Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Weeds 1x08 – The Punishment Light

2008. július 22. 09:00 - wayout

Szomorú pillanattal indítunk, vagyis szomorú lenne, ha nem Botwinékról lenne szó. Egy zsidó temetőben vagyunk és éppen Judah sírkövének leleplezése zajlik. Andy meg is ragadja az alkalmat, hogy búcsúztató címén egy jóféle egotripbe kezdjen. A rabbi Shane karateszerkója után, ezen már meg sem lepődik. Agresticben Celia és Dean és reggeli házastársi csevej folytatnak, ami akkor vesz érdekes fordulatot, amikor Celia bejelenti, hogy lefeküdt egy fekete fickóval. Dean elég döbbent fejet vág. Megjegyzem ebben a részben Dean és Celia egy D.H. Lawrence regényt regény fognak előadni pantomin verzióban. Vissza Botwinékhoz, ketté válik a társaság, Nancy a srácaival Shane karate bajnokságára, Lupita pedig a két semmirekellővel a.k.a Doug és Andy hazamegy a Botwin rezidenciára. Andy elővigyázatlanul megjegyzi, hogy a ház még mindig Judahtól gőzölög, ami szegény Lupitát totál megijeszti, és elkezdi tapogatni a falat, mintha előugorhatna belőle elhunyt munkaadója.

Egyedül Doug értékeli Andy nem mindennapi búcsúztatóját, majd rövid szóváltás után arra a konklúzióra jutnak, hogy tépniük kell. Andy el is megy megkeresni Nancy titkos készletét, ami a párna után egy újabb roppant elmés helyre rejtett, a tamponos dobozába. Erre aztán senki sem gondolna, csak épp az agyalágyult Andy is megtalálja, szép munka Nancy. Hirtelen valami gikszer üt be, mert a dobozt rágcsálók rágták meg, szóval most Nancy házában csomó betépett patkányka rohangál. :) Nancy a karate versenyen a „Go, Kill!” felkiáltással indítja el Shanet, aki ezt úgy tűnik szó szerint veszi, és azonnal lábon harapja az ellenfelét. Nancy zavarában irdatlan szófosásba kezd a zsidó szokásokról és walesi szénbányász őseiről, majd megadja a számát a megharapott gyerek apukájának, Peternek.

A Dean-Celia kettős most a lehet, hogy keféltem a fekete fickóval, de te meg megdugtad az ázsiai teniszedzőt résznél tart, Celia pedig némi alkoholt vesz magához erősítésképp. A Botwin házban Andy és Doug már totál betépett, (apropó Dougnak nincs véletlenül 4 gyereke és felesége, akikhez hazamehetne?) és a fűrágcsáló patkánykát keresik a falban. Doug azt sajnálja, hogy nem ment mozdonyvezetőnek helyes kis sapival, Andy pedig a patkány köpet által terjesztett járványoktól fél. Doug megnyugtatja, hogy azzal, hogy rágyújtottak, sterilizálták a gandzsát. Celia és Dean pedig kieresztik azt a gőzt, amit jó pár éve ki kellett volna. Celia kijelenti, hogy házasságuk 16 évéből az első kettőt még élvezte, de aztán a férje pocakot növesztett, robottá változott és megvették ezt a nevetséges házat. Dean csodálkozik, szerinte nyerő üzlet volta a házuk.

Visszaugrunk Andyhez és Doughoz, patkányt próbálnak fogni, de túlságosan be vannak tépve bármilyen értelmes tevékenységhez, Lupita pedig még mindig parázik, hogy Judah szelleme előugrik a falból. Doug a biztonság kedvéért tesz egy kis földimogyoró krémet a földre, mert azt szeretik a patkányok, de kis rágcsáló e nélkül is megjelenik, bár megölni azt nem tudják. Ugrunk újra Celiához és Deanhez, ahol Celia Deanre önti az összes utálatát a béna átriumukkal kapcsolatban. Akármilyen faszán jön be rajta a fény, mégiscsak beázik, levegőtlen és a növények mind meghalnak benne. Végre újra Nancynél járunk, akit a megharapott gyerkőc apukája elhívott ebédelni, így édes ötösben üldögélnek egy étteremben. Silas smsezik a csajával, Shane pedig gonosz megjegyzéseket tesz, roppant idilli. Peter pedig észrevehetően odavan a mi nepper maminkért, Silas szavaival élve, szívesen megdöngetné.

Lupita a kertben úgy csinál, mintha dolgozna, amikor megjelenik egy rosszarcú mexikói. Azt üzeni Nancynek néhány penny kíséretében, hogy takarodjon az ő területéről, különben baj lesz. Andy magához illő módon pizza futárnak nézi a rosszarcú latinót. Az étteremben Nancy próbálja elterelni a témát a megélhetéséről, azzal, hogy kivételesen ne szokásos kérdéseket kérdezzék egymástól, amivel többet fog ártani magának, mintha kitalált volna valami béna hazugságot. Ehelyett hülyeségeket kezdenek el kérdezgetni egymástól, amit Shane gonoszkodó kérdései szakítanak meg. Tim, Peter sráca is próbálkozik, de ő korántsem tud olyan geciket kérdezni, mint a Shane. Addig, addig piszkálja Petert Shane, míg az elmeséli, hogyan ért véget a házassága. Megcsalta és összetörte a szívét a ribanc, majd egy lyukat vájt benne, amin keresztül angyalkákat lehet látni bőgni. Durva.

Otthon Andy és Doug a ház módszeres szétcseszésével próbálják elkapni a cseles patkánykát, de újfent nem járnak sikerrel. A zene pedig, ami ezalatt a rész alatt és az epizód végén megszólal, a Cotton a Moutain Goatstól, jó szám és nagyon jól passzol ezekhez a részekhez. Itt jegyzem, hogy Showtime van annyira jófej, amellett, hogy leadja ezt a sorozatot, hogy még fel is teszi a tracklisteket a honlapjára és némelyiket meg is lehet hallgatni, tessék csekkolni. Hodeséknél Celia beint a férjének, majd bedobja mosogatóba a jegygyűrűjét, kb. deklarálva ezzel, hogy szerinte mennyit ér most a házasságuk. Szóval egy nagyon fasza kis montázst látunk, amiben Nancy jól elvan Peterrel, Dog és Andy betépve tévéznek, Celia és Dean kifejezéstelenül néznek maguk elé, a patkányka pedig mogyoróvajat eszik. Az étteremben Nancy láthatólag elég sokat ivott és újabb szófosás után lesmárolja Petert, amit azonnal meg is bán.

Ezalatt Celia és Dean már a békülésnél járnak, elcsattan egy csók is a fekete fickó nagyon jó volt az ágyban mondat után, ami egy kicsit fura. Másnap Nancy hazamegy a kölykökkel, de háza előtt már a rosszarcú mexikói várja. Otthon pedig a szétbarmolt kéró, a kanapén alvó Doug és egy meztelen Andy várja. Megpróbál rendet vágni, hazaküldi Dougot, patkányt öl, és amikor végre hagyja szóhoz jutni Lupitát, megtudja a legrosszabbat, hogy ki tartozik a pennykhez. Így hát Nancy elindul, hogy ezen a fronton is rendet csináljon, méghozzá nem is akárhogy. A kocsijával egy sikátorba hajt, ahova követi a rosszarcú. Egy izzástól teli beszélgetés után a lehető legütősebb dologgal fog hatni a mexikóira, egy gyors numerával a motorháztetőn. Nem semmi Nancy problémamegoldó készsége, jutott neki egy kis szex és még a konkurenciát is lesöpörte, akire mellesleg sokat panaszkodtak a vevők.

Celiának és Deannek is összejött egy békülő kufirc, ami után Celia ami még azt elmondja a férjének, hogy a fekete fickó, Conrad nem volt nagyobb nála. Nancy a sikátorban egy határozott fenyegetéssel és egy BB gunnal (a játék pisztoly, ami valami műanyag vackot lő ki) végképp lerendezi a fickót, majd indul haza a kis családjához. Hazafelé nincs szerencséje, mert kifog a piros lámpát, ami alatt elkezd bőgni. A kiborulás közepette a cuki, megértő apuka Peter hívja. Nancy elmondja neki, hogy épp a Bűntető Lámpánál áll, ami még budapesti lámpáknál is rosszabbul van programozva, mert tök értelmetlenül kell egy életen át kell várni, hogy váltson. Peter, aki úgy beszél, mintha a Weeds helyett a Sopranosban lenne, megpróbálja randira hívni Nancyt, aki leszereli azzal, hogy még nem készült fel rá. A biztonság kedvéért elmenti a számát, ha mégiscsak másképp döntene. A lámpa pedig láss csodát zöldre vált, és Nancy elhajt a naplementébe.

Címkék: weeds
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2008.07.22. 11:31:37

Ez a büntetőlámpa majd Celia esetében is fontos szerephez jut.

Nancy mentegetőző szófosása mindent vitt :-)

Gabba 2008.07.28. 14:42:14

Ó jaj, most látom, hogy a Cool levette a műsorról a 2. szezont, három résszel a vége előtt.
Wayout, sixx vagy valaki, megérdeklődnétek, hogy mi történt?

(Mondjuk ez már a sokadik hasonló húzása a Coolnak, ld pl. Dead Like Me.)

wayout 2008.07.28. 16:11:47

1.Celiának nem ezzel a lámpával lesz gondja, hisz neki pont az lesz a parája, hogy nincs lámpa valahol másutt
2. Ez elég értelmetlen döntés, ki tudja lehet, hogy a Weedst is átköltöztetik egy másik csatornára, mint a Dead like Me-t
süti beállítások módosítása