Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kemény Zsaruk 1x09 - Dupla csavar

2008. július 30. 09:00 - Dr. Stein (törölt)

Három maszkos férfi elrabol egy cigis furgont, vezetőjét véresre verik. Spanyolok voltak és nem vették a fáradtságot eltakarni a Los Mag bandatetkóikat. Vic szabadnapjáról indul a helyi tetkószalonba nyomért, végletekig kifáradt felesége tiltakozik. Lemonhead, Ronnie és Vic estére lesállást foglalnak a tetoválótól kapott tipp nyomán. Bizonyos Hector Estanza barátnőjének házát figyelik. A férfiról köztudott, hogy szeret lövöldözni, így mikor kirohanva a lakásból félreérthető mozdulatot tesz, Lemansky rálő. Nem is egyszer, kétszer, nem kicsit, nagyon. Ez egyébként Lemansky külön, belépő epizódja.

Mackey rövid tanakodás után belekotor autója titkos rekeszébe, ahol két lenyomozhatatlan pisztoly lapul szükség esetére. Kezébe nyomja a közben elcsendesedett sebesültnek. A lelkizős Lem-et úgy kell rábeszélnie hamis tanúzásra, most nem jönne jól egy újabb támadás a kommandó ellen. Aceveda pont megjelenik, mikor kiderül, nem Hector volt a látogató, hanem a barátnője öccse, Chako.

Jogos Aceveda kérdése: Mást lőttetek le? Mackey magyarázkodik a századosnak - Bocs, elszúrtuk, de még nagyjából helyrehozhatjuk. Meséli: Hector csúnyán megverte a barátnőjét nemrég, kicsit puhítgatnák, talán rávall erőszakos élettársára. Aceveda esti körútján most Julient faggatja és kilátásba helyezi kirúgását a visszavont, kommandóra terhelő vallomás miatt. Sőt, hangot ad gyanújának, hogy Julien lepaktált Vic Mackey nyomozóval, aki pályavégi főellenség szemében. Julien bizonyítana a rendőrség kötelékében továbbra is, ezért Aceveda ad egy hónap próbaidőt. A frissen fenyített rendőr szeretne megválni Danny társtól, de a százados most sem engedi. Egymásnak vannak ezek teremtve.

Lemansky Chako nővérét - Tigre - faggatja. A srác már nem bandatag és nővérét igyekezett védeni a kikosarazástól pipás Hectortól. Másnap reggel Claudette csapata egy kertben kikötött öregembert szabadít ki. Kipányvázták szegény vak öregembert, mint egy kutyát és éjszaka megrágták kicsit a prérifarkasok. Előkerül a fia, majd gyorsan átszáll az őrszobára tartó járatra, ott magyarázkodjon. Az őrsön Claudette apjával futunk össze. Az idős professzort Dutch kalauzolja körbe és nagyképernyőn nézik végig az apját bántalmazó férfi vallomását. Fizeti a gyerektartást, apját kirakták az otthonból és a gyakran elkóborló (súlyosbításul vak) öreget röghöz kellett kötnie. Az anyja, akár a felesége lelépett, jól benne hagyták őket a moslékban.

Chako próbaidős exbűnöző, azonban felügyelője jó véleménnyel van róla. Lemansky még inkább bánja, hogy ledurrantotta. A kommandó elé viszi az ügyet, segíteni kéne a gyereken, ha már ártatlanul belekeveredett a dolgokba és még le is lőttem. Vic kicsit szkeptikus az ügyben, de hajlik a megoldásra. A lábadozó Chako nem ostoba és mivel a harmadik húzása a lövöldözés, börtönbe is kerülhet. Lézerrel szedette a bandatetkót, rendes srác ez. Jelzi, Hector nem fogja békén hagyni nővérét és jó lenne, ha megvédenék. Egyre mélyebben merülünk Claudette családi ügyeibe. Válófélben lévő lánya látogatását várja és nem igazán tetszik neki, hogy ilyen kevés próbálkozás után dobta jelenlegi férjét.

Immár a teljes kommandó Chako kimosdatásán dolgozik, de ezen egyedül a bizonyíték ellopása segíthetne. Nem lesz könnyű, talán este kéne megpróbálni a bizonyítékraktárból. A haditerv szerint míg Lemonhead Chako nővére mellett testőrködik, Vic és Ronnie feladata lesz tarkóhájon csípni Hectort. Mackey előtte még benéz Julienhez. Kenyérre lehet kenni, oly kedves. Kosárlabdajegyet hoz, softball csapatba invitál, alakul a munkatársi légkör. És ehhez csak annyi kell, hogy ne dobd fel munkatársadat, mikor drogot lop egy bűncselekmény helyszínéről. Julien láthatóan vegyes érzelmekkel dolgozza fel a helyzetet.

 Lemansky viszont Tigerrel ismerkedik. A lány megmutatja nyomait, ahogy a féltékeny Hector késsel véste (a lány) hasába monogramját. Tegnap este, tehát visszajár a féltékeny cigirabló. Vic és Ronnie rejtetten figyelik a feltételezett furgonfosztogatókat, mikor cseppet sem rejtetten bemotorozik Lemansky a képbe és elkezdi verni Hectort, aki első pillantásra egy kövér disznó. Visít is, miközben Lem elnyom egy cigit az arcán. Későn reagáló bandatagjai már csak leshetik, ahogy előrohan a kommandó és lefegyverzi őket. Lem fejmosást kap, kicsit várt volna még, húsz évet is kaphatott volna a társaság, de így nincs tettenérés.

 A jelek arra mutatnak, a kikötött bácsi felesége halott lehet. Fia szerint lelépett a családtól évek óta, de azért a  nyugdíját havonta felveszi. Mármint a fiú az anyja helyett. Claudette távol élő testvéreitől kérdezősködik. A kikötött bácsi gyerekei remélik: apjuk pokolra jut egyszer, nem egy mintaapa lehetett. A százados közli Danny-vel, nem lesz őrmester, három pont híján nem ment át. Aceveda biztatja, próbálja meg legközelebb is. Vic a bizonyítékraktárban keresgéli a pisztolyt, majdnem megbukik, de Ronnie eltereli a raktáros figyelmét. Bizonyítékrablás szelét érezzük, ahogy a kommandó felajzottan keresi a pisztoly visszaszerzésének útját. Tiger nehezen veszi, mikor Lemansky bevallja, ő lőtt rá az öccsére. Közben Hector és a banda megfenyegeti a lánynál már ideiglenes lakcímet foglalt nyomozót.

 Dutch barátnője is megjelenik a színen, enyelgésük Wagenbach munkatárssal nagy figyelmet és gratulációk armadáját váltja ki az őrsön. Claudette-től viszont nem véletlenül tart leendő veje, kemény ez a nő. A családi békülésnek és vejbemutatónak indult veszekedés után Claudette apja visszatér az őrsre. Megtudjuk, a nő ígéretes tudóspalánta volt fiatalon. Vic Julient invitálja ideiglenes szereplőként a csapatba, az nem áll kötélnek, inkább tartózkodna a hirtelen jött szeretettől. Lemansky viszont Hectort és a bandát látná szívesen egy kis bunyóra, hogy tisztázzák a Tigre feletti hatásköröket. Gyertek le a folyóhoz, bunkók, aztán lejátszuk ezt a dolgot. Ott leszünk, kiscsirke, fogadkozik a Los Mag összes tagja, csak várd ki a végét.

 Claudette előkeríti az elveszett anyát, akit nem érdekel a család, sem a nyugdíja, csak szálljanak már le róla. Mackey ismét a tetoválószalonba látogat: Kéne egy lemosható Los Mag tetoválás. Valahol sejtjük, hogy nem rajongói klub tagságra vágyik. Követjük a Chako elleni egyetlen bizonyíték, a pisztoly útját. Kiutalják a raktárból, autóba teszik, majd a bandának álcázott kommandó lenyúlja. Kicsit lövöldöznek, mutogatját tetkóikat és kétértelmű utalásokat tesznek a Los Mag bandára, hehe. Így kell ezt csinálni. Aceveda a helyszínelés információi alapján ráküldi Hectorra a beérkező Vic-et, aki elvileg elvesztette gyanúsítottját (Chako) és most szomorú szegény. Összeszedik a bandát, közben elrejtenek ezt-azt a lakásban. Bizonyítékokat, ami a kommandó által kirabolt rendőrségi furgon ügyében a Mag bandára terhelő. A bandára, melyet Lemansky nemrég pont a időpontjára hívott meg verekedni, s ezért alibijük sincs, respect a zsenialitásnak.

Claudette a vallatószobába invitálja lánya barátját és eligazításban részesíti, hogy vigyázzon a kapcsolattal, vigyázzon a lányával és vigyázzan vele. Mindennel vigyázzon, ha jó akar. Aceveda Julien és Danny között békítene, mert szétválasztani továbbra sem akarja őket. Mit akartok, csapatépítést, pszichológust? Vic is családi gondokkal küszködik. Az asszony fáradt, bébiszittert már az első nap kirúgta, és a változtatás igénye is felmerült benne, ajjaj. „Maynard, miért utálják magát a gyerekei?” - kérdezi Claudette az öregotthonba tartó bácsit. „Egy rohadék voltam.” - hangzik a magyarázat, ami a nőt átgondolásra készteti és mégis hajlandó elfogadni leendő vejét próbaidőre. Tigre viszont Lemansky-nak bocsátja meg a lövöldözést és bizonyítékhamisítást, a már megszokott szerelmes befejezéssel zárunk. 

Címkék: kemény zsaruk
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása