Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A férfi fán terem 2x01 - A Tree Goes in Elmo

2008. augusztus 02. 14:00 - leeann

Az előző évadban történtek után az „egyszer volt, hol nem volt” szöveggel illene kezdenem a második évadot, hisz az egész rész egy mese köré épül. Tehát egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy tündérmese, ami két napja kezdődött. A jelen: Marin és Cash egy hatalmas hóviharban elveszítették egymást, pedig Elmo minden lakosa a Chieftain-ben van, ki jókedvűen, ki morcosan. Marin egyre nagyobb bajban van, mert az orráig se lát a viharban, ami hamarosan betör a kocsmába is, hogy ott is legyen egy kis riadalom. Így a tündérmese visszatér két nappal ezelőttre.

„Egyszer rég, egy messzi királyságban élt egy királylány egy kastélyban, aki egy újabb napra készülődött”- ezzel a szöveggel kezdődik a tegnapelőtt. Marin éppen a dolgozószobájának padlóját csinálja, majd a mese szerint is fekete felhők gyülekeztek a városka felett. A mesét Lynn olvasgatja a kocsmában, aki elmeséli Jacknek, hogy szereti a tündérmeséket, és a gyereknek vette a könyvet, de Jack szerint ez ijesztő egy pici gyereknek. Lynn szerint viszont minden mese közepe ijesztő, de a végére minden rendbe jön. A kocsma népes, mint mindig, így több gratuláció is érkezik az újdonsült jegyespárnak.

Marin végre befejezi a padlót, majd a Jacktől kapott fának adja ki az útját, Cash szerint viszont nem okoz sok gondot, hisz csak 60 centi. Marint ez nem érdekli, és nem akarja, hogy valaha nagyobb legyen, így a fának mennie kell. Közben Sara elolvassa a levelet, amit hozott neki a küldönc, és baj van: a levél egy gyerek-elhelyezési per idézése. Ben észreveszi a levelet, és anyagi segítséget ajánl Sarának, hogy egy jó ügyvédet tudjon fogadni. Sara persze köszöni, de visszautasítja. No és akkor a fa. Marin nekigyürkőzik és megpróbálja kirángatni a földből szegény fát.

A fa viszont alaposan be van ásva, így Marinnek kell még néhány kiásási terv, ha meg akar szabadulni tőle. Marin is ellátogat a kocsmába, ahol megtudja, hogy sarki ciklon érkezik Anchorage felől. Természetesen a rádióban is a közeledő vihar a téma, Patrick sorolja a figyelmeztetéseket és biztonsági eljárásokat, majd megmutatja Marinnek a vihar esetén életbe lépő veszély-hálózatot, amin már szőke is rajta van. Marin rádiós témája viszont nem a vihar, hanem az eltávolíthatatlan fa a kertjében. Mai éppen pakolja a legszükségesebb dolgokat, mert hamarosan indulnak az urával a kocsmába.

A békés pakolgatás sértődésbe csap át, mikor Mai a hivatalos iratok között megtalál egy dossziét. A dossziéban ázsiai nők fényképe és jellemzői vannak, de nem ez a baj, hanem az, hogy Mai csak a második helyen volt a feleségek sorában. Celia is megtud egy fura és elég büdös információt Dickről. Marin ismét a fával a küzd, amit Cash egyszerűen már nem bír nézni, ezért ajánl neki egy teljes lelki újjászületést. Cash egy lélekgyógyítóhoz viszi szőkét, akit Todd mesternek hívnak és egy fán él.

Todd mester némi humbug után azt javasolja Marinnek, hogy a lelki gondjait írja fel egy szikladarabra, majd menjen fel a hegyre és onnan hajítsa el azt, csak így lesz szabad. A kétkedő Marin úgy dönt, hogy a készülő könyve egyik fejezetében írna a Todd mester féle terápiáról, ezért végigcsinálja, és szorgosan körmöl a szikladarabokra Sara társaságában, akinek szintén elkelne egy-két szikladarab. Sara úgy dönt, hogy elfogadja Ben segítségét. Hamarosan Buzz jön a hírrel, hogy beindul a veszély-hálózat, mert jön a vihar. Celia Marinért felelős, de hiába kopogtat, senki nincs ott, így üzenetet hagy.

Marin és Cash éppen a hegyre csattog fel ezerrel, hogy eldobálják a köveiket, illetve Marin vagy 50 és Cash 1db kövét. A vihar meg csak jön és jön. Celia kövén biztos Dick (Ellis hadnagy) neve szerepelne, hisz vele és a gázával küzd folyamatosan. Dick ugyanis bélgázt ereget, ha ideges, így állandóan próbál arrébb vonulni. Az utolsó arrébbvonuláskor el is hagyja Celia szolilámpáját. Mai még mindig vérig van sértve amiatt, hogy ő csak a második lehetőség volt. Buzznak nagy nehezen sikerül betuszkolnia az asszonyt a kocsiba, de béke még most sincs.

Közben Marin és Cash még mindig a hegy felé tart, de szőke már kezd néhány kőtől megszabadulni útközben, mert elég nehéznek bizonyulnak a terhei. A kocsma lassan tele lesz az elmoi lakosokkal, Jack és Lynn, Buzz és Mai, Celia és Dick is megérkezik. Annie társasjátékokat ajánlgat az embereknek, Patrick pedig ételt. Közben Marin és Cash felért a hegytetőre, és erős kődobálásba kezdenek. A Chieftain-ben Sara megköszöni Theresának is a kölcsönt, aki a reakciójából ítélve nem igazán tudott erről. Mindeközben visszatérünk oda, hogy Lynn a mesekönyvet olvasgatja Mattynek, hisz elérkeztünk ismét a jelenhez.

A jelen: Mai még mindig tombol Buzz majdnem választásán, Annie meg egy bunkó örültté válik, ha nyer egy játékban. Közben feltűnik a kocsmában lakóknak, hogy szőke sehol sincs. Sara elmondja, hogy még biztos a hegyen van, ami nagy baj, hisz a vihar baromi közel van már. Bizony, bizony, Marin és Cash még mindig a hegyen van és már csak Marin utolsó, „Jack” feliratú köve van hátra, amit a többi után hajít. Viszont a dobálás után most már iszkiri van, mert Cash is látja, hogy a vihar nagyon közeledik.

Jack, a hős sem húzza az időt, és Marin keresésére indul, annak ellenére, hogy Lynn arra kéri, ne menjen. Celián a szolilámpa hiányában ki is tör a depresszió, és bőgni kezd. Marin és Cash a viharban elveszítik egymást, Marin csak kiabál és kiabál, de egyedül maradt a vihar közepén. Jack is küzd a viharral, és nyomot talál, konkrétan az eldobált feliratos köveket. A nagy kőkövetésben rátalál a „Jack” kőre, amit zsebre tesz, majd Marin után kezd kiabálni, hisz ki más dobálhatna el feliratos köveket? Közben a kocsmában már Sara olvassa tovább a mesét Mattynek, aki aggódik a hercegnőért.

Ám ekkor a kocsmába is betör a vihar, ami mindenkire a frászt hozza. Jack rátalál Marinre, aki még mindig Cash nevét kiabálja rendületlenül. Jack próbálja megértetni Marinnel, hogy menniük kell, és nem tudják megkeresni Cash-t, de Marin egy tapodtat se hajlandó menni Cash nélkül. Közben Ben és Dick felszögeltek a betört ablakra egy fatáblát, hogy a vihar kint maradjon továbbra is. Annie közben twisterezni próbál az emberekkel, de senki nem akar vele játszani, majd Dick úgy dönt, hogy Mattyvel karöltve felveszik az elvetemült vöröskével a harcot. Ha már minden pár veszekszik, akkor Theresa is kiosztja a férjét a kölcsön miatt.

Cash közben végre megvan, mivel rossz pénz nem vész el. Így már lehet fedett helyre vonulni, miután a két pasi kivitatkozta magát, hogy merre is kéne ezt megtenni. Annie, a főnyerő veszíteni sem tud, ugyanis Matty-t és Dick-ket is kilöki a játékból, hogy nyerjen. Komolyan megveszett ez a csaj, Patrik is ezt gondolja, mikor Dick elereszti magát, amin mindenki jót nevet. Jack útvonala jónak bizonyult, mert végre megérkeztek a kődobálók is a fedezékbe. Cash megköszöni Jacknek, hogy megmentette őket, aki pedig lebassza Cash-t, hogy nem vigyázott Marinre, aki nem tudja, milyen veszélyes egy ilyen vihar.

Cash-t se kell félteni, ő azzal vág vissza, hogy Marin Jack miatt ment fel a hegyre, így jobb, ha kussol. Jacknek nehéz elviselni az igazságot, amit úgy vezet le, hogy megüti Cash-t, amit ő sem hagy büntetlenül, így Bennek, Jeromenak, Dicknek és Buzznak kell szétválasztani a kakaskodókat. A nagy riadalom után jön még egy, mert Buzz énekelni kezd a színpadon, hogy elnyerje Mai bocsánatát. Az éneklés után Jack és Marin is nagybeszélgetésbe fog, amiben Marin elismeri, hogy a kettőjük ügye űzte föl a hegyre, Jack pedig azt, hogy neki is nehéz megszabadulni az érzelmektől, amit Marin iránt érez még mindig.

A belső viharok után a kinti is véget ért, amit nagy üdvrivalgással fogad Elmo népe. Természetesen a belső és külső viharokról szól Marin végső monológja is. Néhány embert összehoz a vihar kitörése, néhányukat pedig magányossá teszi. Ez fokozottan igaz Lynn-re, aki úgy dönt, hogy a mesekönyv legyen Matty-é, mert az ő gyereke jobb, ha nem hisz a tündérmesékben, ahogy már ő sem. Marin a monológ végén visszaülteti azt a fát, amit csak egy vihar tudott kicsavarni a földből. Stílusosan úgy kéne befejeznem, hogy „boldogan éltek, amíg meg nem haltak”, de Cash kövén a „betegség” szó szerepel. Bizony, akinek úgy tűnik, hogy nincs baja, annak van a legnagyobb.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása