Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Angel 1x13 – Fagyos szenvedély

2008. július 22. 11:00 - foxglove (törölt)

Házibulin vagyunk, amit Cordelia rendezett. Rengeteg ismeretlen ember, jó hangulat. Angel a szoba közepén ácsorog egymagában, és valószínűleg azon tűnődik, hogy vajon ez is a vezeklés része-e, merthogy a legszörnyűbb rémálmát éli át éppen, az is biztos. A rémálom szerves része lehet az is, hogy Wesley táncol, ez a látvány sajnos leírhatatlan. Angelnek legalább van annyi önkritikája, hogy nem is próbálkozik ilyesmivel.

Máshol, egy raktárszerű épületben egy fickó egy hatalmas ládát őriz, amin „Veszélyes anyag! Ne nyisd ki!” felirat gondoskodik arról, hogy a láda egészen biztosan kinyitásra kerüljön. A fickó arcából ki lehet következtetni, hogy valami elképesztő szörnyűséget pillantatott meg benne.

Másnap Angel és Cordy a buli-tapasztalataikat összegzik. Mindketten egyetértenek abban, hogy Angel-nek van mit bepótolnia, nála még Wesley is jobb arc volt a partin. Az említett felvillanyozva érkezik, leginkább attól ilyen boldog, hogy végre jól bekajálhatott a partin. Wesley ugyanis eléggé le van égve, így Angel nagylelkűen hivatalosan is alkalmazza. Wesley ismét könnyekig hatódik, de most arra fogja, hogy valami belement a szemébe. Jön a szokásos látomás, sok mindent most sem tudunk meg, csak annyit, hogy egy jéggyárban egy hulla van, és a halála ritka undorító volt.

Wesley és Angel a jéggyárba hajtanak, ahol megtalálják a szénné égett hullát. A láda üres, csak egy rakás jég van benne. Angel egy másik dimenzióból érkezett harcosba (Tay) botlik, aki szintén a „veszélyes dolgot” üldözi. Az ő világát már teljesen elpusztította, és most ezt akarja tönkretenni. Egy halandó sem képes megállítani ezt a lényt, ő maga a „Káosz Hozója”. Angel nem tűnik nagyon ijedtnek. Talán mert ő nem is halandó.

A hulla az iratai szerint testőrként dolgozott még életében, Angel tudni akarja, hogy pontosan kit vagy mit kellett őriznie. Az épület, amiben a testőr irodája van, természetesen zárva van, de így legalább kiváló alkalom adódik arra, hogy a vámpír használhassa a kedvenc Batman-kütyüit. Kivételesen most működnek is. Elteszi a megbízás adatait, csakhogy nincs egyedül, Bai Ling is ott van a szobában, és nem nyújt éppenséggel túl bizalomgerjesztő látványt. (Bár megjegyzem, ez nem újdonság). Egyrészt taréjok állnak ki az pofacsontjából és a szeme körüli tetoválás miatt úgy néz ki, mintha durván elkenődött volna a sminkje (nem mintha ez tudna rontani az alaphelyzeten); másrészt valamilyen hőhullámokat szór a kezéből. Bai Ling nagyon nem szereti azokat, akik „rájuk” vadásznak, de váratlanul hívást kap és elrohan. Angel követi, és a szolid autós üldözés közben egy közjátékot is láthatunk, amint egy 18. századi vámpír a technikai ördögeivel (úgymint mobiltelefon, mobiltöltő) és Cordelia humorérzékével viaskodik.

Bai Ling egyenesen egy múzeumba tart, és már jó előre figyelmezteti a biztonsági őröket, hogy egy fekete kabátos fickó követi, és bántani akarja. Angel figyelemelterelésként idegenvezetőnek álcázza magát, és Manet Zene a Tuileriák kertjében c. festményéről rögtönöz előadást egy csoportnak. „A baloldalon magát a mestert láthatjuk. Középen pedig a francia költőt és kritikust, Baudelaire-t, a festő barátját, Al Baudelaire-t. Érdekes figura. A vámpír című versében ezt írja: ’Majd törzsem átadom fogadnak, hogy bemarhass.’ Ő szilárdan hitt abban, hogy a gonosz erők körbezárták az emberiséget. És néhány irodalmár szerint ez a vers egy igazi vámpírról szól.” (Elnéző mosoly a közönség részéről.) „És Baudelaire egy kicsit magasabb, és sokkal részegebb volt, mint ahogy itt ábrázolják.”

Bai Ling közben a múzeum egy félreeső termébe lopózik, és nagyon elégedett fejjel bámul egy festményt. Angel csatlakozik hozzá, de most nincs kedve előadást tartani. Sokkal inkább az érdekli, hogy ki a nő és mit akar. A válaszra kicsit várnia kell, a falon ugyanis egy portál nyílik meg, és egy meztelen csaj esik ki belőle, így kezdődhetnek sci-fi rajongó kissrácok kedvenc fantáziái. Angel igazi úriember(nek próbál látszani), gyorsan betakargatja egy lepellel, de Tay és egy csapat harcos démontársa törik be az ajtót, és kisebb konfrontáció után elviszik a nőt. Bai Ling szerint „megsemmisíteni.” Valójában egy számomra beazonosíthatatlan műszerrel és a nyaka alatti taréjjal csinálnak valamit, de hogy mit, azt nem akarom tudni… fúj.

Angel lakásában vagyunk, a vámpírnak csak sikerült megint hazahoznia egy nőt. Bai Ling jóvoltából mégis megtudjuk, hogy mi az előző jelenetben látott beavatkozás lényege. Az ő világában, az Oden Tal-ban a személyiség a test egy bizonyos részében összpontosul: a csigolyák feletti kitüremkedésekben. Ez a rész, a Ko irányítja a nőknél a szexualitásukat is, jeleket bocsát ki, ha az illető megkíván valakit. Szar lehet így élni. Viszont ha eltávolítják, könnyen irányítható bábokká válnak, és ez az oden tali férfiak célja. Bai Ling volt az első, akinek sikerült megszöknie, az ő családja irányítja a dimenziót. A Földön viszont elég nehéz irányítani a Ko-t, mivel állandó hőt bocsát ki magából, és mindent képes elégetni maga körül. Ezért kell a jég. Angel Ko-ját is le kellene hűteni, mert Jhiera (ez Bai Ling neve odaát) szexuális energiája rá is nagy hatással van. Nem is beszélve a cici-kibuggyantós topról.

Mindenki nagy megkönnyebbülésére szóbeli csatározásnál tovább nem fajulnak a dolgok, így Angel vehet egyedül hideg zuhanyt, Jhiera pedig elindul, hogy saját maga oldja meg a problémáit. Szerencsére nem a szexuális eredetűeket. A többi oden tali lány egy wellness-fürdőben regenerálódik jégkockák között, a Gilmore Girls-ös Kirk felügyelete alatt, viszont sürgősen el kell menekíteni őket onnan. Jhiera kénytelen Kirk-re hagyatkozni, szívás.

Wesley és Cordelia közben a harcos démonokat keresik. A kutatások szerint a faj férfitagjai növényevők, méghozzá a bomlásnak indult növényeket szeretik, lehetőleg nagy mennyiségben. Egy kertészet komposzttelepén meg is találják őket, éppen a stepfordizált lányt készítik elő a hazatérésre. A fő célpont továbbra is Jhiera, és már azt is tudják, hogy hol keressék.

Angel és a team előbb érnek a fürdőbe, hogy figyelmeztetessék Jhierát. Mire a harcos démonok megérkeznek, a lányok sehol. Cordy és Wesley biztonságba helyezték őket, szegény Wesley-re is nagyon durván hatnak az energiák. Angel és Jhiera odabenn küzdenek, és egészen jól is mennek a dolgok, amíg Wesley-ék nem sietnek a segítségükre. Így a harcos démonoknak rögtön lesz is két túszuk, és alkut ajánlanak: vagy megkapják a lányokat, vagy az emberek meghalnak. Jhiera eldönti a kérdést: „Akkor meghalnak.” Micsoda hülye ribanc, de ezzel sikerült jól felhergelnie Cordy-t és Wesley-t, akik önmaguktól leszerelik az ellent. Angel utoljára azért még megmenti Jhierá-t (de hogy minek…), és a vámpír meggyőző erejével rábeszéli az oden taliakat, hogy húzzanak el az első portállal.

Másnap Jhiera érkezik elbúcsúzni, és a maga módján talán köszönetet mondani. Angel figyelmeztetni, hogy kissé etikátlan volt, hogy majdnem megölette a barátait, és hogy a jövőben figyelni fogja. Jhiera távozik, Angel pedig mehet újra hideg zuhanyt venni.

Címkék: angel
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heineken · http://www.heineken.com 2008.07.22. 13:09:02

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

missbungle · http://www.pozor.hu 2008.07.22. 15:20:34

ez meglehetősen jó rész volt :)
Wesley mint party-boy, a Baudlaire-es részen meg 2 percig röhögtem :D

foxglove (törölt) 2008.07.22. 16:51:24

Angel, mint party-boy se rossz:DD
süti beállítások módosítása