Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 3x06 - Célfotó

2008. augusztus 05. 09:00 - sixx

Az előző részek tartalmát látva nyilvánvaló, hogy a heroinista Mehón ügynökkel kiemelten foglalkozunk ebben a részben, főellensége és legjobb havernője is feltűnik a montázsban. Ennek nagyon bírunk örülni, mert szegény Alex a karjából majdhogynem kilógó fecskendő lóbálásán kívül túl sokat nem tett hozzá az évadhoz. Sona, zajlik az élet, a Rendkívül Szimpatikus Rabtárs kosarazik, Szemi nálánál jóval nagyobb szakállas rabtársát merkecolja, átlagos hétfő reggelnek nézzük így első blikkre. A Kissé Idétlen És Teljesen Felesleges Történetszálat Képviselő Szerethető Rab majdnem Lecseró áldozata lesz, amikor felborít egy kosár kukoricát az idétlen labdázással, megússza a dolgot, és még csak a labdáját sem veszik el tőle, nem úgy, mint tőlem tette Kovács néni a Csapó utcán.

Májki az Újfiúval csetel IRL, hogyvót ez a kis összezördülés Visztlörrel? Hát úgy, hogy emberünk az Ambassador hotelben dolgozott (tehát nem nagykövet, sorry) sokáig, és látta ott az álhalászt. Ezen most túltesszük magunkat, mint Kalac, a Milan kapusa a Dinamó Londontól kapott ötös kolbászon, mert a terv részleteit tárgyalja az új agytröszt, azaz a tetkós, a drogos, meg a halász. Ez akár egy német vígjáték alapfelállása is lehetne mellesleg. Mehón új feladata az előző filcszerző küldetés után a kötéllétra meghosszabbítása lesz, mert az rövid, ó jaj. Link jön Májkihoz, Bellik meg az Újfiúval barátkozik, akinek ehhez nincs semmi kedve, sőt, jó hangosan be is szól neki, hogy nem, nem foglak megdugni nagydarab izzadt ember. Májki elhadarja Linknek az őr kávéjára vonatkozó utasítását, szerintem le kéne írni. Ja, és 3 óra múlva menekülés, habár a Cég azt hiszi, hogy este 9 lesz belőle. Májki a túszokról érdeklődik, Link annyira szarul hazudik, hogy az valami félelmetes, így Májki ultimátumot ad: képet tessen mutatni nekem róluk még ma, vagy nem megyek sehová. Inkább a kényelmes sitt, mi?

Szuzön, a gecinő egy szál pendelyben és fekete csipkés bugyi-melltartó kombóban viszi a kaját Eldzsének, ejnye. A pedofíliát Panamában is büntetik, nem? Elmesél neki egy nagyon kellemetlen történetet, amiből kiderül, hogy elég nagy fasz volt egy kabuli küldetés során, hat bajtársa meghalt, őt meg három héten keresztül kínozták és erőszakolták a tálibok. És megmutatja a combja belső felén látható sebhelyeket, guszta. Tíbeg és Szemi kapcsolata nagyon feszült, ennek nem lesz jó vége, úgy gondolom. Szemi a rettegett csirkelábat is előkapja a fogyatékkal élő déli gyökérrel szemben, aki persze szándékosan provokálja Lecseró jobbkezét, mert be akarja mártani, többet ésszel, ugye. Szófia, Link és Szukre a sitt mellett beszélik meg a toronyőr kávéjának benyugtatózását, és nagyon úgy néz ki, hogy megint Szukre kerül a fasz rosszabbik végére: neki kell becsempészni az anyagot a csészébe.

Májki az egyre szarabbul világított díszletsittben rohangál fel s alá, mint az a bizonyos mérgezett egér, és véletlenül Szemi cellájában köt ki, ahonnan csak nagy nehezen tud meglépni, de persze sikerül neki. Mehónhoz jön a havernője, és jó híre van: ki tudja hozni 2 nap alatt, sőt, ha vall a Cég ellen, akkor nyolc évet ül csak egy nyugdíjasháznak tűnő börtönben, mi kell még? Ez nem, mondja Mehón, miközben remeg a hernyótól, én nem ülök bazmeg egy percet sem. Visztlör és Májki kötelet fonnak a cellájukban, mint két jóbarát, senkit nem érdekel, hogy mivel foglalkoznak, ez egy ilyen közösség, senki nem zavarja a másikat. Mehón is csatlakozik, Májki pont ekkor jelenti be, hogy a szökéshez ideális cella Szemié. Mehón szája széle remegni kezd, és habos nyál folyik le az állára, bazmeg, ez nem fog menni. De, menni fog, mert mindenki az ebéd mellé rittyentett focimeccsel lesz elfoglalva. Mehón visszaszívja a nyálcsíkot, jóvanakkor.

Igen ám, de odakint éppen az Újfiú tetemét hozzák, mert valaki leszúrta, ejnye. Semmi csirkeláb, nyilvános verekedés, hanem sunyiból. Borzasztó milyen népek vannak egy ilyen helyen, én nem is értem ezt. Lecseró nagyon ideges, Májki Visztlört nézegeti, a főember meg a Kosárlabdába Belefejtkezett Nagyon Szimpatikus Rabot baszlatja, mondjad csak ki vágta el a torkát a nyomorultnak? Az persze megtörik, és elmondja, hogy látott valakit a halottal (még amikor nem volt az). Az agytröszt is a gyilkossággal foglalkozik, illetve Májki, mert Mehón leszarja mi történt, ő már menekülne, de iziben. Egyszer csak megjelenik Szemi és kivonszolja Visztlört, akit gyilkossággal fognak vádolni két órával a szökés előtt. Májki agya ledobja az ékszíjat és nekiesik Mehónnak, öcsém, nem kéne bevallani, hogy te gyaktad nyakon az izgága újoncot az FBI-nál tanult titkos módszerekkel, he? Mehón tagad, és heronintól homályos tekintettel azt üvölti, hogy márpedig én megyek bazmeg, ha jön Visztlör, ha nem.

Az álhalászt közben Lecseró faggatja, láttak a lépcsőn az áldozattal, ergó bűnös vagy. Itt ilyen egyszerű az egész, bár Visztlör megpróbálkozik a casus belli esetleg a gyilkos fegyver emlegetésével, de kiröhögik. Miközben ez megy, Tíbeg lenyúlja Szemi gyűrűjét, azt, amit a rész elején markecolt. Lecseró nem ereszti Visztlört, annak meg ugye mennie kellene szökni, szóval kellemetlen a helyzet. Májki megy Bellikhez, és bevádolja gyilkossággal, merthogy lebuzizta az Újfiú. Bellik erre azt mondja neki, hogy ő nem olyan fajta, még Májkit sem tudta kinyírni, amikor lehetősége volt rá. Szomorú ez. Szemi baszogatja Tíbeget, aki nagyon, de nagyon ki fog vele cseszni, én már látom előre. Szuzön hozza a nyugtatót Linknek, kissé konzervatívabban öltözködve, mint reggel, hálistennek.

A kávés hadműveletet úgy tessék elképzeni, hogy Link meg Szukre EGYÜTT álldogál az őrök szeme láttára, akiknek persze egyáltalán nem feltűnő, hogy a sitt egyik alkalmazottja és az egyik rabot látogató előember közösen kávéznak PONT OTT, ahol az őrök is. Mindegy, szóval nem megy a nyugtató into the coffee manőver, mert az Újfiú halála miatt Szukrénak jelenése van Szona falainál, de menten. Jajistenemmostmilesz? Semmi, jön az őr a kávéért, Link egy másikba belecsempészi a cuccot, majd nekimegy az embernek, de hiába! Mert a kiömlött kávé helyett kap másikat! Az asszonytól, aki a pult mögött buzgó! Szarban a haza! Nem sokáig, mert Szófia kigombolja az igét, és lengő csöcsökkel (na jó, nem is) sír, hogy neki Szonába kell mennie, és hát valaki vigye már el, a lovagias őr meg egy gyors numera reményében bevállalja a dolgot. Sínen vagyunk.

Odabent Tíbeg odaveti Májkinak, hogy esetleg ő tudna segíteni a Visztlör ügyön, mégpedig azzal, hogy Szemi gyűrűjét Májki a még friss vértócsába beledobja, és akkor minden elintéződik, Szeminek annyi, Visztlör mehet szabadon, Tíbeg megint feljebb kerül egy fokkal a ranglétrán, everybody wins, ugye. Májki a lelkiismeretével vesződik, de csak kicsit, lemegy a lépcső aljába, és gondolkodik a manőveren. Szófia útközben a kávét igyekszik kicserélni, Link követi őket a kocsival, és jól teszi, mert a szimpatikus őr megáll egy kicsit, hogy a numerát lerendezze. Link meglátja, hogy a csajt molesztálják, élesre tölti a pisztolyát, és berzeker üzemmódba kapcsol, de megszólal a telefonja. Szuzön az, aki fotóboltolt egy képet a halott Sáráról, és ezt feltétlen be akarta jelenteni a telefonban. Szófia megússza a dolgot, mert azt hazudja, hogy Lecseró csaja, de a kávét kicseréli. Link a telefonban elszólja magát, hogy az őr elkábításával volt egy kis gáz, Szuzön meg rájön, hogy Link hazudik a szökés időpontját illetően. A böszmeség hivatalos mértékegysége az egy Link.

Májki nem mártotta be Szemit, viszont Mehón celléjban megtalálja a véres kést, amivel az kinyírta az Újfiút, hoppácsak. Meg is keresi az udvaron, és hadonászik neki a fegyverrel, majd viszi Lecseróhoz. Alex ideges. Szuzön a sorozat rajongóinak közös kívánságát teljesítendő érkezik Eldzséhez, hogy levágja a fejét neki, és el is mondja pontosan, hogy mit fog tenni, mert rendes. A telefonja megszólal az utolsó percben, Link próbálja menteni a menthetőt, és beköpi Májkül tervét. Szuzön érthetően ideges, Link remeg, és nem tudja meg, mi fog történni Eldzsével. Mi sem. Alexnek látogatója van, a második évadban megismert geciügynök, aki kiröhögi a lerobbant drogost, majd közli, hogy négy évre lealkudták a büntetést, ha köp. Ehhez csak az kell, hogy egy ügyésznek elmondja a kis történetét, és ha az elhiszi, akkor mehet vissza az USA-ba. Májki közben beköpi Mehónt, de helló, az kisétál a sittről, mert elfogadja a vádalkut. Lecseró nem hisz Májkinak, Visztlör kivégzése mindjárt bekövetkezik.

Májki beszól Lecserónak, aki úgy tűnik, mintha Visztlört szúrná le, de nem, hanem egy másik sameszát, mert egy szivarvéget talál nála. És ennyi, Visztlör mehet. Ez milyen baromság már! Szukre elégedetten szemléli a kerítést, amit szétmart a sav, ott fekszik az Újfiú is, akit temetnie kéne. Link és Szófia megérkeznek a kerítéshez, no meg Szuzön is, úgy látszik a Szona kerítése olyan, mint egy nagyvárosi korzó. Szuzön lebassza Linket, és ad neki egy fotóboltolt képet, amiről még anyám is meg tudná állapítani, hogy hamis, pedig. Közben a sitten mindenki az igazság úgynevezett szolgáltatását nézi, Lecseró meggyilkolt embere Krisztuspózban jelzi, hogy nem szabad a szabályok ellen véteni, stb. Ja, és focimeccs sem lesz, nem vagyunk mi állatok!

Link vesz egy nagy levegőt és bemegy Májkihoz, elmondja neki, hogy a terv bebukott, és azt is kiböki, hogy Sára már nincs az élők sorában. Szívszorító jelenet lenne ez, kár, hogy Link arcán semmi érzelem nem látszik, Májki meg kb. úgy fogadja a hírt, mintha csak egy papgájról kapna rossz hírt - persze utána jönnek az obligát lassított felvételes sírós szenvedések, sőt, Májki kiakad mint a rugó, és odamegy Visztlörhöz, akit természetesen felelősnek tart a haláláért, így ledobja elé a csirkelábat, verekedés lesz, Májki vs Visztlör. Persze majd csak jövő héten.

Címkék: a szökés
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The AVE 2008.08.05. 10:51:14

Hát ez kész... :) Jobb, mint maga a film - de persze meg kell nézni, csak úgy ütnek a poénok.

Editor Bob 2008.08.05. 11:18:00

"egy kabuli küldetés során"

Nekem Moszul rémlik a magyar szinkronból. Elnézve a Lost-os Sayid kínzástechnikáit, el tudnám képzelni, hogy Irakban kínozták meg ezt a nénit is a filmben:)

Vince Larkin 2008.08.05. 12:01:36

sixx, szénné röhögtam magam, ez a hogyvót is überklassz! Az első két évadot pedig kihagytam, de a hyovótok miatt is élvezhető ez a harmadik az első kettő ismerete nélkül. JA, a rosszember, aki Mehónnak hozta a hírt a négyévről, az utsó cserkészben kapott egy orrost Willistől(az ominózus- ha hozzámérsz, megöllek), amitől meg jól meg is halt.

Kenda 2008.08.05. 13:38:54

"A böszmeség hivatalos mértékegysége az egy Link." :DDD

Ha nem lenne hv, nem is nézném.

BruceWayne 2008.08.05. 22:55:17

jaj szegény Link mit kap itt már megint....

aztakurvamiafaszez 2008.08.06. 15:36:40

sztem nagyon jó volt ez a hv,
szerintetek Májki télleg bunyózni akar Visztlőrrel vagy ez megint csak egy furmányos terv.A spoilerezőktől nem várom a választ .thx

BruceWayne 2008.08.06. 19:47:57

akkor jó mert aki még nem látta az úgyse tud írni semmit aki meg már látta (mint pl. én) az meg úgyse fog semmit írni :-)

bár sose látom a Szökés rtl-es promoit de pl lost-osok szinte az egész részt lelőtték, nagyon gázak voltak, szerintem a szökés is ilyen lehet.... aki tudja kerülje az rtl-t jöv hétfőig, meg úgy általában is :-)
süti beállítások módosítása