Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 2x03 - Kemény iskola

2008. július 22. 15:00 - leeann

Buffy és egy Sheila nevű lány raporton van az igazgatónál, aki úgy gondolja, hogy a két lány az iskola legnagyobb bajkeverője, így ad nekik egy külön munkát. A tanár-szülő estmegszervezése lesz a feladatuk, ami ha nem sikerül jól, kicsapás lesz az ajándék. Természetesen Sheilát pont nem érdekli a dolog, ezért az egész szervezés Buffy nyakába szakad, így elkel majd a barátok segítsége. Xander azzal kezdi a segítést, hogy egy mondattal a falra festi az ördögöt, így Will és Buffy faképnél hagyja a fiút.

Az éj leple alatt némi veszély érkezik Sunnydale-be, a veszély neve egyszerűen Spike. A vámpírok teljesen más okból tervezgetnek, mint Buffy és barátai. A mester halála miatt be kell tölteni a vezető helyet, és ezt a kitüntető címet az kapja majd, aki megöli a vadászt. A vadász megölésére Szent Vigius éjjele a legmegfelelőbb időpont. Ha gyűlés van vámpírfalván, akkor Spike is odaállít, mert nem csak gonosz, de sokat is hisz magáról. Dicsekedni kezd azzal, hogy már megölt pár vadászt, így kinevezi magát főnöknek és vállalja, hogy megöli a jelenlegi vadászt.

Megismerhetjük Spike szerelmét is, Drusillát, az őrült vámpírt. Spike üzletet köt a megváltó kölyökkel: Spike megöli a vadászt, a kölyök pedig ügyel arra, hogy ne támadják hátba őt a többiek. A vadász éppen a szobájában készülődik lefeküdni, a mamája pedig közli vele, hogy elmegy a tanár-szülő estre, amiről Buffy elfelejtett szólni neki, nem véletlenül. Másnap Will, Buffy és Xander éppen az est transzparenseit festegeti, mikor Miss Calendar és Giles a Szent Vigius éjjelének veszélyességére hívja föl a vadász figyelmét. Az igazgató is arra jár, ami nem túl jókor történik, mert Sheila nem igazán végzi a dolgát, hiszen ott sincs.

Este a Bronze-ban Will és Buffy franciát tanul, ami teljes 12 percig le is köti a vadászt, ezért hamarosan megy rázni egyet, de valaki hidrogénezett hajjal a fején folyamatosan figyeli. Spike az, ki lenne más? Spike csapdát állít a vadásznak: az egyik „emberét” elküldi enni, amire Buffy már rohan is, hogy megmentse az áldozatot. Buffy verekszik a vámpírral, amit Spike tanulmányoz, majd a küzdelem végén közli a vadásszal, hogy szombaton megöli őt. Sheila közben némi bajba kerül, Spike ugyanis lecsap rá.

A csapat Miss Calendar-ral kiegészülve Spike után kezd kutatni, amikor Angel is betoppan, hogy beszámoljon Spike-ról. Mire Giles megkérdezhetné őt, hogy mi lehetett Spike régebbi neve, Angel már nincs ott. Spike és Dru is tervezget, mert Drusilla beteg, és itt a pokol szájánál meggyógyulhat. Spike az evésben látja Dru gyógyulási esélyét, így Sheilát tálalja neki vacsira. Másnap beindul a könyvtárban a fegyverkészítő szakkör, amíg Giles a Szent Vigius éjjeléről mesél.

Buffy megy puncsot keverni a tanár-szülő estre, Cordi pedig - mivel ő is részt vesz a fegyverkészítésben, ha már arra járt -, nem érti, minek ennyi karó, ha úgyis Spike győz majd. Joyce megérkezik az estre, így Buffy próbálja távol tartani őt az igazgatótól, ami csak egy ideig sikerül. Közben a könyvtárban Giles rátalált Spike-ra. Régen Véres William néven futott, alig 200 éves és két vadászt már megölt. Az igazgatóval való beszélgetés után Joyce sem vidám, sőt szigorúan a kocsihoz parancsolja a lányát. Ám mielőtt véget érne az est, egy csapat vámpír ront be az iskolába Spike-kal az élen, így mindenki menekülőre fogja.

Miss Calendar, Giles és Xander a könyvtárban barikádozzák el magukat. Buffy, Joyce az igazgató és még néhányan a fizikateremben találnak búvóhelyet, Cordi és Willow pedig a takarítószertárban találnak védett helyet. Aki a folyóson maradt, az pórul járt. Giles tud egy kijáratot a könyvtárból, amin keresztül elküldi Xandert Angel-ért, hogy segítsen nekik Spike-kal szemben. Az igazgató ki akar jutni, de Buffy megállítja, és a szellőzőn keresztül próbál átjutni a könyvtárba a fegyvereiért, ami sikerül is.

Giles azt a feladatot kapja Buffy-tól, hogy mindenkit vigyen ki azon a kijáraton, amin Xander kijutott. Az egyik tanár a fizikateremben ragadtak közül mindenáron ki akar jutni, amit hamar meg is bán, amikor vacsorává válik. Buffy ismét a szellőző csőben mászik, Angel meg fura tervvel próbálja elnyerni Spike bizalmát, konkrétan meghívja vacsorára, ahol Xander az első fogás. Spike örül régi barátjának. Közben Sheila is feltűnik a suliban, de már nem emberként. Angelnek sikerül elnyerni Spike bizalmát egy időre, de a hidrogénhajú hamar átlát rajta.

Buffy, miután kimenti az anyját és a fizikateremben rekedteket, összecsap Spike-kal. Xander is bajba kerül két kint őrködő vámpír miatt, de Angel megmenti őt. Spike közben nyerésre áll a vadásszal szemben, de Joyce leüti a vámpírt egy tűzoltócsákánnyal, amitől a hidrogénhajú jobbnak látja visszavonulni. Mindeki rendben megmenekül, Giles és Miss Calendar mozgalmas estének tartja a mait. Xander arról kérdezgeti Angelt, hogy mi lett volna, ha nem jön be a terve, de Angel egy mondattal lerázza a fiút. Az igazgató a rendőrfőnökkel gondolkodik azon, hogy miként kenjék el a történteket.

Buffy is nagy beszélgetést tart Joyce-szal, aki már nem az igazgató szemével látja a lányát, hanem a sajátjával, és örül, hogy a lánya, még ha bajkeverő is, okos, tettre kész és tud magára vigyázni. Cordi és Willow még mindig a takarítószerek között ücsörögnek, és Cordi imádkozik ezerrel és ígérget jobbra-balra, hogy ha kijut, mi mindenben változik majd. Később Spike már Dru-nak panaszkodik arról, hogy a vadásznak családja van és barátai. Ami nem ér, mert az eddigi vadászoknak nem volt se kutyája, se macskája, csak egyedül voltak a vámpírok ellen.

Így most terv kell, mert sokkal nehezebb dolga lesz, mint az előzőleg megölt két vadásszal volt. A megváltó kölyök közli Spike-kal, hogy megbukott, mert türelmetlen volt, és ezzel Szent Vigius éjjelét is tönkre tette. Spike-nak az életét kéne felajánlania, hogy ezzel fizessen, de ő inkább úgy dönt, hogy mától kezdve kevesebb lesz a rituálé, és több a szórakozás vámpírfalván. Ezért egy lendületes mozdulattal bezárja a megváltó kölyköt egy ketrecbe és a beáramló napfénynél porrá süti, majd karon fogja Drusillát és lelép. Buffy most egy elég erős és pökhendi ellenféllel gazdagodott Spike személyében. 

Címkék: buffy
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

missbungle · http://www.pozor.hu 2008.07.22. 15:10:15

áááá, sok Spike, hurrá :)
bírom a pasi humorát...
nem spoilerezek de az mekkora lesz már mikor mutatják majd a múltját....

Annieke 2008.07.22. 15:45:42

Végre Spike is megérkezett én is bírom őt.

fynndafrail 2008.07.22. 16:19:53

Melyik csatornán megy a Buffy?

missbungle · http://www.pozor.hu 2008.07.22. 16:47:08

Coolon, szo-vas 7től, előtte 6tól Angel

rougon 2008.07.22. 18:01:30

kár h a viasaton már nem adják őket, ott majdnem az elejétől láttam mindkettőt a leguccsó epizódokig:(

Desperatefan14 2008.07.22. 18:48:25

De hamarosan már se Buffy, se Angel nem lesz a Coolon. :( Helyette hétvégén Grace klinika, és Született feleségek...

Engel 2008.07.22. 20:38:22

Pedig jó a Buffy nagyon jó dumákkal. Végig adhatnák nyugodtan.

mazogirl 2008.07.22. 21:40:23

A cool semmit nem ad végig csak mindenbe bele kezd. A viasat végig adta annak idején.
süti beállítások módosítása