Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Angel 1x15 – A tékozló fiú

2008. július 29. 15:00 - foxglove (törölt)

Írország, 1753 (Angel-időszámítás szerint: Darla előtt). Angelt, pontosabban „Liam gazdát” láthatjuk a szokásos hülye parókában a családi birtokon, amint éppen azon igyekszik, hogy egy átmulatott éjszaka után becserkésszen egy szolgálólányt. Azok a régi szép átokmentes idők. Daddy Liam lép közbe, és megvetően szidalmazza a semmirekellő, parázna fiacskáját, nem lesz belőled soha semmi. Témánál vagyunk, lehet, hogy már említettem, de valakinek az írók közül súlyos önértékelési zavara lehet, egy nagy adag apa-komlexussal megspékelve.

Vissza a jelenbe, Angel a metró-aluljáróban küzd egy démonnal, a hivatalos verzió szerint egy hajléktalannal. A rendőrség is kint van, természetesen Kate vezetésével, de mire a helyszínre ér, már csak egy démontetemet talál és Angel-t, elég morcos is lesz ettől. A rosszkedvét csak tovább fokozza, hogy az idősebb Lockley is felbukkan, hátha túl béna a lánya ahhoz, hogy megoldja az ügyet. Kate azonban nem kér sem az apja, sem Angel segítségéből, és ezt mindkét fél tudtára is adja.

Angel szomorú bociszemeket meresztve visszaflasbackkel a múltba. Darla figyeli, ahogy Liam gazda izzadtan és részegen egy kocsmát ver szét éppen, és ezt lenyűgözőnek találja. A szolgálólány figyelmezteti, hogy a fiatalúr kettős életet él: más ember éjszaka, és más ember nappal, de ezzel csak még jobban imponál Darlának. Az áldozat kiszemelve.

Wesley ezalatt azonosította a metrós-démont. Egy női démonfajról, a Kwaini-ről van szó, akik alapesetben teljesen ártalmatlanok, sőt kifejezetten barátságos és értelmes lények. Kivéve, ha valaki felbőszíti őket. Valaki a metrón. Mivel Kate nem hajlandó átadni Angel-nek az utaslistát, a vámpír kénytelen saját maga lenyomozni az utasokat. Elsőnek azzal a fickóval kezdi, aki meghúzta a vészféket. A pasas kifutófiú, és az egyik csomagot éppenséggel Kate apjának szállítja ki. Angelben felmerül a gyanú, hogy az öreg talán mégsem véletlenül járt a metró körül reggel. Idősebb Lockley nem hajlandó nyilatkozni, csak annyit mond, hogy mivel Angelnek nincs gyereke (persze, ha Drusillát és a Tanítványt nem számítjuk), akkor fogalma sem lehet róla, hogy az apák mit miért tesznek.

18. század. „Liam” utolsó percei a családi fészekben. Az ő apja sem volt könnyű eset, van párhuzam közte és idősebb Lockley között. Mindegyiküknek óriási csalódás a saját gyereke, annak ellenére, hogy ők kétségbeesetten próbálnak megfelelni nekik. Liam a maga részéről felhagyott ezzel, és saját életet akar kezdeni. A fiatalúr első önálló útja a kocsmába vezet, ahol megtörténik a már Buffy-ban is látott átváltoztatás, Angelus születése.

Másnap. Idősebb Lockley együtt ebédel Kate-tel, mondván, szeretne vele egy kis időt együtt tölteni. Kate-nek majdnem a torkán akad a falat örömében. Valójában azonban az apja végig Angel-ről kérdezgeti. Az információkat pedig rögtön továbbítja is a megbízóinak, ők azok, akik a kis barna csomagokkal üzletelnek, bármi legyen is bennük. Idősebb Lockley nem rajong az ötletért, hogy bizonyítékokat tüntet el egy rendőrségi ügyből, és azért sem, hogy ki kell használnia a lányát, de egy zsíros boríték hamar elveszi a kedvét az akadékoskodástól. A távozása után az öltönyösök azt az utasítást kapják a főnöküktől (egy nagydarab, agresszív, mellékvese-zabáló démontól), hogy öljék meg Angel-t, Idősebb Lockley-val együtt.

Angelt nem lesz könnyű megölni, mivel ő ugye halott. Láthatjuk is a temetését, a pap felszólítja az egybegyűlteket, hogy imádkozzanak Liam halhatatlan lelkéért. Nos, ami a halhatatlanságot és a lelket illeti, az imák működtek. A szertartás utáni éjjel Darla bukkan elő a homályból, hogy szemtanúja legyen annak, ahogy Liam kikel a sírból. Liam már egyből enne is, szerencsétlen temetőőr lesz az első áldozata. Darla némán gyönyörködik a látványban. Felajánlja a kis teremtményének, hogy bárkit megehet a faluból, de a fiacskája a teljes falut szeretné megenni.

Wesley analizálja a Kwaini maradványait, és kimutatja, hogy a démon egy vegyi anyag miatt vadult meg. A szer, amit a szervezetében talált, nemcsak erőszakossá tette, de húszszorosára is növelte az erejét. Cordelia azt is kiderítette, honnan származik a szer, egy autóműhelyben folyik az üzlet. Mielőtt Angel odaindulna, látogatók érkeznek. Először Kate állít be hozzá, hogy mégiscsak felajánlja a segítségét. Cserébe azt kéri, hogy Angel mindenbe avassa be, amit megtud. Másodszor két Kwanini tör be, ők már kevésbé békés szándékkal érkeznek: a szerért jöttek. Angel kiszedi belőlük, hogy Kate apja veszélyben van, és megpróbálja figyelmeztetni, de már késő. Az öltönyösök előbb értek oda, igaz, csak pár másodperccel. Angel a küszöbön toporogva könyörög Idősebb Lockley-nak, hogy hívja be, de nem az öreg megmakacsolja magát. Angel az ajtóból nézi végig, ahogy az öltönyösök vámpírrá változnak és kiszívják az utolsó csepp vért is belőle.

A flashbackben ezzel párhuzamosan Daddy Liam utolsó percei következnek. Mivel Angelus addigra már lemészárolta a fél falut, az apja óvintézkedésként az ablakokat szögezi be éppen, amikor szemtől szembe találja magát a halott fiával. Az apa megütközve bámulja, aztán az jut eszébe, hogy démon nem léphet be egy házba, ahol nem szívesen látott vendég. Be kell hívni. Angelus a halott húgára mutatva válaszolja meg a kérdést: „Ez igaz. De engem behívtak. Azt hitte úgy térek vissza hozzá…mint egy angyal.” Ezután következik az elkerülhetetlen, Angelus végez az apjával is.

Amint a vámpírok végeztek Lockley-val, Angel beront a lakásba, és az egyiküket szíven döfi egy karóval. A másik alak még éppen el tud menekülni. Az időközben megjelenő Kate Angel-t hibáztatja, amiért nem akadályozta meg a történteket. Angel megpróbálja elmagyarázni neki, hogy az apja belekeveredett valamibe, de Kate nincs olyan állapotban, hogy józanul gondolkodjon. Pár órával később győz a nyomozói énje. Megtalálja a pénzzel teli borítékot és az autóműhely címét, és hamarosan egy pisztoly és pár karó segítségével felveszi a harcot a démon és a vámpírok ellen. Szerencséjére Angel is csatlakozik hozzá, jóval felszereltebben. A vámpírokból por, a démonból pedig egy fej nélküli hulla lesz, de Kate-t ez nem vigasztalja.

A záró flashbackben Angelus tompán próbálja meggyőzni Darlát és saját magát is egyben, hogy sikerült, végre legyőzte az apját. Darla finoman figyelmezteti, hogy ez csak pillanatnyilag lesz így, a fejéből soha nem fogja tudni kiűzni.

Címkék: angel
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása