Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 2x04 - Inka hercegnő

2008. július 24. 17:00 - leeann

A felvezető szöveg után a tini csapat egy múzeumban ténfereg, mivel ez most iskolai kötelezettség. Buffy arról panaszkodik barátainak, hogy hogyan fogja kibírni, ha egy idegennel kell majd megosztania a házát. Ez azért központi kérdés jelenleg, mert az iskola diákcsere programot szervezett, aminek a lényege, hogy külföldi diákok jönnek hozzájuk, hogy megismerjék a kultúrát és az amerikai viszonyokat. Egyikőjük Buffyéknál fog lakni. Cordi a cserediák katalógust böngészi és ő nem bánja annyira, hogy be kell fogadniuk valakit, mert egy svéd fiút választott.

Xander kicsit aggódik, hogy Buffy két hétig egy fiúval fog lakni. A csapat eljut az inka temetkezési helyhez, ahol egy múmiát mutogatnak nekik, ami nem igazán hatja meg őket. Az egyik bajkeverő fiú el akar lopni egy pajzsot az inka múmia kezéből, de a pajzs eltörik, és a múmia feléled. Másnap a könyvtárban Giles gyakorol Buffyval, aki már nem igazán akar tovább edzeni. Egy bál is lóg a fejük fölött, amire Xander Willow-val és Buffyval akar menni, mert ha csak Willow-t vinné, az olyan randi szagú lenne, de ő nem akar Willow-val randizni. Xander kis monológját az érintett is hallja, és nem igazán örül neki.

Willow igazából egy hírrel jött, méghozzá rossz hírrel. A bajkeverő fiú eltűnt a Múzeumban még előző nap, így a csapat a „Na jó, ez fura” elvet követve benéz a múzeumba, hátha van valami érdekes ott. Mikor az inka múmiánál szimatolnak, egy késes fickó támad rájuk, majd dolga végezetlenül egyszer csak eltűnik. Willownak gyanús a múmia, mivel fogszabályzója van, és az inkáknak nem nagyon lehetett, de az eltűnt fiúnak igen. A furcsaság beigazolódott, indulhat a nyomozás.

Tehát a következő az állás: a bajkeverő fiú múmiává vált és az igazi múmia eltűnt, valamint egy késes fickó valamitől megijedt, pedig a késes fickók nem szoktak csak úgy megijedni. Az egyedüli választ az összetört pajzs adhatja csak meg, de Giles szerint hetekig eltarthat a rajta lévő jelek megfejtése. Buffynak viszont rohannia kell, mert jön a cserediák, és ki kell érte menni az állomásra. A fiú megérkezik a busszal, de a szökött múmia kiszívja belőle az életet. Mire Buffy, Willow és Xander a buszpályaudvarra ér, a fiú cserediák egy gyönyörű lánnyá változott, akiről Xander nem tudja levenni a szemét.

Willow nem igazán zárja a szívébe a lányt, aki a cserediáknak adja ki magát, Xander viszont nagyon is érdeklődik iránta. Ampata, a cserediáklány elég visszafogottan és kedvesen viselkedik, sőt élvezi a sok új impulzust, ami éri, de a sötétben a késes les valakire nagyon. Másnap a suliban Cordi azt nehezményezi, hogy a cserediákok még amerikaiul sem tudnak. Meglepődnék, ha tudna valaki amerikaiul. Will és Xander a kultúrák estre tervezgetik a jelmezüket, Willow már tudja miben lesz, Xander még erősen hezitál. Buffy és Ampata is a suliba értek, és Giles azonnal lerohanja őket a pajzs jeleivel.

Ampata tud róla egy-két dolgot, hisz ismeri pajzsot, így ad némi információt. Buffy átadja Ampata kalauzolását Xandernek, aki szívesen vállalja a dolgot és nagyon jól mulat a gyönyörű lánnyal. Szegény Willow egyre rosszabbul viseli azt, hogy Xander észre sem veszi. Közben a könyvtárban Giles megfejtette a pajzsról, hogy a bajkeverő fiú gyilkosa a múmia volt, aki képes kiszívni az emberek életerejét. A kérdés már csak az: hogyan találják meg a múmiát? Giles szerint az is a pajzson van, csak meg kéne fejteni.

Közben a késes fickó Xanderre támad és a pajzsot követeli tőle, de felismeri Ampatát, így Xander le tudja rúgni magáról a késest és a pár elmenekül. Később a könyvtárban elmeséli az ijedt páros, hogy a késes a pajzsot akarta. Ampata azt javasolja, hogy semmisítsék meg a pajzsot, mert mindenkit megölhetnek érte. Buffy nem érti, mi ez nagy hajcihő a pajzs körül, hisz törött, így a terv az, hogy visszamennek este a Múzeumba a pajzs maradék darabjaiért. Xander közben nagy elhatározásában meghívja Ampatát a beöltözős bálba, a lány örömmel vele megy.

Ampata élvezi az életet, de mikor a mosdóba megy, a késes tűnik fel és meg akarja ölni a lányt, aki már sok-sok éve halott. Ampata leszereli a késest és kiszívja az ő életerejét is, hogy tovább élhessen. Este Ampata a bálra készül, de Buffy nem megy, mert még dolga van. Buffy Ampata bőröndjeit kezdi kicsomagolni, miközben a lány az inka hercegnő történetét meséli, amit első kézből ismer, hisz ő az. Fura módon a lány csomagjában fiú ruhák vannak és ez már kicsit fura, főleg hogy az utazóládában az igazi Ampata aszott holtteste van, de Buffy ezt már nem látja, mert csöngetnek és megy ajtót nyitni.

Xander érkezett és bálba viszi Ampatát, Buffy pedig a múzeumba készülődik Giles-szal. A fiatalok a Bronze-ban vannak, köztük Willow is, aki eszkimónak öltözött, ami a legelőnytelenebb és a legmelegebb jelmez, amit kitalálhatott. Xander és Ampata is megérkezik a bálba. Giles megfejtett még néhány piktogramot, így ezt el is újságolja Buffynak. A késes nem a múmiát védte, hanem arra ügyelt, hogy a múmia ne keljen életre, így Ampata első információi hamisak voltak, ami némi kutakodást indokol. Buffy és Giles rá is talál az igazi cserediák holttestére.

Közben a bálban Ampata és Xander egyre közelebb kerülnek egymáshoz, amit Will szomorúan néz végig. Meglepő módon Willow-t mégis kiszúrja egy fiú, a fellépő zenekar gitárosa. Buffy és Giles is a bálba tart. Az Ampata-Xander páros már majdnem a csókolózásnál tart, mikor a hercegnő elrohan, amit Xander nem ért. Giles közben rájön, hogy a pajzs tartotta féken a múmia hercegnőt, ezért Buffyt kiteszi a Bronze-nál, hogy megvédje Xandert, ő pedig a múzeumban megkeresi a pajzs darabjait, hogy összeragaszthassa. 

Xander megpróbálja megkeresni Ampatát, aki megtalálta a következő aszalandó áldozatát, de nem sikerül a terv, mert Xander megtalálja őt. Xander elmondja, hogy a lánynak, hogy szereti őt, amire a lány sírva fakad, és már kezd aszalódni. A pár csókolózni kezd és a múmia lány elkezdi kiszívni Xander életét, de nem tudja végigcsinálni. Giles közben rakosgatja össze a pajzsot, amit Ampata megérez, így a múzeumba siet. Buffy elmondja Willnek, hogy Ampata ki is valójában. Felmarkolják Xandert is, és ők is a múzeum felé veszik az irányt.

Ampata már a múzeumban van, és megtámadja Giles-t, de a pajzs is összetörik, így van gond rendesen. Buffy viszont pont jókor érkezik, és verekedni kezd a múmiával, aki elkapja Willow nyakát és ki akarja szívni belőle az életet. Xander viszont megállítja a múmia lányt azzal, hogy inkább vegye el az ő életét, ha képes rá. A szerelmes múmia erre nem képes és összeaszalódik újra, majd porrá törik. Másnap a suliban Xander nincs túl jó formában, de a Buffyval való beszélgetés után már kezdi egy kicsit jobban érezni magát, hisz ilyen esetekre vannak a barátok.

Címkék: buffy
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Engel 2008.07.24. 21:28:49

Buffyban hiába keresed.

brown_h 2008.07.25. 08:28:44

Xander és a nők - örök poénforrás a sorozatban.
Ha már Xander: Nick Brendon (akinek ez volt az első igazi színészi munkája) azt mondja egy audiokommentárban, hogy az első 3 évadban ő csupán Homer Simpsont igyekezett utánozni.:))

Willow pedig eszkimójelmezben - felbecsülhetetlen.

_sanyi_ 2008.07.25. 09:08:56

Bocsi ,tom ogy nem ide tartozik ,de nem látta vki a hősöket?

Desperatefan14 2008.07.25. 11:05:56

Miért pont itt keresitek a Hősöket??
Végre felbukkant Oz, a gitáros, ő és Willow a kedvenc párosom a sorozatban.
süti beállítások módosítása