyet, és egy öt nevet tartalmazó listáról kihúzza az illetőt. A listán már csak 2 név nincs áthúzva: Ethané, aki az életre kelő jelmezeket árulta halloween idején, és az övé. Mikor Giles megmossa az arcát, az ő karján is látható egy olyan tetoválás, amilyen annak a fickónak volt, akit azonosítania kellett. Giles ezután a tükörbe nézve azt mondja, hogy: „Szóval visszajöttél”! Elég sejtelmes a dolog, így kezd roppant érdekessé válni a történet. Főként azért, mert a hullaházban a halott fickó életre kel.

A suliban szombati informatika korrepetálás van, amin Xander és Cordi vesz részt Miss Calendar vezetésével és Willow segédletével, de Buffy is megjelenik. Miss Calendar-hoz jött a vadász, mert aggódik Giles miatt, mivel egy napja a szokásosnál is furábban viselkedik. Cordi megemlíti, hogy előző nap rendőröket látott nála, ami Buffy szerint fontos lehet. Cordi elmondja, hogy egy gyilkosságról beszéltek vele. Buffy szerint ez lesz a dolog nyitja, ezért a könyvtárba siet, de valaki más is van ott: a polcok között ólálkodó Ethan, akinek a jelmezes buliért jár egy vadászféle pofon.

Giles megint valami rosszat álmodik, amikor csörög a telefon és Buffy van a vonal végén Ethan társaságában, aki megemlíti Eyghon jelét, ami Gilesnak is jelent valamit. Giles nem beszél a jelről, csak próbálja rávenni Buffyt, hogy tűnjön le Ethan közeléből. Hamarosan nagy robaj hallatszik, és beviharzik a könyvtárba a zombivá lett halott fickó. Buffy harcolni kezd a zombival, Ethan pedig ezalatt megpróbál lelépni. Buffynak sikerül bezárni a zombit a ketrecbe, Ethan pedig nem tud elmenekülni, mert Cordi, Will, Miss Calendar és Xander pont jókor érkezik.

Giles is befut, és Ethan hasfelmetszőnek szólítja a figyelőt. Buffy hiába kérdezgeti, hogy mi a bánat folyik itt, nem kap rá választ, de a zombi kitör a ketrecből, az ajtó pedig pont Miss Calendar-t találja el, aki ájultan a földre rogy. A zombi mellézuhan, és akárcsak a női zombi, ő is kék pocsolyává válik. A nagy riadalomban Ethan eltűnik, a pocsolya viszont megérinti Miss Calendar kezét, amitől a nő magához tér. Úgy tűnik, hogy minden rendben van, de Miss Calendar szeme zölden felvillan. Buffy ismét kérdőre vonja Giles-t, aki magánügyre hivatkozik.

Giles azt mondja Buffynak, hogy ez nem az ő harca és maradjon ki belőle, majd hazaviszi Miss Calendar-t. Buffy úgy dönt, hogy harcra fel. Willownak utasításba adja, hogy nézzen utána Eyghon jelének, Xandernek pedig azt, hogy nézze át Giles személyes aktáit Cordi segédletével. Giles közben magához viszi haza Miss Calendar-t, aki jobban érzi magát, de még ijedt. Willow közben megtalálta Eyghon jelét és a képe pont olyan, mint ami Giles-ra van varrva. Ezt a jelet a beavatottak viselik. Tehát Eyghon, vagy más néven az alvajáró csak úgy létezhet a mi világunkban, hogy megszáll egy eszméletlen gazdaszervezetet.

Az átmeneti megszállás során a gazdát hatalomérzet tölti el, és ha a megfelelő szertartással nem űzik ki időben, a megszállás állandó lesz, és Eyghon életre kel a gazdatesben. Ha megidézték, Eyghon a halottakat is képes megszállni, de a démoni energia hamar felemészti a gazdatestet, és át kell ugrania a legközelebbi halott vagy eszméletlen gazdatestbe, hogy tovább éljen. Buffynak eszébe jut, hogy a zombi pocsolyává vált, de hulla nem volt mellette, Xander viszont emlékeztet mindenkit, hogy eszméletlen nagyon is volt. Miss Calendar kitépi a falból Giles telefonját, így a tinik nem érik el őt telefonon, tehát irány Giles otthona.

Miss Calendar folyamatosan mászik Gilesra, de ő próbálja visszautasítani a tanárnőt, mikor a Miss Calendar-ban tartózkodó Eyghon felfedi magát, és bántani kezdi Gilest. Ekkor megérkezik Buffy, de Eyghon lelép. Giles végre elmondja, hogy ő hozta létre Eyghon-t Ethan-nel és még három barátjával egyetemista korában, de nem tudták irányítani. Egyiküket megszállta, ezért Giles megölte a srácot. Eyghon egy időre eltűnt, de most visszatért, és egyesével megöli őket, hisz a rájuk tetovált jel elvezeti őt hozzájuk. Buffy éppen Ethan-t keresi, hogy megvédje, de Ethan leüti Buffyt.

Ethan lekötözi Buffyt, és a nyakára tetoválja Eyghon jelét, hogy helyette a vadászba költözzön a kék pocsolya. Közben a könyvtárban a többiek arra próbálnak rájönni, hogy mi lehet Eyghon ellenszere, de Cordi és Xander összevitatkozik, így Willow tesz köztük rendet, majd mégis sikerül kitalálniuk valamit. Ethan végez a tetkóval, a sajátját pedig savval lemaratja magáról, majd lelépni készül, de Eyghon megérkezik Miss Calendar jelmezben. Buffynak sikerül kiszabadulni a kötelekből, és verekedni kezd Miss Calendar-rel, amikor Giles is megérkezik, és önként ajánlkozik Eyghon-nak. Ekkor Angel ront be, és fojtogatni kezdi Miss Calendar-t, hogy Eyghon úgy érzékelje, új testet kell keresnie és átköltözzön belé.

Meg is történik az átköltözés, de Eyghon nem tud mit kezdeni az élő halottal, és némi harc után elpusztul Angelben. Giles és Miss Calendar egymást támogatva elhagyják a helységet, míg Buffy a kedvenc vámpírjától érdeklődik, hogy jól van-e. Másnap a suliban Giles már jobban fest és próbál bocsánatot kérni Miss Calendar-től, aki viszont egyáltalán nincs jól és nem is nagyon akar beszélni a figyelővel. Giles most már attól van ki, hogy Miss Calendar nem fog neki megbocsátani. Buffy viszont vigasztalja kedvenc figyelőjét, és rájön, hogy ő is csak ember.

Címkék: buffy
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása