Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Oz 1x04 - Halálbüntetés

2008. augusztus 04. 18:10 - the black ball

Amerikában mindenkinek vannak megvonhatatlan jogai. Joguk van hallgatni, joguk van fegyvert viselni. De az államnak van a legalapvetőbb joga: kinyírhatja őket.” Devlin kormányzó éppen azt taglalja a sajtónak, hogy Jefferson Keane lesz az első, akit kivégeznek 34 év óta. Az első, amiért kitörte egy rab nyakát. Peter Marie szerint azért az első, mert fekete és fiatal. Ha tüntetni fognak a halálbüntetés ellen Oz előtt, ő is beáll közéjük. Glynn közli, hogy ha megteszi, akkor ki van rúgva. Em City-ben hamar címlapra kerül a kivégzés. Tóbiás megkérdi Rebadow-tól, hogy már akkor is itt volt-e, amikor legutoljára kivégeztek valakit. Jobb! Őt végezték legutoljára. Pofás kis intermezzo Elvis Jailhouse Rockjával. Csak azért nem pusztult meg, mert pont akkor volt a nagy 1965-ös áramszünet. Ekkor találkozott először Istennel, aki bölcsen azt mondta neki: „Bob! Játssz oboán!

Tóbiás elmegy szippantani O’Reily-hoz. Elmondja neki, hogy a fellebbezést verje ki a fejéből, semmi esélye. Az ír szerint még így is jobb neki, mint Keane-nek. Hagynia kellett volna, hogy a latínók kinyírják, ha már azért voltak ott. Hoppáré! Ezt elbaszarintottad haver. Tóbiás már hősködni akar, hogy megmentse a fekát, mivel felültették. De O’Reily megfenyegeti jól. Később Tóbiás a gazditól megkérdi, mit tud az ügyről. Az közli, hogy felvették videóra az egész bunyót. Tóbiás szerint a szalaggal megmenthetné Keane-t. Öhm, helló? Nem nyaltál még elég bakancsot? Na mindegy. Be akar jutni a halálsorra, hogy beszélhessen Keane-nel. Azt hazudja McManusnak, hogy meg akarják ölni, ezért tegye védőőrizetbe. Rendben. Egész véletlenül Keane cellája mellé kerül. Tóbiás mondja neki, hogy megmenekülhet, de a fekát nem érdekli. Ha most meghal, akkor még talán menthető a lelke. De Tóbiás magasról leszarja Keane lelkét, ő gerjed az igazságra.

Rebadow-t küldi, hogy szerezze meg a felvételt, de az csak a lyukig jut. Schillinger rájön, hogy Beecher meg akar menteni egy niggert, ezért megetet vele egy fél könyvet. Ettől Tóbiás elszomorodik, és szintet lép a heroinra. A tv-ben orrba-szájba mennek a halálbüntetésről szóló dolgok. A meggyilkolt latínó anyja holtan akarja látni Keane, ezt háromszor elismétli, Said meg idegességében átfúrja az ujjával a fejét. Keane-nél az öccse szétsírja magát, hogy az apjuk nem szereti őt, mert rektális gonosztevő. Kiderül, hogy Keane húga meg veseelégtelenségben szenved, ezért oda akarja neki adni a sajátját. McManus intézkedik.

De ugye Zeusz Devlin szerint túl veszélyes kivágni egy halálraítélt szervét, mert hülye szegény. Ezért Tim azt akarja, hogy Mukada vegye rá a bíborost, hogy álljon ki mellette. De a kínai szerint szó se lehet róla. Ő volt a kedvenc tanítványa, amíg nem lettek saját véleményei. Úgyhogy ő lett a sárga fekete bárány, és a bíboros Ozba küldte. De jó, felhívja. Azért McManus bebiztosítja magát, és Said által megszerzi egy sejk támogatását. Kegyelem. Augusztus szerint a kormányzónak csak egy telefonjába kerül, hogy ne végezzenek ki valakit. Pedig pont akkor ad kegyelmet, ha nem történik meg a hívás. Ugyanis az életfogytiglani sokkal rosszabb a halálnál. A halál az igazi kegyelem. O’Reily összekap Joey-val, a digóval, mert tartozik neki. Ezért elintézteti a fokhagymazabálót Adebisivel és Kenny-vel, okán, hogy ő ültette fel Keane-t.

Miguel. A latin IQ-huszár ugye megvagdosta magát a gyerekéért. Viszont még mindig beteg, sőt csak a gépek tartják életben. Le akarják kapcsolni, de Miguel nem engedi és látni akarja. Timmy bácsi ezt is elintézi. Kapunk egy megríkatósnak szánt jelenetet a legifjabb Alvarez haláláról. Miguel filozofál egy kicsit Mukadanak, aztán megkérdi, hogy hol volt Isten, amikor meghalt a fia. Mukada szerint ugyanott, mint amikor az övé halt meg. Családi jelenet jön, ez a rész ilyen vontatott, de majd a finálé. Keane és a faterja cseveg egyet. Keane közli vele az utolsó kívánságát: az apja beszéljen az öccsével. Az kicsit nehéz, mert a fater eléggé homofób. De biztos megteszi. McManus enyeleg a doki nénivel, amikor az közli, hogy felügyeli Keane kivégzését. McManus kiakad és meg akarja neki tiltani. Aztán erőszakoskodni kezd, mert úriember a félskót Timmy. Nathan szerint jobb lenne, ha szabadságra menne. Kezd hasonlítani a rabokra.

Odakint még zajlik a tüntetés. Peter Marie Lindásan lábbal kiherél egy ellentüntetőt. Wittlesey elmesél egy történetet McManusnak egy kitömött őzfejről, aztán a tanulság után Tim elhívja vacsorázni. Nem bír a farkával. Glynn elmegy Kenae-hez, hogy rögzítse az ilyenkor fontos dolgokat, aztán elindulunk a méreginjekció felé. Útközben Said a Koránból idéz. Keane-t lekötözik, rákötik az infúziót. Az utolsó szavait szó szerint kellene leírni, mert amúgy súlytalanok. Devlin szétunja a fejét: dögölj már, dögölj már meg. Itt jön egy óriási jelenetkettős: amíg Keane-t elhagyja az élet, addig McManus és Diane egy orbitálisat kúrnak. És a végén, khm, mindannyian elmennek.

Már van is egy új hullajelöltünk, Richard L’Italien. Holnap végzik ki, mert megfojtott egy nőt. Nos, ha már meghal, akkor elmond Glynnek egy titkot. Megfojtott egy másik nőt is. Sőt! Bevall még 38 gyilkosságot. Valakinél nem volt bekötve a kábeltévé. Mukada elmegy hozzá. Richard szerint nincs olyan nő, akit ne dugna meg. Dugott már törpét, gazdagot, doktort, retardáltat, még lábamputáltat is. Szép önéletrajz. Mukada nem érti: ha szereti a nőket, akkor miért öli meg őket? Egyszerű: ha szeretsz valakit, akkor a birtokába kerülsz. Márpedig őt senki sem birtokolhatja. A kivégzése alatt Augusztus bevezet minket a méreginjekciók kulisszái mögé. A rab először Sodium pentothalt, sima altatót kap. Aztán jön egy szép adag Pancunorium bromide, az izmok bénítására. Végül egy csepp Potassium chloride, ami kivégzi a szívet. Don’t try this at home!

Glynn irodájában Peter Marie megvilágosodva henyél. Jézust is kivégezték. Ha nem így lett volna, akkor a világ teljesen máshogy nézne ki. Aztán visszasírja magát az állásába. De attól még nem ért egyet a halálbüntetéssel. Elvégre ott van a Tízparancsolatban, hogy ne ölj. Glynn szerint az is benne van a Bibliában, hogy szemet szemért. Ha ölsz, meghalsz. Augusztus arról mesél, hogy volt valaki a halálsoron 16 évesen. Ott várt még 16 évet, amíg a bíróság és az ügyvédek vitáztak. Amíg várt, festeni kezdett a falra, hogy ne foglalkozzon az ítélettel. Amikor 32 éves lett, minden fellebbezése elfogyott. Mielőtt kivégezték volna, megmutatta a művét. Összesen hat szót: A halál biztos, az élet nem.

Címkék: oz
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása