Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Angel 1x16 – Az aréna

2008. augusztus 05. 14:00 - foxglove (törölt)

Cordelia és Wesley a számítógépes démon-adatbázist tanulmányozzák, merthogy ilyen is van. Természetesen Wesleynek rögtön feltűnik, hogy mennyire hiányos az adatbázis, micsoda dilettáns idióták szerkeszthették ezt. Cordelia erre nagyjából azt reagálja, hogy Wesley-nek sürgősen szereznie kéne egy nőt. Angel, az óvobácsi választja szét a feleket, új ügyfél érkezett, akinek az összevert külsejéből ítélve elég sürgős lenne a segítség. Démonok rabolták el az öccsét, és kis részletekben szeretnék hazaküldi, konkrétan ujjanként.

Darin MacNamara szerint a testvére, Jack az adósságai miatt került bajba, már túl régóta és túl sok pénzzel tartozott különböző embereknek (és nem embereknek). Egy Ernie nevű bukmékerhez irányítja Angelt, aki meglepően készségesen, némi készpénzért cserébe rögtön el is árulja, hogy Jack-et a Beachwood Canyonba, pontosabban a Beachwood Canyon alatt megbúvó rejtekhelybe vitték.

Mialatt Angel Los Angeles természeti szépségeivel ismerkedik, Cordy kap az alkalmon, és a démon-adatbázist használja. Csak be kell gépelni az adatokat: kopasz, ultrafehér bőr, nyálkás, karomszerű kezek, szulfátos szag (Cordelia néhány múltbéli randipartnerét véli felismerni a leírásban), és magas, éles, üvöltő hang. Mire Wesley befejezhetné a szkeptikus megjegyzését („Tudod, amíg te bepötyögöd ezeket abba a tündi-bündi kis adatbázisodba, én könnyedén kikeresem…”), már ki is dobja az eredményt: nagy meglepetésre a démonvilágban Üvöltő Démon névre keresztelt lény a hunyó. Wesley kezdi nagyon utálni az adatbázist.

Angel a Canyon belsejében személyesen is találkozik az Üvöltő Démonokkal, akik egyébként nem is üvöltenek és nem is ultrafehérek, ellenben kékek és vörös fürdőköpenyszerűséget viselnek. Jack viszont már nincs velük, eladták. Angel nem sokkal később már egy sport bár bejárata körül kémlelődik, úgy látszik, az Üvöltő Démonok voltak olyan kedvesek megadni neki az új címet is. Belépés csak előre megváltott jeggyel, ami Angelnek ugyan nincs, viszont nagyon jól tud mászni az ereszcsatornákban. Bent rögtön egy elegáns, magányosan borozgató nőbe botlik, de bájcsevejre most nincs idő, egy szinttel lejjebb ugyanis a rácsok mögött egy igazi underground démon vs. démon gladiátormeccs zajlik. Angel a kissé vérszomjas nézőközönség között ismerős arcot fedez fel: Jacket, az ügyfél elveszett kisöccsét. Követni kezdi a folyosókon át, és amikor meglátja, hogy Jack a bátyjával és egy csapat sokkolóval felfegyverzett izomemberrel együtt várta, kénytelen rájönni, hogy nem Jack az, aki bajban van, hanem ő.

Másnap a vámpír egy ketrecben tér magához, egy nem túl beszédes démon társaságában. Angel egy fémkarperecet talál a kezén, rajta 21-es számmal. Jön Jack, hogy beszédet mondjon. „Figyelem rabszolgák! Itt csak egy szabály van!” Hol is láttam hasonlót. De nem, a szabály nem az, hogy ne beszélj a klubról, hanem, hogy ne lépd át a vörös vonalat. És valóban, a padlóra jó vastagon egy vörös csík van festve, gyenge szemű démonoknak is jól láthatóan. Jack tovább folytatja az okosítást az újoncnak: ha esetleg mégis átlépné, a karperec tesz arról, hogy megbánja. Innen csak úgy lehet szabadulni, ha valaki átlépi a 21. győzelmet (értsd: gyilkosságot).

A rabszolgák a gladiátor-menzán ebédelnek, Angel is csatlakozik hozzájuk, gondolom, a társaság kedvéért. Egy leginkább foltos szalamandrára hasonlító démon elveszi a helyi démonTweener-től a kajáját, szegény fiú, egy ilyen szerepben elég alacsony a túlélési esélye. Angel természetesen fenyegetően megparancsolja a Szalamandrának, hogy adja vissza a fiúnak az ételt, nem mintha látvány alapján megérné a balhét, de abszolút átérezzük a helyzet súlyát és komolyságát. Jack kihirdeti az esti programot: démonTweener fog harcolni Angel hallgatag démontársával. DémonTweener nevéhez méltóan keménykedik. Közben egy másik démon egyszer csak átrohan a vörös csíkon, a karperec pedig rögtön megsemmisíti. Angel tehetetlenül ordít, de hiába. Ráadásul ő fog fellépni helyette. Kegyetlen egy világ ez.

 

 

Ha már a keménykedésnél tartunk, Wesley elhatározza, hogy megkeresi Angel-t, ugyanis a teamnek is feltűnt az eltűnése. Megint Ernie-nél, a bukmékernél vagyunk, és Wesley bemutatkozik: „Wesley Windham-Pryce. A munkatársamat keresem. Értse meg, hogy az az ember, akinek dolgozom, sokat jelent a számomra. És egy rozsdás centet sem vagyok hajlandó kifizetni, ellenben ha kell, erőszakkal verem ki magából, uram.” Általános röhögés, de Wesley előkap egy nyílpuskát és a falhoz szegezi Ernie kezét, ugyanakkor megszerzi tőle a pisztolyát és a többiekre fogja. Hahh, mindig váratlanul ér, amikor Wesley szuperhős, ahelyett, hogy saját magában botlana el.

Közeleg az esti harc, a lelátó megtelt, még az elegáns nő is ott van, ha jól látom, most whiskeyvel. Cordy és Wesley is szeretnének bejutni, és egy ügyes csellel jegyet is szereznek maguknak. DémonTweener tanácsokat ad Angelnek, de a vámpír makacsul csak azt hajtogatja, hogy nem öl meg senkit. Sőt, mindenkit erre bíztat. A ringben is tartja magát az elhatározásához, ami persze egyből kivívja a közönség nemtetszését. Valaki „véletlenül” bedob egy kést is, amit az ellenfél démon kaparint meg, és Angel csak úgy tudja megvédeni magát, ha megöli. A közönség tombol, Cordy és Wesley pedig döbbenten bámulják az eseményeket.

DémonTweener és a Hallgatag Démon összecsapása következik, már ha annak lehet nevezni. A Hallgatag Démon az első mozdulatával eltöri DémonTweener nyakát; hiába, nem egy szerepálom keménykedő, fiatal, fogva tartott fiúnak lenni. Angel a harc után megelégeli a gladiátoréletmódot, és berántja Jacket magához a vörös vonal mögé. Kicsit ugyan megrázza a kezét az áram, de egyébként sem teljesen tiszta, hogy ez a karkötős-dolog milyen hatással van a vámpírokra. Tehát Angel túszul ejtette Jacket, és két dologra apellál: az egyik, hogy a többiek a segítségére sietnek (tévedés), a másik, hogy a túsz jó tárgyalási alap lesz Darin-nel. Ez még nagyobb tévedés, az idősebb MacNamara egyszerűn keresztüllövi az öccsét. Ennyit a testvéri szeretetről.

Angel egy irodában tér magához, és a Hallgatag Démon helyett jóval kellemesebb társaság fogadja. Az elegáns nő üdvözli mosolyogva, pezsgővel a kezében. Megkockáztatom a kijelentést, hogy az elegáns nő erősen alkoholista-gyanús. Lilah Morgannak hívják, megvette Angelt MacNamarától, és nem utolsósorban a Wolfram és Hartnak dolgozik. Szerencsére nem most látjuk utoljára, én amúgy is bírom a Wolfram és Hartot (ha ez nem derült volna még ki), és Lilah az egyik kedvenc „ügyvédem”. Angel természetesen nem hajlandó eladni a lelkét az ördögnek, elvégre megtette már egyszer. Inkább visszaviteti magát az arénába.

Az Angel Nyomozóiroda másik fele sem tétlenkedik ezalatt. Cordy szerzett egy gladiátor-karperecet, és Wesley minden erejével azon van, hogy rájöjjön a nyitjára. Jó ideig csak saját magát elektrosokkolja, mivel nem találja meg azt az anyagot, ami „elég rugalmas, hogy elérjen a zárszerkezetig, és elég kemény, hogy kiugrassza”. Nekem fogalmam sincs, miről beszél, de Cordeliának hirtelen beugrik a megoldás: lószőr. Egészen véletlenül van is nála, mégpedig a karkötőjében, amelybe Keanu nevű lovának a szőre van beleszőve. Érdemes ezt az információhalmazt részenként is elemezni, kezdve a lószőr karkötőtől a Keanu nevű lóig. Ezúton gratulálok az írónak ezért a válogatott marhaságért, egy élmény. Azt mondanom sem kell, hogy a lószőr működik.

Közben drámai aláfestő zene alatt Angel visszasétál a cellájába. A démonok megkövülten („hát ez hülye bazmeg” arckifejezéssel) bámulják, tulajdonképpen meg is értem. MacNamara ráadja Angelre a karperecet, és bejelenti, hogy már ma este harcolni fog, méghozzá a cellatársával. Az esélyei közel a nullával egyenlők, ez lesz ugyanis az ellenfele 21. mérkőzése. A Hallgatag Démon sokatmondó pillantást vet Angelre, bár én inkább gyengédnek hívnám, mint ijesztőnek. Kezdődik a küzdelem, Angel még utoljára megpróbálja meggyőzni Hallgatag Démont, hogy ne gyilkosság árán vásárolja meg a szabadságát. A Hallgatag Démon válaszul megígéri neki, hogy gyorsan végez majd vele.

Mialatt Angel az arénában harcol, pontosabban nem harcol, Wesley belopózik a cellákhoz a kulccsal. Nem sokáig tudja magánál tartani, a Szalamandra egy pillanat töredéke alatt elveszi tőle, még a rácson keresztül is. A Hallgatag Démon közben tényleg nem fogja vissza magát, bár egy ponton Angel még így is megölhette volna. Így azonban a Hallgatag Démon kezébe tette a sorsát, akiben egy drámai pillanatban mégiscsak feltámad a jóérzés, soha nem gondoltuk volna. Ezt látva a Szalamandra is megtér, és kiszabadítja a démontársait a Wesley-től megszerzett kulccsal. A látvány szinte megindító, kivéve azt a részét, hogy ezután a démonok lemészárolják a közönség nagy részét, de a fogvatartókat (MacNamarával együtt) maradék nélkül. Angel, Cordy és Wesley elégedetten távoznak, ma este egy igazán jó dolgot cselekedtek. Hiszen kemény küzdelem árán sikerült szabadon engedniük egy csapat gyilkos démont.

Címkék: angel
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása