Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Weeds 1x10 – The Godmother (Évadzáró)

2008. augusztus 05. 15:00 - wayout

És ímhol elékeztünk az első évadzáróhoz. Cliffhanger mérsékelten, de lesz, a körmét senki sem fogja lerágni a jövő hétig, mivel a Weedsnek amolyan ebből, hogy a faszba jön ki Nancy évadzárói szoktak lenni. Mi meg úgyis tudjuk, hogy a mi kedvenc nepper anyunk a legnagyobb szarból is képes ép bőrrel kimászni. Ne szaladjunk annyira előre, a mostani rész kivételesen nem Agrestic bájos városkájában, hanem a gettóban indul. Heylia éppen Conradot bassza le a konyhájában, a Nancyt kirabló biztonsági őr állítólagos megveréséért. Heylia eléggé be van rágva Nancy liliomfehér popsijának megmentése miatt, így eltiltja Conradot Nancytől, ha ő jön, neki fel kell szívódnia vagy úgy tenni, mintha ott sem lenne. Sőt ha egy fehér csajt lát a tévében, akkor is el kell kapcsolnia, különben úgy lefagyasztja a seggét, hogy mehet az Északi Sarkra kiolvasztani. Conrad csak bólogat és hallgat, Vaneeta viszont vajúdik, úgy hogy irány a kórház.

 Agresticben Nancy és Shane készülődnek egy újabb karate mérkőzésre. Csak semmi harapás a kulcsszó. Nancy biztos, ami biztos kicsípi magát hátha Peter is ott lesz. És láss csodát ő elment a meccsre, van is irulás-pirulás és hebegés-habogás tinédzser módra. Shane a szőnyegen a puszta látványával elijeszti az ellenfeleit, a hírneve már jó előre megelőzte. Hodeséknél Isabelle és a kis kínai barátnője, Peggy (apa és lánya ízlése egyezik) híresség és publicistáját játszanak, ami az a lényege, hogy a kiscsaj nagyon dögösnek hívja Isabellet. Meg is kéri szerető édesanyját, hogy ott aludhat-e, Celia pedig kénytelen belegyezni. Este Peter és Nancy telefonon enyelegnek, számomra újdonságként hatott, hogy a haj is lehet telefon szex téma. Az ember mindennap tanul valami újat. A romantikát a csöngő zavarja meg.

Az első ajtó mögötti nyeremény pedig nem más, mint a teljesen beekizett (vagy bekarikázott, mert igyekszem toppon lenni a menő budapesti diszkó szlengből) Silas található egy rendőrrel az oldalán. Silas a drog hatására mindent és mindenkit szeret, még az anyját is. Nancy próbál komoly és felelősségteljes szülőnek tűnni, amennyire csak lehetséges egy ilyen helyzetben, mikor az ember bedrogozott gyerekét elkapja egy rendőr. A rend őre kihangsúlyozza, hogy az ecstasyt bevenni olyan, mintha valaki egy fagylaltgombócnyit kivájna az agyából, még szerencse, hogy Silaséből nincs mit kivájni. A kiszuperált zsaru arra már nem jött rá, hogy Megan süket azt hitte, hogy csak nem hajlandó válaszolni. (ide szabadon illesszetek be akármilyen rendőrös viccet) Nancy megígéri a fiacskájának, hogyha lejön a cuccról, akkor hihetetlenül meg fogja nehezíteni az életét. Mindezt Shane is végig nézi, aki szerintem ilyen családdal élete végéig terápiára fog járni.

Andy reggel a kötelező seggvakarással körítve kimegy a postáért és egy elképesztő felismerés éri, őt bizony besorozták Irakba katonának. Szerintem Andy ismerve valami punci lehet a dolog mögött. Hodes házban Isabelle és Peggy már a smárolásnál tartanak, aminek Celia nem kifejezetten örül. Doug az irodájában szokás szerint tép, amikor Andy fut be hozzá tanácsért. És igen tényleg egy punci a hunyó plusz néhány jagermeister, azért hogy feliratkozott a tartalékosok közé. Hiába tűnt el a színről, mikor elkapták drogbirtoklásért rendszeren kívüli Andyből, benne van a rendszerben Andy lett.  Doug egy átlag amerikaihoz méltóan még abban sincs igazán képben, hogy hol vívják azt a háborút vagy tulajdonképpen miért, de mellette van. (Well, Whatever. Ez annyira Doug…) Doug inkább elmegy szarni, különben is Laura Bush volt az egyetemen a dealere. Szegény Andy pedig jól benne maradt a szarban.

Heyliánál Vaneeta még mindig vajúdik, a kórházból is hazaküldték, mert nem tágult ki a méhszája elég nagyra. Conrad prezentálja Heyliának az ő kicsikéjét, egy gandzsa babyt, amit ő maga fejlesztett ki, és amit termelni szeretne. Heylia viszont ellene van a dolognak és nem az nála nem. Nancy fut be, akivel közli Heylia, hogy ők ketten Conraddal mostantól nem beszélnek a laposra vert biztonsági őr miatt. Nancy próbál ellenkezni, de mint fentebb említettem Heyliánál a nem az nem, ha vele akar továbbra is üzletelni, az ő szabályai szerint kell játszania. Ekkor Vaneetának elfolyik a magzatvize, biza nemsokára nagymami lesz. Az üres fékségben Sanjay vallatja Petert a Nancyvel kapcsolatos szándékaival. Mikor Nancy megérkezik első dolga belőnie az aznapi századik kávéját, mielőtt beszélne Peterrel. Közli Peterrel, hogy rossz az időzítésük, túl bonyolult az élete, és most muszáj jegelniük a kettejük dolgát. Sanjay azért dühből hozzávágja muffinját biztos, ami biztos.

Celia a diszfunkcionális házuk konyhájában épp azt ecseteli Isabellenek, hogy nem lehet csak azért leszbikus, mert nem akar lefogyni. Az L wordben is mindenki vékony. Isabelle ragaszkodik a leszbikusságához és kijelenti, hogy szeretik egymást Peggyvel. Celia szerint az ázsiai kislányok úgy néznek ki, mint a fiúk, akkor már igazán kipróbálhatná a dolgot egy igazi fiúval. Inkább haza is küldi a kis Peggy. Isabelle az anyja fejéhez vágja, hogy tudta, hogy az új és jobb Celia nem fog sokáig tartani és, hogy csak akkor jófej, ha attól tart, hogy meg fog halni. A Botwin rezidencián Andy arra kéri Nancyt, hogy vágja le a nagylábujját. Vigyázz Andy mit kívánsz, egyszer még teljesülhet. Nancy tettre kész, de Andy visszakozik, a lábujj marad egyelőre, valahogy másképp kell megúsznia a katonaságot. A legjobb ötlete a lábujj amputáció után a melegházasság. Ezen még dolgoznod kell Andy. Az emeleten Nancy próbálja nagyobbik gyermekét jobb belátásra bírni, nem túl sok sikerrel. Silas szerint anyja a Föld legnagyobb képmutatója, mivel drogdealerként nem igazán van joga drogokról papolnia.

Nancynek koppan az álla, bizony a fiacskája ennyire nem hülye, hogy ne vegye észre. Silas csak azt akarja, hogy az anyja békén hagyja, ő pedig csöndben marad. Hát igen Nancy az anyaság bonyolult dolog, néha beszélgetni is kell a fránya kölykökkel, hogy el tudd kerülni az ilyen helyzeteket. A kertben Nancy a vízi hullát játszó Andynek panaszkodik, aki meglepő módon jó tanácsot ad neki. Andy szerint Silas nem a dealerkedés, hanem a hazugság miatt dühös és ha el akar kerülni egy hasonló szituációt Shanenel, akkor el kell mondani neki az igazat. Nézzenek oda, Andyből is kihozta a halálfélelem a jobb embert? A fékségben Conrad jön látogatóba egy ajánlattal. Termesszenek együtt füvet és három hónap múlva saját cuccot dobhatnak a piacra. Nancynek kéne nyújtani az alaptőkét, amiből Conrad kihozná a legjobb motát a Földön. Bassza meg Heylia, Nancy úgy tűnik felszáll erre a hajóra.

Szegény Isabellet eléri az első szerelmi csalódás, mert az a kis ribi Peggy csak gyakorlásnak szánta őt a fiúkkal való smacizás előtt. Kemény fába vágta fejszéjét Isabelly, a csajok se jobbak a pasiknál. Estére Andy is megtalálta tökéletes kibúvót Irak elől, beáll rabbinak. Ajvé, mi lesz itt. Nancy átstruktúrálja az üzletét és hajlandó Andyt is bevenni az üzletbe. Igazi kupaktanács készülődik, itt az egész banda. Doug a pénzügyekért, Dean a jogi oldalért, Sanjay az eladásért, Alejandro az elosztásért fog felelni, Andy pedig lesz a Yentl. Ja és Alejandro jut még az izom szerepe. Nancynek úgy tűnik a jó tanácsok az egyik fülén be, a másikon ki, mert tovább hazudik Shanenek. A fiúcskát pedig nem ejtették a fejére, nem mesüge és sejti, hogy valami illegális folyik kint a kertben, mikor megjelenik Conrad a kis gandzsa palántával. A hatás kedvéért még keresztapás zenére csukja be az ajtót Lupita a fiú előtt, csakhogy biztos mindenki tudja, hogy Nancy itt a fű keresztanya.

Odaát a mit sem sejtő Heyliának fiú unokája született és láthatólag nagyon kedveli a kis pöcsöst. Nancy az új üzletet megünnepelendő átugrik Peterhez egy kis miegymásra. Gyorsan az ágyban kötnek ki és Nancy csak hajnal szembesül azzal, hogy jobb lett volna néhány hete kitalálni valami béna hazugságot foglalkozás gyanánt, mert akkor sok kellemetlenségtől kímélte volna meg magát. Ugyanis amikor felveszi Peter dzsekijét kiderül, hogy a cuki apuka a DEA-nél, azaz a Drogellenes Ügynökségnél dolgozik. Nos, ahogy a mondás tartja, C’est la vie.

Címkék: weeds
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása