Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 3x04 - Beszervezés

2008. július 23. 17:00 - sixx

Azzal kezdünk, hogy Linkoln megy valamerre kocsival (gondolom, Májkihoz), a tesó meg egy jómunkásembert bámul, amint a kerítésen túl egy hullát földel el (Panamában is drága a koporsó), és mivel megszólal a kibaszott pánsíp, így tudjuk, hogy A Nagy Terv egy kis részletét látjuk éppen. Visztlör jő okoskodni, mit nézed a kerítést, van benne áram, de ha megúszod, az őrök lelőnek, ha menekülnél. Mintegy mellékesen azt is megjegyzi, hogy az a Linkoln a begyiben van, mert nem adja vissza a könyvet, amit Szófiától nyúlt le, és ez milyen dolog már.

Flashbackekben látjuk, amint a brutáltesó kinyitja a dobozt, amit a sebhelyes arcú nő küldött neki, de még mindig nem mutatják meg a tartalmát. Linkoln lelkiismeret furdalással küszködik, mert rájön végre, hogy mindenki, MINDENKI miatta van szarban (mondjuk Tíbeget nem ő vette rá arra, hogy kisgyermekeket erőszakoljon) és végre meglátjuk az ajándékot is: egy nő fejét. Sára meghalt. Öcsém, Májki kurva ideges lesz, ha megtudja, de nem most, mert Link nem bírja elmondani neki a dolgot. Azt azért halkan megjegyzem, hogy a kellékesek nem ezért a fejért fognak díjakat bezsebelni.

Link a sitt után a gonoszcsajjal találkozik, aki azzal nyit, hogy ő ugyan nem akarta levágni Sára fejét, de így jár az, aki baromságokat csinál, aztán megjegyzi, hogy az igazi madaras könyv is kell a Cégnek, mert a másikban Link macskakaparását azonnal felismerték a nagybetűk totális hiányáról. Link szótlanul engedelmeskedik, biztos azt szeretné, hogy Eldzsé feje a nyakán maradjon. Nem értünk egyet, sokkal jobb lenne egy halott fiú és iszonyú berzeker módba kapcsoló Link ahogy két shotgunnal legyakja a Cég embereit lassított felvételben, vérben és belekben gázolva derékig. A sitten a helyi Doors tribute zenekar szól a háttérben, Májki pedig a Szimpatikus Rabbal üzletel, kell neki a kereszt, ami a nyakában lóg. Biztos összekapcsolja a szivarvéggel és a madzaggal, és fújja. Szimbola lesz belőle!

Lecseró és a kurva meccset néznek a tévében, ezek szerint a panamai nők helyzete is ugyanolyan sanyarú, mint magyar sorstársaiké. Erre tessék, elmegy az áram, biztos Májki van emögött is. Mehón olyan szinten készen van, hogy hallucinál, mégpedig egy kezet a vállán, muhaha. Májki azt mondja neki, hogy beveszi a szökésbe, amihez most fekete filctoll kell, erről a Sam and Max című kiváló játék jut eszembe, ott lehetett ajtót kinyitni vajaskenyérrel, vagy mi. Szófia megjön Visztlörhöz, és lecseszi, hogy micsoda egy geciláda, hogy nem mondta el neki a szökés tervét (mert Linkoln nem bírja befogni azt a lepcses száját sose).

Májki tovább folytatja a kalandot, ragasztószalagot lop, és lebassza Mehónt, mert az csak egy tollat bírt szerezni, de ez azért van, mert a drogelvonástól kissé megkergült egykori FBI-ügynök állandóan a Zakkant nevű ex-rabot látja maga előtt, azt, akit faszán kinyírt az előző évadban. Előjön Csipesz is előbb-utóbb, Alex, szerezz valami cuccot. Lecseró nagyon izzad és ezért nagyon ideges, így Tíbegtől érdeklődik, hogy ez a Májkül ért vajon a villanyszereléshez, de mozgássérült barátunk nem örül annak, hogy a góré a szépfiúval szűrné ösze a levet (nem úgy, nyugi). Ez persze senkit nem érdekel, főleg Lecserót nem, aki Májki segítségét kéri, egy igen egyszerű, de nagyon hatásos példával megtámogatva: ha lemerül a telefonom, nem tudok kaját intézni, ha nincs kaja, akkor meghalunk. Jó, mondja Májki, de a kábelek a föld alatt futnak, ki kell mennünk a falakon túlra. Ügyes. Cserébe egy másik cellát kér.

Szukre házibarkács módszerekkel iratot hamisít magának, de Linkoln belekeveri a szökés-projectbe, tolmácsnak. Erre ki jön Linkolnhoz? Szófia, mert beáll ő is. Szukre mehet Isten hírével, már nincs rá szükség. Lecseró közben szervezi a villanyszerelést, és arra is szakít egy kis időt, hogy az egyik embert megfegyelmezze - nem hozott elég lóvét ugyanis. Mehón filc miatt zaklatja a rabokat, előbb-utóbb nagyon meg fogják pofozni. Májiék mennek ki villanyvezetéket keresni a föld alatt, a börtönőrök főnöke kedvesen közli vele, hogy fejbe lesz lőve, ha zsiványkodik. Linkoln és Szófia az epizód elején látott sírásóhoz megy, majd megtudjuk, miért. Az ásók között Visztlör és Belik is feltűnik, ez utóbbi azért, mert eleget pofázik ahhoz, hogy az agyára menjen. Ásnak. Nagyon érdekes. Megvan az elosztószekrény a föld alatt, Májki nem javít, hanem inkább betemet, Visztlör meg mintegy mellékesen megkérdezi, hogy Fox Riverből ismered Belliket? Pánsíp van megint, kitépem a hajam menten.

Mehón romokban, és a hernyóval kacérkodik, nem tudom, mit szedett odakint, ha ez a cucc kell a helyettesítésére. Egyelőre nincs szuri, de csak idő kérdése szerintem. Bellik bemószerolja Májkit Lecserónál, mert alapvetően egy geci alak. Ha nem vigyázol, bazmeg, mondja, akkor ez az orrod előtt lóg meg egy alagúton keresztül, én már csak tudom. Lecseró ideges lesz, és kirángatja Májkit, hogy mutassa meg neki, mit rejtett el az elosztós dobozban. Semmit, a ragasztószalaggal megerősítette a vezetékeket, és DIREKT sunyizott, hogy lebuktassa Belliket, Ez tetszett, komolyan. Lecseró láthatóan elég hülyén érzi magát, de azért elmegy Májkival a főkapcsolóhoz, mert meg akarja nézni, ahogy visszakapcsolja - persze ez azért gáz, mert eleve Májki cseszte el az áramot a Szimpatikus Rab keresztjével. Az áram nem jön vissza, így Szemi, a Nagyon Gonosz és Erőszakos Rab főnöki utasításra megüti Májkit, ez azért jön kapóra, mert így ki tudja lopni a kis keresztet a főkapcsoló alól - ez nekem kissé erőltetettnk tűnt.

Tíbeg úgy dönt, hogy ideje feljebb kerülni a ranglétrán, csicskából kábszerelosztó akar lenni, ehhez ki kell nyírni egy csávót, de neki nincsenek skrupulusai. Az embert először megfojtja (fél kézzel bazmeg!!!!) majd belenyom egy adag hernyót a miheztartás végett. Link valamit intézett a sírásóval, mert felhívja a gecinőt, és 15 000 dollért kér tőle, biztos kenőpénznek kell. Szófia addig idegeli Linket, míg az rá nem üvölt, hogy kussoljjámábazmeg, ezek levágták Sára fejit! Mindenki megdöbben, Szukrén látszik, hogy nem megy Keresztes Mária után, hanem marad segíteni. Majd biztos jól megszívja, ez egy ilyen szerencsétlen típus. Tíbeget szembesítik a hullával, erre eljátsza, hogy ő nem tudott semmit, egy pillanatig borotvaélen táncol, de megússza, és ő lesz a B-blokk helyi drogszatócsa, yeah. Ha Mehón most nem kezd el drogozni, akkor sose.

Megvan a filc, Mehón nagyon büszke magára, és nem jön rá, hogy szívatják, nincs az az Isten, hogy a filc kell is valamire. A sírásó megkapja a lóvét, de nem elég neki, ettől Linkoln kicsit kiborul, és majdnem leszakítja a fejét, de erre nem kerül sor mert a gecinő simén lelövi a zsarolót. Ez jó volt, a nő módszerei kifejezetten tetszetősek. Tíbeg már meg is érkezik Mehónhoz a fecskendővel és a hernyóval, amit letesz Alex barátunk cellájában, mintegy beetetésképpen. (Azt nem írom le minden bekezdésben, hogy Mehón Zakkantat látja állandóan, tessék ezt odaképzelni.) Lecseró Belliket megfenyíti egy kicsit, mert az infója nem volt jó - ehhez egy csésze igazán forró kávé kell csak. Ennyit szívni, öcsém... Májki beköltözik a cellába, amit lelkes kezek panamai naiv festők munkáival dekoráltak ki merő kedvességből. Mehón jön köszönteni úgy be van szakadva, mint Nikki Sixx 1984-85 között. Rájött, hogy a filc átbaszás volt, és most egy késsel jelzi, hogy még egy ilyen, és Májki vastagbele a padlón végzi.

Linkoln bejön beszélőre, mondja, hogy nincs sírásó, de van helyette més megoldás - Szukre beállt helyette, így azért csak könnyebb lesz a szökés. Visztlör megkapja a madaras könyvét postán, benne egy üzenettel: fogy az idő. Hoppácsak. Májki pedig árgus szemekkel figyeli, hogy Szukre mit is csinál a kerítés melett: a hullákra permetezett vegyianyaggal maratja szét a kerítést szépen lassan. Jövő héten jövünk megint.

Címkék: a szökés
12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bree-gee 2008.07.23. 17:12:23

Már nagyon vártam ezt a hogyvoltot!:)

Na igen,ha T-bag-nek csak két ujja lenne, akkor azzal is simán megfojtana bárkit:) Mert ő T-bag:)

A címben van egy pici elírás, második évadot írtál véletlenül.

BruceWayne 2008.07.23. 21:45:39

mutatták a fejet az rtl-en?

Colette 2008.07.24. 06:43:00

Ez a fejlevágás elég elég érzékenyen érintett...

BruceWayne 2008.07.24. 11:57:48

töröljétek már ki a 4. évados spoilert mielőtt még elolvasom :-)

sélli_ 2008.07.24. 12:52:11

Nem emlékszem h mutatták Sára fejit... de ezek szerint igen.
Imádom a pánsípot!!! De tényleg, ám! Nem viccelek!!!

T. Norbert 2008.07.24. 14:36:25

Bakker! Mi a baj avval, hogy spoilerezek, ha kiteszem a jelzőt? Arról nem tehetek, hogy itt nem lehet láthatatlanítani a szöveget.

sélli_ 2008.07.24. 15:39:49

Norbi, semmi baj! Kiírtad, akkor meg vessen magára az, aki tovább olvassa! No problem! De ott van az a :)...!!! Szerintem Nerazzurri csak viccölt!

BruceWayne 2008.07.24. 16:16:21

inkább azért mert senki nem kiváncsi rá. egyáltalán mi értelme van spoilerezni? jóérzés? vagy menő? tedd ki akkor a jukie-ra. :-)
úgyis odatéved a tekintete mindenkinek.

amúgy az a pánsíp nekem sose tűnik fel, nem tudom miért ilyen zavaró

s3v3n 2008.07.24. 18:06:50

azért norbikám mert egyrészt spoiler ego senki se kiávncsi rá, másrészt scrollozás közben marhára nagy valószínűséggel beleolvas az ember.

BruceWayne 2008.07.24. 18:49:42

sélli_ 2008.07.24. 12:52:11

a kép az amcsi verzióból van.
szóval még mindig nem tudni :-)

teardrops 2008.07.24. 22:28:44

Igen, felvillant a fej a magyar verzióban is.

mándruc 2008.07.25. 22:03:09

sixx, a Hősök HVval mi a helyzet? Remélem nyaralsz, és csak azért nincsen még :)
süti beállítások módosítása