Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Veronica Mars 1x20 – M.A.D.

2008. augusztus 03. 11:30 - foxglove (törölt)

Veronica kocsija végül megadta magát az iskolai parkolóban. Dick, a kisöccse (Cassidy, azaz Kisgyík), és Logan érdeklődve figyelik a látványosságot. Dicket és Cassidyt túlságosan lefoglalják az elmésebbnél elmésebb beszólások gyártása, az sajnos elkerüli a figyelmüket, hogy közben Veronica és Logan mekkora belsős pillantásokat váltanak egymással. Nem sokkal távolabb egy pár vitázik, a lány szakítani akar a barátjával. A fiú, Tad nem szeretne csak úgy belenyugodni ebbe. A mobilján található kompromittáló szexvideó (amely két főszereplője Carmen és egy jégkrémrúd) elég meggyőző érv, hogy a lány meggondolja magát. De ahhoz is, hogy felbérelje Veronicát, hogy szerezze meg neki a mobilt.

Veronica természetesen igent mond a felkérésre, bár ehhez időt kell szakítania a sűrű napirendjében, ami jelenleg leginkább a „szex Logannel a mosdóban”című pontokból áll. Csak Loganen múlik, hogy nem jutnak el a végkifejletig, merthogy fizikaórára kell mennie, nem mintha ez a jelenet nem arról szólna. Veronica szívesen oktatná tovább a fizika törvényeiről, úgymint vonzás és taszítás például, de ez a fiú hajthatatlan, a kötelesség mindenek előtt.

Így legalább Veronicának tényleg marad ideje megszerezni a felvételt. Először is elrejt egy eldobható mobiltelefont Tad hátizsákjában. Másodszor, a délutáni közös tanuló-órák alatt elkoboztatja a felügyelőtanárral a sajátját, ugyanekkor hű segítőtársa, Wallace a megbeszéltek szerint megcsörgeti az elrejtett telefont, így Tad saját készüléke is a felügyelőtanár fiókjában végzi, Veronicáé mellett. Innen már nem könnyen sejthető, hogy Veronica „tévedésből” melyiket fogja elvenni.

A Mars Nyomozóirodában Mars-apuka feltűnően somolyog. Képzeletben már azt számolgatja, hogy mire fogja költeni azt az 50.000 dolláros jutalmat, amit Duncan Kane megtalálásáért fog kapni. Egyetlen utódja ezen a pénzen fog bekerülni az ország legelitebb főiskoláiba. A hiba csak annyi, hogy az örökös maga képezte ki a szökevényt azügyben, hogy lehet a legnyomtalanabbul felszívódni. Mielőtt Mars-apuka dühöngeni kezdeni, Wallace anyukája Alicia érkezése tereli el a gondolatait egészen más irányba.

Carmen is megérkezik, és megkönnyebbülve átveszi és rögtön szét is zúzza a telefont. Veronica óvatosan figyelmezteti, hogy esetleg másolat is létezhet, de Carmen szerint Tad azért csak nem akkora görény. Márpedig akkora, sőt még nagyobb is, egy zsaroló-emailben közli a feltételeit: vagy visszakapja a barátnőjét, vagy az egész iskola látni fogja a felvételt, aminek egyébként már az első pár másodpercéből megtudhatjuk, hogy lehet kielégíteni egy jégkrémrudat egy pezsgőfürdőben. Veronica, látva, hogy Carmennek minden Taddel együtt töltött pillanat kínszenvedés; úgy dönt, hogy nagyobb fokozatra kapcsol. Elő kell állni egy Tadet kompromittáló ellen-felvétellel. Carment nem nehéz rábeszélni, az egyetlen érzelem, amit a fiú kivált belőle, az a tömény hányinger. Másrészről meg nem szeretne a „jégkrémes csaj” névvel karriert szerezni a youtube-on, jogos.

Veronica ezalatt igyekszik jóvátenni a Duncan megszökésével kapcsolatos bűnét is. Mac-cal lenyomoztatja, hogy vettek-e Neptune-ban az elmúlt időszakban hamis útleveleket az ebay-en. Weevil jóvoltából (a jutalom 10%-áért cserébe) azt is megtudja, hogy milyen autóval lépett le Duncan. Nem sokkal később Mars-apuka már fülest is kap, hogy az említett kocsit Tijuanában látták, sima ügy. Sajnos Duncan sokkal okosabb, mint ahogy azt képzeltük, vagy jó volt a tanítómestere, mert neki se híre, se hamva, az Impalát szándékosan, megtévesztésként hagyta ott.

A napirend következő pontja: szex Logannel az elvileg üres Echolls-házban. Gyakorlatilag viszont Aaron Echollsnak éppen hogy, de sikerül a megfelelő időpontban váratlanul hazaérkeznie. Nehéz megítélni, hogy a három résztvevő közül melyik van nagyobb zavarban. Logan próbálja túltenni magát a sokkon, hogy az apja rajtakapta, amint a kanapén próbált szexelni, de Veronica kiütéssel győz: őt a Töréspont és a Túl a törésponton főszereplője kapta rajta, és még a foga is rúzsos, ott a pont. Mialatt a fürdőben próbálja összekapni magát, a Casablancas-tesók állítanak be Loganhez, hogy egyeztessék az éves kötelező mexikói szörfözős-piálós-csajozós maraton részleteit. Aaron Echolls menti meg a helyzetet, és nemcsak kicsempészi Veronicát a házból, de még haza is viszi. Útközben meglepően normálisan viselkedik, úgy tűnik, hogy tényleg aggódik a fiáért, sőt azt is bevallja, hogy örül annak, hogy Veronica és Logan együtt vannak.

Közben folyik a Tad totális megsemmisítésére irányuló hadművelet. A srác úgyis a katonai akadémiára jelentkezett, jobb, ha hozzászokik, milyen is egy igazi offenzíva. Carmen a tervnek megfelelően igyekszik rávenni a fiút olyan válogatott idétlenségre, mint pózolás hülye kalapokban a fotó automatában, spontán tetoválás, sőt, még azt is eléri, hogy az iskola melegétől, Sethtől vegyen extasyt, szexuális kísérletezés céljából. Veronica mindent rögzít, még az esti extasys szexről folytatott telefonbeszélgetésüket is, de hogy mi célból, azt csak következő nap tudjuk meg. Tad ultimátumomat kap: vagy visszavonja a zsarolást, vagy az egész iskola, és a katonai akadémia gólyái kapnak egy emailt, amelyben egy elég pikáns felvétel látható Tadről és Sethről. Veronica még a telefonbeszélgetés hanganyagát is alákeverte, csakhogy Seth közreműködésének köszönhetően a szexuális kísérletezés már egészen más értelmet nyert Tad szájából.

Veronicára is várnak még meglepetések. Logan lemondta a kedvéért a mexikói utat, és helyette vacsorára és hajókirándulásra hívja a lányt. Ez már egy igazi, nyilvános, felvállalt randi, nincs több bujkálás, nincs több szex a mosdóban (bármilyen izgalmas is tud lenni egyébként). A hivatalos családi bemutatáson már úgyis túlestek, de úgy tűnik, ez tényleg nem zavarta Aaron Echolls-t. Logan szerint az apja kedveli Veronicát, rokonszenvezik Marsékkal, mióta olvasott „valamit” róluk az újságban. Veronica hamar kideríti, hogy egy hirdetésről van szó, amelyben Lianne Mars-ot szólítják fel, hogy 7 napon belül jelentkezzen. Ez a válás beadásának jogszerű módja, abban az esetben, ha az egyik fél nem elérhető. Mikor Veronica a saját szemével is látja, hogy Mars-apuka és Alicia milyen boldogok együtt, önzetlenül visszavonul a válás-ellenes kampánytól.

Másnap Carmen élvezi zsarolásmentes életének első napját, egészen addig, amíg valaki meg nem kéri, hogy szopja le a rúdját. A videó mégis felkerült a Neptune High levelezőlistájára. Veronica egyből élesíti is a saját köremail-jüket, de Carmen letörli a levelet: a bosszúállás nem az ő műfaja, attól neki nem lesz jobb, ha Tad is megszívja. Most, hogy az egész iskola a jégkrémes videót nézi, Veronica sem tudja elkerülni, hogy belepillantson, és a felfedezés sokkolja: a felvétel ugyanazon a bulin készült, ahol őt elkábították és megerőszakolták.

Macnek végül sikerült lenyomoznia a hamis útlevél sorsát: Roberto Nalbandian nevére állították ki, és Argentínába utaztak vele. Mars-apuka boldogan készül a lecsapásra, nem is sejtve, hogy közben ezalatt Aliciát a munkahelyén, Kane-vállalatnál Clarence Wiedman fenyegeti meg: vagy szakít Mars-apukával, vagy ki van rúgva. Ja, és Wallace is lebukott, amiért nemrég szívességből poloskát vitt be a céghez.

Neptune High. Veronica Tadet találja az iskolai póznán, hasonló pozícióban, mint annak idején Wallace-t. A motorosok nagyon nem szeretik, ha egy környékbelijükkel szórakoznak. Pedig Tad érvei annyira meghatóak: azért tette tönkre a barátnőjét, mert annyira szereti. Ha nem lehet az övé, másé sem legyen, és ki akarna tőle ezután bármi komolyat. Veronica mégis felajánlja neki, hogy leszedi a póznáról, mielőtt mindenki megérkezne; ugyanis meg kell tudnia valamit, amire csak Tad ismeri a választ. A kérdés nagyon egyszerű: ki adta neki a randidrogot, amivel elkábította Carment a partin. A válasz: Logan Echolls. Pár másodperc néma csend, csak madárcsicsergés hallatszik, zseniális jelenet. Veronica sokkos állapotban a megkönnyebbült Tad háta mögé lép, de ahelyett, hogy kiszabadítaná, letépi a válláról a ragasztószalagot, ami a tetoválását rejti: Seth, átlőtt szívbe foglalva. Aztán otthagyja a fiút a póznán, egy szál ragasztószalagba tekert farokban.

A záróképben Logant láthatjuk a hajón, amint lassan ráébred, hogy Veronica nem fog eljönni, mindezt pedig a Crimson and Clover zenéjére.

Címkék: veronica mars
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alommano 2008.12.08. 19:34:21

De jó ennek a csajnak, hogy megerőszakolták, és mégis gondtalanul éli a szexuális életét.
De a hogyvoltjaid nagyon jók! :)
süti beállítások módosítása