Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hősök 2x07 - Out of Time

2008. július 27. 16:22 - sixx

Azzal nyitunk, hogy Takezo Kensei rászokatja Hirót az ópiumra, ami első hallásra nagyon vicces, sőt másodikra is, mert a beszakadt kis japán nem tud elteleportálni, csak összefüggéstelenül motyogni. Geci ez az angol szamuráj. Hiro helyzetén nem javít a kovácslyányának dacos vallomása sem, én Hirót komálom, mondja, Kensei pedig nekilát történelmet hamisítani/változtatni, Japánt akarja elfoglalni és hasonlók. A SZE és a Néma (aki nem is az) Ukrajnában fényképezik Izsák hernyós képeit, és próbálnak valamiféle rendszert találni bennük. Felhívják Mohit, figyeljél már, kaptál te fegyvert a Cégtől? Mert az egyiken éppen azzal vigéckedsz, meg van egy olyan is, amin már halott vagyok. Mohihoz ekkor jön meg Niki/Jessica, a SZE meg felgyújtja a képeket.

Bob kissé idegesen arra kéri Mohit, hogy mozgassa a seggét, mert evakuálják a Cég kórházát, ahol éppen feltűnik Parkman és Nathan is. Parkman mindenkit képbe hoz gyorsan: megvan a faterom, ő gyilkolja az öreg hírókat, és most Bobra vadászik. Nathan Niki/Jessicával szemez egy sort, "mi dugtunk nem?" mondja a tekintete, "el ne pofázd, mert letépem a töködet" válaszolja gondolatban a szőkecsaj. Ugrunk a jövőbe, Emó és műír csaja a kihalt New Yorkban mászkál, de nem sokáig, mert egy csomó biohazard ruhás ember érkezik, és elfogják őket, "nem vagytok betegek?" kérdezik kissé sürgetően, és mindegyik olyan ideges, mint az egyszeri magyar gárdista a Kék osztriga bárban.

Klermackó arra ébred, hogy Veszt készített neki reggelit, otthon a házában, ami nagyon-nagyon nem jó ötlet, mert a) a SZE nem tudja, hogy Klermackó randizgat, b) a lakás tele a SZE szemüveges képeivel, és ne feledjük, hogy ő volt, aki elrabolta Vesztet is, hogy nyomkövető izét fecskendezzen bele (két vonal a vállon). Le is bassza menten, mint a pengős malacot, pedig Veszt csak mutatni akar valamit neki: benne vannak az újságban, illetve a gonosz csírlídör, aki repülő fiút látott, és ezért hülyének nézi mindenki - na persze, a Cég meg le fog csapni Vesztre és rajta keresztül Klermackóra is. Baj van, baj, baj van, baj.

Ugrunk, Bob ideges, mert nem nagyon akar meghalni, Nathan meg kérdezgeti, hogy mégis, bazmeg, miért akar benneteket kinyírni ez a ParkmanFater? Nagyon gecik lehettetek vele. Bob terve: Mohi és Niki/Jessica beadja a vírust id. Parkmannek, és kész, szépen meghal. Mohinak felébred a lelkiismerete, én ugyan be nem adom neki, de beadod, kispofám, üvölti Bob, ellenkező esetben itt mindenki meghal. Niki/Jessica majd "meggyőzi" ParkmanFatert, hogy ne ugráljon feleslegesen, és minden okés lesz. Nem jó terv, mondja Bob, az aranycsinálós képességge bíró bürokrata, majd a Parkman gyerek mentális képességeivel állítják le a jóembert, az kell nekünk. Matt vonakodik kissé, de úgyis beadja a derekát.

Japán, Hiro széjjelszakadva az anyagtól, a kovács sajnálkozik, hogy igazán nem volt valami fasza ötlet ennyi puskát/ágyút készíteni Fehér Szakállnak, egyedül a kovácslyánya van úgy vele, hogy még ebből a szarból is ki lehet mászni, elővesz egy eszközt a lajbija ujjából, kiszabadítja magát, majd radikális elvonókúrát indít meg Hirónál, aki mindent lilában lát. Mire az őr visszaérne, Hiróból kimegy annyi cucc, hogy elteleportáljon, Kensei ideges lesz. A jövőben Emót és a csaját fertőtlenítő zuhanynak teszik ki, ami a képek alapján fáj, és mindenképpen az szükségeltetik hozzá, hogy az alanyt két oldalról rángassa legalább egy vegyvédelmi ruhába öltöztetett gyökér. A végén Emó találkozik egy ügynökkel, aki közli, hogy ő márpedig halott, van neki halotti bizonyítványa is, szóval mi a faszt is keres a városban, a fertőzés leghalványabb jele nélkül? Ja, a kibaszottul idegesítő csaját deportálják majd, király.

Kiderül, hogy 2007 március 20-án jelentették az első ismert fertőzést, majd a Shanti vírus beindult, és kinyírta a bolygó lakosságának 93 százalékát. (Mondom én, hogy Bob terve szar.) Gyógymód nincs, mindenki retteg, Emó szembesül azzal, higy a vírus hetente annyi embert nyír ki, hogy egy egész raktárépületet meg lehet töteni a hullákkal - ezt meg is mutatják nekünk, király. Vissza a jelenbe, Parkman Mollyhoz megy, hogy a kómában fekvő kislánytól bocsánatot kérjen, de inkább átmegy önsajnálatba, ami senkit nem érdekel. Aztán amikor aszongya, hogy "szeretlek", a lány agyhullámai megindulnak, van remény. Mohi Niki/Jessicának magyarázza, hogy a vírus nem egy életbiztosítás, hiába hiszi azt Bob, hogy majd Mohi vére fasza ellenszer lesz. Erre megjelenik Díel, a halott férj (tehát id. Parkman iz in da hauz), amitől Niki/Jessica megzavarodik, hát még attól, amit az ex-manus mond neki: ezzel a vírussal mindenkit ki fogsz nyírni.

Bob az irodájában gubbaszt, és a biztonsági kamerákon keresi ParkmanFatert, Nathan meg egy számára ismeretlen fickóról, bizonyos Adam Monroe-ról kérdezgeti. (Ő az a faszi, aki Emónak hagyta az üzenetet Montrealban.) Bob szerint Adam meggyőzte őket, hogy ők, mármint az első generációs hírók összetartoznak, és csak úgy menthetik meg a világot, ha összefognak. Bob rámutat, hogy Adam áll a gyilkosságok hátterében, ParkmanFater csak eszköz neki - a csávónak ugyanis istenkomplexusa van, járványokkal és hasonlókkal akarta elpusztítani az emberiséget, hogy a túlélők majd egy szép, új világot építhessenek maguknak. Bobék bezárták, de két hete megmenekült. Ja, és mellékesen azt is hozzáteszi, hogy Emó nem halt meg, amitől Nathan kiborul kicsinyég.

Emó a jövőben a muterral találkozik, akit nem ismer meg. Az amnézia nem kifogás, mondja a muter, emlékezned kell, mert te vagy a legerősebb híró. Ja, és tesód is van, de már meghalt a járvány kitörésekor. A muter azt kéri tőle, hogy menjen vissza az időben, és változtassa meg a múltat. Emó ekkor nagyon összeszorítja a száját, és a szemöldökét is, majd flashbackkel, és emlékezni kezd, a muter már meg is van, tortát hozott neki kiskorában. Nahát, csudálatos ez. Veszt és Klermackó smárol a kanapén, közben valami fos popzenét hallgatnak a csaj telefonján. Klermackó el akarja mondani, hogy a SZE az apja, de Veszt félreérti az egészet, így nem mond semmit, és ekkor ki jön be a lakásba? A fater! Veszt menekülne, de Klermackó mondja neki, hogy hát igen, ez az én apám, ne szarj be. Veszt inkább elszáll.

Régmúlt, Hiro Fehér Szakáll táborát méregeti immáron tiszta fejjel, és ugyan a kovácslyánya lebeszélné a cselekvésről, Hiro vissza akar menni elpusztítani a fegyvereket, és észhez téríteni Kenseit. A jelenben ParkmanFater megint belemászik Niki/Jessica agyába, Díel képében, Mohi meg csak nézi, hogy most mi a fasz van. Bob bejön, és lelövi Díelt, legalábbis képzeletben, de ezt Niki/Jessica már nem tudja m egkülönböztetni a valóságtól, így leveri Mohit, lenyúlja a vírust, és indul Bobra vadászni. Nagyszerű kis terv volt ez, kérem szépen. Hiro beteleportál a táborba, egészen pontosan a lőporraktárba, ahol széjjeldíbol mindent, és fel akarja robbantani az egész hóbelevancot. Kensei jő, aki még mindig nagyon ideges a csaja miatt, és ezért kardozni kezd Hiróval. Kensei a csörte közben lever egy mécsest, kigyullad a szalma, Hiro elteleportál, a hőse meg cafatokra szakad a sátorral egyetemben.

Bob megmutatja az Emóról készült videófelvételt Nathannek, de megjön Jessica (Niki pihen) és módszeresen széjjelveri a tölgyfaajtót, ajaj. A zajra Parkman is elindul, de a faterja megint bezárja az elméjét a gyerekkori lakásba, ahol Molly várja. Jessca bejut Bob irodájába, és megindul a szemüveges felé, de ekkor Parkman a faterját is beteleportálja a saját csapdájába. Nathan próbálja meggyőzni Jessicát, hogy nem kellene marhaságot csinálnia, mire a szőkecsaj a saját karjába gyakja a vírust. Matt és ParkmanFater eldumcsiznak a múltról, Matt öszeszedi magát, és kimegy a szobából Mollyval együtt, a fatert meg ott hagyja a szobába bezárva. Odakint Molly megébred, ParkmanFater meg bekómálva hever a padlón.

A jövőben Kétlint, Emó csaját éppen deportálják, amitől a faszi olyan ideges lesz, hogy visszaugrik Monteálba, a jelenbe, és mivel nem tudja kontrollálni a képességeit, nem tud előre ugrani a jövőbe. A régmúltban Hiro rátalál Kensei siaskjára, amit elvisz a kovácslyányának: meghalt Kensei, oda a haza. A történelem azonban nem fog csorbulni, mert a kovácslyánya számára Hiro maga Kensei, legfeljebb nem írják bele a krónikákba, hogy egy geek volt a XXI. századból. Hiro közli, hogy van még egy próba, valami sákánnyal, ott Kensei kivágta a saját szívét, hogy mementse a nőjét meg Japánt. Hiro ezt értelemszerűen nem lépi meg, inkább hazamegy a jelenbe. Előtte csók. Szájonára desz, kovácslyánya.

Mohi a vírussal beoltott Nikibe nyomja a sajét vérét, de kiderül, hogy az antitestek nem működnek, a vére nem ellenszere a vírusnak, mert az mutálódott, vagy mi. Bravó. Mohi ora pont úgy van eltörve, mint ahogy Izsák képein láthattuk. Tokió, Andó nyugodtan ül az irodájában, amikor megjelenik Hiro. Gyorsan képbe kerül, a világ nem pusztult el, de a fater meghalt. Hiro már nem örül annyira a visszatérésnek. Mohi közli Bobbal, hogy elbaszták a tervet, ez a vírustörzs gyógyíthatatlan. Akkor elpusztítjuk az összeset, mondja Bob, majd átadja Klemackó aktáját Mohinak, ennek a csajnak a vére meggyógyítja Nikit, hozzad elő nekem. És előkerül a fegyver is, amivel majd a SZE-t kel jobb belátásra bírni. Mohi, aki ezek szerint csak nem egy értelmes ember, erre bevallja, hogy a SZE-vel együtt melózik éppen azon, hogy a földbe döngölje a Céget. Faszkalap.

A SZE megtudja a nejétől, hogy Klermackónak van faszija Veszt személyében, és ideges lesz. Veszt közben leszarja Klermackó üzeneteit, pedig az egyre csak nyomja neki az sms-eket. A SZE sík idegbetegen beviszi neki az újságot, mi vót ez a repülő ember/halhatalan csaj trükk, te idióta? Most költözhetünk megint! Na ja, de nélkülem, mondja Klermackó, és felmegy durcázni az emeletre. Emó még mindig a motreáli házban kínlódik, de nem jut vissza a jövőbe, mert egy fasz. Zajt hall, és egy villámmal fogadja a betolakodót, bizonyos Adam Monroe-t, aki nem más, mint Takezo Kensei, és semmi baja nem lesz tőle. Aztakurva.

Címkék: hősök
29 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acron 2008.07.27. 17:14:39

Ez óriási volt, szakadtam a röhögéstől!!!
Ettől függetlenül kezd olyan zavaros lenni ez az egész história, mint a menzán a tejbepapi kakaóval, fúj.
Ha esetleg valaki még tudja, hogy ki kivel mikor mit csinált és mit akar, az légyszi írja le....:) Köszi:)

kla 2008.07.27. 17:21:40

Talán ez volt az első jó rész az évadban, bár a Nikis jelenetek ritka rosszak voltak. A vége viszont jó,, mondjuk ezt lehetett sejteni.

2008.07.27. 17:59:40

Így jár SZE és Klermackó, ha SZE nem ellenőrzi le, hogy a Néma rendesen melózott-e, azaz, az emlékeket inklúzív SZE kitörölte-e...

Mohinder tényleg ritka nagy fütykös, és (lévén nő, igazán joggal mondhatom) időnként tényleg annyit szenved és lelkizik, mint egy hisztisebb HP...

Ami tetszett, hogy legalább Parkmann mutatott némi fejlődést, és tényleg csőbe húzta apucit, bár ezen a szálon meg a sok Mollys lelkzés nem tetszett, de, hát ez van...

Olyan rész meg ezek szerint tényleg nincs, amiben SEM Mazsa, SEM Nikidzsesszika nincs, minimum az egyikkel csúnyán lebüntetnek....

wino 2008.07.27. 20:39:29

Ja, Mazsáék tökre eltüntek... és az nem spoiler volt sixx-től, hogy a két csík Veszt nyakán azért van mert SZE nyomkövetőt akart rakni bele? én nem emlékszem, hogy ez már kiderült volna, hogy miért van ott a két csík, pedig minden részt láttam. Ha mégis volt már, akkor sorry a "rágalmazásért"! amúgy imádom sixx a hogyvoltjaidat, csak a tieidet olvasom :P

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.07.27. 21:34:00

"A vége viszont jó,, mondjuk ezt lehetett sejteni."

Na azért arra kíváncsi lennék, hogy hányan várták ezt a fordulatot. Ne legyünk már ennyire nagyképűek, kérem szépen...

2008.07.27. 22:09:10

wino, Veszti bébi elmondta, hogy valakik elkapták és csak SZE-re emlékszik az egészből, többi emlék törölve (de, hogy SZE-re miért emlékszik?????)
Az meg, hogy mi a két kis csík, asszem az első évad vége felé volt valahol.

fereshteh 2008.07.27. 22:16:58

Alig vártam már a hogyvoltodat Sixx!!!!
A Tékázó Kensej gyerektől meg kivert a viz mikor a végén megjelent!!! Csak nem ment darabokra akkor és nézhetjük megint a bájvigyort az arcán a következő pár részben is!! :( (bocs aki szereti)
Szájler barátunk igazán kár hogy nem volt! Az Ő őrült tekintete viszont kimondottan hiányzott! :)

lifelike 2008.07.27. 22:57:04

mennyire szar lett ez a heroes
be is fejeztem, nezhetetlen, linearis, kozhelyes, fantaziatlan!!!!
elso evad vege is... bazeg
ekkora felvezetes, a vegen meg egy ilyen kozepszerunek is gyenge slussz

idopocsekolas volt
az otlet jo, a forgatokonyv szar

wino 2008.07.27. 23:24:16

Alamuszi, az megvan h Veszti flashbackelt és abban benne volt a SZE, de nekem a hogyvolt homályosított fel abban, hogy mire van (volt) ott a két csík... első évadban már volt Veszt??? ő nemcsak ebben az évadban került bele a sorozatba??? ennyire feledékeny lennék????

wino 2008.07.27. 23:28:01

én amúgy a Hirozos részeket unom nagyon. nem tudom, vhogy nem jönnek be...remélem többet nem megy vissza Hiro. niki/jessica nekem bejön, szerintem nagyon jó a színésznő, tökre meg tudod különböztetni a két személyiséget...

kla 2008.07.27. 23:32:02

Miért lett volna az első évadban West attól, hogy a SZE elrabolta?

Am580 2008.07.27. 23:34:32

sixx!
már alig bírtuk kivárni a hogyvoltodat!
mi van, sokat bulizol a Campusfeszten?

2008.07.28. 08:44:06

wino, nem vesztibébi volt az első évadban, hanem elrablás, Néma (akinemisnéma) akció, meg hátsó nyaki vonalkák ;-)))
Nathan-en is ezt akarták csinálni anno, mikor az elröppent a kezeik közül.Meg, mintha DL-en is lett volna ilyen.
Bár, most hogy írom, lehet hogy megint csak a képregényekben volt benne szó, és én meg már nem tudom, hogy mi honnan tudott, vagy tudható????
Tényleg el lehet veszni a dolgokban...

0Hanga 2008.07.28. 09:21:56

Aki megszokta nézni a szinészek adatlapját imdb honlapján annak nem volt
nehéz kitalálni, azt a poént, hogy ki Adam. Idézet:
"- Chapter Seven 'Out of Time' (2007) TV episode .... Takezo Kensei / Adam Monroe "

Milyen illuzió rombóló ez az imdb.:(

0Hanga 2008.07.28. 09:50:17

Már - már kezdtem örülni, hogy lesz valami érdekes ott az Emo fürdetésnél, de hát nem volt. :(
Arra is rájöttem, hogy ennek a Milo gyereknek az arcjátéka vetekszik Keanu Reeves-vel. S haja sem lett jobb csak megöregítette jó pár évvel. Ez mondjuk nem az ö hibája, hogy nem valami fényes a fodrászuk.
Muhira sem biznék semmi titkot az egyszer már biztos, nem ártana megnéznie egykét összeeskövés eméletes filmet.
Kensei nem tudom mit pattogot az a csók még ránézésre is sz*r volt.Jó-jó utána már höbörökhetet volna, hogy csaj lepetintota,de azért csók ért nem. Nem volt nagyszám.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.07.28. 14:25:40

0Hanga, nem kell nézni az imdb-t! :-) Jó én is szoktam... De csak azért horkantam fel, mert a kolléga az érzékeltette, hogy csak a sztoriból, háttérnyomozás nélkül ki lehetett ezt találni...

heki 2008.07.28. 14:28:56

Lehet, hogy a kislány agyhulámai attól indultak be, hogy arra gondolt, Parkmen ekkora giccsel még engem se kínozz waze.
Nem elég hogy kómában vagyok, még szadizol is köcsög

0Hanga 2008.07.28. 15:29:26

Fedor hát igen. : ) Aki kiváncsi, annak lelőhetik film csatanoját. :)

Egyébként logikus volt, hogy látjuk még Kenseit mivel, hogy minek szötték volna bele ezt a szálat, ha nincs jelentősége.

pleiades.hu 2008.07.28. 15:50:16

Lehet, hogy gyűlölni fogsz: ugyan kitalálni nem találtam ki, de alternatívaként nekem is eszembe jutott már a múltkor. Nem zseni dolog ez, csak ráhibázás.

záp 2008.07.28. 16:06:54

""A vége viszont jó,, mondjuk ezt lehetett sejteni."

Na azért arra kíváncsi lennék, hogy hányan várták ezt a fordulatot. Ne legyünk már ennyire nagyképűek, kérem szépen... "

Pl en is... nagy arcom van-e?

mizrolist 2008.07.28. 16:40:38

wino, ilyen csíkok Parkmanen is vannak, és SZE közbeavatkozása után kerültek rá az első évadban :)

kla 2008.07.28. 20:17:47

Azért ne tegyünk úgy, mintha egy Lost 3x22-szintű csavar lett volna a végén. Nem azt mondtam, hogy kitalálható volt a sztoriból, de tényleg lehetett rá számítani. Ki más lehetett volna Adam,aki meglepő lenne, és mi értelme lett volna az egész Kensei-szálnak, ha nem ez sül ki belőle? (Bár, most, hogy belegondolok, bárcsak lenne értelme az összes Heroes-történetszálnak...)

wino 2008.07.28. 20:44:18

miz: de azért mert a SZE nyomkövetőt rakott Parkmanba???? mert sixx ezt írja: "és ne feledjük, hogy ő volt, aki elrabolta Vesztet is, hogy nyomkövető izét fecskendezzen bele (két vonal a vállon)" nekem a nyomkövető izé a vadiúj infó...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.07.28. 21:06:47

záp, igen :-))

"Ki más lehetett volna Adam,aki meglepő lenne"

Folyamatosan tűnnek fel új szereplők, miért ne lehetett volna Adam is az?

0Hanga 2008.07.29. 09:13:51

Látszik mennyire nem olvasok pletyka lapokat most tudtam csak meg,hogy a Milo Ventimiglia a Hayden Panettiere jár.

2008.07.29. 10:10:40

OHanga, annyira nem vagyunk képben, hogy állítólag nem is járnak, hanem már jegygyűrűt is vettek v. vesznek, szóval, le vagy maradva ;-)
Amúgy, pletykalapot valóban nem olvasok, ezt a sorozatjunkien olvastam, igaz a "bulvárhírek" címszó alatt;-)

0Hanga 2008.07.29. 10:57:16

Ó hát akor tényleg le vagyok maradva. :)

gizinénnye 2008.07.29. 15:43:21

Baszki ezt NEM LEHET ELOLVASNI, olvasok max 2-3 sort és megint röhögni kell :DDD kurvajó annak ellenére hogy egyiket sem láttam mert mindig elfelejtem őket.

0Hanga 2008.07.30. 08:36:14

Tegnap délutan Grace klinikába nem a Mica kis srác volt. Nem szoktam néznia a sorozatot, de pont oda kapcsoltam s pont ugy nézetki az a kisfiú.
süti beállítások módosítása