Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

30 rock 1x08 – The Break Up

2008. augusztus 04. 09:00 - wayout

Igen jól látjátok, ahogy a cím is utal rá Liz végre szakítani fog élősködő barátjával Dennisszel. Liz egy este arra ér haza, hogy a Csipogó Király épp kismillió lyukat váj a nappali falába, azért hogy olyan tv szerelhessen fel, mint ami kórházakban van. Ja és lesznek hozzá polcok is. És amikor kiderül, hogy Dennis unokatesója és annak giga kutyája is beköltözik hozzá akkor betelik a pohár, és kidobja az egész bagázst. Ez az Liz Lemon, tudsz te ha nagyon akarsz! Jenna is nagyon büszke, bár annak nem igazán örül, hogy Dennis még marad, amíg nem talál magának lakást. Azért, hogy megünnepeljék ezt a kis lépést az emberiségnek, nagyot Liz Lemonnak, Jenna javaslatára csapnak egy csajos estét. Azt, hogy Liz mennyire rég volt igazán bulizni, az példázza a legjobban, hogy azt hiszi, hogy egy amolyan diszkótékába mennek szórakozni.

Liz Jacknél indít, aki majdnem szextelefonozik egy nővel, aki éppen egy temetésen van, így meghiúsul a dolog, plusz Liz is ekkor jön be az allergiájával és a gondjaival. Jack finoman célozgat arra, hogy esetleg Condoleeza Rice-szal randizik, ami arra utal szerintem, hogy Jack perverz módon vonzódik a Bush adminisztrációhoz. Jack szeretne ajándékot adni ennek a titokzatos hölgy ismerősének, hogy jelezze csodálatát és tiszteletét. Az egyik ajándék egy aktatáska, a másik mindenhol kigombolható fehérnemű. Liz velem együtt még annak a gondolatától is kiveri a víz, hogy elképzelje Jacket, amint kikapcsolja azokat a mindenhol ott lévő patentokat, így rávágja, hogy legyen az aktatáska. Lent az egyik öltözőben Tracy női ruhákat próbál valami csuda új szkeccshez, ekkor megjelenik Toofer, aki szerint nagyon nem jól van ez így.

A túlművelt barátunk szerint lealacsonyító egy fekete férfinak nőnek öltözve fellépni, mivel a kaukázusi emberek (értsd. a fehérek, néha kicsit idegesítő tud lenni a Pc) így akarják őt demaszkulenizálni és veszélytelenné tenni. Frank szerint azok a legjobb Tapsi Hapsi részek, amikor nőnek öltözik. Tracy még nem lát benne semmi kivetni valót, azelőtt is csinálta és hozott is egy csomó pénzt. Toofer végül meggyőzi azzal az érvvel, hogy az igazán menő afrikai-amerikai komikusok visszautasítják, hogy ilyesmivel lépjenek fel. Frank bosszús, mert így nem tud mit csinálni a szkeccsel, de Josh ajánlkozik, hogy ő eljátssza, hisz 10 éves koráig úgyis lánynak nevelték. Szegény Josh, biztos jól keres a terapeutája. A show lemegy, Jenna közli Lizzel, hogy hétfő este elviszi klassz karaoke bárba, aminek Liz nem igazán örül. Eközben Jack ismét gyanús telefonbeszélgetést folytat s titokzatos hölgyismerősével, akinek épp hajviseleti tanácsokat ad.

Joshnak nagy sikere van Shamandával, félelmetesen ronda női alteregójával és Tracy bizony féltékeny lesz, mivel neki csak egy négykarú űrlakó jutott, Shamandából pedig még filmet is csinálhatott volna. Most nagyon haragszik Tooferre, aki Liz szerint csak úgy tudja kárpótolni Trayt, ha ír neki egy baromi jó szkeccst. Toofer persze tanácstalan, így Liz azt javasolja neki, hogyha nem tud neki írni, akkor írjon vele együtt valamit. Rosszat sejtek. Meg is kezdik az agyalást, Tracy valami velőset akar, tükröt szeretne tartani a társadalomnak és megnyerni a legnagyobb tükörnek járó rekordot. Toofer ezek után előáll valami béna ötlettel, amire Tracy megkérdezi tőle, hogy fekete-e. Ismételten rosszat sejtek. Este van, Liz kiöltözve, a megbeszélt helyen várja Jennát, mikor felhívja Jack a magánéleti gondjaival. Jack szerint a hölgyismerőse megcsalja és azt fontolgatja, hogy kiveri Putyin fogait ha találkoznak. Hú, igazi nagypolitikai szappanopera.

A stúdióban Toofer és Tracy még mindig veszekednek és Frank szerint ezt a rasszista nagyfaterjának mindenképp hallania kell. Tracy azt hitte, hogy a kettejük közös munkája igazi tesók egymás közt lesz, de Toofer csalódást okozott neki. Nem hord buggyos gatyát, Starbucks kávét iszik és használ pénztárcát szóval egyáltalán nem úgy viselkedik, ahogy egy sztereotip feketének illene. Eközben persze a rasszista nagypapi biztos nagyon jól szórakozik. Tracy számon kéri az örökségét és előkerül az a bizonyos N betűs szó is. (megint a niggerről van, amit még mindig csak a gangsta rapperek használhatnak) A karaoke bárban nem igazán alakulnak jól a dolgok, mivel finoman szóval kijött a gyakorlatból a randizás terén. Simán elküld egy fickót, aki le akar ülni mellé és valószínűleg venni neki egy italt, azzal hogy nem akarja arrébb tenni a kabátját. Én hiszek benned Citrom, kérlek ne okozz csalódást. Jenna azt az óvatlan tanácsot adja Liznek, hogy legyen önmaga, ami nagyon rosszul sül el a jelen helyzetben.

Ami ezután következik az felér egy katasztrófával, Liznek semmiképp nem szabadna alkoholt adni ha férfiak is jelen vannak. A helyzet megkoronázásaképp Liz egy olyan bűntető karaokéba kezd, amire már Jenna is csak inni tud. Jenna, hogy mentse, ami menthető elrángatja Lizt a helyről. Másnap Jack irodájában gyűlés van mivel Toofer panaszt nyújtott be Tracy ellen, zaklatás vádjával. Toofer nagyon komoly fejjel elmondja, hogy Tracy az N betűs szót használta, Jack és Liz nem értik, hogy miért érzi magát megsértve. Tracy igazából csak barátkozni akart, hisz két tesó már csak így szólítja egymást. Persze Jack nem tud ellenállni egy sejtelmes megjegyzésnek a titokzatos afrikai-amerikai barátnőjével kapcsolatban. Lényeg az, hogy ez az igen sértő szócska valójában csak az intimitás kialakulását segítette volna elő. Toofer is megpróbálkozik a barátkozással, de az ő szájából úgy hangzik, mint egy igazi redneck texasi, jobboséból és Tracy annyira megsértődik, hogy ő is panaszt tesz.

Az írói főhadiszállásra Dennis érkezik, aki saját korlátozott érzelmi, értelmi és nyelvtani képességei ellenére egész megható kis búcsú monológot ad elő Liznek. Mindenki elérzékenyül, mégse akkora übertuskó ez a Dennis gyerek. Jenna, aki a tegnap este után eleget látott, a nővérkével kerül egy véleményre, lehet, hogy Liznek mégse kéne szakítania a Csipogó Királlyal, mert hát kvázi ő az egyetlen sansza. Jenna azzal remek tanácsot adja Citromnak, amit valószínűleg az élet hülyének című könyvből vehetett, hogy írjon egy listát Dennis előnyeivel és hátrányaival és döntsön az alapján. Anyám borogass. Eközben Jack is magánéleti gondokkal küzd, mivel a titokzatos barátnője inkább fogadja Tony Blair vagy valami közel keleti vezető telefonhívásait, mint az övét, így sose beszélnek eleget. Meglepő módon Jack Dennisnél talál megértő fülekre. Pisilés után, mint a csajok a diszkóban, Dennis magánéleti tanácsadásba kezd, amit egy bizarr kutyákat és emberi lábakat tartalmazó metaforán keresztül ad, lényeg, az hogy Jack legyen kitartó és akkor minden rendben lesz. Eskü van valami a vízben az NBC-nél.

Az érzékenységi tréningen láthatólag az edző is terápiára szorulna, de most Tracy és Jamesen (alias Toofer) van a sor. Tracy először magyarázkodni próbál, de hamar eldurvul a helyzet, mert Toofer és az ő harvardi diplomája rosszul viseli Tracy hülyeségeit. Ekkor Tracyt villámcsapásként éri a felismerés, igen erről kéne írniuk, két tesó veszekedéséről, hogy mi a tesóság. Bár az ötlet roppant sztereotipikus, Toofer mégis odavan érte. Liz háza táján is érdekes dolgok történnek, haza érve tapasztalja, hogy a sok lyukból a falon valami értelmes jött ki. Dennis tényleg felszerelt egy olyan kórházas tv-t és még polcok, virág és kaja is van. Liz meg csak ámul, bámul, hogy mi a fene mégiscsak fasza gyerek ez a Dennis, nem Patkány Király. Fel is írja a megjavított tv-t, a mellette-ellene listájára.(túl nagy hülyeség volt ezek szerint, hogy nem próbálja ki, ezt a béna lista dolgot).

Másnap este megy a műsor, ahogy kell, de Toofer meglepetten tapasztalja, hogy Tracy a közös szkeccsük helyett a „Star Jones (amcsi tévés műsorvezető, aki olyan díva, mint Diana Ross és olyan kövér volt, mint Oprah fénykorában, de lefogyott) gyomorgyűrűs főző showja” című roppant mély és elgondolkoztató produkciót választotta. A szkeccs lényege a sugárban hányás, de Toofer végül nem bánja a cserét, mert szerinte is ez a viccesebb. Ejnye, Toofer, hát ezt súgja az a harvardi diploma? Ugrunk gyorsan a következő munkanapra, Jack jön be Liz irodájába, hogy elmesélje, hogyan ugrott el a kedveséhez Afganisztánba. És bár egyezik az ízlésük a szexuális szerepjátékok terén, de valahogy mégsem passzolnak, de hálás Dennisnek a tanácsért, hogy azért adott egy esélyt a kapcsolatnak. Azt, hogy Jack kedveli Dennist, Liz a lista mindkét részére felírja, mert az mindig gyanús ha ő valakit kedvel.

Estére Liz már totál elbizonytalanodott a szakítással kapcsolatban. Be is toppan Dennis egy elő karácsonyi ajándékkal (egy aktatáska, mert Liz előkelő és fontos, akárcsak egy férfi). Liz annyira ellágyul, be is hívja kajálni a feljavult Dennist. Amíg ő kint van a konyhában, Liz bekapcsolja a tv-t és olyat lát, ami beigazolja azon gondolatát, hogy a Csipogó Király élete egyik legnagyobb melléfogása, Dennis szerepel a Datelineban (NBC-s heti hírműsor, kb. olyasmi, mint nálunk a Napló), amint egy 16 éves kiscsajjal akart volna randizni. Liz persze azonnal kidobja, az ajtócsapkodásra pedig összeomlik a polc és a szuper kórházas tv. Bizony Liz Lemon, You Can Do Better.

Címkék: 30 rock
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása