Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szívek szállodája 4x20-4x22

2008. július 29. 17:32 - candyperfumegirl

A Trilógia. Nem véletlen hívják a negyedik évad utolsó 3 epizódját így a rajongók, nem lehet, és nem is érdemes őket szétválasztani, mert így alkotnak egységet, és nem mellesleg ott vannak a tévétörténelem legjobb sorozatepizódjai között. Kezdjük a ’Luke Can See Her Face’ –szel. Lorelai szakított Jasonnel, és szerinte ezt már a macskák is tudják, mert ketten lecövekeltek a háza előtt, hogy ő legyen a kattant magányos macskás nő hajhálóval és seprűnyéllel, amivel a túl hangosan labdázó gyerekeket riogatja majd. Lorelai Gilmore és a paranoia? Köszönőviszonyban nincsenek egymással. Pedig nem ő az egyetlen, aki mostanában szakított, Luke-nak éppen a házassága ment tönkre, mégis ő az, aki vigasztalja Lorelai-t, amikor a szálló közelgő megnyitása előtt 5 percenként kap pánikrohamot.

A szálló egyébként nem áll rosszul, konyha pl. már van, ahol Sookie szorgoskodhat, többet között új receptek kikísérletezésén, illetve azon, hogy összehozza ismét szingli barátnőjét a baromfiszállítóval. A pasi, akit beszervezett Lorelai-nak minden magányos nő rémálma, én sem is értem, Sookie hogy nevezheti ezek után magát barátnőnek, de szerencsére éppen itt van Luke (minő véletlen), vele bármikor el lehet játszatni a védelmező pasit. Csirkés őrült sikeresen elriasztva, Luke keze meg még mindig Lorelai hasán, majd jön az elmélkedés, hogy miért képtelenek ők összehozni egy normális kapcsolatot. A kérdést persze külön-külön teszik fel, talán pont ez a probléma.

A dolog viszont szöget üt Luke fejébe, és úgy dönt, eleget várt a boldogságra, megteszi azt a komoly és elég ijesztő lépést, hogy beszerez egy olyan önsegítő könyvet, amit teljes meggyőződéssel letagad majd, ha bárki rákérdezne. A könyv címe „Megtalálhatod a szerelmet”, és kazetta is tartozik hozzá, mert így sokkal viccesebb az egész, és lehet kocsiban is hallgatni. Ekkor érkezik a hugica, Liz és a vőlegénye TJ. Igen, már vőlegény, ugyanis éppen most jelentik be, hogy összeházasodnak, méghozzá a jövő héten, itt, Stars Hollow-ban. Ez ám az újság, és a legjobb, hogy Luke-nak semmi dolga nem lesz az egésszel, mégis mikor sózott rá Liz a bratyójára bármit is?

És ha már Liz férjhez megy –akkor is ha kb. hatodszor- úgy illene, hogy kicsi fia is tiszteletét tegye, és legalább próbáljon úgy tenni, mintha nem jönne rá az öklendezési inger TJ puszta látványától. Úgyhogy Luke majd elmegy érte, és ha kell, a hajánál fogva Stars Hollow-ig rángatja. Jess jelenleg egy tuti New York-i lyukban csövezik, vagy 20 hasonszőrű lúzerrel, az életteret látva nem is csoda, hogy Luke azzal a mondattal nyit, hogy „haver nálam elfogyott a kokó, és azt mondták, ide jöhetek.” Közös hang kapásból megvan, mint mindig, és mivel a nagy családi jelenetek nem kimondottan Jess műfajai, Luke rögtön a lényegre tér, és hatásosan szemlélteti, hogy ha most kihagyja az anyja esküvőjét, később –feltehetőleg egy másik évezredben- amikor majd visszatekint erre a napra undorító gőzölgő szarkupacnak fogja látni magát, mert hogy az is. Jess részéről ez maximum egy „whatever”-t ér, és egyelőre ennyiben maradnak.

Lorelai esik be a kávézóba, kissé elcsigázva, mert most van az a ponton, hogy úgy érzi, ha a szálló megnyitásáig el kéne intéznie a világbékét, megjavítani az ózonlyukat, visszafordítani a globális felmelegedést és megtalálni a rák és az AIDS ellenszerét még az is kisebb nyűg lenne, mint a megnyitási teendőinek az elvégzése. Luke ezt jelenleg teljesen át tudja érezni, ugyanis ahogy az várható volt, az összes esküvői előkészület a nyakába szakadt. Ráadásul reneszánsz esküvőt tervez ez a két agysebész, hogy Luke-nak lehetőleg még nehezebb legyen az élete. Lorelai viszont ebben a pillanatban értesül arról, hogy egyáltalán esküvő lesz, és nem szereti, ha kimarad valamiből. Amikor Luke biztosítja, hogy most már mindenről tud, abban a szent pillanatban esik be Jess, és viharzik fel a lakásba, hogy ő ugyan nem fizeti a motelt és Lorelai álla nulladik típusú találkozást él át a padlóval.


Ezek után lássuk, hogy halad Luke az önsegítő könyvvel és kazettával. Úgy néz ki, hogy már teljesen letett róla, hogy bármi hasznos kisül ebből a maszlagból, mert csak fél füllel hallgatja mosogatás közben, de ekkor elhangzik valami érdekes. Valamit mégis tudhat a szerző, mert arra kér minden szerencsétlent, aki pénzt áldozott a művére, hogy gondolja csak át, ki az a nő az életében, akivel bármikor szívesen elbeszélget bármiről, akinek a hívása soha nem teher, akivel szívesen megosztaná az élményeit, akitől vigaszt várna, ha valami baja van, stb. Luke kezéből majdnem kiesik a tányér, amikor a kazetta megkérdezi, hogy „látod már az arcát?”. Mert LÁTJA. Végre, a negyedik évad 20. epizódjában eljutottunk ide is. Dobpergés.

Váltás, legénybúcsú van, egy sztriptízbárban, ahol Luke a biztonság kedvéért le sem ül, nehogy ezzel felbíztassa az öltáncosokat. Jess viszont leül, a változatosság kedvéért beletemetkezik egy könyvbe és sört lop egy asztalról, egész ügyesen feltalálja magát. TJ pedig elérkezettnek látja az időt, hogy elbeszélgessen a sráccal, Liz ugyanis azt szeretné, ha Jess kísérné az oltárhoz, Jess persze nem kezd örömtáncba az ötlet hallatán, és pár arrogáns beszólás után TJ-nek elege lesz és kiveri a könyvet a kezéből. Ezt nem kellett volna, ezek után egymást követik az események, Jess üti TJ-t, TJ üti Jesst, Luke próbálja szétszedni őket, miközben Jess üt mindenkit, akit ér, és mivel a műsor sokkal látványosabb, mint az iszapbirkózó csajok előttük, rövid úton kihajítják őket a bárból.

Otthon Luke úgy gondolja, nem ártana unokaöccsével elbeszélgetni egy kicsit, és talán először a sorozat folyamán Jess kinyitja a száját, és kerek egész mondatokban, minden gúny nélkül válaszol Luke-nak. Sőt, elmondja azt is, hogy még mindig szereti Roryt, és ezt neki is megmondta. Luke ezért őszinte elismeréssel adózik Jessnek, vagyis csak adózna, ha Jess nem folytatta volna a sztorit azzal, hogy a vallomás után beült a kocsijába és elhúzott. A könyv ezt biztos nem így tanácsolná, és apropó könyv, Luke-nak most akad némi elintéznivalója.

Ezalatt Lorelai, Michel, Sookie és Jackson a cukkiniföldön töltötték az éjszakát. Ez úgy történt, hogy miután Lorelai már mindenkit az őrületbe kergetett a szálló megnyitásával kapcsolatos extra igényeivel és rigolyáival, a többiek úgy döntöttek, hogy semmit nem bíznak a véletlenre, és ha a tökéletes cukkinileveshez a megnyitón tökéletes cukkini kell, akkor Jackson majd a zöldségekkel alszik. Amikor Lorelai ezt megtudja, akkor végre sikerül kívülről látnia a szituációt, hogy már csak egy hajszál választotta el őket a kényszerzubbonytól, úgyhogy nem árt egy kicsit leállni és megnyugodni. Ennek értelmében mindannyian kint aludtak a cukkini földön, mert az olyan békés, vissza a természethez-jellegű dolog. Másnap reggel Luke várja Lorelai-t azzal a határozott kéréssel, hogy tartson vele Liz esküvőjére. Lorelai-nak nem kell kétszer mondani, talán a világ leggyorsabb randiegyeztetése volt ez, de amikor Luke elégedetten távozik, Lorelai még megvillant egy „ez igen!” –mosolyt. Alakul.

Otthon Luke üdvözült arckifejezéséből egyértelmű, hogy a küldetést sikeresnek ítéli meg, Jess viszont el nem tudja képzelni, mi a vidámság oka, úgyhogy Luke minden további magyarázat nélkül továbbadja neki a tudományt. Átpasszolja Jessnek a csodatévő könyvet és a kazit, mert neki már nem lesz rá szüksége, és hátha az egyik fejezet megvilágítja, miért nem tanácsos elhúzni a vérbe a mágikus „szeretlek” szó kimondása után.

Rögtön ezeket az eseményeket követi a ’Last Week Fights, This Week Tights’ című epizód. Zajlanak nagyban az esküvői előkészületek, Jess pedig A könyvet olvassa –egy punk rock magazinnak álcázva, nagyon cseles. Rory közben azon a ponton van, hogy bele tudna rúgni mindenkibe, aki szembejön vele, ugyanis abban a nagyon szerencsétlen helyzetben van, hogy rajta kívül már szinte mindenki túl van az utolsó vizsgáján. Ehhez hozzájön még, hogy mostanában mindenki azzal basztatja, miért nem pasizott ebben az évben (pedig ha tudnák, hogy ez milyen jót tett a sorozatnak), még Paris és Emily is. Ráadásul Emily olyan összeesküvő tekintettel faggatja, hogy mikor fejezi be a vizsgázást, hogy talán érdemes lenne Rorynak menekülő-útvonalakat terveznie.

Luke a kávázóban éppen a pulykacombok megsütésének ideális módját próbálja kikísérletezni (naná, hogy ezt is a nyakába varrták), közben pedig Liz és részeg barátnői próbálják mindenféle obszcén célozgatásokkal zavarba hozni –egyelőre sikerrel. De ez még semmi, jön Jess, és jelentőségteljesen bejelenti, hogy ő most lelép, és a követező pillanatban egy szobortestű rendőr (?) szambázik be a kévézóba –szó szerint, és már tépi is le magáról az egyenruhát kéjes nyögések közepette. A lányok annak rendje és módja szerint éktelen visítozást rendeznek, Luke próbál eggyé válni a pulttal, Jess pedig kajánul integet neki az utcáról. Ki gondolja, hogy Jessnek több köze volt a sztriptíztáncos beszervezéséhez, mint amennyit bevallana?

Váltás, és esküvői készülődés közepébe csöppenünk. TJ szűk gatyában és semmi másban feszít, Luke és Jess erősen próbálnak bárhova máshova nézni, csak rá nem, TJ pedig semmi hajlandóságot nem mutat arra, hogy folytassa az öltözködést, mert elképesztően szexinek érzi most magát, és kicsit sem lohasztja le, hogy a jelenlevők nem osztják a véleményét. Jess kiválasztja Luke számára az ideális nyakkendőt, és zseniális az a jelenet, amikor TJ csak úgy mellesleg bedobja, hogy használta Luke dezodorát, Jess pedig ezek után egy szó nélkül a szemétbe hajítja az említett dezodort.

Luke rendkívül elegánsan lép ki az utcára, és már ott is terem a hasonlóan csinos partnere, hogy minden konvenciótól mentesen felszedje és induljanak az esküvőre. L és L részéről tökéletes a harmónia, nem csak összeöltözés tekintetében. Pl. mindkettőnek ugyanakkora erőfeszítésébe kerül, hogy ne törjön ki belőle a röhögés a reneszánsz esküvő egy-egy különösen jól eltalált részlete láttán. Az udvaribolond-külsejű lelkész vagy a tömeggyilkos kinézetű táncosnő valóban próbára teszi az ember rekeszizmait, pedig a fő attrakció csak ezek után következik. Jess hamisítatlan „azért sem fogom élvezni ezt egy kicsit sem, és kapja be mindenki” –arckifejezéssel kíséri anyját az oltárhoz, majd jön a csúcs: Liz és TJ leszúrják az esküvői kardot (!), és a fordított Excalibur-jelenet végleg beteszi Luke-nál és Loreli-nál a kaput, kitörnek röhögésben. Az eskü viszont nem is annyira nevetséges, és azt még a szkepticizmus királya és királynője is elismeri, hogy ez a két flúgos végül is mégis romantikus és megható módon házasodott össze.

Eközben esemény van Lane-Mrs. Kim fronton. Mrs. Kim úgy dönt, ideje meglátogatnia a lányát, és mivel Lane pontosan tudja, mekkora kegy és erőfeszítés ez anyjától mindent megtesz azért, hogy a vizit jól sikerüljön. Zack és Brian puccba vágva, és hamisítatlan angol teaparti-modorral várják Mrs. Kimet, és úgy beszélnek vele, hogy még Henry Higgins is elégedett lenne, de nem Mrs. Kim! Neki a maga részéről már bőven sok lenne a kis hűtő, a hangszerek, a rozzant bútorok és a törött ablak is ahhoz, hogy visítva elrohanjon, hét még a KÉT fiú. Ő még soha életében nem volt két fiúval egyszerre egy szobában, és fejvesztve rohan egyenesen Lorelai-ig, aki megpróbálja lenyugtatni. Klassz kis anya az anyával párbeszéd során meggyőzi, hogy Zack és Brian talán a legártatlanabb, legveszélytelenebb fiúk a világon, próbálja őket lányoknak képzelni, erőltesse meg magát, és menjen vissza. Úgy is lesz, és csodával határos módon Mrs. Kim még egy egészen meggyőző mosolyt is képes produkálni, miközben a fiúk lányok teát főznek neki.

Pár szót Roryról is, mielőtt a legizgalmasabb eseményekre rátérnék. Roryra Emily csalárd fondorlattal ráuszított egy srácot, aki az egyik nőegyletes barátnőjének a fia, és igaz, hogy csecsemőként látta utoljára, de egész biztosan jó fej lett nagynak is. Hát nem lett az. Az Emily jelenlétében folytatott kétmondatos beszélgetésből még egész elviselhetőnek tűnt a srác, de amikor Rory vele és a haverjaival tart egy kis vizsgák utáni tivornyára, rögtön kiderül, hogy nem ugyanarról a bolygóról származnak. Ahogy Rory nagyon frappánsan összefoglalja, a kb. 6 részeg pasival (a sofőr is beleértendő) való kocsmáról kocsmára való autókázás során egyértelműen megfogalmazódott benne, hogy ezek az utolsó emberek, akikkel együtt szeretne egy autóbalesetben meghalni, és ez mindent el is mond az estéről. Deant hívja, hogy vigye haza a világ végén levő krimóból, mert mást nem hívhatott (mert Lorelai, Luke, Sookie és Paris nyilván elérhetetlen, nem?), de Dean persze jön az első szóra. Mostanában úgysincsenek valami jóban Lindsey-vel, az, hogy egyik este szó nélkül otthagyja, hogy az exbarátnőjével legyen, sokat már nem ront a helyzeten.

Vissza az esküvőre. Lorelai röhögve újságolja Luke-nak, hogy látta Jess hátizsákjában a „Megtalálhatod a szerelmet” című bestsellert, és nem érti, hogy Luke miért nem osztozik a vidámságban. Luke egész hatásos beszédet ad elő, miszerint nem ezen kéne röhögni, hanem azon, ha valaki nem is próbálkozik. Ez kivált egy rövidebb mosolyszünetet, de nincs nagy baj, Luke ugyanis –talán éppen a könyv egyik fejezetének tanácsait követve- felkéri táncolni Lorelai-t! Varázslatos látni, ahogy a talpraesett és vagány Lorelai csak irul és pirul, és a táncjelenet tökéletes, ahogy a zavart mosolyokból ezer fogas vigyor lesz, és a félszeg lötyögésből igazi klasszikus összebújós lassúzás. Bármennyire is közhely, náluk nagyszerűen működik mindez, és az egyik legkevésbé erőltetett, legjobban eltalált romantikus jelenet, amit valaha láttam.

Két hazakísérős jelent következik, először is L és L, akik kölcsönösen megegyeznek abban, hogy bár az esküvő tele volt díjnyertes jelenetekkel (Bolond Carrie három pasival smárol, TJ behajítja a szűk gatyáját a vedégek közé, amitől Luke ösztönszerűen elhajol, stb.), a legjobb mégis a tánc volt. És ha már itt tartanak, még megbeszélnek egy határozottan randira emlékeztető közös programot is, majd Luke távozik, és Lorelai „aaazta!”-arckifejezéssel néz utána. Ezek után Luke-ot Jess várja, hogy elbúcsúzzon tőle, és végre sor kerül köztük a már régóta esedékes Nagy Érzelmes Jelenetre, amiben az a legjobb, hogy folyamatosan A könyvből idéznek egymásnak. Lényeg, hogy Jess megköszön mindent, Luke pedig biztosítja róla, hogy rá mindent számíthat, és még egy igazi férfias ölelkezés is belefér, ez már tényleg nagyon időszerű volt.

Kettes számú hazakísérős jelenet, Dean és Rory. Már éppen a koliszoba ajtajánál járnak, amikor befut Jess, szerintem Dean-nek ez a jelenet számtalanszor visszatér rémálmaiban. Jess most nagyon elszánt (nyilván kiolvasta A könyvet), és addig nem megy el, amíg nem beszélt Roryval. Most Dean az, aki haza lesz küldve, és Jess csak mondja azt, amit egy éve kellett volna, hogy ő Roryval akar lenni, újra akarja kezdeni, ami egyrészt WOW, másrészt sikerül olyan formában előadnia mindezt, hogy arra Rory képtelen legyen igent mondani. Hagyja ott a sulit és szökjenek meg, meg ilyenek, mégis találkozott ő már Roryval? Ezek után Rory rövidre zárja a dolgot, nemet mond mindenre és elhajtja Jesst, majd összeroskad, miközben rajongók hangos baszmegelésbe kezdenek a világ minden táján.

És az évadzáró, ’Raincoats And Recipies’. A tanévnek vége, Rory otthon, és készül a Szitakötő Szálló próbamegnyitója. Nem mintha nem lenne elég agyalnivalója Lorelai-nak a szálló körüli teendőkön, most még azon is gondolkodhat, mi is volt ez az esküvős-flörtölős-táncos-randimeghívásos dolog Luke-kal. Roryval akarja kielemeztetni Luke viselkedését, pedig jelenleg sokkal szembetűnőbb az, amit Lorelai művel. Nevezetesen, hogy megbabonázva bámulja Luke minden egyes mozdulatát, aminek az az eredménye, hogy dől, borul, összeomlik minden bútor a közelében. Mesél Rorynak a táncról is, és Rory szerint anyja olyan hangsúllyal adja elő a „Luke tud keringőzni” mondatot, hogy akár ki is lehetne tenni a 18-as karikát. Egy szó, mint száz, Lorelai bezsongott, minden jel erre utal.

A próbamegnyitó miatt rendkívül izgatott mindenki, Lorelai egy gyenge pillanatában meghívta Kirköt és Lulut is, akik még mindig együtt vannak, de hogy ez így is maradjon, Kirk úgy gondolja, néhány óvintézkedés elengedhetetlen. A próbamegnyitó ottalvós buli is, és ez probléma, mert Lulu még nem látta, mit művel Kirk éjszaka –ez persze a szexre nem vonatkozik, mert azért dugnak, mint a nyulak, ahogy arról készséggel felvilágosítja Luke-ot. A gond az, hogy Kirköt éjjeli terror kínozza, ami elég kellemetlen mellékhatásokkal jár, többek között bomba és bérgyilkos hallucinálása, párna hatástalanítása, nindjaugrások, verekedés, és a dolog MINDIG azzal végződik, hogy meztelenül rohan ki a házból. (És ez a srác még nőtlen?) Na de itt jön a képbe Luke. Kirk megbízza a gáncs nélküli lovagot azzal a feladattal, hogy akadáályozza meg, hogy egy Chuck Norris-os körbepörgőrúgással lerúgja a barátnője fejét, és ha bármilyen gyanús hang szűrődne ki a szobájukból, törje rájuk az ajtót, és rángassa le Kirköt Luluról, mert elképzelhető, hogy egy kényszerképzetében megpróbálja majd megölni. Lehet persze, hogy egyáltalán nem kell majd lerángatni róla, de ezt majd Luke a szituáció gondos mérlegelése után eldönti, erre Kirk felhatalmazza. Csak arra az egyre kéri, hogy a seggéhez ne nyúljon, mert azt hiheti, kés van nála. Egyértelműen szegényebb lenne ez a világ, ha nem született volna meg Kirk karaktere.

A próbamegnyitóra Lorelai egy cseles taktikai húzással a szüleit is meghívja, hátha ez elősegíti a békülést. A meghívásra Emily és Richard olyan képet vágnak, mintha Lorelai azt közölte volna velük, hogy foglalt nekik egy sátorhelyet a Sziget fesztivál teljes időtartamára a Nagyszínpad tőszomszédságába, de le kell nyelni a dolgot, hiszen kicsi lányuk nem tudhat a különélésről. De nem csak ők duzzognak, hanem Dean is, akiből már Jess puszta jelenléte kiváltja a „lócitromba haraptam”-alapállapotot, de Rory elmagyarázza neki, hogy akármennyire is úgy tűnt, de Jess nincs újra a képben. Olyannyira nincs, hogy már majdnem egymásnak is esnek a Szitakötő lépcsőfordulójában. Most kéne ezzel megállni, de nagyon sürgősen.

Egyelőre azonban senki nem foglalkozik velük, mert indul a próbamegnyitó, függönyt fel. Érkeznek a vendégek és az ajtók (igaz, hogy fordított sorrendben, mint ahogy az ideális lenne, de ez a probléma áthidalható), és Lorelai zavarára már szavak sincsenek, amikor egy csokor virággal beállít Luke. Lorelai ma burleszk királynőt alakít, mert jelenleg ha egy helyiségben tartózkodnak Luke-kal, akkor minden bútor veszélyben van tőle, most éppen egy ajtót fejel le szegény – Luke ajtaját, ami ebben a pillanatban érkezett. Itt van Emily és Richard is, valamint minden ingóságuk, és próbálnak sem sikítófrászt kapni, amikor Lorelai sugárzó mosollyal bejelenti, hogy a szállótól 150 méterre levő romantikus kis bungalóban szállásolta el őket.

A megnyitó egyébként remekül alakul, mindenki el van ájulva a szállodától és Sookie főztjétől, Luke pedig kiöltözött (értsd: se fordított baseballsapka, se flaneling). Miss Patty és Babette halálra rémítették azzal, hogy köntösben jöttek le vacsorázni, Kirk pedig erősen célozgat Luke-nak, hogy tartson vele, amikor felmegy a szobájába, vagyis nagyszerű a hangulat. Azért Luke-ot nem kell ám nagyon sajnálni, azokkal a mosolyokkal amiket Lorelai villant rá lépten-nyomon egész jól elvegetál. Ami viszont beárnyékolja az estét, az a menetrendszerűen a lehető legrosszabb pillanatban felbukkanó exbarát, alias Jason érkezése. Ha valami nem hiányzott, hát ez. Jason úgy gondolja, ez a ideális alkalom a Lorelai-jal való kibékülésre, és semmilyen elhajtó szöveg nem hat, sőt lecövekel az előtérben.

Roryt Lorelai hazaküldte cédékért, és a másodperc törtrésze alatt rohan is utána Dean. Lesütött szemek, óvatos évődés, lassú oldalazás Rory szobája felé, egyszóval legmagasabb fokozatú katasztrófa-veszély. A katasztrófa pedig be is üt, ami már érett egy ideje, Dean előadja az ősi szöveget, kinek ki mennyire hiányzott stb., és bár Rory próbál némi racionalitást vinni a dologba (mégis mi van Lindsey-vel), Dean csak kidumálja a bugyijából. Nem működik a házasságuk, nem boldogok, Roryt szereti, stb, és ez Rorynak most elég ahhoz, hogy minden racionalitást félredobva ágyba bújjon egy nős férfival –életében először.

A szállóban Lorelai azt hiszi, ennél őrültebb már nem lehet az éjszaka, de tévedett, most éppen Jason és Luke találták meg egymást, és Jason pillanatok alatt kihozta a sodrából Luke-ot. Én nem tudom, Jason mit szed mostanában, de tökéletes magabiztossággal adta elő Luke-nak, hogy ők együtt vannak Lorelai-jal, menyire boldogok, az élet szép, stb., és szerintem oltári szerencséje van, hogy Luke nem építette bele a kanapéba. Luke inkább Lorelai-t kérdezi meg, hogy is van ez a Jason-dolog? Lorelai-nak alig van alkalma közbeszólni, mert Luke-ból ömlik a szó, hiszem ő egyértelmű jeleket adott le, mindent jól csinált, még virágot is vett (életében először!), és hagyta, hogy a dolgok maguktól alakuljanak, hiszen ettől lesz romantikus a dolog, a szentségit! (ez utóbbit szó szerint idéztem) Ahogy az ehhez a két emberhez a legjobban illik, még akkor is hevesen vitatkoznak, amikor már mindkettőnek csak az egymásra ugráson jár az esze, és szerencsére Luke sikeresen észreveszi azt a pillanatot, amikor le kell kapni Lorelai-t, és cselekszik! És igen, 4 évad, és kismilló „essetek már egymásnak, csesszétek meg!” –pillanat után végre megteszik, tökéletes jelenet, tűzijáték, rózsaszín felhők, miegymás, majd jön…a meztelen Kirk! Artikulálatlanul ordítva elrohan köztük, ágyéka előtt egy párnát szorongatva (ezért hála az égnek), majd Luke kötelességtudóan utána. Ezt csinálja utánuk még egy sorozat, a világ legromantikusabb csókjelenetét képesek megszakítani egy meztelenül rohangáló visítozó idiótával, le a kalappal.

Ezek után Lorelai még magéhoz képest is eszeveszett fordulatszámon pörög, rohan haza, hogy lányát is beavassa a fejleményekbe, láthatóan nem bír magával, háromszor körbeloholja a házat, de Rory sehol. Ekkor ugrik ki a szobából Rory és Dean látványosan hirtelen és slendrián módon magukra dobált ruhadarabokban, és Lorelai arcáról azonnal lehervad a „most vagyok túl életem egyik legjobb smárolásán” –mosoly. Dean azonnal lelép a balfenéken, mert most egy kemény anya-lánya pillanat következik. Lorelai az első pillanatban TUDTA, mi történt itt, nem kell ránéznie a nyilvánvalóan nem alvással összegyűrt ágyneműre sem, és naná, hogy kicsit sem dicséri meg Roryt. Rory persze magyarázkodik, ahogy tud, de amikor előkerül a „nem is örülsz?” –kérdés, Lorelai kíméletlenül nyakon önti a realitással. Akárhogy is nézzük, Rory lefeküdt egy nős emberrel, ezt ennél szebben nem lehet megfogalmazni, és akár tetszik, akár nem, ezzel szembe kell nézni. Lorelai tökéletes tisztánlátással értékeli a helyzetet: Dean még mindig házas, még csak külön sem élnek, Lndsey mit sem sejt és Rory a másik nő, kész. Az más kérdés, hogy Rory baromira nem akarta tőle mindezt hallani, elrohan, és már hívná Deant, de természetesen Lindsey veszi fel a telefont, így csak a lépcsőig jut. Elsírja magát, de Lorelai már jön is utána, és ezzel a képpel zárul a sorozat legerősebb évada.

21 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gonoszkiralylany 2008.07.29. 18:24:19

hogy én mennyire utálom Deant...

candyperfumegirl 2008.07.29. 20:22:06

Ezen a ponton már én is. Az első évadban aranyos volt, és volt a karakterben eredetiség, itt már minden jó kiveszett belőle.

A hogyvolt terjedelméről pedig annyit szeretnék mondani, hogy többé nem lesz ilyen hosszú, de erről a három részről képtelen voltam rövidebben írni, mert kb 5 olyan dolog van midnen percben, amiről érdemes írni egy bekezdést.

miszerint 2008.07.29. 21:43:54

nekem Rory karaktere a gáz. megszerethetetlen a kiscsaj amióta nem GYEREKszereplő, de sztem a színésznő hibája (összesen 3 arca van (zavarban, boldog, tanul) és púposan tartja magát) nem az íróé.

miszerint 2008.07.29. 21:44:47

ja,és candy, profi a hogyvolt, ügyes vagy!

candyperfumegirl 2008.07.29. 22:01:25

Nem, ez sajnos nem a színész hibája, súlyosabb a dolog.
Talán korai még belemenni, de ha már felmerült a téma, leírom a véleményemet most, és akinek ez spoiler (értsd: nem látta még a sorozat 5. évad utáni részeit), az ne olvasson tovább.


Szóval. Az írók elcseszték. Teljesen megfeledkeztek arról, hogy kicsoda Rory, honnan indult, milyen tulajdonságai voltak, és szépen eltűnt. Az 5. évad egy bizonyos pontjától egyszerűen nem létezik az a Rory, akivel a sorozat indult, az a nagyon különleges karakter, aki semelyik korábbi tizenéves karakterre sem hasonlított. Egy ostoba tucatkaraktert csináltak belőle kb. az 5. évad felétől, bár ennek a folyamatnak a jelei már most is látszanak. És nem, ez nem arról szól, hogy a kicsi Rory felnőtt, és megváltozott, visszafejleszteni, elbutítani egy karaktert nagyon durva írói hiba. Alexis Bledel csak annyiban rontott a helyzeten, hogy egy ponton (5-6. évadban valamikor, ezt nem tudom pontosan megmondani) elkezdett nyafogó picsahangon beszélni, talán úgy érezte, ez jobban illik a megváltozott karakterhez. Borzalmas volt, de ez legalább a szinkronban nem érződik. Lehet, hogy ő sem tudott mit kezdeni azzal, hogy az 5. évadtól egy teljesen más karaktert kellett játszania, mint a sorozat kezdeti évadaiban.
Érdekes módón az a Rory, aki a sorozat elején volt a 7. évad utolsó két részében tűnik fel újra, legalább a végére megtalálták.

Itt a vége a spoilereknek.

squeegy beckinheim 2008.07.30. 01:02:31

tökéletes részek tökéletes hogyvolt. nekem nem volt hosszú. még így is kimaradt pár emlékezetes poén miközben olvastam annyi minden eszembejutot. lehet h a margóra kellett volna jegyzetelnem mert már nem emlékszem rájuk. de egy ahol vinnyogtam: "rajongók hangos baszmegelésbe kezdenek a világ minden táján" ez nagyon nagy:d

miszerint 2008.07.30. 09:24:20

hát igen, nekem sajnos már hamarabb eltűnik Rory, de továbbra se vagyok meggyőződve, h. jó színész A.B. ami végülis érthető: azért mert gyerekszínésznek bejött, nem lesz jó felnőtt színész is. sztem a színészi teljesítménye is visszafejlődik, nem csak a karakter, ahogy írtad.
amúgy meg 7 évad -- az marha sok! az íróknak se könnyű gördülékenyen továbbvezetni minden szála úgy h. érdekes is legyen. de hát ez a dolguk, és ezért veszik fel a nagy zsét.
na akkor kétévadnyi kitartást a hogyvoltokhoz :)

bjork 2008.07.30. 09:59:54

cany szerintem nem hosszú a hogyvolt, hanem pont elég (annyira vártam már!)
hihetetlen, hogy ezek a jelenetek még így olvasva is ugyanúgy libabőrössé tesznek, mint amikor először, meg másodszor láttam. :)

TJ annyira, de annyira idegesítő!

amikor Luke végighallgatja a kazettát, és már LÁTJA azt a személyt, akkor félhangosan megszólal, hogy "anyám".
na én ezen feküdtem a nevetéstől, mert olyan kétértelmű. :)))

Kenda 2008.07.30. 11:26:09

Aztaaaaa... de jó részek voltak és tökéletes hogyvolt belőlük!!!

candyperfumegirl 2008.07.30. 11:28:20

miszerint: erre mondják, hogy tudni kell abbahagyni. Persze tudom, hogy ez a sorozatok esetében nem ilyen egyszerű, mert dróton rángatja őket a stúdió, de egy olyan sorozatnál, ami ennyire jó volt az elején, nagyon tud fájni a visszaesés. És inkább lett volna belőle 4 vagy 5 évad egyenletes színvonalon, mint hogy kapjunk egy akkora mélyrepülést, mint amilyen kaptunk. (persze ez megint a jövő zenéje ahhoz képest, ahol a hogyvoltokkal tartok)

Alexis Bledellel, mint színésszel nekem nincs bajom, a negyedik évad feléig jól vitte a karaktert, én tényleg azt érzem rajta, hogy nem tudott mit kezdeni azokkal a storyline-okkal, amiket később írtak neki, és azzal, hogy egy teljesen més karaktert kellett eljátszania. Nem egy Meryl Streep, de ügyes volt az elején, és azért ő sem volt már gyerek, amikor a sorozat indult, 20 éves volt, és 16 éves karaktert játszott.

candyperfumegirl 2008.07.30. 11:31:32

bjork: igen, az az eredetiben egy sima "WOW", a magyar verzióban kicsit vicces lett. :)

miszerint 2008.07.30. 14:42:35

20 évesen kezdte? wow, elhittem neki, h. télleg középiskolás.

gonoszkiralylany 2008.07.30. 16:39:15

miszerint, azért annyira nem nehéz 20évesen 16évest játszani. még rólam is elhitték ezt, pedig nem vagyok színésznő :D
sztem sem volt hosszú a hogyvolt, pont jó, és tényleg ezek talán a sorozat legjobb részei :)

egyébként sztem ne sírjunk azon h milyen lett a 6., 7. évad (bár én is utálom azokat), ilyen sorozatot úgyse csinálnak mégegyet, szval meg kell becsülni minden részt!

2008.07.30. 18:22:43

Ez a hogyan találjuk meg a párunkat videós rész Luke-kal (meg JEssel) az egyik kedvemcem az egész eddig látottakból...
Amúgy, most látom először a sorozatot (igen, van ilyen!!!), és nekem tetszik végig (most a hatodik vége felé jár a Via)
Rory soha nem volt a szívem csücske, de mondjuk amikor nem beszéltek az anyjával, azt teljesen kihagyhatták volna, mert időnként szívlapáttal kezeltem volna le a csajszit. (meg Lorelai-t is, mikor elment a szülinapjára, meg még ő kért bocsánatot)
De a többi szál azért szerintem ezeket a részeket is elvitte, még, ha valóban egyre több is benne a "szappanos" fordulat... Igaz, azért annyira mostanáig tellett, hogy a közhelyes fordulatokat egy icipici Gilmore-os fűszerrel megbolondítsák.
De örülök, hogy nem csak én nem vagyok Rory fan ;-)))
Ja, és feláll a szőr a kezemen, amikor a kis liba hülyeségeiért Logant szidják, aki mostanra a kedvencem lett, tök normális, és ne tehet róla, ha a kis elkényeztetett pincsi, aki soha nem élt, most akarta kiélni magát...

Sonrisa 2008.08.01. 22:28:44

Wááá, már tűkön ültem, h elolvashassam e 3 rész leírását.:)

A vizsgaidőszak végeztével behoztam a lemaradást, ma este nézem meg az 5. évadzáró 2 részt, aztán szünet egy picit:)

Nem akart elszólni magam, mert hátha magamra haragítom a fél olvasótábort, de teljes mértékben egyet értek az 5. évadról írtakkal. Az írók elcseszték. Valami elveszett.

Az első 4 évad viszont fenomenális, szinte 100%ig. És továbbra is vannak jó jelenetek, beszólások, párbeszédek, cselekményeszálak az 5. évadban, senkit nem akarok elriasztani.
Én innentől keztem el néha utálni Roryt. Na meg Logan feje idegesít, nem kicsit gyengén. A dumája oké, bejön meg minden, de az az álmatag kép, amit mindig bevág. Én simán képentörölném just for fun.

Viasat a 6. évadban jár - thx az infót Los Alamuszi -, ezért gondolom sokan követik ott, vagy látták régebben, de azért nem spoilerkedem tele az egészet (ill. lehet egyátalán az, ami már végetért egy ideje és másodszor meg magyar nyelvű adón...)

candyperfumegirl 2008.08.01. 22:36:24

Sonrisa: ezért vagyok én is mindig zavarban, mit lehet kommentekben kidumálni meg mit nem, de mint kiderült, van itt is olyan, aki most nézi először. :)

A 4. évad 100%-os, ezzel teljesen egyetértek. Kicsit kevés Jess az én ízlésemnek, de ez az egyetlen panaszom tényleg. Az 5. jól indul nagyon, de teljesen lehet érezni, ahogy az írók elkezdenek szenvedni.

Sonrisa 2008.08.01. 23:06:47

Hát igen, én is most nézem először:) Életem egyik baklövése, h idáig vártam vele, de most egy nyár alatt mind a 7 évadot végignézem.

Ami még lemaradt: Kirk ott van az alltime-bestof-top10 karakterek között a sorozattörténelemben. Minden egyes megnyilvánulása padlónfetrengősröhögős:)

Igen, Jess nekem kezdett a végén sok lenni, de az a állbüntény-hullakörvonallal Taylor üzlete előtt, azért pluszpont.
Én ezekben a részekben már Dean sem kedveltem annyira, ráadásul a házasság alatt sztem hátrányára változott - nemcsak kinézetre.

2008.08.02. 13:26:55

Ami még jó a sorozatban, hogy zsneiálisak az ún. mellék karakterek. Kirk number 1, de Babette, Patty, Michael, Paris, mind-mind imádom.
Tényleg nem tudom,miért nem fogott meg korábban soha az egész. Talán, mert ahol belenéztem, mindig Lorelai nyomta hihetetlen gyorsasággal valamiről, amit ugye én nem értettem.
Aztán, ahogy írtam most "végigszenvedtem" a második évad közepén egy pár részt, elkezdtem érteni a cselekményt, felvenni Lorelai tempóját, megkedvelni a mellékszereplőket, értékelni a millió apró beszólást (amik annyira hétköznapiak, de mégis ott és akkor zseniálisak)
És én nagyon szeretem Logant (az elején nem szerettem, míg össze nem jöttek Roryval, de onnan igen)

Savafan 2008.08.06. 16:54:28

Los Alamuszi: igazad van abban amit a mellék karakterekről írtál. egytől-egyig zseniálisak és aranyosak is egyben. kirk nálam is a number1!! zseniális a srác. eddig máshol nem is láttam játszani pedig pár filmben el tudnám képzelni:)
és a kisváros többi lakója is aranyos, szerintem. a női vonal igen erős. és ne feldkezzünk meg lorelai nagy barátjáról sookie-ról. ő is tündéri amikor pörög mint egy tengerimalac:)) és kapkod össze-vissza.

fiu fronton a michael, kirk, taylor triumvirátus zseniális:)) jól emlékszem, hogy őket nem nagyon eresztették össze egy jelenetbe?

nekem akik nem annyira szimpik (nem a szereplők hanem a karakterek miatt) az dean, chris, jason, tj, mrs. kim.

Lortícia 2008.08.08. 00:02:22

Nagyon-nagyon-nagyon király lett a hogyvolt!!!! :)

Én a 3. évad második felétől kezdtem el nézni, a 4. évad elejére megértettem a cselekményt is, és addigra a Lorelai lett a kedvencem. Mert én először csak a "béna-Roryt" láttam. Most a VOX-on néztem németül a 2. évadot és ott a Rory karaktere pedig Lorelai után a kedvencem lett, sőt még mellett is. Úgyhogy valamit tényleg elszúrtak. A 7. évad meg annyira szörnyű lett, hogy (ugye elolvastam előre az egészet, miért is ne? XD) csak azt nézem meg részt ami tetszik belőle.

Én Parist nagyon bírom, de Kirk se semmi, az 1x22-ben amikor Lorelai-ék 1,2,3-at játszanak, hát dőltem a röhögéstől. Sookie-t is nagyon bírom, Savafan-nal egyetértek, szerintem is vicces amikor pörög és ide oda hadonászik. :) és Michaelnek az az arckifejezés... az az örökké gúnyos "én úgyis jobb vagyok nálad" arckifejezés. Vajon mennyit gyakorolta naponta? XD Még Lane-t bírom nagyon.

Akiket nem bírok nekem is ott van Chris, őt valósággal utálom. Az elsőmásodik évados Dean még aranyos, de a 4. évadostól majdnem frászt kaptam.

Na abba is hagyom az írást, vagy túlírom a hogyvoltot. XD

nemrozsa 2008.10.26. 21:41:21

Én most nézem először a sorozatot (tudom, tudom, nem tudom, mit hagytam ki eddig, magam is verem a fejem a falba, de ez az idióta magyar cím mindig eltántorított attól, hogy belenézzek, aztán egyszer csak menthetetlenül magával ragadott).
Ez az évadzáró volt eddig a csúcspont, annyira, de annyira nagy volt az egész rész, hogy nincsenek rá szavak. Lorelai és Luke csókjánál volt nekem a katarzis, ennyire jól megírt jelenet nem volt még a világtörténelemben.
Nekem nincs bajom Dean-nel, és nekem nagyon tetszett, ahogy összejöttek újra Rory-val (csak a haját vágnám le egy bazi nagy ollóval).
Candy, köszi a hogyvoltokat, minden megnézett rész után elolvasom és élvezet újraolvasni a lényeget.
süti beállítások módosítása