Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kemény Zsaruk 1x08 - Gyilkos anyag

2008. július 23. 15:00 - Dr. Stein (törölt)

Gilroy egy aznapi újsággal kezében ront be Aceveda századoshoz. Főlapon „Droglopásba keveredtek a farmingtoni zsaruk?” Nagy lesz a nézettség. Főnök a golyóimmal tunkolta ki reggel a kávéját - közli az ezredes. Aceveda pofátlanul visszakérdez, honnan tudhatták meg, nahát. Gilroy azonban nem a most jött a hülyejárattal: Te adtad ki őket, haver!  „Most akarsz összepakolni, vagy kérsz még pár napot?” A sajtóban rossz képet festene elbocsátásom, a Főnök (Los Angeles rendőrkapitánya) nem engedné - érvel a százados. Gilroy dühödten el.

Autós üldözés folyik a városban. Helikopter követi a csúcsforgalomban tépő ámokfutót és arra indul a Julien - Danny páros járőrkocsija is. Mire odaérnek az ámokfutó balesetet szenved. A férfi meghalt,  az autó csomagtartójában egy összeégett férfit találnak. Brrr…mondja Danny, erősebb naptej kellett volna. Másik szál: az egész kommandót Claudette és Wagenbach nyomozók mellé osztják el, míg csillapulnak a kedélyek.

A kommandó is olvas újságot, Shane rátámadna Julienre, ha nem fognák le. Nem kell közvélemény-kutató, hogy lássuk a Julien rendőr kezdődő népszerűségvesztését, kinek szeretője a rendőrségi ketrecben csücsül. A bírósági felmentéshez kevés, hogy együtt tölti estéit egy rendőrtiszttel. Vicnek viszont tervei lehetnek, mert elengedi Tomast. A párbeszédbe bekapcsolódik Julien is, nem vonja vissza a vallomást és Tomas szeme láttára letagadja, hogy egymást gyömöszölték letartóztatásakor. Oho! Ki beszélt itt felelősségérzetről korábban? Tomas meglehetősen kiakad ezen az áruláson. Mackey elszakítaná a szerelmeseket, kopj le, Tomas, bajba kevered a srácot!

Mackey és Claudette kórházi látogatáson. A múmia stílusban tekercselt, összeégett férfi meg fog halni, a nyomelemek szerint egy droglaborban robbant fel. Kezdő vegyészek első próbája, ami nem mindig sikerül. Egy csúnya tüneteket produkáló házidrog terjed az utcán, a Cupido. Barnára sült barátunk is ennek gyártása közben pukkantott. Aceveda meglátogatja politikai mentorát. Seńor Machado is az újságcikket dicséri, bemutatkozásnak kiváló. Már vázolja is a választási kampány elemeit. Aceveda felesége elfoglalt, Szexről ne is álmodj - hűti le a századost. Miután megtudja, hogy férjecskéje városi tanácstag lesz, mégiscsak engedi álmodozni kicsit. 

A Shane mellé osztott Dutch magányosan unatkozik, mégsem akaródzik neki drogbarlangot buktatni. Danny vacsorára hívja, együtt örülünk vele, aztán beállít egy nő és Sir Wagenbach gálánsan segítségére siet, élvezethalmozás. A nő férjét megölték, az üggyel foglalkozó nyomozó pedig nyugdíjba ment, állni látszik az eset. Shane tartózkodna ilyen ingerszegény ügyektől, Dutch előtt szabad a pálya. Shane az ügyfélben a nőt is meglátja. 

Az ámokfutó barátnője tippjét követve Összeégett Múmia öccséhez érnek. A bajtársiasság fogalma ismeretlen Julien számára- -állítja Danny - nyílj meg, vagy szétválnak útjaink. Régi ismerősök bukkannak fel, mikor Julien és Danny egy veszekedéshez kiszállnak a kertvárosba. A Tank Aranka fedőnevű nő egyszer már bejelentést tett, hogy kirúgott pasija botrányt okozott. És kit látunk termetes hasa mellé bújva? Régi exét, ismét főállású házibarátként, viszont az akkor nyeregben (muhaha) lévő férfi épp kipenderül a házból. 

Szinte óránként hoznak be ugyanarról a főiskoláról Cupidoval túladagolt drogosokat, ott kell keresni a forrást. Egy nagyképű, ott várakozó fiataltól Mackey beszerzi a terjesztő nevét (a „halottnak csók” módszerével). A gólyáknak adtak szert beavatásként, hogy belőve menjenek be órára. Miközben Dutch meleg kiskutyaszemekkel vigasztalja az özvegyet, Vic a férfi mosdóban rábírja Julient a droglopási vád visszavonására. A fiatal rendőr inkább vállalja Aceveda ellenszenvét, mint hogy nyilvánosságra kerüljön Mackey homoerotikus jelenetekben bővelkedő feljegyzése szeretőjének letartóztatásáról. Amint Aceveda bevágja ajtaját, hogy kitörik az üveg, diadalmas kiáltás harsan a kommandó fészkéből.

Az előcsarnokban Tank Aranka távoltartó végzést nyer ex-fiúja részére, kiderül, néha azért összejárnak. 25000 dollár lenne Vic fiának speciális iskolája, évente persze. Aceveda nagyon csalódott a vallomás visszavonása miatt, - hiszen veszélybe került politikai karrierje - még Julien lelkipásztorát is behívatja ráhatásként. Fontos dolgot tanulunk megint: „Csak egyvalami jobb a szűrő nélküli ciginél, a szűrő nélküli ima.”

Mackey és Claudette lecsap egy csapat gólyára, akik sorban állnak egy birka előtt. Pásztorát (egyben a Cupido dílert) beviszik, aggódó apukájával együtt. Apa és fia összeverekedik, a drogvegyész megtörik. Alakul a nyomozás, már csak a maradék drogot és a labor finanszírozóját - egy közismert bűnözőt - kell bevonni. Öt kiló gyilkos drogról van szó.

Már nevetséges, de mikor Danny-ék benéznek a kövér nőhöz, már megint az ex-barátja ül a lovon dacolva a távoltartási határozattal. Az ismét hoppon pasija ismét kivágta autója kerekeit. Dutch mesterien finom, ravasz kihallgatási fogásokkal keríti be az ingatlanügynök volt üzlettársát, mikor Shane egyszer csak ráordít és fojtogatni kezdi. 10 másodperc múlva bevallja a gyilkosságot, néha az egyszerűbb út a biztosabb. Dutch biztosan sütkérezik az özvegy szomorkás hálájában. Tüstént lemondja találkáját Danny rendőrnővel, hogy megvigasztalja szegény hölgyet. Nem sokkal később az első csók és más is elcsattan. Hajrá Wagenbach! 

A főiskolások hiába voltak bedrótozva a dílerükkel való találkozáskor, elszúrták a dolgot: nekitámadtak. Ügyvédekkel szemben nem áll meg a vád, az öt kiló anyagot sem találták meg. A jogban járatos és ezzel együtt tenyérbemászó díler alkut ajánl. Megkapja, de mellé postázva elteheti Mackey vendetta üzenetét. Aceveda kegyelmet kapott politikai támogatójától, nem is lényeges a kommandó elleni nyomozás, egyszer főcím volt, ez a lényeg. 

Vic vigasztalja az összeomlás szélén álló Julient, még a végén összebarátkoznak. Gilroy érkezik a jó hírrel, holnap ismét működhet a kommandó. Hozzásteszi, többé ne számítson a támogatására. Túl sok volt a balhé, túl sok az eljárás Mackey csapata ellen. Zárójelenetként egy csomó boldog párt látunk. Dutch, Mackey, Aceveda, Shane. Kivéve Tank Arankát és régi-új barátját, akik holtan fekszenek egymás mellett. Az utoljára ejtett szerető Gilroyhoz hasonlóan megelégelte a balhét és kinyírta őket.

Címkék: kemény zsaruk
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása