Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Oz 1x02 - Hitvesi és egyéb látogatások

2008. augusztus 01. 11:00 - the black ball

„A dugás átok. Akárcsak a szerelem. És nem csak fiú és lány közötti szeretet. A barátokkal és a családdal is így van ez.” Augusztus nagyon lírai ma. Nino fapofával megkukkantja a pilotban grillkülönlegességgé sült Dino testét. Hogy ebből mekkora vendetta lesz, te úristen. Glynn válaszokat akar, hogy mégis a hogy a francba történhetett ez meg. Healy és McManus megint egymást baszogatják. Glynn egy Lenny nevű fickóra bízza az ügyet, fingom sincs ki ez az ürge, de itt van. Na megyünk kihallgatni. Schillinger szerint tuti a fekák voltak. Ő biztos nem lehetett, mert Vern bácsi mintaamerikai, csak azért öl, hogy védje a tulajdonát. Apropó, mi van Tóbiással? A tetkós élmény óta nem jött ki a dobozából. Wittlesey megkukkantja. Szerinte kérjen hitvesi látogatást, próbáljon a szabadulására koncentrálni. Legyen. Elmegyünk Peter Marie nővérhez, aki sopánkodik, hogy jaj, ezek a csúnya rabok sokszor átverték azzal, hogy kurvákat állítottak be feleségnek. Aztán burkoltan közli, hogy ne dugj az asszonnyal Tóbiás, hanem beszélgess vele!

A dobozban Schillinger szerényen lecseszi, hogy nem kérte az engedélyét a látogatáshoz. Hiszen ő már a tulajdona. Mondjuk horogkereszt helyett azt is beleégethette volna, hogy Property of Schillinger. Miután elordíttatja Tóbiással, hogy hadd dugja már meg a feleségét, mehet is. Genevieve áthalad egy gyors ellenőrzésen, ahol megkérdik tőle, hogy van-e nála dinamit, mert ha van, akkor azt ne vigye már be. Itt kint megőrzik neki. Tombol a bürokrácia hülyesége. Na, smárolnak egy jót odabenn, aztán Genevieve mondja, hogy a lányuk rajzolt egy képet, amin mindenki rajta van, még a kutya is, de apu nincs. Egyenesen a pofádba Tóbiás, muhaha. A csaj főzne spagettit, de hősünk a nagy ölelésre szavaz. A többit meg tessék elképzelni. Vagy ne.

Miután vége a mókának, Beecher (hogy szokjuk Tóbiás vezetéknevét is) kap egy khm, mélyreható motozást, aztán élménybeszámolót tart Vern gazdinak. Az meg elkezdi nézegetni Tóbiás eldugott családi fotóit. Aztán arról regél, hogy neki van két fia, akik esőtáncot is járnának apuci körül, annyira tisztelik. Még akár Tóbiás családját is meglátogathatják, ha arra kéri őket. Mekkora egy fasz ez a Vern. Tóbiás bőgve széttépi a fotókat. Augusztus meg is jegyzi, hogy ha valaki a börtönkurvájává tesz valakit, akkor az örökké az is marad. Amíg a halál el nem választ. Ez a Lenny gyerek most Groves-t hallgatja ki. Ő is a lyukban volt, amikor Dinot kinyírták. A lyuk amolyan detox, csak erőszak ellen. Ha csúnyán megszeged a szabályokat, kapsz pár napot itt, hogy magadba nézhess. Ha ez sem elég, irány a magánzárka. Szóval Groves a hullaházba osont, mert egy beteg állat, ki tudja, mit csinált ott.

Nem hallotta Dinót sikítani, de amikor elvitték a testét, megindult Groves nyálelválasztása. Finom sült ember, hmmm. Em City-ben nézik a tv-t, Devlin kormányzó okoskodik valamit. Said úgy néz le az emeletről mindenkire, mintha most szarná a spanyolviaszt. Aztán a tv-sek kiakadnak, mert Devlin meg akarja szüntetni a hitvesi látogatásokat. Mindenki rohan Peter Marie-hez, hogy elhasználja a zsetonokat. Közben megtudjuk, hogy került Augusztus pokolra. Éppen otthon rakta az asszonyt, amikor a csúnya kommandósok megzavarták, ráadásul a nagyi juharfaajtóját is széttörték. Augusztus pucéran felmászott a tetőre, aztán lelőtt egy zsarut. Erre a társa/barátja/szeretője megbilincselve levágta Hillt a tetőről. Így még egy pofás tolószékre is szert tett.

Megdumálja Adebisivel, hogy nem érzi, mikor áll fel neki, vagy mikor megy el, szóval semmi öröme nincs a szexben. De a feleségéért megteszi. Mert ilyen jóvágású rendőrgyilkos a mi Augusztus barátunk. Lenny most Keane-t faggatja. Persze az tagadja, hogy oka lett volna kinyírni Dinot. Keane-nek van egy barátnője. Aki ráadásul terhes. Ha Lenny megtudja, hogy köze volt a gyilkossághoz, tuti nem fogja látni többet. Mivel Dino volt a konyhafőnök, egy új digó kerül oda, Schibetta balkeze. Keane meg egy ablakon át megnézi, ahogy az utcán a csaja, Mavis sztriptízel neki egy promóciósat. Keane amúgy úgy került sittre, hogy lelőtt egy frissen házasodott párt a templom előtt. Ünneprontó. El is megy McManushoz, hogy meg akar házasodni. Semmi gond, Timmy bácsi elintézi. Elmegy Glynnhez, de az hallani sem akar ilyesmiről. McManus beveti az enyém-Em-City-ott-én-vagyok-az-isten trükköt, de Glynn az enyém-meg-a-börtön-többi-része-így-nem-tudod-behozni-a-csajt aduásszal nyeri a meccset. Úgyhogy Keane Saidhoz fordul, mert a múltkor annyira megbabonázta a mazochizmusa.

Most megint tudat alatt próbálja térítgetni, de azért elintézi az esküvőt. McManus vérig van sértve, hogy ezzel rombolták a hitelességét. De Glynn szerint most Said tartozik neki. Később találkozunk Mukada atyával, jeee. Egy kínai katolikus pap, csodás. Legalább occó. Keane úgy házasodhat meg, hogy a csaja egy templomban lesz, ő meg Ozban. Egy időben mindkét helyen lezajlik a ceremónia, de mások állnak majd mellettük. Keane pótfelesége Adebisi lesz, rohadtul röhögős jelenet. Másnap Kenae kap egy esküvői fotót Mavisről, és én mondom, hogy ez a csaj kurva ronda. Jön egy kis karakterépítés. Wittlesey otthon egy lánnyal és egy anyával bír, de túl messze lakik a börtöntől, szóval gyakran itt alszik. Pénzük sincs sok, úgyhogy a duplaműszak is gyakori. Glynn elhívná McManust kajálni, de neki ugye randija lesz a doki nénivel.

Augusztus egy kicsit narrál arról, hogy a pina körül forog a világ. Köszönjük. Hoppá, Miguel Alvarez! Őt késelték meg a pilot legelső jelenetében. Az Alvarez család férfi tagjai szeretik Ozt, itt a nagyfater, a fater, meg Miguel is. Reunion. A barátnője gyereket vár, de ő leszarja, úgyhogy jön Mukada, Isten idegenlégiósa, és keresztes hadjáratot indít azért, hogy Miguel felnevelje a gyerekét. Beszélni akar a magánzárkában hűsölő nagyfaterral, és az apával is. Utóbbit nincs olyan pap, aki szóra bírja. Mert nincs nyelve. A nagyfater 18 évesen került ide, a fia, Eduardo még csecsemő volt. Aztán amikor a fia lett 18, akkor ő is idekerült. Szóval Miguelt a büdös életben nem látta még. Eduardo játszotta az agyát, odamondogatott nem kedves dolgokat mindenkinek, ezért egy haiti kivágta a nyelvét. Erre a nagyfater kivágta a haiti szívét. És ezzel be is pótolt 18 évnyi apaságot. Mukada közli, hogy a dédunokájáért csak annyit kell tennie, hogy beszél Miguellel. Rendben.

Először lekever neki egy akkora sallert, hogy Miguel szemeit az agya húzza vissza. Aztán nagy ölelés. Augusztus narrál nekünk egy modern felvilágosítást, hogy a gének fogságban tartanak minket. Aztán Miguel egy fekete játék babán gyakorolja az apaságot. Megér egy képet. Lenny!!!!! Rebadow a következő. Szerinte Dino öngyilkos lett. Legalábbis Isten ezt mondta neki. Ninot meglátogatja a fia. Schibetta felesége halálos beteg, nem sokáig húzza. Mellesleg holnap lesz Dino temetése. Az anyja bosszút akar. Nino szerint megkapja. O’Reily megérkezik Em City-be! Hurrá! Az általánosból ritkán szoktak idekerülni rabok, szóval jó kapcsolatai lehetnek. Ezt Schillinger jegyzi meg, aki össze is haverkodik vele. Mellesleg O’Reily Dino dobozába kerül. Nino balkeze, Joey elkíséri az öreghez, aki beszélni akar vele.

Nino megbocsátja O’Reily minden korábbi hülyeségét, ha segít megtalálni Dino gyilkosát. Megyünk Keane-hez. Az ír szerint fel kell dobni Johnny-t, és akkor nincs több probléma a szicíliaiakkal. Nino ráküldi O’Reily-ra Lenny-t, mert az is spagettizabáló. Lenny felvázolja, hogy szerinte a fekák tették. És valaki segítette őket belülről, akinek rohadt jó kapcsolatai vannak pár őrrel. Lenny szerint O’Reily az. Persze tagadja. De Lenny szerint úgyis elkapja a gyilkost, és az majd köpni fog neki. Szóval vagy adja fel, vagy hallgattassa el jó gyorsan.

Megy is Ninohoz, hogy tudja, ki ölte meg Dinot. De az öreg rosszhírt is kap: a felesége meghalt. Joey-val elindul lefelé egy lépcsőházban, és közben a felesége temetését szervezi. Aztán kifog rajta is az érzelgősség, és sír egyet. Aztán megkérdi a lekötözött Johnny-tól, hogy ki ölette meg vele Dinot, de az csak ismételgeti, hogy kibaszott digók, aztán kinyíratja. És a farkával kezdik. Augusztus végül megjegyzi, hogy a szex megegyezik a halállal. Mindkettőnél fel kell adnod a tested és a lelked irányítását, hogy elérd a csúcsot. De a szerelem, az a szex és a halál együtt. Az mindig és örökre összetöri a szíved.

És egy technikai kérdés a végére: maradjanak ilyen középútszerűek a hogyvoltok, vagy változzon a poénkodós irányba?

Címkék: oz
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scientist · http://deadindian.extra.hu 2008.08.01. 12:50:57

poénok lehetnek benne, de a tartalom maradjon. szal ne legyen kevesebb a történet amiatt.

Johnny336 2008.08.01. 13:08:06

Elég dramatikus sorozat, de én elviselem a poénosabb szövegeket is. Szerintem jöhetnek. Elvileg a Szökés is egy "komoly" sorozat, mégis beváltak benne az "ultra-violent plüss maci agykapacitása", és hasonló szövegek...

Próbáld meg.

Egyébként így is jó. Annyi bajom van, hogy túl sok a név. Nehéz követni. De arról nem tehetsz, hogy ilyen sokan ülnek sitten :D

Kavics 2008.08.01. 13:46:06

sok név mellé nem lehetne kép képaláirással?
úgy könnyebb elképzelni!
Mert nézni nem tudom az tuti... már így is túl sok sorozatot nézek...

the black ball 2008.08.02. 12:40:34

Rendben, akkor majd meglátjuk.

Kavics:
A szereplőkről itt írtam képekkel együtt:
hogyvolt.blog.hu/2008/07/26/oz_1x00_watch_your_back

T. Norbert 2008.08.04. 17:20:36

Azert azt ki lehetne emelni, hogy ebben az epizodban konkretan megtudjuk, hogy Groves csak az anyjabol evett, a faterjat meg elrakta Halaadasra. :D
süti beállítások módosítása