Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Doktor Addison 1x08 – Vesztegzár

2008. július 30. 15:01 - fajro

Egy kis emlékeztető: Addison megcsókolta Pete-et, majd Pete „bosszút állt”, aztán a randi helyett inkább Violettel lelkizett. Violet levetkőzött, mire Cooper meggondolta magát. Na nem a látvány miatt, csak rájött, hogy ő azért picit többet szeretne a pszichonénitől, mint „barátok kisegítése”. Naomi és Sam pedig újraalkották az elvált házaspár fogalmát, és visszaidézték a régi szép időket. Ezek után nem csoda, ha reggel mindenki álomkórosan, a legújabb napszemüveg és sapka divatot követve vonulnak be a központba, a lányok Naomi irodáját megcélozva, a fiúk meg a konyhát. Dell meg marad középen, és nagyon nem érti, mi van.

Sam szerint, ha a lányok róluk beszélnek, akkor ezt illene viszonozni, de nem jutnak túl messzire. A lányok annál inkább. A lényeg, hogy senki nem feküdt le senkivel, főleg nem az irodában, persze ez Naomi szájából hangzik el, furcsállják is. Addison nem árulja el, hogy Coop hozzá ment alkoholizálni és nagyon meghízni, és Violet sem siet elmondani, hogy Pete vele élt lelki életet, egyszer úgyis kiderül. A fiúk inkább úgy döntenek, hogy ez őket nem érdekli… vagy mégis? Naomi elengedi a reggeli megbeszélést, viszont jön Charlotte. Igen, Charlotte King az Oceanside-ban tölti a reggelét.

De előtte még Addison lemegy kávéért (mostmár végképp nem értem az épület felépítését, eddig azt hittem, ez egy külön épület, persze akkor miért lenne lift…), mert a lányok nagy ívben elkerülik a konyhát, viszont kávé nélkül nem indulhat nap. Ha már ott van, megismerkedik egy pasassal, aki nagylelkűen előre is engedi, ezzel összekapargatva a doktornéni maradék önbecsülését. Amikor visszamegy, Pete-be botlik, és ahelyett, hogy némán elmenne mellette, szolidan beolvas neki. Az biztos, hogy a központ helyes fiúja nem számíthat a közeljövőben randira Addisonnal. Charlotte ismerteti az újszülöttmentő-program részleteit, ahol Addison és Pete egy párt alkot, sőt még az is ki van adva feladatnak, hogy 48 órán keresztül ne menjenek egymástól túl messzire, mert két embernek csak egy mobil jár. Még jó, hogy Addison ma el akarta kerülni Pete-et.

Coop próbál bevágódni Violetnél, de nem jár sikerrel, azért nem adja fel - reméljük. A következő jelenetben Violetet látjuk munka közben, ami annyira nem lenne érdekes, ha a páciens nem az a fickó lenne, aki lent előreengedte Addisont. Így viszont nagyon is érdekes, mert általában Violet páciensei nem egyszerű esetek. Sam megy Naomihoz, és olyan zavarban vannak mindketten, mintha az első alkalmon lennének túl tizenhat évesen, pedig hát… Aztán Naomi kimondja, hogy csak egyéjszakás kaland volt, hát majd kiderül. A legjobb, hogy miután befejezték a vitát arról, hogy ez mennyire volt etikátlan dolog vagy nem, egy pap akar velük minél előbb találkozni, ez ám az isteni jel. Mennek is gyorsan, és bár nem annyira vallásosak, mégsem gondolom, hogy a legjobb bemutatkozás Naomitól az a mondat, hogy „lefeküdtünk egymással, miután elváltunk”. Az viszont érdekesebb, hogy a pap mellett egy újabb ismerős ember áll, Keiko Agena, aki itt egy nővérke, másutt meg Lane volt, és szerettük nagyon. Vajon a teljes GG stáb feltűnik majd a sorozatban?

A probléma, hogy az egyik nővéren furcsa kiütések jelentek meg, ami biztos nem influenza, viszont a nő nem akar kórházba menni, így más megoldást kell találni. Naomi feltalálja magát, lefényképezi a kiütéseket telefonnal, majd elküldi Dellnek, aki továbbküldi egy fertőzés-specialistának. A központban Coop újra beszélgetni próbál Violettel, újfent sikertelenül, de értékeljük a kitartását. Főleg, hogy mi tudjuk az igazságot, Violet meg nem. Pszichonéni inkább azzal foglalkozik, hogy lebeszélje Carl-t (a kávés pasi) arról, hogy Addisonnal randevúzzon, biztos megvan rá az oka, mi meg támogatjuk, mert másnak szurkolunk. De a lebeszélés nem működik, a randi elindul, a pasi tökéletesnek tűnik, és Addison még azt is szinte rezzenéstelen arccal tűri, amikor Carl bevallja, hogy Violet betege. Itt viszont abba kell hagyniuk, mert befut az első sürgősségi hívás, egy kábé tizenhét éves lány szült egy babát, miközben az anyja fent aludt, no comment. Addisonék beviszik a babát a központba, de úgy tűnik, minden rendben van vele.

A zárdában újabb nővérek lesznek rosszul, már tuti, hogy valami nagyon fertőző dologról van szó, csak épp azt nem tudják, miről. Sam hívta a mentőket, de izolált kórteremre van szükség, amire várni kell. Coop a nap folyamán nem tétlenkedett, visszatért a jól bevált internethez, és máris randit szervezett magának, ezt Pete említi meg Violetnek. Ugyanis Coop az egyetlen igazolatlan hiányzó a központból, mindenki más a baba körül tevékenykedik, Addison meg végre kiélvezi, amit annyira szeretne, és jól is áll neki a kisbaba, reménykedjünk, hogy egyszer végre sajátja is lesz. (Most ilyen optimista hangulatomban vagyok…)

Megérkezünk Coop randijának helyszínére, ahol – dobpergés, tadadadammmmmm – Charlotte-ra bukkanunk, vele beszélt meg Coop randevút, ami nagyon vicces. Viszont Charlotte tényleg szép, vagy csak én látom így? Na meg ez a ruha… Pete közben Violetet faggatja Carl betegségéről, de pszichonéni hajthatatlan, pedig már minket is nagyon érdekel a dolog. A zárdában sem alakulnak jól a dolgok, az ismeretlen fertőzés ismert, tífusz a neve, és nagyon régen bukkant fel utoljára. A nővéreket egyből kórházba szállítják, már az izolált szoba nem is lényeges, csak jussanak műszerek közelébe. Pete immár Cooppal együtt folytatja Violet vallatását, aki annyit mond, hogy a pasi Ormánynak hívja magát, de azt nem árulja el, ez mit jelent. Ormány hoz egy csokor virágot Addisonnak, aki még mindig a babával van és nem találja a fél pár cipőjét. Ezt akkor tudjuk meg, amikor Pete beviszi magával a virágot. Szerencsére nem játssza el, hogy tőle van a virág, annál talán értelmesebb (ki nem emlékszik Joey és a gyűrű esetére, bár az is inkább véletlen volt…).

Violetet hívták a sürgősségiről, ahol Carl fekszik, az ottani doki meg csak annyit kérdez, hogy tudja-e, kinek a cipője látszik a pasi röntgenjén. Na, sejti már mindenki? De legalább értelmes a fickó, és megkéri Violetet, hogy mondja meg Addisonnak, hogy nem találkozhatnak többet. Addisonnak most viszont ennél nagyobb problémája van – annyira megszerette a babát, hogy el sem akarja engedni, pedig Naomi megmondja, hogy nem tarthatja meg. Naomi valahol a kórhában, Addison meg valamilyen tárolóban ül telefonnal, gyorsan elmondják egymásnak, mi a helyzet, licitálnak, kinek a rosszabb (ez rendszeres szokásuk), majd leteszik. Violet rátalál Addisonra, és elmondja, hogy nem találkozhat Carllal, azt is, hogy miért. Azt hiszem, ezek után Addisonnak kedve sincs Carllal találkozni, úgyhogy nem fáj neki annyira, hogy egy randipartner kilőve.

Megérkezik a második riasztás is, a babát viszont elhagyatva találják egy játszótéren, átfagyva, és sajnos nem is tudják megmenteni. Pedig Addison nagyon próbálkozik, végre a helyén, a műtőben van, de nem sikerül visszahoznia a babát. Charlotte ül le mellé beszélgetni, kezdeti főgonoszunk kedvessé vált, nosztalgiázik is kicsit, ő is volt egyszer esendő, aztán túllépet rajta, ma meg már semmi nem árthat neki. Naomiék kiderítik, hogy a tífusz hordozója a pap, aki elvileg nem érintkezhetett volna a nővérekkel, ő mégis megtette. Méghozzá nem is akárhogy: az egyik nővérrel éjszakánként főztek. Igen, főztek, már évek óta éjszakánként főzőcskéznek, így kapta el a nővér a vírust, majd tovább adta a többieknek.

Az első sürgősségis lány, Darcy megjelenik az anyjával, és a babát akarják, így Addisonnak végképp semmi esélye megtartani. Cooper végre le akar ülni és beszélgetni akar Violettel, aki erre hajlandó is. Beszélget ő szívesen Alanről, meg egy Trixie nevű lányról, meg mindenki szerelmi életéről, csak arról nem, mi van vagy nincs kettejük között. A pap azt mondja Naomiéknak, hogy Isten előtt még mindig házasok, Sam pedig kifejti, hogy akkor végül is nem követtek el bűnt, ergó megismételhetik újra. Coop meghívja egy italra Charlotte-ot, de szomjan maradnak, az ágy rugóit viszont próbára teszik, szép kis viszony alakul ki. A végén Addison lerázza Pete-et azzal, hogy nem lesz egyedül éjszaka, az igazság pedig az, hogy nagyon is egyedül van. Épp ezért átmegy Samhez, hogy ne legyen egyedül, persze Naomit hívta először, de ő nem vette fel. Nehéz is lett volna, tekintve, hogy nincs otthon. És akkor ott úgy érzik, nincs értelme a titkolózásnak, és Naomi szépen megy és vigasztalja Addisont – akárhogy is került oda.        

Címkék: doktor addison
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wino 2008.07.30. 18:42:28

nem Ormány hanem raktér, vagy raktár volt a magyar fordításban!!!nem tudom melyik a kifejezőbb...

squeegy beckinheim 2008.07.30. 19:18:31

Shonda rimes szerethette a gilmore girlst: itt Lane és chris a grey's-ben pedig Richard bukkant fel. én várom a többieket is

monana 2008.07.30. 19:59:34

Carl pedig az ED- ből ,ha jól látom :)

jeanny 2008.07.30. 20:26:22

Jó volt a hogyvolt, és az optimista hozzáállás is tetszett.:D De nekem megint hiányzott az, hogy Cooper azért hívja meg Charlotte-ot 1 italra, mert 1mással beszéltek meg randit a neten, álnéven!!

oy 2008.07.30. 21:15:45

Daniele-t nem ismertétek fel a szüli-feliből? ő volt Darcy. Minden sorozatban olyan szerepet osztanak rá, hogy 17 évesen szül ?:-D

candyperfumegirl 2008.07.30. 23:43:53

Lane! Kellemes meglepetés volt viszontlátni. És ha már GG és PP kapcsolatok: Liza Weil Paul Adelstein felesége. :)

squeegy beckinheim 2008.07.31. 01:01:10

oy de igen én is pont erre gondoltam! és olyan jó tudni, hogy más is az idétlen szüli-feli nevet használja rajtam kívül.

fajro 2008.07.31. 09:07:59

Wino: bocsánat, én csak feliratosan láttam, abban ormánynak fordították, a tévében meg nem néztem...Akkor hát Raktár=Ormány.
Jeanny: előtte írtam, hogy Coop Charlotte-tal beszélt meg randit, meg előtte, hogy interneten beszélték meg, dehát aki látta, az úgyis tudja...:)
Candy: komolyan???????

Jövőhéten évadzáró!!!

oy 2008.07.31. 09:56:39

Candy ezt én sem tudtam, szép pár mondhatom:-)
Squeegy ezt az idétlen elnevezést tőled tanultam:P

candyperfumegirl 2008.07.31. 10:03:52

Szerintem nagyon jó páros. :) Bírom mindkettőt. És lehet, hogy van valami közük a GG szereplők felbuikkanásához a PP-ben?
süti beállítások módosítása