Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 2x05 - A hüllőember

2008. július 29. 12:50 - leeann

Kedvenc kiválasztottunk a barátaival valami régi filmet néz, amit nem nagyon értenek, de mivel semmi vámpír meg démon, ezért jókat beszélgetnek róla. Nem mindenhol ilyen csendes az este, mert egy házban üvegcsörömpölés hallatszik, egy lány kiugrik a csukott ablakon és nagyon futni kezd. Hiába fut, egy fiú elkapja és visszaviszi oda, ahonnan menekülni próbált. A főcím után Cordi egy „hogy bánjunk a fiúkkal” cikket olvasgat, majd Buffy és Willow Angelről beszélget. Később Giles gyakorolni próbál Buffyval, aki most nem igazán akar vadászkodni.

Suli végén Cordiért jön az egyetemi pasija, Richard, aki meghívja őt egy bulira, ám Richard haverja, Tom Buffyt is meghívná, így Cordi azonnal örök barátnőjévé fogadja a vadászt. Tom némileg okosan nyilvánul meg, így Buffynak elsőre elég szimpatikus, de lerázza a fiút, mert Giles már tűkön ül, hogy mikor kezdik a délutáni gyakorlást. Az edzést gyorsan lezavarják, mert Giles-nak körülbelül csak egy támadó mozdulatra futja a vadásszal szemben, így mehet az esti temető járat. Mondani sem kell, hogy Buffy összefut kedvenc vámpírjával és randira hívja a 225 évvel idősebb hosszúkabátost.

Angel szintén a korkülönbséggel érvel, amit Buffy zokon vesz, pedig a vámpír csak óvatos. Angel fél, hogy ha sok lépést tesznek egymás felé, valami ismeretlenbe futhatnak és az nem biztos, hogy olyan jó lesz nekik. Buffy bevállalós, és szeretné tudni hova jutnak, de Angel félti a vadászt a vámpír voltától. Másnap Cordi ismét pedálozik Buffynak, hogy menjen vele egyetemista buliba, aki úgy dönt, ha Angel ennyit nyavalyog, akkor inkább elmegy bulizni mással. Buffy ezen döntését Xander nem tartja jó ötletnek szokás szerint. Az egyetemista fiúk éppen új tagot avatnak.

Az viszont biztos, hogy ezek a srácok valami rosszban sántikálnak, mert a lány, aki a rész elején menekülni próbált, a falhoz van láncolva és eszük ágában sincs elengedni. Giles éppen egy karddal hadonászik, amikor a fiatalok a könyvtárba lépnek, majd Buffy megmutatja, hogy egy véres láncot talált éjjel a temetőben. Giles feladatot adna a vadásznak estére, de Buffy hazudik neki, hogy buliba mehessen. Buffy akkor látja, hogy mekkora fába vágta a fejszéjét ezzel a bulival, mikor Cordi gyorstalpalót tart neki, hogy mit vegyen fel és hogy viselkedjen. Willow és Xander nem nézi jó szemmel Buffy viselkedését.

Willow úgy dönt, majd ő segít Gilesnak kideríteni, hogy a talált karkötőn lévő betűk mit takarnak, Xander pedig azt tervezte el, hogy odamegy az egyetemista buliba, hogy megvédje Buffyt. A két lány megérkezik a buliba, de Buffy kicsit már megbánta, hogy belement. Természetesen Xander is beesik a bulira, konkrétan az ablakon keresztül érkezik. Richard azonnal itallal kínálja Buffyt és Cordit, majd elviszi Cordeliát egy kis nézelődős körútra. Buffy egyedül marad és kezdi halálra unni magát, amikor egy részeg idiótától megmenti őt Tom és táncolni kezdenek egymással.

A fiú kedves Buffyval, ami a lánynak most nagyon jól esik. Közben Xanderre lecsapnak az egyetemisták. Buffy úgy dönt, hogy a tánc után egy kis levegőre vágyik és kiül a ház elé szomorkodni, amikor észrevesz néhány üvegszilánkot a lépcsőn. Richard és Tom ismét itallal kínálja Buffyt, amit a lány most szívesen vesz a nagy kesergésében. Közben Giles és Willow a karkötő betűivel játszanak, hátha rátalálnak a szóra, amit keresnek, persze Will meg is találja. A Kent középiskolások hordanak ilyen karkötőt, és találnak is egy cikket egy eltűnt lányról az iskolai újság utolsó számában.

A bulin közben Xandert nőnek öltöztették és mindenfélére utasítják, mert ez szerintük remek móka, Buffy pedig alig áll a lábán, biztos volt valami cucc az italában. Felbotorkál a lépcsőn, és egy szobában lefekszik az első szembejövő ágyra. Richard rátalál az ájult lányra, és mikor már majdnem tenne vele valamit, Tom megállítja őt, hisz nem a szex miatt kell nekik. Hamarosan kiderül, hogy nem csak Buffy került szorult helyzetbe, hanem Cordi is ájultan fekszik az ágy mellett, és a fiúknak tervei vannak velük. Közben Giles és Will több lányt is talál, akik nagyjából ugyanezen a napon tűntek el, csak más években. Ez így már több mint fura.

Giles már töri is a fejét, hogy mi lehet ennek az oka. A bulinak közben vége lett és Xandert kidobják, aki így pont nem tudja, mi lehet a két lánnyal. Bizony bajban vannak, a falhoz láncolva élednek öntudatukra, és a már ott szenvedő lány felvilágosítja őket arról, hogy innen nincs kiút. Az egyetemista fiúk szertartásba kezdenek, amit Tom vezet. Buffy persze biztos abban, hogy kijutnak. Giles Angelnél érdeklődik, hogy hol találták a láncot, de mikor megtudják, hogy hol, Will idegesen kezd viselkedni, mert az a hely az egyesületi házhoz van közel, ahova Cordi és Buffy bulizni ment.

Giles és Angel már indul is a helyszínre, ezért Willow elmondja, hogy Buffy odament bulizni. Giles azt nehezményezi, hogy a vadász hazudott neki, Angel pedig azt, hogy randija volt. Will mindkettőjüket kiosztja, hogy Giles úgy hajtja Buffyt, mintha nem lenne holnap, Angel pedig állandóan lerázza őt, mégis mit vártak? A szertartás tovább folytatódik és kiderül belőle, hogy az egyetemista fiúk a ludasok az évenkénti eltűnésekben. Valaki vagy valami jóléte érdekében áldozzák fel a lányokat. Buffy is érzi, hogy ez nem túl kedves a fiúktól, ezért a láncaitól próbálna szabadulni, de nem megy egyelőre.

Valami Makidá nevű kígyószerű rémhez fohászkodnak, ami hamarosan elő is tűnik a mélyből. Buffy egyre jobban rángatja a láncokat, mert már pont ideje lenne kiszabadulni, ha nem akarnak vacsorává válni. Közben érkezik a segítség is, de még mesze vannak ahhoz, hogy közbe tudjanak avatkozni. Xander is megjelenik és elmondja, amit tud. Az, hogy Buffy veszélyben lehet, Angelből előhívja a vámpírt és dühösen hepe-hupás arccal egy morgás kíséretében kész, hogy rendet tegyen. Csellel bejutnak a segítők, de Cordit már tálalják a rémnek.

Szegény Cordi folyamatosan sikítozik, Buffynak meg bejött a rángatás, mert sikerült kitépnie a láncot a falból. Fent közben megy a bunyó, miközben Will beszámol arról, hogy mi zajlik a pincében. Tom egy nagy karddal akarja apró darabokra vágni Buffyt, de nem tudja, kivel kezdett, így gyorsan elveszíti a kardját, meg az eszméletét. A kard viszont Buffynál landolt, így a nagy kígyót nagy halott kígyóvá változtatja. A harc végén Cordelia hálát rebeg Angelnek, hogy megmentette, hisz ő az egyetlen számára kedvezően mutató személy.

A többiekkel meg közli, hogy utálja őket, mert miattuk kerül mindig ilyen helyzetbe, pedig általában saját maga miatt keveredik zűrbe. Buffy bocsánatot kér Gilestól, aki elmondja, hogy azért fogja szigorúan, mert tudja, hogy a vadász mivel áll szemben, de azt is belátja, hogy engedni kell egy kicsit, viszont a noszogatás marad. A harc kipihenését a csapat a Bronze-ban tartja, ahol Xander beszámol arról, hogy az egyetemista fickók elnyerték méltó büntetésüket, Will pedig arról, hogy Angel hogy begurult, mikor megtudta, hogy Buffy veszélyben van. És ha már emlegetik, fel is bukkan a vámpír és meghívja egy kávéra a vadászt, majd egyszer, ha akarja. Buffy örömmel elfogadja a meghívást. Majd egyszer.

Címkék: buffy
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabest1 2008.07.29. 13:51:44

Régen akárhol volt, továbbkapcsoltam. Mi a koncepcijó?

blogíró · http://agyvihar.blog.hu/ 2008.07.29. 13:57:04

Régen szerettem, és minden részt láttam, de már kinőttem belőle.

Engel 2008.07.29. 14:31:45

Én is elkapcsoltam róla régen, de egyszer véletlenül nézni kezdtem és rájöttem, hogy ez jó. Sőt baromi jó sorozat és jó dumák vannak benne.

Scientist · http://deadindian.extra.hu 2008.07.29. 15:21:26

ez nem egy régebbi sorozat feldolgozása?
nekem ugy rémlik hogy találkoztam már vele régebben is

mazogirl 2008.07.29. 16:15:24

Ez egy jó kis sorozat volt tényleg és eddig ismételte a cool, és annak idején a viasat3 adta.
süti beállítások módosítása