Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Battlestar Galactica 2x06 - Home 2/2

2008. július 25. 13:06 - Freevo

Hőseink egyik része a Kobol felszínén eklendezik a szűnni nem akaró esőben, a másik meg arra próbál rájönni, hogy hol keresse őket, miután Adama úgy döntött, mégiscsak újraegyesíti erőiket. Sharon, aki határozottan jobb arc, mint a vizenyős tekintetű Boomer, bőszen vezeti a felszíni csapatot az ismeretlenbe, a Galactica parancsnoka pedig kitalálja, hogy saját maga ered Roslin után, mivel ez kettejük problémája, mi azonban tudjuk, hogy szimplán már réges-rég nem utálja.

Baltar ezalatt a szomorú sorsú Boomer üresen maradt cellájában lézeng, majd inzultálni kezdi a meztelenül felbukkanó fej-Sixet. Kétségbe vonja a közös gyermekükről szóló jóslatait és egyáltalán a csaj létezését, mire az váratlanul új külsővel jelenik meg, és felvilágosítja a dokit, hogy nincs semmiféle cylon csip az agyában, egyszerűen beleőrült abba, hogy ő felelős az emberiség kiirtásáért, és a lelkiismerete így próbálja tisztázni magát.

Tom Zarekék kidolgoznak egy tervet, hogy hogyan tehetnék el láb alól Lee Adamát: kihasználják, hogy erős a bizalmatlanság Sharonnal szemben, és megpróbálják úgy intézni, hogy ő lője le a századost. Dexter apukája rögvest elkezdi fűzni a cylon csajt, elárulva, hogy a Galacticán fogva tartott klónját szabályosan kivégezték Adama meglövése miatt, és még csak komoly büntetést se kapott érte a merénylő, úgyhogy ő se számítson jobb bánásmódra.

A virtuális Six javaslatára Baltar megkéri Cottle doktort, hogy szkennelje le az agyát, találnak-e benne idegen tárgyat. A teszt természetesen negatív lesz, mire Gaius azzal kezdi magát hitegetni, hogy a cylon Isten vette őt kezelésbe, amiért az újsütetű Six-alteregó hangosan körberöhögi. 

A Kobolon a felderítők végre-valahára belebotlanak Adama parancsnokba és csapatába, majd heves ölelkezésben törnek ki, egészen addig, amíg Tyrol főnök észre nem veszi köztük Sharont. Valamiért Adama eddig nem tudta megbocsátani, hogy egy pont ugyanilyen valaki ölte meg őt, ezért vérszomjasan fojtogatni kezdi a cylon csajt, de a gyenge szíve miatt nem jár sikerrel. Sharon visszavág, hogy még kérdezi-e, miért nem érdemes az emberiség az életre. 

Most, hogy a parancsnok közbeszólt, Zarek úgy dönt, lefújja a Lee meggyilkolására irányuló tervet, hiszen nincs többé renegát flotta, aminek az élére állhatna. Dexter apukája azonban másképp gondolja ezt, és megbeszéli a cylonnal, hogy mindketten jól járnak, ha közösen végeznek egy-egy Adamával. Sharon persze tőrbe csalja az ürgét, és a megbeszélt pillanatban nem a parancsnokot, hanem őt lövi mellkason. Röviden elmagyarázza, hogy bár vannak közös emlékei Boomerrel, ő egy önálló létforma, és nincsen semmire se beprogramozva, úgyhogy megbízhatnak benne.

Végre megérkeznek Athéna hőn áhított kriptájához, amiben a tizenkét kolóniát jelképező ősi szobrokat találják: ott van a Piconnak megfelelő Halak, a Capricát jelentő Bak, és minden, amit mi, földiek, a saját égboltunkról ismerünk. A Nyilasnak épp a kezébe illik a Starbuck által őrzött Apolló nyila, és ez be is indít egy hologram-kivetítőt, amitől hőseink hirtelen egy tisztáson találják magukat, körülöttük kőtáblákkal, amelyeken azok a csillagképek látszanak, amelyekről minden törzs a nevét kapta. 

Az égre felnézve láthatóvá is válik a tizenkét horoszkóp, amiből rájönnek, hogy épp a Földön járnak, az egyetlen helyen, ahol a csillagok ebben a formában kivehetőek. Lee észreveszi a Skorpióban a Lagúna-ködöt, így már nemcsak téképük, hanem útirányuk is van az új otthon felé, bár hosszú lesz odáig az út.

A Galacticára visszatérve Adamáék visszaállítják Roslin elnökségét és megünneplik az új egységet, Sharont pedig cellába zárják, éppen abba, amelyről Baltar képzeletbeli barátnője azt jósolta, hogy ott fog megszületni a közös gyermekük, egy kislány. Six most visszatér a régi formájában, és elárulja, hogy ő valóban Isten angyala, akinek meg kell védenie Baltart, egészen az emberi faj végzetéig.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása