Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 1x13 – Hathor

2008. július 26. 10:00 - Llew

Mai epizódunk Mexikóban, egy maja templomban indul. Régészek egy eddig feltáratlan kamrára bukkantak, ahol meglepetésükre egy egyiptomi szarkofágot találnak. Szóba kerül Dr. Daniel Jackson, mint az ősi civilizációk kapcsolatának kutatója. Véletlenül kinyitják a szarkofágot, amiből múmia helyett, egy meglehetősen jó állapotban lévő nő kerül elő, és Ré után érdeklődik. Majd falhoz csapja őket a goa’uld kézi készülékével. Ugrunk a bázisra, ahol a CSK-1 és Hammond tábornok éppen az előbbi szarkofágot tanulmányozza. Daniel szerint pont olyan, mint amivel Ré-nél felélesztette magát és a nejét. A brainstormingot egy őr zavarja meg, és jelenti, hogy elfogtak egy ismeretlen nőt, aki tud a kapuról.

Jack, Daniel és a tábornok indul is a kihallgatásra. A hölgy, illetve hölgyek - mert, hogy többes számban beszélnek magukról – nem mások, mint a Borg Hator a szex, drog, és rock ’n roll termékenység, vidámság és zene egyiptomi istennője. A fiúk régen lehetnek a bázison, mert a nő látványa annyira leköti őket, hogy senkiben sem merül fel egy ilyen bemutatkozás után, hogy ez bizony goa’uld. Sőt, Daniel még el is oldozza. Hálából egy lila füstös leheletet kap a kezére. Miss Hathor (áááááá->hajtépés) a chaapa'ai és Ré felől érdeklődik, mire a csapat a szokásos gyenge módon próbál hárítani. Végül Danielre hagyják a kihallgatás befejezését, de indulás előtt még a tábornok is kap a lila füstből a kezére. Amint kettesben maradnak Jacksonnal Hathorék megvillogtatják szemeiket, és kiszedik belőle, hogy Rét kinyírták. Ennek annyira megörülnek, hogy rögtön le is rohanják régész barátunkat és a szájába is nyomnak egy kis lila füstöt.

Az eligazítóban a bolond nő verzió esetleges hatásairól folyik a beszélgetés, mikor befut Daniel és közli, hogy Hathor goa’uld. De nem kell aggódni, mert a barátunk és megvéd minket a többiektől. Ráadásul rögtön eligazítást akar tartani. „Normális vagy Margit Daniel?” kérdi Sam, de a szeme még inkább kikerekedik, mikor a tábornok is egyet ért a javaslattal. Az istennők erre meg is jelennek, majd víz kóstolás címszó alatt Jack kezét is lelehelik. Carter hiába jelzi, hogy itt valami nem kóser, a tábornok olyan arcot vág, mint aki az előbb nyomta el a spanglit és elindul körbevezetni Hathorékat a bázison. A vendégszálláson O’Neillel együtt kap még az orrába egy kis lila füstöt, amitől végkép olyanok lesznek, mint a jól idomított cirkuszi uszkárok.

Carter nem adja fel, az ezredest az eszére hatva próbálja meggyőzni a barátságos goa’uld hátsó szándékáról, pedig máshol talán több sikert érne el. Jackson ez alatt Hathorékkal cseveg, és megtudja, hogy az istenek királynőjeként, valamennyi a jaffákban lévő lárva tőlük származik. A kis goa’uldokhoz azonban szüksége van Daniel „élet kódjára”, így régészünk elkönyvelheti a harmadik földön kívüli skalpját is.

Carter nagyon pipa, hogy elveszette a bázis legjobb nője címet és megosztja aggályait Fraiser dokival. Kiokoskodják, hogy az összes ősi termékenységi istennő valójában egyedül Hathor, és valami módon hatni tud a férfiakra. Ezért a bázis női tagjaival és Teal’ckel akire, mivel jaffa nincs hatással elindulnak megállítani.

Danielnek szó szerint észvesztő szexben volt része, mert zombi módra maga elé meredve ül a szobában. Hathorék, pedig az öltözőben könnyű fürdőt vesznek néhány lárva társaságában. Lelőni nem tudják, mert az akaratuktól megfosztott férfiak sorfalat álnak elé. Carterék dutyiba kerülnek, de nem töltenek ott sok időt, mert az alul kormányzottá vált őröktől könnyedén megszabadulnak. Majd a minden férfi mögött áll egy nő gondolatot újra értelmezve kiszabadítják Teal’cet, és elkezdik a cellába gyűjteni a bázis férfi tagjait.

Hathorék ez alatt O’Neillt is jutalomban részesítik, de szex helyett ő egy csinos kis erszényt kap a hasára, mint leendő első jaffa. Majd bekerül a kádba, amiből az istennők a goa’uld technika csodájának hála száraz hajjal szálltak ki, és ami időközben tele lett lárvákkal. Szerencsére Carterék is ide értek és kiszedik a fürdőből. Az immunrendszere azonban már leállt így goa’uld nélkül meghalna. Hacsak… Hacsak nem teszik be a szarkofágba. Milyen jó, hogy mindig kéznél van a megoldás. Az újra élesztést lövöldöző katonák és istennőik érkezése zavarja meg. Késő, O’Neill helyre jött, viszont nem tudja mi történt. Hathorék mérgükben a tenyérlövős ketyerével tönkre teszik saját szarkofágjukat, így az nagy szikrázások után megsemmisül. Carter megcsodálja az ezredes hasizmát, majd elindulnak a végső leszámolásra.

Daniel magához tért és újra az ölebet játssza Hathorék mellett a fürdőben. Megjön Jack és Sam, aztán kábító puskával elintézi a testőr katonákat. A nagy női leszámolás keretében Cartert a falra kenik a már ismert eszközzel, amire ő egy fél tár golyóval válaszol. Kár, egy iszapbirkózás sokkal jobb lett volna a két csaj között. Hathorék belesüllyednek a kádba, amitől az kigyullad, Danny fiú, pedig ettől az egésztől bekattan és ordít. Mialatt Carter és az ezredes az eszméletlen katonákat mentik a tűzből, a lángokból Hathorék lépnek ki és elosonnak az oldalajtón. Daniel meg csak áll és bambul, és mindebből semmit nem lát.

Megszólal a kapuhasználatot jelző riadó, mire visszaérnek az indítóba, még éppen látják, amint az istennők átlépnek az esemény horizonton. Chulakra mentek. Amint a kapu bezárul Daniel is magához tér, de persze nem emlékszik semmire. Zárásként még közli, hogy a kiégett kádban valószínűleg az ő DNS-ét fogják megtalálni és nem egy goa’uldét. A tábornok, pedig tájékozatja Cartert és Fraiser doktornőt, hogy kitüntetésre terjeszti fel őket, amiért - képzavarral élve - ilyen tökösek voltak.

Címkék: csillagkapu
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Labzo · http://labzo.extra.hu/ 2008.07.26. 18:55:11

Az Atlantis hogyvolt folytatása mikorra várható? Megvárjátok a 3., 4. évad szinkronos változatát, vagy kicsivel korábban folytatjátok?

the black ball 2008.07.26. 19:49:41

Labzo: Wow, királyi többes? :] A 2x20-nál már írtam kommentben. Várunk a szinkronosra.

Szex, drog, és rock ’n roll istene rulz!
Ez eszembe sem jutott volna. X]

Labzo · http://labzo.extra.hu/ 2008.07.26. 22:47:32

the black ball:
Bocs, igaz, az Atlantis hogyvoltotkat te írod... .
Amúgy a szinkronos részeket én is várom, de ki tudja, hogy a TV2 mikorra adja majd le (bár lehet, hogy előbb még leszinkronizálják a 10 évadot).

Llew 2008.07.28. 09:05:28

the black ball:
A szex, drog, és rock ’n roll istene dolgot Jack mondja, nem én találtam ki. :(
süti beállítások módosítása